Získajte celý rad bylinných čajov Mistral
Získajte celý rad týchto jedinečných čajov MISTRAL. Napíšte nám ktorá bylina, prípadne kvet Vám je najbližší a prečo. My najzaujímavejšej odpovedi pošleme celý rad týchto fantastických čajov Mistral. Majte krásny deň a veľa šťastia. A aby som začal ja...moja najobľúbenejšia bylina je medovka. Upokojuje a čajík z nej je úžasný. A čo vy? Píšte...

Myslím ze u mňa je to prvosienka jarná (pertov kľúč) a materina dúška pripomínajú mi detstvo. Ako deti sme chodili na prázdniny k babke a vždy sme chodili na materina dusku na kopec neznášali sme to ako deti, toľko frflania okolo toho bolo... Za odmenu sme sa potom vycvachtali v rieke babka nám narobila buchty... No nezabudnuteľné chvíle. Petrov kľúč sne zbierali v škole, súťažili sme kto nazbiera a donesie viac 🙂 odmenou nám boli nové knihy veľa zážitkov zo spolužiakmi. Teraz chodíme s manželom a deťmi a v zime pijeme úžasné cajicky 🙂
Dobry den kolko stoja dakujem
ja mam najradsej matu, pomaha travit a krasne vonia, tiez mi chuti spolu so zazvorom
Mäta, vždy mi pomôze na žalúdočné ťažkosti🌿
Mäta stále stále.. v lete, v zime, v lete v mojitu, v zime v čajíku 😍😍 pre jej chuť a vôňu a v neposlednom rade aj jej účinky 🙂a veru že sme čajíková rodinka 🤩🙏
Roobois (alias čajove kapský) 🙂
Má úžasnú farbu a vôňu. Chuť je lahodná, mierne sladkastá. Hodí sa skvele práve v tomto období, skvelé zahreje a nabudzuje pocit uvoľnenia.
Obsahuje veľa antioxidantov, pôsobí protizápalovo. Pomáha s trávením, aj spaľovaním tukov 🙂
U mna je na prvom mieste mätovy caj s medom...
Najobľúbenejšia je u nás medovka, lipa a mäta, ktorú si vypestujem a nasušim v zimných mesiacoch.Ale veľmi nám chutia kombinácie bylinkových čajov od mistral a deťom ovocné.
Ja mam najradsej materinu dusku a dobru mysel. Cajik krasne vonia a ma velmi jemnu chut.
@marton_popradske U mna je to asi materina duska. Specialne, ked natrafis na taku s jemnym citronovym podtonom 🥰👍.
@marton_popradske lipovy kvet ❤ uz ako mala mam s nim spojenu jeho chut ci vonu v cajiku s medom. Vzdy sme so starkou otrhavali lipovy kvet a susili na zimu. Ked som bola chora, vzdy sa ako prve u nas vari caj z lipy. V tradicii pokracujeme, a aj my sa snazime vzdy spravit zasobu na zimu s tymto zazracnym kvetom 😊
@cecilia29 prekrásna fotka 🙂
Mam rada zmes byliniek ktore sa nachadzaju v urologickom caji uz velkrat ma zachranili pri tazkostiach s mocovymi cestami a teraz v tomto jesenom obdobi mam najradsej medovku preroze je jemna prijemna na chut, zohreje a este ako bonus upokoji aj zaludok🙂🙂
Ja milujem fenikel 😍...Vôňa a chuť tohoto bábätkovského čajíka je mňam. Musím ho mať každé ráno 😊
zbožňujem mätový čaj, pre jeho chuť a skvelú vôňu 😍
@marton_popradske Nakoľko som prekonala UROSEPSU pre mňa je to určite bylinka zlatobyť obyčajná, repík lekársky, brusnica pravá, rumanček kamilkový. Tieto rastlinky mi ozaj veľmi pomohli s ťažkým priebehom zápalu obličiek a dostali ma opäť do normálneho života.
