icon

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!

sisa_dm
Moderátor
10. apr 2018

Aký koláč sa u vás najčastejšie pečie? Čo najradšej varíte? Podeľte sa s nami o váš najobľúbenejší recept a my odmeníme 5 vašich receptov s balíčkom plným dm dobrôt ! 🙂 Losujem zajtra ráno 🙂

SÚŤAŽ JE UKONČENÁ 🙂

@jankita @petrak1 @werah @luckamajkova @zbt138 GRATULUJEM 🙂 Vaše špeciality vyhrávajú 🙂 . Napíšte mi prosím do správy vaše adresy.
Keby môžem, tak dám výhru všetkým, pretože tie recepty vyzerajú ne-sku-toč-ne! Ďakujem za zapojenie sa, všetky recepty vyzerajú skvelo a verím, že aj keď ste všetky nevyhrali, tak ste minimálne inšpirovali väčšinu z nás 🙂

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!
jully0987
10. apr 2018

U nás tekvicová polievka s pomarančom 🥄🥣

ivankajar
10. apr 2018

U nas ten to kolacik z kysleho mlieka mascarpone a cokolady

veron809
10. apr 2018

U nas najcastejsie jablkove pite lebo je to stavnaty kolacik.
600g múka hladká špaldová
250g cukor práškový
250g maslo
2ks vajíčka
1ČL sóda bicarbona

Jablková plnka:
1000 – 1200g jablká
3 – 4 PL cukor kryštál hnedý
2ks cukor vanilkový
1/2dcl voda

Najprv si urobíme jablkovú náplň. Jablká olúpeme, nakrájame na mesiačiky, pridáme cukor a vodu. Varíme do polomäkka.
Necháme vychladnúť.
Potom si pripravíme cesto. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na 2 polovice.
Rozvaľkáme na veľkosť plechu a prvý plát pomocou valčeka prenesieme na plech. Na to rovnomerne rozotrieme jablkovú náplň. Zakryjeme druhým plátom cesta tiež pomocou valčeka. Popicháme vidličkou.
Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.

A s varenia hlavne jednoduche rychlo uvarene jedla : cestoviny na X sposobov napr.cestoviny s tuniakom,syrovou omackou,spagety a po

babybazar1
10. apr 2018

U nas oblubeny cokoladovy s mandlami kolacik

karolin2
10. apr 2018

Usilujem sa variť aj piecť "farebne" deti všetko farebné láka, možno aj preto ...
Veľmi rada robím pizzu:
Nech sa páči recept
suroviny:
300 g hladkej múky
2 lyžice olivového oleja
1 kávová lyžička soli
1/2 droždia
1 lyžica cukru
v trošku mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, necháme kvások odstáť
prilievame vodičku, pokým nebude nebude cesto vláčne
a aby bolo chrumkavé, plech tiež vytrieť olivovým olejom. Dobrú chuť 😘

xjanulkaax
10. apr 2018

U nás v poslednej dobe často robím túto čokoládovú "tortu", keďže to nie je taká kalorická bomba, je jednoduchá a rýchla a stále neomrzela.. páči sa recept:

korpus: 50 g kakaa, 6 vajec, 150 g trstinového cukru, 1/2 ČL sódy bikarbóny, štipka škorice, vanilka alebo vanilková aróma
krém: 50 g horkej čokolády, 1 PL kokosového oleja,  250 g jemného tvarohu
Postup:
Rúru predhrejeme na 175°, vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosom (priemer cca 22 cm). Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme ostatné suroviny na korpus. Vylejeme do formy a pečieme 25 minút. Keď korpus vychladne, pripravíme krém: roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a pomiešame s tvarohom. Krém nanesieme na povrch korpusu a dáme do chladničky stuhnuť na 1-2 hodiny.

lbkz
10. apr 2018

Ja najradšej pečiem bublaninu s ovocím.

marybell
10. apr 2018

@sisa_dm Milujeme palacinky s čokoládou, s nutelou, s lekvárom, s tvarohom.

lemasa
10. apr 2018

Ja v poslednej dobe najradšej robievam burizonové gule 🙂 To sa potom len zapráši....
INGREDIENCIE :
300 g kryštálový cukor
1 konzerva sladené kondenzované mlieko
2 balíčky neochutených burizonov
250 g Hera
POSTUP:
Do hrnca vysypeme cukor a dáme na šporák roztopiť na karamel.

Po zhnednutí cukru na karamel, pomaly do hrnca vylejeme sladké Salko.

Zamiešame, odstavíme zo šporáku a do zmesi pridáme na kúsky pokrájanú Heru a zamiešame do hladka.

