Otvorená téma

danonino_lucia
22. jún 2014

Ak máte akýkoľvek dotaz, a chcete sa spýtať, tu máte možnosť. Ja vám rada odpoviem na všetky dotazy, ktoré budú v mojej kompetencii alebo na ktoré budem vedieť reagovať. Môžete mi nápisat aj internú poštu. Teším sa na vaše dotazy. Lucia

samasa
22. jún 2014

tak taká hlboká otázka a nik nereaguje? 😀 😀 😀 😀

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@samasa
Môžem sa spýtať, či už ste skúšali na Vojtovu metódu a aký na ňu mate názor alebo ako cvičíte pinzetový úchop, ale o tom sa so mnou hadam nikto baviť nebude 😒
Radšej mi ľudia píšu IP. Možno tu majú všetci deti v poriadku a to by bolo perfektné alebo je u nich krásne sú na pieskovisku, aj to je dobré 😀
Tak povedz ty, aké más skúsenosti s vývojom motoriky a či mate dajaký problém, s ktorým môžem poradiť 😉

sissy27
22. jún 2014

@danonino_lucia @samasa mne sa zdá, že všetko, čo sme chceli vedieť ohľadne danonino produktov, už bolo (ne)zodpovedané v marcových témach, alebo sa mýlim? 😅 padlo veľa otázok ohľadne zloženia a pôvodu zložiek v danonino produktoch, a výsledok bol taký, že si môžem vybrať dosť produktov pre dieťa, ktoré nie sú plné éčok, farbív, dochucovadiel, aróm a čojaviemčohoešte... blbé, čo? 😅

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@sissy27
Ani nie. Ak sa chcete baviť o strave, nemám s tým problém. Myslím, že som zodpovedala všetko a ak vám dačo prišlo zle odpovedane, alebo nezodpovedane vôbec, prosím, spýtajte sa ešte raz.
Produktov pre deti je na trhu veľa, ale už sme si povedali, že éčka, farbiva, dochucovadla ani také veci Danonino neobsahuje (arómy iba prírodné, naozaj vanilkové nie synteticky ethylvanilin), a ak chcete, môžem tu ešte raz dať zlozenie. Ohľadne GMO som nakoniec odpoveď získala, je tam, ale ak chcete, môžem ju to skopírovať. Len sa pýtajte, ja rada odpoviem 😉

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

Zloženie Danonina vanilkového je odtučnený tvaroh 53%, smotana 24,5%, vanilková zložka 15% (voda, cukor, oligofruktózový sirup, glukózový-fruktózový sirup, prírodná vanilková aróma, prírodná aróma, vitamín D3 cholekalciferol), cukor a mliečne bielkoviny.

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

danone_lenka Milé dámy, so záujmom som si prečítala Vaše príspevky. Informáciu, či kravy v Poľsku jedia alebo nejedia GMO kukuricu sme si museli vyžiadať, pretože výrobca dostáva iba informáciu o tom, či surovina, ktorú spracováva (tj. mlieko) je GMO free alebo nie je. Preto Vám slečna Lucia odpovedala, že používame GMO free suroviny a odkázala Vás na mňa. Možem Vám potvrdiť, že kravy v Poľsku, ktorých mlieko používame na výrobku Danonina žerú kukuricu GMO free. Prajem Vám všetkým veľa šťastia a ďakujem menom spoločnosti za Váš aktívny prístup v rámci tejto diskusie.

meluela
22. jún 2014

@danonino_lucia Milá Lucia a Lenka.

To je fajn, že Danone nakoniec prehlásilo že "kravy v Poľsku, ktorých mlieko používame na výrobku Danonina žerú kukuricu GMO free."

Žial okrem tohto tvrdenia si to nemáme ako overiť. Kedže v Rakúsku funguje ARGE GMO-free štandard, ktorý zahŕňa aj túto problematiku, zaujímalo ma, či Danone v Rakúsku spĺňa tento štandard. Na moje prekvapenie nie: http://www.gentechnikfrei.at/produktsuche?z=z&p...
Nachádzajú sa tam pritom aj lowcostové privátne značky reťazcov. Predpokladám, že keby Danone tento štandard spĺňalo, tak by sa tým určite rado pochválilo.

