icon

Získajte celý rad bylinných čajov Mistral

marton_popradske
Moderátor
3. nov 2020

Získajte celý rad týchto jedinečných čajov MISTRAL. Napíšte nám ktorá bylina, prípadne kvet Vám je najbližší a prečo. My najzaujímavejšej odpovedi pošleme celý rad týchto fantastických čajov Mistral. Majte krásny deň a veľa šťastia. A aby som začal ja...moja najobľúbenejšia bylina je medovka. Upokojuje a čajík z nej je úžasný. A čo vy? Píšte...

Získajte celý rad bylinných čajov Mistral
martina1667
3. nov 2020

Kombinácia šípky, kašky a tymián sú za mňa úplne top. K tomu ešte trošku medíka a možem zabudnúť na ťažký deň. Ráno zelený čaj, lebo mi chutí a mäta, materina, medovka alebo lipa...s nimi si užívam večernú pohodičku, jednoducho ich mám rada. Ich vôňu a chuť.

janduska
3. nov 2020

Pre mňa takisto medovka a čaj z nej, tá chuť, tá vôňa, jednoducho ju milujem 💛

majuska251
3. nov 2020

Medovka a mäta ...zbožňujem ich..medovka na ukľudnebie a mäta na trávenie

masinka
3. nov 2020

Moja oblubena cajikova bylinka je materina duska. Zbierali sme ju s mojou babinkou, ktora nas vlani ako 98 rocna opustila. Usila platene vrecka v ktorych sme cajik potom skladovali a cela jej spajza nim krasne vonala.

lucy94
3. nov 2020

Mne je najbližší rumanček.. nielen, že jeho kvet krásne vypadá no je to naozaj zázračný liečivý komplex . Pomáha, ba dokonca lieči veľmi veľa zdravotných problémov. Okrem toho vynikajúco chutí, je vhodný pre všetkých, ako pre tehotné tak aj pre malé detičky. Ochutený medom zahreje a ja sa poňom cítim skutočne lepšie. Pre mňa je harmaček jeden z darov matky Zeme .

monik30
3. nov 2020

Lipa - okrem toho, že je zdravá, svojou vôňou a chuťou mi privoláva spomienky na detstvo, keď nám čajík z nej robila starká - dávala tam aj kúsok lásky a tak bol čajík vynikajúci.

sofi1230
3. nov 2020

Z domácich cajov mám rada lipu,medovku a matu tieto si vždy nazbieram a nasusim na zimu ale najviac milujem levandulu takže u mňa je to top čajík 🌾

veveveronka
3. nov 2020

Ja mam značku Mistral najradšej. A najradšej mám medovku, v čase tehotenstva to bola moja jediná záchrana lebo som nemohla spat a jediné čo mi pomohlo bol čaj z medovky. A dodnes ho pijem keďže dojčím a mam hyperaktivne dieťa 😉

rendicka
3. nov 2020

sú dve alebo tri??? prvá žihľava, pre niekoho nepríjemná burina, pre mňa nedocenená bylina skvelá na detox a plná prospešných látok, druhá materina dúška neoceniteľná v zimnom období na čaj, v lete poteší pri zbere svojou vôňou a aj krásou, od utleho detstva sme ju radi zbierali, tretia rumanček, mamina nám z neho čaj varila keď nás ako malinké bolelo bruško, keď som prvý krát u nás na rumovisku našla rumanček pravý a vedela ho odlíšiť od nepravého a ešte som si z neho v 7ročníku na základke urobila kvalitný rumančekový olej navyše 🙂 mohla by som pokračovať mätou, levanduľou, medovkou, lipou...každá jedna pre mňa znamená spomienku a príbeh z detstva

cecilia29
3. nov 2020

Moja najobľúbenejší plod je šípka, milujem šípky zberať a aj robiť z nich, hlavne v zimných mesiacoch, originálny čajík. Niekedy sa na zber šípok vyberiem aj s našimi kozičkami, tie tiež milujú šípky , no su tak prefíkané že si ich nerhajú samé ale vyžierajú mi ich z rúk.

ja_bb
3. nov 2020

Salvia - ked ju ma niekto v zahrade a hlada lieky v lekarni, ocividne nevie, co ma pod nosom. Pri bolestiach hrdla alebo sopli som nasla konecne vhodny pomer so skorocelom a caj je uzasne sladky. Najnovsie som nan naucila aj muza <3, ktory je, bohuzial, od malicka uceny liecit vsetko liekmi, tak som rada aj za male pokroky 🙂

majcat
3. nov 2020

mäta, hlavne takto v jeseni/zime keď si spomeniem na výborný mätový čajík, ktorý mala babka vždy pripravený keď sme k nej došli na návštevu. a ešte potom lipa, nádherne vonia keď kvitne

tilly24
3. nov 2020

u nas su to sipky- pretoze ich chodime zbierat kaydu jesen, susime arobime si z nich cajik. Vdetstve sme chodili na lipu, vynikajuci cajik pri prechladnuti. a teraz su to Mistral caje - lebo sme partioti a co je nase je pre nas najlepsie 🙂

