Špinavé poháre z umývačky

6. jan 2024

Ahojte, mám taky problem, že poháre sklenené ak dam do umyvacky tak vzdy ich vyberiem také obodkované špinave.. v Čom to moze byt? jedny poháre sa mi až úplne do biela zakalili… kúpila som druhé sklenene, vyberiem ich po prvom umytí a už su obodkovane.. Fotku pridám do komentara.
Umývačka whirlpool, pravidelne čistím filter, používam kapsuly buď jar platinum plus, alebo finish tie najvyšsie , alebo denkmit nature. Robí sa mi to pri všetkých kapsulach. Soľ aj leštidlo pridávam pravidelne. Ostatné riady nemám špinave…

autor
6. jan 2024
nelca84
6. jan 2024

Podla mna je to materialom. Mam jednu sadu sklenenych salok na stopke, ktore pravidelne umyvam v umyvacka uz asi 5 rokov a su ciste ako kristal a mam sadu inych sklenenych salok z pepca, ktoru mam asi pol roka a maju taky biely povlak. Takze mi to vychadza len na material, kedze vsetky sa umyvaju v rovnakej umyvacke, s rovnakymi kapsulami...

bolarazjedna
6. jan 2024

Nám whirpool píše v návode, že ak sú poháre bodkovane, treba nastaviť vyššie dávkovanie lestidla, naopak, ak by mali modrasty nádych, tak ubrať. Lebo ty tam naleje lestidlo ale potom on to množstvo dávkuje podľa nastaveného programu.

alison11
6. jan 2024

A pravidelne čistíte myčku? Ja keďju W5ťkouv dám naprázdno tak potom krásne umýva to môže byť od zanesenia

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

A nepouzivas praveze vela prostriedkov na kratky cistiaci program? Lebo mne to skor pripada ako zvysky nejakeho prostriedku.

Nikdy sa mi taketo nestalo…. S tabletami 3v1 by si tusim ani nemusela mat sol a lestidlo. Ja napriek tomu mam aj sol, aj lestidlo, aj tabletu + eko rezim, a pohare su vzdy ziarive a bez bodiek ci zvyskov prostriedku.

alison11
6. jan 2024

Z Lidla 2ks spolu 2eu

deti95060810
6. jan 2024

mala som tento problém... po čase sa pokazila umývačka...prestala hriať teplú vodu. museli sme volať opravára. odvtedy ok

zuzubb007
6. jan 2024

Ak je pusteny kratky program na malo stupnov spravi to aj mne, akonahle pustim 2-3 hodinovy program umyvania vsetko je krasne

zuzuliennka1
6. jan 2024

a aky cyklus pustas? kratky pol hodinovy/40 stupnov, alebo nejaky dlhsi/aspon 50-60 stupnov? mne takto ostanu pohare, ked davam kratky cyklus/menej tepla voda.
alebo potom dodatocne tlacidlom zvolit funkciu extra susenie, ak mas
alebo moze byt problem priamo ze kapsule. kapsule zvyknu zanechavat flaky a skvrny. ja pouzivam len tablety, vyskusala som vselijake, drahsie, lacnejsie,.. a najviac sa mi osvedcili z kauflandu - ich znacka. aj pomer cena/pocet ks v baleni.

mery333
6. jan 2024

Ja som vyhodila lacné Lidl tablety do umývačky, zanechávali biely povlak na umytých riadoch, poháre akoby som mliekom obliala. Odkedy používam drahšie JAR-ové, tá kvalita čistých riadov sa nedá ani porovnať ... ale to nie je Tvoj problém. Tak neviem, asi zanesená umývačka. Pustiť raz za čas s octom naprázdno na najvyššom programe.

autor
6. jan 2024

@bolarazjedna ahoj, ja neviem kde je návod od tej umyvacky, kupili sme domnkde uz ta umyvacka bola zabudovana do linky… avsak pri lestidle som si nevsimla nejake koliesko ktorym by sa dalo regulovat jeho davkovanie

zuzuliennka1
6. jan 2024

nezvykne byt koliesko, ale nejakou kombinaciou tlacidiel sa da nastavit mnozstvo lestiaceho prostriedku.
pozri na umyvacke na dvierkach vnutri, ci nemas nejaky stitok s nazvom/typom umyvacky

autor
6. jan 2024

@zuzuliennka1 ahoj napr teraz som dala vyslovene tablety od denkmit nature take tvrde ... leho som bidela ze ich tu chvalili.. no a toto sa mi urobilo..

