icon

Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed

miska7754
2. dec 2022

Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor

Strana
z8
zuzanaete
3. dec 2022

@mogaa @elizabet173 Vobec to nie je o peniazoch. Ked idu deti spat, tak v kazdej triede su 2 ucitelky. Preco by jedna nemohla presunut deti? Ked sa vyspia, tak uz je len 1 ucitelka. Ale tak aj to by bolo mozne s detmi ist zobrat spiacich kamosov do inej triedy. Netreba na to extra miestnost. Namixovali by sa triedy podla poctu spiacich/nespiacich deti. Proste niektore deti by nespali vo svojej triede a niektore deti by sa zase ten cas nehrali vo svojej. Dalo by sa, len by musel niekto chciet. Napr. u nas v skolke jedna ucitelka so mnou suhlasi a vidi moznosti, ale sama system nezmeni.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sonia1712
3. dec 2022

@anjelicek26 presne tak, moje deti v škôlke spali minimálne pokiaľ som doma s ich mladšími súrodencami, šli sme na obed domov a kým súrodenec /súrodenci spali my sme si čítali, rozprávali sa pri mojej káve, kecali a bolo nám spolu dobre 😀paradoxne teraz už dcérka predskolacka chce ostávať v škôlke aj cez obed, deti už nespia len oddychujú a ona sa baví aj poobede s deťmi, su už partia 🤣

mogaa
3. dec 2022

@zuzanaete veď si to skús a uvidíš...1učiteľka ostáva pri deťoch od cca 13:30, čiže tá od nich nemôže odísť nikam......zatiaľ čo spia, robí výkazy a prípravy...keď sa vyspia detto nemôže ísť po nespiace deti ktoré sú inde v priestoroch škôlky, keďže má zodpovednosť za deti vo svojej triede......každá učiteľka má zodpovednosť za deti v tej svojej triede, nie za deti z iných tried....kto prevezme zodpovednosť ak dieťa zoberie v čase spánku iná učiteľka niekam inam a po ceste sa mu niečo stane? učiteľka bude pred spánkom behať po celej škôlke a zbierať všade deti čo nechcú spať(samozrejme musí ísť s tými deťmi, lebo samé ich nikde nemôže nechať) a potom tá jedna bude s deťmi chodiť po celej škôlke (opäť so všetkýmii deťmi) a roznášať ich po jednotlivých triedach? okrem toho z hladiska hygieny(kvôli chorobnosti) nemôžu byť pomiešané deti v celej škôlky...ak sa deti spájajú, je to z max. z 2tried, nie z celej škôlky....to by potom rovno mohli zavrieť celú škôlku lebo chorobnosť by bola hneď cez 50%.....

maciatkolulu
3. dec 2022

@zuzanaete škôlka v at, bežná štátna škôlka na celý deň, teda poobede stojí okolo 200 eur, jedna strana jednotka 5,5,este stále sa ti tento model paci? Pritom, čo tu čítam, či zaplatiť, či nie zrps sa mi to nezdá ako práve model na poukazovanie toho pravého 😉a proste keď jedna matka má možnosť byť s vlastným deckom doma, tobôž keď to dieťa nechce chodiť do škôlky, tak mi to rozum neberie.... Opakujem ja si doteraz pamätám ten hnusný pocit, ako som ležala a nevedela som čo robiť, nenávidela som to. A keď sa mamičke nepáči, ma na výber, sup do súkromnej a platí, ak nie, tak nie.

ciernysokol
3. dec 2022

@elizabet173 ano,bohuzial.a toto nie je jedina anomalia nasej skolky.zavisi od skolky a uciteliek,ako pises.

balihara
3. dec 2022

@ciernysokol u nás sa robí 6-6,5hod...vo väčších škôlkach to možno ide,ale na menšej dedine je to horšie...

lavinis
3. dec 2022

@miska7754 no, a teraz treba založiť celú diskusiu o o probléme, ktorý neexistuje? Povedala si, že nie a vec je vybavená.
Tak načo táto diskusia

senta_sofia
3. dec 2022

@anjelicek26 tiez by som si dieta radsej zobrala domov a vyvalili sa spolu do postele, citali knizky, rozpravali sa, toto je vyslovene vec komfortu matky, nie dietata

zuzana76
3. dec 2022

@lavinis presne na to som myslela, vraj ako učiteľky riešia rodičov, ale ani jedna tema, ktorú by založila nejaka učiteľka, ale tém úplne nezmyselných, kde mamičky riešia takmer každé slovo ucitelky / minule tema, že učiteľka mala v nákupnom košíku v piatok popoludní rum/

sofia1979
3. dec 2022

@sinusoida no neviem, lebo ja sa práve zastávam tých čo sú doma.. Ja ten prípad niesom

letfenixa
4. dec 2022

@zuzanaete nie, nie sú počas spánku v každej triede 2 učiteľky. V synovej triede učiteľka odchádza o 12,00.

