icon

Ženy s viac ako štyrmi deťmi: Ako platíte škôlku?

21. máj 2026

Ako platite za škôlku keď pre dieťa jedno školné stojí 130 eur tak naozaj platite cez 500 eur škôlku ? :O

Strana
z2
autor
21. máj 2026
@anonym_be7e86

Nemaju predskolaci zadarmo? Pri styroch uz musi byt nejake z nich predskolakom...

Áno predškolské sú zadarmo ?

anonym_5b716c
21. máj 2026
@anonym_autor

Áno predškolské sú zadarmo ?

@anonym_autor ved tam skolne neplatis,tak ano je to zdarma.

anonym_8c4511
21. máj 2026

My platime jasle jednému dietatu cez 600€, druhému skolku “len 120”…pretože štátne tu prakticky neexistujú a iná možnosť nie je, už len drahšie

anonym_fc5cc4
22. máj 2026

@anonym_autor dostaneš mesačne 240 prídavky.Skolka nie je povinna a, keď ich tam musíš dať tak platíš, ale u nás je pri surodencoch zlava

anonym_29aaf9
22. máj 2026

Nuž, keď chcel mať niekto 4 deti, tak musí chcieť aj platiť za nich co treba.

lenka.25
22. máj 2026

Ja som výraznejšie poplatky zaznamenala až na strednej škole . To samé výmenné pobyty , výlety a neviem čo všetko . Smaozrejme aj oblečenie už iné kupuješ pre puberťáka ako trojročné dieťa . To si až potom užiješ .Este budeš s láskou spomínať na škôlkarské poplatky

zuzana76
22. máj 2026
@anonym_5b716c

Ja plne chapem,ze pri mensom prijme a viac detoch tu potom vznikaju rozne temy,vid poplatky v skole a kruzidla a prezuvky a preco to maju rodicia platit,ked skola je zdarma.Ze to vie narusit ten maly prijem,ale s tym musia rodicia jednoducho ratat a ked to nejde hned takto z vyplat,tak na to setrim cely rok.
September,oktober su prve platby,januar,februar dalsie platby.Maj,jun vylety koncorocne.S tym vsetkym treba ratat dopredu.

@anonym_5b716c ja uz len cakam, kedy niektori rodicia vyrukuju s tym, ze aj celodennu stravu by mal tym detom platit stat

anonym_5b716c
22. máj 2026
@zuzana76

@anonym_5b716c ja uz len cakam, kedy niektori rodicia vyrukuju s tym, ze aj celodennu stravu by mal tym detom platit stat

@zuzana76 no ved pockaj,ked sa strava znova spoplatni ako budu rodicia nadavat ako im stat nepomaha.A mnoho,mnoho rodicov.

zuzana76
22. máj 2026

@anonym_autor tak niektori, napr aj moj brat plati 800 eur za sukromnu skolu, bud si treba urobit menej deti, aknechcem zvysit prijem, alebo treba zvysit prijem, ak chcem mat viac deti. Samozrejme, ze deti stoja rodicov nemalo. Vzdy pred plodenim treba najskor rozmyslat.

anonym_5b716c
22. máj 2026

@anonym_autor a ty nechces pozicat 50tisic,az mas na skolku??Co???Ked uz tu pytaju za pekny usmev,co???

oskvarka
22. máj 2026

Och do 12 rokov je to podľa mňa v pohode..ja veľa využívam že si posúvame s kamoškami oblečenie a tiež krúžky veľa platíme ale tak tiež iba to o čo naozaj je zaujem lebo do luftu si nemôžem dovoliť platiť. a deti boli pocas škôlkarskeho obdobia doma veď boli spolu nebolo im smutno.. skorej keď rá puberta ..už túžia po drahších veciach (drony kvalitné, foťák zrkadlovka...a tak ale to si zase z vlastného) no a to oblecenie už nieje také jednoduché lebo nestačí že sedí veľkosť 😂 musí to byť aj podľa jeho gusta 🤭. Ale tak chce to trochu finančnú gramotnosť a logistiku a hlavne nezit od výplaty k výplate ale rozumné si odložiť aj na náročnejšie časy.

anonym_9cc82e
23. máj 2026
@andreakotesova

@anonym_autor a keď niekto dá za súkromnú škôlku pre jedno dieťa 600 Eur mesačne...?

@andreakotesova to kde ? 🤨

anonym_9cc82e
23. máj 2026
@anonym_5b716c

@zuzana76 no ved pockaj,ked sa strava znova spoplatni ako budu rodicia nadavat ako im stat nepomaha.A mnoho,mnoho rodicov.

@anonym_5b716c bodaj by..

Strana
z2