Máme to teda chápať, tak že Slovenské Danonino vyrobené z poľského mlieka je vyššej kvality (a vyrobené pomocou drahšieho krmiva) než rakúske Danone výrobky a to napriek tomu, že nebyť neutíchajúcich dotazom tak sa o tom ani nedozvieme?

sissy27
22. jún 2014

@danonino_lucia úprimne? nemám chuť sa zacykliť v nejakej nikam nevedúcej debate - danone nie je pre mňa stelesnením serióznosti a aspoň trochu zdravej výživy, takže radšej siahnem v obchode po niečom inom a nebudem strácať čas... ozaj, počuli ste už niekedy o niečom takom ako farmárske trhy, debničkovanie, domáce potraviny, a podobne? dajú sa tam kúpiť skvelé jogurty a mliečne výrobky od domácich výrobcov, odporúčam ochutnať a potom možno pochopíte aj vy... alebo aj viete, ale holt "koho chleba jíš, toho píseň zpívej", že...
som vážne rada, že mám na výber !

zuzimia
22. jún 2014

@sissy27
Len k tomu bednickovaniu - je to super a strasne rada by som tak nakupovala, ale rozvozy funguju len smerom ZV-BA, my ostatni dakosi nie sme zaujimavi...a to ma naramne serie!

zuzimia
22. jún 2014

@sissy27
Inak mas pravdu vo vsetkom, len ten vyber nema kazdy 🙄

samasa
22. jún 2014

@danonino_lucia no ked ja mám deti zatial...klop klop klop zdrave 😀 a tak veru nemám komu čo radit... 😀 😀 😀
len reagujem na pripomienky v minulej diskusii - ohladom papania na ihrisku , že sa im téma zdala plytká 😀 😀 😀 😀

samasa
22. jún 2014

@sissy27 aspon že máme na výber 😀

samasa
22. jún 2014

asi si kupim na balkon kravu...a budem si robit danone doma 😀

sissy27
22. jún 2014

@zuzimia neviem odkiaľ si,ale určite v okolitých dedinách sú domáci chovatelia, pestovatelia,výrobcovia, len žiaľ nemajú zbytočné € na reklamu, tak sa o nich toľko nevie...skús sa popýtať v okolí známych, alebo pogoogliť, určite nájdeš 🙂

zuzimia
22. jún 2014

@samasa
Ja kupujem v automate a robim si jogurt biely doma. Urcite lepsi ako hocijake danone, mnam!

zuzimia
22. jún 2014

@sissy27
Zatial som nasla dobreho dodavatela jablk, ale zase je fakt, ze mame pivnicu, v ktorej jablka vydrzia az do leta uplne tvrde. Tento nas kraj je taky, ze "zdochol pes"...tie bednicky ma najviac vytacaju. Lebo inak sa snazim co najviac domace a slovenske a take, kde viem, co je.

0silvia0
22. jún 2014

@danonino_lucia otvorená téma??? najprv by si sa mala predstaviť, veď ťa nepoznáme, chceš poskytovať rady akoby ťa tu každý poznal 😖 Nikto nevie aký je tvoj obor, v čom dokážeš poradiť atď. a prečo očakávaš otázky. Z tvojho nicku sa dá vydedukovať akurát niečo okolo jogurtov - očakávaš otázky ohľadne stravovania? mne to pripadá divné...

meluela
22. jún 2014

@zuzimia skus pozret aj tu, mozno nieco najdes aj v tvojom okoli: http://www.farmicka.sk/
tych bednickarov chapem ze sa musia riadit aj tym co sa im oplati .. postupne sa to mozno rozrastie aj do dalsich regionov ked bude dostatocny dopyt.

sissy27
22. jún 2014

@0silvia0 si dovolím skopírovať z fotoblogu 🙂

Ahoj mamičky a budúce mamičky, volám sa Lucia a som poradca pre výživu a rozvoj detí. Najbližšie dva týždne som tu pre Vás a rada by som s vami porozprávala o svojich skúsenostiach s vývojom Vašich najmenších. Dlhodobo pracujem so zdravými a chorými deťmi a mám dvoch psíkov, koníka a ďalšie zvieratká ktoré mi s deťmi pomáhajú. Teším sa na vaše otázky.

