icon

Zoberú dieťa do škôlky, ak nerozpráva a nie je odplienkované?

11. mar 2026

Chcem poradit syn ma uz 3 ale nerozprava a neni odpliekovany.. myslite ze mi zoberu ho aspon na pol dna do skolky?
otazkou znie boli by s tym ucitelky pohode. ??
Myslim ze chyba mu kolektiv kedze je nauceny odmala len sam, (nemam kamaratky nikoho tu v okoli) takze aj on by sa aspon trochu začlenil, mozno rozhovoril ? 🙂
Inac je dost sikovny , niekedy ignorant ale zato ma aj dobru fotogenicku pamat by som povedala 😅

Strana
z2
anonym_1f3392
12. mar 2026

Učím v MŠ. Plienka nie je o našej pohode. Dieťa musí byť odplienkované z hygienických dôvodov. Plienka sa nemôže hodiť do bežného odpadu, kde deti hádžu papiere a pod. V špeciálnej škôlke sú plienky tolerované (skrz diagnózu dieťaťa) a majú na ne vyčlenený kôš, ktorý sa vyhadzuje 2x denne.

Určite máte v blízkom okolí detské ihrisko, či detský kútik, kde môžete nadväzovať kontakty s inými deťmi. Reč úzko súvisí s hrubou motorikou a tiež s tým, čo a ako dieťa je - ako posilňuje svoje hovoridlá a jazyk. Napr.ak máva dieťa veľa kašovitej stravy, jedlo nakrájané na veľmi malé kúsky, má prirodzene oslabené svaly úst.

anonym_b3f770
12. mar 2026

@anonym_autor ahoj Autorka, reč nie je problém, ale bohužiaľ plienky sú. Ja mám 2,5 ročné dieťa, ktoré veľmi nerozpráva (asi tak 30-40 slov, pracujeme na tom a je plienkované). Od 2 rokov chodí do škôlky, ale súkromnej, na pol dňa. V súkromnej je to možné, lebo na 12 deti sú 2 učiteľky. Ja napríklad kvôli tomu, že syn je"pomalší", ho nechávam do 4 rokov v súkromnej škôlke. Inak je veľmi šikovný, najmä pohybovo. Odplienkovať skúšam 2-3x do týždňa, ale teda väčšinou je to tak, že sedí na nočníku, po 5 minútach z neho zlezie a vzápätí sa vycika na zem 🙈. Inak nemá žiadnu diagnózu, intenzívne ho nechám na učenie v lete. Syn má svoje pomalšie tempo už od začiatku, pomaly začal loziť, chodiť, atď.

victory7897
13. mar 2026

Reč nie ,plienka áno ,plus držať lyžičku vidličku samostatne...neviem kedy ho plánuješ dať do tej škôlky? September? Máš dosť času ho všetko naučiť ,leto je ideálny čas na odplienkvanie- čím skôr tým lepšie

Strana
z2