Zadržiavanie stolice u detí v škôlke: čo robiť?
Ahojte, syn bude mat v októbri 4r. Uz skoro rok sa trápime zo zadržiavanim, ma dni kedy sa pekne pyta na wc a inokedy zase sa schová a prekrizi nohy. Berieme forlax aj vlakninu...od sept ide do skolky. Bojím sa co bude tam ...mam pred tým upozorniť učiteľky nato ze mame takyto problém? Ked ho prichytim ze sa siel skryť tak mu ponúknem wc a ide pekne. V skolke neviem ci by mala učiteľka čas sledovať naše dieťa. Neviem ci ich nato upozorniť, alebo sa mozno chytí od iných deti ...neviem co mam robiť. Dakujem za každú radu.
@anonym_autor Tiez poznam viac deti, co v skolke vobec nejdu, napriklad ani moj. Ani nie, ze by nejako zadrziaval, ale podla sa mu telo nejako nastavilo, ze v tomto case sa ani nepokusa. Vsak uvidis, ako to pojde.
@anonym_autor môj zadržiaval, tam to samozrejme nemohli ustriehnuť a vždy mal potom špinavé slipy v skrinke zabalené a riťku niekedy červenú, nič nepomohlo, našťastie v škôlke neriešili w kázali len nech ma slipy v skrinke náhradné
@anonym_autor nemyslím že treba hovoriť učiteľke, on tak nejako dozrie a možno ak sa mu stane nehoda, tak potom to budete riešiť, netreba dopredu

@anonym_autor asi ti moja odpoveď nepomôže, ale aspoň moja skúsenosťs kakaním v škôlke.. moje deti nemali žiaden problém s odplienkovaním ani pokakávaním, ale v škôlke ani v škole nekakali nikdy.. teraz majú 11 a 12 rokov a niekedy ledva dobehnú domov, ale proste na veľkú by do školy nešli.. už som sa im x-krát snažila vysvetliť, že to nie je zdravé, ale proste majú z toho blok. Že je tam veľa detí a tak…Tým som chcela len povedať, že ak by u tvojho syna bolo aj všetko v poriadku, tak po nástupe do škôlky sa to môže zmeniť a naopak, možno problém s kakaním v škôlke mať nebude… Osobne by som zatiaľ s učiteľkami neriešila, uvidíš ako sa adaptuje a ako to nakoniec bude mať. Držím palce