Neochutené burizony nasypeme do misky a vlejme karamelovú zmes, poriadne zamiešame a necháme vychladnúť 30-60 minút, aby sa nám potom dali dobre tvarovať guličky. A dáme stuhnúť do chladničky.

dexemposupoplex
10. apr 2018

kokso žienky, chcela som napísať recept, že čo najradšej varím a vy tu takéto lakocinky dáte, to človek ani diétu nemôže držať 😀 klobúk dole, mať Vaše zlaté ručičky, ja som na pečenie aj varenie ľavá 😀 ale najviac čo u mňa ide je fake čína, kde dám tofu, papriku, jarnú cibuľu, šampióny, kukuricu a na čo mám aktuálne chuť, sójovú omáčku a korenie podľa chuti 🙂 šikovné a rýchle a hlavne, manžel to nechce, čiže len pre mňa 😀

maladanielka
10. apr 2018

U nas taketo chutne domace vianocky

maladanielka
10. apr 2018

Moravske kolaciky

maladanielka
10. apr 2018

Domaci chlebik

petawoman
10. apr 2018

Recepty si nefotim,lebo ani nestiham;)
Toto je nas naj!!!
2 celé vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 VC, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 PDP.Všetko dobre vymiešame. Jednu polovičku masy dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, do druhej dáme kakao. Potom tú kakaovú masu dáme na svetlú. Pečieme cca 20-25 minút pri teplote 180-200 st.C
KREM:necelé 1/2 l mlieka zmiešame s 2 vanilkovými pudingovými práškami a uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame 1 celé maslo, dobre vyšľaháme. Pridáme cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor, 2 kocky tvarohu, trochu rumu a vyšľaháme do jemna. Natrieme na upečený koláč.100 g čokolády na varenie rozpustíme, pridáme 2 kyslé smotany, dobre vymiešame a natrieme na krém. Necháme odležať na chladnom mieste.

martinkaha
10. apr 2018

Pudingový kremeš z Bebe keksov
3 balíčky bebe keksov,1,5l mlieka,na tri dávky vanilkový puding,kryštálový cukor,250g masla,3 šľahačky a 3 stužovače,čokoládová poleva,asi deci vychladenej nesladenej uvarenej nesky,

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech dáme vrstvu keksov,pokvapkáme kávou a vylejeme hotový puding.Uvaríme puding podľa návodu na 1,5 mlieka,do horúceho primiešame maslo a miešame do rozpustenia.Počkáme až sa na pudingu spraví šupa a vychladne.Vyšľaháme šľahačky a opatrne rozotrieme na puding.Dáme vrstvu keksov,polejeme opatrne kávou a polevou. 🍰🎉😋👍🍫🍥🍹

awrilia
10. apr 2018

Tuniakové cestoviny

Konzerva tuniaka vo vl. šťave
Celozrné cestoviny
Cibuľa
Cottage cheese
Kapia
Soľ

Cestoviny uvaríme, tuniaka trošku zohrejeme na osmaženej cibuľke a zmiešame s ostatným surovinami...rýchly, zdravý a výborný recept 🙂

sawushka
10. apr 2018

Karamelove mraky

1. Do hrnca si dáme vodu, 120 g Palmarinu, trošku soli a dáme zovrieť. Pri vare vysypeme postupne múku a dobre zamiešame, až kým nevznikne tuhá hmota. Hmotu odstavíme a necháme ochladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty postupne primiešame po jednom vajíčka. Cesto si rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. Cesto roztiahneme po celom plechu tak, aby bolo od okraja plechu vzdialené 3-4 cm. Cesto sa pečením zväčšuje. Pečieme pri teplote 220°C, asi 10 minút a potom 10 minút na 150°C. Keď začne cesto chytať ružovkastú farbu, je hotové a necháme ho vychladnúť.2. Pripravíme si karamelovú plnku. Z 25 dkg cukru si urobíme karamel. Zalejeme ho 0,5 l mlieka a necháme variť. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame 3 Zlaté klasy. Vlejeme do karamelového mlieka a pripravíme si puding, ktorý necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí sa puding vyšľahá s Palmarinom. Krémom potrieme na korpus. 3. Vyšľaháme si 3 šľahačky s 3 stužovačmi a 2 vanilkovými cukrami. Hmotu dáme na karamelovú plnku a na to uložíme druhý korpus tak, aby vlny /mráčiky/ boli na vrchu. Maslovačkou potrieme vrchný korpus rumom a posypeme cez sitko práškovým cukrom.

Dobrú chuť =)

michellemary
10. apr 2018

U nás sú topka tieto skvelé CUKETOVÉ MÍŠA REZY

Cesto:
2 hrnčeky ošúpanej, nastrúhanej cukety
1 vajce
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček práškového cukru
pol hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
2 ČL sódy bikarbóny
2 PL kakaa