Program dávam dlhyy Eco.. ten ide aj 3 hodiny sa mi zdá aj viac…

@mery333 S octom? a ten kde dam?

autor
6. jan 2024

@vanilkovazmrzka Ahoj no ja praveze mam tiež eco program.. na to vzdy pustam v noci… A mam sol aj lestidlo… Ake tablety pouzivas ?

autor
6. jan 2024

Každý prvý den v mesiaci vhodim do spodku aj čistiacu tabletku do umyvacky…

zuzuliennka1
6. jan 2024

daj nazov a typ umyvacky, pohladame navod, kde sa nastavuje to mnozstvo lestiaceho prostriedku

slniecko5
6. jan 2024

Mne sa dialo to, že som poháre vyberala akoby zahmlene a smrdeli. Bol to
Otras. Písala som do Bosch, odpísali, že nemám používať all in one tablety, ale obyčajný prášok. Odvtedy podstatne lepšie.

viestta
6. jan 2024

Ked ti pohare zmatneli je to korozia skla z cistiacich (silne alkalickych) prostriedkov, s tym nema umyvacka nic, to je problem skla. Niektore sklo je odolnejsie ako ine a aj ked je na obale napisane, ze su vhodne do umyvacky, nie vzdy ju bez ujmy na krase preziju

madeincssr
6. jan 2024

@nelca84 potvrdzujem. Lacne pohare na vino z nejakeho obchodaku - po umyvacke biely zakal, v podstate uz na vyhodenie. Slovenske kristalove sklo Lednicke Rovne, takmer rovnako vyzerajuce, v tej istej umyvacke nadherne cire, ako vylestene. Podozrievam, ze tie obchodakove su nejaky lacny (synteticky? nahradny?) material ako Arcopal a pod.
Ale tiez uz v poslednom case pouzivame tie Jar "vankusikove tablety".

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

@autorka pouzivam hocijake lacne tablety z lidlu ;) aj sol aj lestidlo.

A inak co sa tyka skla… podla mna sklo je stale sklo, ma rovnaku strukturu, ci ide o lacny alebo drahy pohar. Nejak sa mi nechce verit, ze by nejake sklo bolo lepsie alebo horsie… to mi pripada ako totalna hlupost.

madeincssr
6. jan 2024

@vanilkovazmrzka no ved o to ide, ze tie lacne asi nie je celkom (poctive) sklo. Inak tie LR Crystal ani nestali viac, ked ich kupujes v spravnom obchode.

bolarazjedna
6. jan 2024

Presne ako píše @zuzuliennka1, nastavuje sa to kombináciou tlačítok. Skus nájsť návod na obsluhu na internete podľa typu umývačky

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

@madeincssr tak to som teda este nevidela, aby nieco, co sa tvarilo ako sklo, bol nejaky kompozitny material… mam aj stare klasicke sklenene pohare aj aktualne nove ikeacke, a nikdy sa mi taketo nestalo 😅

simca06022011
6. jan 2024

mne to prestalo robit ked som znizila teplotu umyvanie, sklenene pohare ziadna 60tka...
@madeincssr mne sa znicili aj riadne kristalove pohare v umyvacke.. a FAKT riadne, znackove... odvtedy ja kupujem pohare v ikea, drzia, su lacne a vydrzia :D na bezne denne pouzivanie stacia.. nic drahsie do umyvacky nedam, brusene sklo, pohare vinove drahe atd, vsetko si radsej umyjem rucne.. plus znizenie teploty naozaj pomohlo najviac (vidno to aj na tom, ze mne koroziu skla chytili aj ine sklenene veci, pokrievky, misy, zapekacie misy atd... cize celkovo sklo je na tie vysoke teploty + mozno chemiu extra citlive)

A ak je to vyslovene spina, ktora sa da umyt v ruke, tak treba vycistit umyvacku/filter a skusit inak ulozit riady, aby sa lepsie oplachli.

viestta
6. jan 2024

@simca06022011 krystal do umyvacky vobec nepatri

viestta
6. jan 2024

@madeincssr arcopal pohare mame uz roky rokuce, takmer kazdy den sa rochnia v umyvacke a ani jeden z nich nezmatnel.

madeincssr
6. jan 2024

@simca06022011 moze byt, ze vyssia teplota uz "zmliecnie" aj prave sklo. Ja davam Eco 50 a varne sklo ("jenske") to nikdy neponici, tiez je pekne cire. Len tie obchodakove sady poharov. Teda ono mozno zmliecneju aj taniere z Arcopal-u, ale kedze nie su cire, na nich to nikdy nezbadame.

docq
6. jan 2024

Zdravím, na 99% to bude zle nastavenie tvrdosti vody, tie biele skvrny su vapenate a horecnate soli .

simca06022011
6. jan 2024

@madeincssr tak eco 50tka mne nenici nic, ja som predtym vsetko na 60°C umyvala :DD

simca06022011
6. jan 2024

@viestta no mali uvedene tie pohare, ze mozu ist do umyvacky.. :D