sunyrose
6. dec 2022

@zuzanaete Ja nie som proti zmene, ale ochota by mala byť hlavne zo strany nadriadených....a to nie je. Okrem toho kapacitne to naše staré škôlky nedajú a priestorovo už vôbec nie....

pipistrel13
7. dec 2022

@queen_mary suhlasim a zo skusenosti musim povedat,ze su to prave tie,ktore sedia doma na riti...
inak ja nechapem tie nazory,ze ked budem mat druha tak aby si nezvykol,ze je doma poobede,to akoze ked mam druhe,starsie rychlo odstavim a necham v skolke hadam aj do 16h,po tom najlepsie k starym rodicom,lebo ved mam babatko a nestiham...tak nemaj dve deti (to neplati autorke ale niektorym komentujucim)
ja mam rozdiel 2.4roka a v zivote som starsiu neodlozila,bola v skolke doobeda a ked bola stale chorlava,tal vacsinu casu s nami doma a je to tak dodnes
ja som za skolky aj druziny aj kolektivy,ale ked citim,ze dieta este tuzi byt so mnou a mam moznost tak to urobim (u dcery to trvala takmer 7 rokov,az teraz ako prvacka sa osamostatnuje a chce byt aj v druzine dlhaie aj chodit ku kamaratkam,o nic som neprisla a aj som rada,ze jej to tolko trvalo,i ked niekedy to bolo o drzku - sama na deti od rana do vecera)

bambi2121
7. dec 2022

V žiadnom prípade! Učiteľky si už počas kovidu zvykli,ze sedia na zadkoch a nemusia nič robiť,hlavne , že plat im beží! A za každé kýchnutie posielajú deti domov,aby sa náhodou nemuseli pohnúť! Len mať čím menej detí v triede si vymyslia už taku blbosť!Ja by som sa hneď opýtala, že keď tam bude syn iba pol deň, či ti vrátia polovicu nákladov! To už kde sme 🤦🏼‍♀️

gabika128
7. dec 2022

@pipistrel13 "hádam aj do 16tej hodiny" akože nerozumiem, čo teba vôbec trápi, dokedy ostávajú iné deti v škôlke 🙄

pipistrel13
7. dec 2022

@gabika128 ale mna to vobec netrapi,vyjadrila som sa k teme ako ostatne zeny,to aj ich komentujes tymto sposobom?
svet nie je len ciernobiely,a zavisi aj od povahy dietata,ale moj nazor zopakujem,podla mna ak som doma,dieta by nemalo byt cele dni z domu,to povazujem za zbavovanie sa dietata,ale ty si to kludne rob podla seba,asi som zahrala na citlivu strunu,ked sa ta to tak dotklo😊

gabika128
7. dec 2022

@pipistrel13 nie, len si to nevyjadrila na seba, ale všeobecne. Ja sama, keď sa vyjadrujem na tému, kde to iní ľudia môžu mať inak nastavené a mne to je jedno, tak rozprávam iba o sebe, nerozprávam o iných matkách čo " sedia na riti" ako si tiež napísala 😊

pipistrel13
8. dec 2022

@gabika128 ale ja som sa vyjadrovala z osobnej skusenosti o tych matkach,ktore mame u nas,sedia doma a chore deti davali pravidelne do skolky a moje dieta s oslabenou imunitou si to riadne odskakalo a aj nase fianncie kedze bolo treba ocr alebo opatrovatelku,cize hovorim za seba o svojej skusenosti a ked uz som mala toho plne zuby,tak som to riesila v sulade s legislativou - kazde chore dieta ma priniest ospraved.od lekara ze nie je infekcne,hovori o tom aj skolsky zakon...takze je to o mne,o mojej skusenosti a o matkach,ktore poznam a zbavuju sa takto deti a oni sedia na riti alebo chodia po nakupoch a ano to ma stve,nie pre tp ako oni ziju ale pre to,ze tym ohrozuju ine deti,len aby mali pohodlicko

olivnik
8. dec 2022

@anjelicek26 👏👏👏 presne zdieľam tvoje názory

Strana
z8