Krém:
500g tvarohu
250g masla
10 PL práškového cukru
1 vanilkový cukor

Všetky suroviny na cesto zmiešať (stačí vareškou), dať na veľký plech vyložený papierom na pečenie, piecť na 180 stupňov, 30 minút, teplovzduch. Nechať úplne vychladnúť, natrieť vymixovaným tvarohovým krémom, posypať Grankom. Sú také jemnejšie, ako klasický Míša rez, a cuketu v nich vôbec necítiť. 🙂

zuzika2255
10. apr 2018

Bryndzove halusky😊Recept je taky od oka:vajicko,zemiaky,sol,hladka a polohruba muka a samozrejme bryndza,pazitka a slaninka

natalia1985
10. apr 2018

Moravske kolace a domace makove lokse to su nase nedelne dezerty 🙂

keena
10. apr 2018

U nas musi byt skoro stale babovka alebo palacinky. Hlavne aby doma bola: muka, vajcia, mlieko, cukor, sol a prisposobis ako treba 😊

svetlusb
10. apr 2018

Najradšej robím dolky (lievance), lepené jahodovým džemom a posypané vanilkou a práškovým cukrom. Moji chlapi to milujú💜❤️😍💋

ninka1609
10. apr 2018

U nás jablkový 😊

kamca2017
10. apr 2018

Varim a peciem velmi rada😊pre mna je to relax ale musim byt v kuchyni sama😁kuracie rezne v nedelu u nas nesmu chybat na obed to si manzel vymodlil🙏🤗a tieto super plnene kosicky su u nas topka👌

mechurik
10. apr 2018

bio cestoviny DM podla talianskej receptury
Pol kila DM Bio cestovin uvarime v slanej vode cca 9 minut.
Zatial si pripravime nadrobno cibulu s cesnakom ktory orestujeme na lyzici az dvoch olivoveho oleja ( ak chcete moze sa pridat nadrobno nakrajana cukina).Pridame lyzicku cukru stipku soli susenu Dm bazalku, paradajkovu stavu a olivy.Chvilu povarime.
Cestoviny scedime dame na vacsiu panvicu ohriat polejeme asi lyzicou vody v ktorej sa varili pridame paradajkovu stavu co sme si pripravili zmiesame vsetko spolu a na zaver pred podavanim posypeme nastruhanym cerstvym parmezanom a mozme pridat ako ozdobu cerstvu bazalku.Dobru chut.

aadrika
10. apr 2018

@sisa_dm U nas je najoblubenejsi tento vcelickovy zakusok 🙂 Je to iba piskot, tvaroh zmiesany so slahackou a navrchu su zavarane broskyne v tvare vceliciek 🙂

onmaria
10. apr 2018

U nás sa varí a pečie stále.tu je zopár sladkých dobrôt a z tých varených..každý deň je základ polievka,druhé buď mäso na xy spôsobov,alebo žemľovka,buchty,dukátové buchtičky..
Čo deti milujú su tvarohové gule,
POSTUP:zmiešam tvaroh,vajce,krupicu,cukor,trošku soli,spravím guľky,dám vyvaritv hrnceku prehrejeme jahody so škoricou,cukrom a prelejeme tým gule.je to riadna mňamka.fotku mám vo svojom albume,tak kuknite a slintajte 😂

jance333
10. apr 2018

môj muž má najradšej slané koláče a quiche je jeho najobľúbenejší. náplň obmieňam podľa toho, čo mám, ale základ je brokolica-syr-šunka. recept:
Krehké cesto:
3 dl múka hladká
125 g maslo studené
1 - 3 PL voda studená
Náplň:
500 g brokolica
125 g syr tvrdý tučný
1 ks mozarella
100 g šunka
200 ml smotana šľahačková
100 g smotana kyslá
4 ks vajíčka
soľ
Krehké cesto: hladkú múku (3dl pohár) - môžeme časť nahradiť celozrnnou - spracujeme so studeným maslom a trochou soli na mrveničku. Pridáme 1-3PL studenej vody a vypracujeme cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa veľmi nezohrialo. Cesto dáme asi na pol hodiny stuhnúť do chladničky. Vymastíme si okrúhlu koláčovú formu (priemer asi 25cm), vysypeme hrubou múkou a vychladené cesto do nej natlačíme (rozvaľkáme), potiahneme aj na okraje. Celé cesto poriadne popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafukovalo. Pripravené cesto znovu dáme chladiť a rúru zapneme na 220 stupňov.

Medzitým si pripravíme náplň. Tu sa fantázii medze nekladú, kľudne sa vybúrte a dajte, čo máte radi. U nás vedie práve toto: z 500 g brokolice si orežeme ružičky a dáme ich uvariť (nie celkom do mäkka) na paru. Šunku nakrájame na kocky a syr nastrúhame nahrubo. Použite syr, aký máte radi, ja som dala 45 % eidam a 1 mozarellu. Vajíčka rozhabarkujeme so šľahačkovou a kyslou smotanou, osolíme a zmiešame so strúhaným syrom a nakrájanou šunkou.

Vychladené cesto dáme do vyhriatej rúry predpiecť na 10 min. Ak by sa nafukovalo, pichneme doňho nožom alebo vidličkou. Môžete naňho dať papier na pečenie a nasypať fazuľu, ale ja nerada plytvam jedlom, takže túto vychytávku nepoužívam. Po 10 min. predpekania na cesto naukladáme brokolicu a rovnomerne zalejeme smotanovo-syrovou zmesou, poukladáme kocky mozzarelly. