Ukončenie dochádzky dieťaťa do škôlky
mam otazku..mala ma 3r, som doma a malu som dala od zaciatku do skolky na cely den,vypisala som papiere co boli treba zaplatila som za stravu aj prispevok rodic.,lenze chcela by som malu uplne odhlasit,odkedy chodi do skolky kazdu noc je hore aspon 2x,cez den nespi,a ked aj ano tak max1hod,co doma my spavala cele noci a cez den 2-3h, vidim na nej ze jej ten spanok chyba,cez den je mrzuta,vystraja,vzdoruje,aj ucitelky mi dali o tomto vediet,doma potrebovala klud a ked bola naspata bola uplne ina,nejde sa vpratat do koze ani ked pride domov,preto ju chcem odhlasit,nech este pobudne rok doma,myslite ze sa to da? mozno by si aj zvykla ale vidim aka je,od mala ma pevny spankovy rezim,doma jej trva aj vyse hodiny kym zaspi ale o to spi dlhsie, a v skloke si to dovolit nemoze,tam ani nestihne zaspat a uz musi vstavat + rusia ju aj ostatne deti,kt.nespia a tieto necele 2tyz., ju tak rozhadzali ze by som ju radsej nechala doma,mate niekto podobnu skusenost,myslim s uplnym odhlasenim ked som zaplatila uz za mesiac,dakujem za rady
Ked je to len v spanku a s tym spojenym rozhodenim rytmu, tiez by som sa priklanala k skuseniu brania na obed, resp. teda po obede. Urcite tak aj vo vasej skolke chodi dost deticiek a ked si doma, niet o com, prave taketo mamy zvyknu deti si brat takto.
@veonli Možno potrebuje len viac času, aby si v školke zvykla, ja by som ju teda určite neodhlasovala, skor by som ju dala len na toho pol dna ako aj dievčatá spomínali, po obede ju vezmeš domov a dáš spat a určite sa jej upraví aj nočný spánok. Ved ráno nevstávaš do práce, tak to pár nocí vydržíš. Moj syn bude mat 4 roky a ešte stále sa budí minimálne jedenkrát za noc a čo sa mám zbláznit? Starší mi spával od 9 mes. a nebudil sa vobec, každé dieta je iné. Moj mladší chodil prvý rok tiež len na pol dna do školky a teraz už chodí na celý den a v pohode.
prikláňam sa k tomu dať u iba na pol dňa, časom uvidíš, či ju necháš aj so spánkom alebo bude stále chodiť len pol dňa alebo odhlásiš, daj jej čas.

@veonli ahoj,no urcite sa to da,poziadaj u riaditelky o prerusenie a potom chod za hospodarkou,ze si prosis vratit peniaze za stravu🙂. Skolne neviem ako,u nas je tak ze to ide mestu,to sa u nas nevracia,aspon som sa s tym nestretla. A na styri hodiny si nerozmyslala ju dat? Bola by s rovesnikmi,naucila by sa nieco nove,a doma by sa vubuvala na obed.