darinka1982
3. nov 2020

Medovka - pripomína mi teplé letné noci a blaznovstva, ktoré sa nám podarili s najbližšími vykonať pri jej zbere... ich výsledkom je nedávno narodená dcéra🙂

majciky
3. nov 2020

Pre mna je najobľúbenejšía bylina medovka, pijem ju takmer denno-denne, aj vďaka jej jemnej chuti. A je taktiež zevraj upokojuca. A moze to byt aj pravda, pretože som ju pila cele tehotenstvo a narodila sa mi velmi pokojná slečna, co každý obdivoval. Ktovie, mozno prave kvôli nedovke 😊

marcsy
3. nov 2020

Šípky-spomienky na detstvo.vzdy sme chodievali na sipky s maminou a tatinom.mamina ich ususila a robievala nam z nich sipkovy cajik.
Inac moja mamina je bylinkarka.v zahrade ma salviu,materinu dusku,medovku,matu,levandulu.popritom kazdy rok nazbiera lipu.vzdy ususi a mame na zimu zasoby

gabika2601
3. nov 2020

Milujem matovy caj s manzelom si robime kazde rano aj vecer. V zime k tomu zazvor citron. Ale napr ja milujem aj salviovy caj . Balik cajikov by potesil kedze u nas sa minaju rychlostou blesku 😆🙈

85hucka
3. nov 2020

@marton_popradske my mame najradswj materinu dusku a rakytnik ...

hanka229
3. nov 2020

@marton_popradske najlepší čaj je z materinej dúšky, ktorú si samy nazbierame počas sezóny,ta vôňa ked človek príde na lúku plnú rozkvitnutej dúšky a potom ta ista ista vôňa v byte pri sušení...a do tretice vynikajúci voňavý čajík. Už od detstva sa mi spája hlavne so sobotňajšími raňajkami, keď mama urobila rybaciu nátierku a oco uvaril čaj z materinej dúšky a ochutil ho cukrom a citrónom

terey
3. nov 2020

Materina duska s kvapkou medu alebo aj bez. 😍

veronika3485
3. nov 2020

Medovka malina, je ten najlepší čaj aký som kedy pila

zuzinjan
3. nov 2020

Materina dúška, krásne vonia 😊

majkykyy
3. nov 2020

Pre mňa určite lipa, sú to tie najkrajšie spomienky na babku,ktorá robievala tie najlepšie čaje a vedela ich skvelo dochutit.Cestou z kostola sme stále spolu zbierali kvety z lipy a potom sušili.Robievala tiež šípkovy ale aj bazovy caj a aj sirupy,ktoré teraz ja robím svojej dcére....toto bolo moje detstvo ❣

pooppy142
3. nov 2020

Milujem mätu, má krásnu vôňu, rôzne využitie a rôzne účinky na zdravie. Mätu si aj pestujem na záhrade, takže ju mám stále po ruke, či čerstvú či sušenú😍
Ale u nás majú využitie aj rôzne iné bylinky, sú súčasťou našich každodenných čajov 👍😉

mirabelka33
3. nov 2020

Harmanček, lebo chutí všetkým doma, ale hlavne deťom.

lulinka13
3. nov 2020

Mätový čaj s medom a citrónom ❤️v lete osviežujúci, v zime príjemné zahreje 😊.

livinkamadrova
3. nov 2020

@marton_popradske Ťažko je vybrať niečo, pretože každá bylinka či kvet je niečim zvláštna a zaujímavá. Zázvor pre svoju pikantnú chuť, ktorý je úžasný v zimných časoch, ale napríklad aj pri žalúdočných ťažkostiach. Milujem aj mätu pre jej prenikavú vôňu a chuť, v zime cajik a v lete či limonádu alebo sirup. Takisto šípky, ktorých čas práve nadišiel. Sú najprirodzenejšim zdrojom vitamínu C. Madovka prijemne upokojí. A moja milovaná lipa. Takze jednu neviem určite vybrať. Najradšej všetky naraz 😃 úžasne čaje!

zuzik140
3. nov 2020

Zázvor, milujem zazvorovy čaj 🙂 a prečo? Pretože môj manžel mi stále vari tento čaj s tou najväčšou láskou, keď som chorá, aj teraz...🙂

zuzanars
3. nov 2020

Ja mám tých top byliniek viac. Podľa toho, čo ma práve trápi alebo aj podľa nálady a chuti. V prvom rade je to medovka, mäta, materina dúška, teraz na jeseň sú to šípky.
Popradské čaje doma milujeme. Akurát mi vadí, že v žiadnom obchode nie je v ponuke úplne celá paleta týchto chutných čajov.

janoska5
3. nov 2020

Materina dúška, pripomina mi moje detstvo, luku kde sme ju chodili strihat a potom jej vonu v susenom sene, ked sme hrabali.