Mne je najbližšia levanduľa. Jej vôňa je ukludnujuca. Pestujem ju hlavne pre radosť a pre včielky, ktoré ju rady navštevujú. Tiež si ju suším do kytičiek na ozdobu. Aj ako čaj ju pijem zmiešanú s ďalšími bylinkami ako mäta, medovka, podbeľ, šalvia.
Lipa a baza- milujem tú vôňu, keď kvitnú. Tie vône sú balzamom na dušu. Zhlboka dýcham ako besná, len aby sa čo najdlhšie udržali v mojom nose 🙂. Lipový čaj robievala moja mama v zime k zemiakovým plackám. K lipe hodila aj sušené jahodové lístočky a sušené stopky z čerešní. Verte, že lepší čaj ste nepili 🙂
Ja mám rada veľa druhov byliniek, čajov a môj favorit je DOBRÁ MYSEĽ 😊. Čajík z tejto bylinky je fajny teplý čí studený alebo ako súčasť iných zmesí čajov a ako už napovedá názov po čajíku budeme mať dobrú myseľ 😊
Zazvor. Jednoznacne. Za tie roky co ho pijem mi velmi pomohol. Ked si do zazvoroveho caju este pridam med a citron je to uplne zabijacka kombinacia pre virusy.
od jesene do jari 🍂🍁❄️najmä šípkový čajík , lipový čajík, ktory pomáha pri teplotách 🤒 mojim drobcom vypotiť sa a pri kasli zasa aniz a sladké drievko..V spojeni s domacim medikom🍯 naj medicína 🐝☀️♥️
Rozhodne materina dúška. Doteraz keď hu cítim si spomeniem ako sme prišli k babke v zime z vonku vystipany od mrazu a na starom sporáku varila čaj s nazbierané materinej dúšky celý dom po nej vonal.
@marton_popradske ja zbožnujem všetky bylinky, každá je niečím výnimočná 🙂
Ahoj ja pijem veelmi malo
Stale si dam záväzok : ze dnes to dam
No skoro nikdy sa mi to nepodarí
Ale keby som vyhrala takýto perfektný balíček , tak určite by som to dala😉
@marton_popradske Mne Materina dúška je veľmi blízka, pre vzhľad, vôňu, účinok a tiež aj... Mali sme susedovcov Marianku a Duška a dcéra keď bola malá ich inak nevolala ako susedia materina dúška 🙂
Ako dieta som chodila s rodicmi do prírody na zber roznych rastlin, kvetov, listov. Zaciatkom jesennej sezony sme mali nasusene kvety bazy, lipy, agatu, praslicky, listy ostruziny ci jahody. Pre mna su to nezabudnutelne spomienky na cas straveny s rodicmi a nezamenitelnu chut caju. Bozia lekaren je uzasna. Co mnohi pokladaju za burinu, je liek pre nase telo a i mysel. I ked medzi moje oblubene byliny patri baza a mata, som fascinovana svetom bylin a obdivujem ludi, ktori vedia s tymto darom prirody pracovat v podobe cajov, maceratov, olejov. Ja zostavam zatial ako konzument a obdivovatel, mozno raz, ked budem velka, prejdem na novu uroven poznania tajomstiev z Bozej lekarne.
Bazový čajík... obsahuje strašne veľa vitamínov, pomáha pri nádche a podporuje imunitný systém... navyše baza je tak ľahko dostupná, že si ju viem ľahko natrhať koľko chcem... a nádherne vonia...
Veľmi mám rada šípky. Sú plné vitamínu C, ktorý treba na imunitu. Nesmie u nás chýbať. Ale máme radi i iné bylinky. Napríklad materina dúška je veľmi chutná a voňavá. Taktiež je dobrá pri prechladnutí. Najradšej mám, keď v lete vonia na lúke ❤️ vždy mám chuť si tam ľahnúť 😆

@marton_popradske
Za nás baza, celá rodinka zbožňujeme jej jemnú, nenásilnú voňu a úžasnú chuť, ktorú si vieme vychutnať s kvapkou citróna, či troškou medu 😉