"mesiac s danonino" je platená reklama, takže vieme o čom... a bolo to tu aj v marci, nepamätám si síce, či tiež s luciou alebo niekým iným,ale to je jedno...

svetkaadamko
22. jún 2014

@danonino_lucia je fajn, ze ste sa na to dali, ale treba najprv pochopit, ze my mamicky chceme pre nase deti len to najlepsie a ja osobne vyrobky Danone neradim do kategorie "vhodne" pre zdravie deti. Zaraza ma napriklad CUKOR, ODTUCNENY TVAROH a GLUKOZOVO-FRUKTOZOVY SIRUP v zlozeni. A tak mi prosim ako poradkyna pre vyzivu deti poradte, preco mam dietatu davat nieco, kde je cukor a preco je pre dieta vhodny odtucneny tvaroh?

danonino_lucia
autor
23. jún 2014

@meluela
Rakúsko nemá svoj výrobný závod, všetky Danone výrobky predávané v Rakúsku sú dovážané z okolitých krajín. GMO politika sa vždy riadi lokálnymi predpismi danej krajiny, kde sa výrobky vyrábajú.
Čo sa týka GMO free politiky, skutočnosť, že ingrediencie sú GMO free je základným pravidlom Danone a natoľko samozrejmým, že ho špeciálne nekomunikuje.

@svetkaadamko
Pre dieťatko je najlepšie učiť ho na cukor naozaj čo najneskôr - začať zeleninkou, potom ovocím a určite je najlepší biely jogurt. V určitom štádiu vývoja už dieťatko vyžaduje ďalšie chute, vtedy je možné pridávať cukor a vždy je lepší vo forme prisladených mliečnych výrobkov než rôzne maškrty. Z výživového pohľadu je Danonino nutrične vyvážené, odtučnený tvaroh je len súčasťou výrobného procesu, pridaním smotany sa z neho stáva tvaroh polotučný (2,9g tuku) ale konzistencia je vďaka tomuto postupu hladšia a krémovejšia.

Milé mamičky, ďakujem za vaše príspevky a poďme ďalej diskutovať o témate tohto dvojtýždňového rozhovoru - tj. rozvoj psychomotoriky. Teším sa na Vaše ďalšie podnety na novo otvorených diskusiách.

esterba
23. jún 2014

Fascinuje ma, ze to tu tak rychlo skoncilo 😀 aj to, ze prisladene mliecne vyrobky nie su "rozne maskrty". 😀

martija
23. jún 2014

@svetkaadamko tak potom pozor aj na jablcka, lebo obsahuju ovocny cukor - fruktozu!!
treba teda davat pozor aj na med a ine ovocie, ked sa chces vyhnut fruktoze - ale pozor upozornujem,cukor je pre organizmus nevyhntuny....

martija
23. jún 2014

@svetkaadamko ozaj a glukoza - nejedz hrozno teda radsej 🙂..
Ja len tolko, ze netreba sa tych prirodnych cukorov tolko bat ...

esterba
23. jún 2014

@martija a ked jem jablka, hrozno aj med, treba mi este cukor aj v tvarohu? Nemala by som si ten cukor pre istotu pridat aj do kysleho mlieka, pripadne aj snicel pocukrit?

martija
23. jún 2014

@esterba nie snicel naozaj netreba, ale ked nejes tony cukrikov a sladenych napojov, ver mi, jeden sladeny tvaroh ta nezabije!

martija
23. jún 2014

@esterba a ozaj, snicel nie je tiez moc zdravy, ked sa tak strasne bijete o zdravu vyzivu!

esterba
23. jún 2014

@martija a ty si jedla len jeden osladeny tvaroh v zivote? Prirodzeneho cukru mame v strave dost a tu chce "vyzivova poradkyna" tvrdit, ze treba este aj ten pridany... detska obezita rules.

esterba
23. jún 2014

@martija veru nie je, to je dobre, ze to netreba vysvetlovat.

0silvia0
23. jún 2014

@esterba ešte netreba zabúdať na kopu sacharidov ktoré okrem cukru v potrave skonzumujeme v zemiakoch, ryži, chlebe atď.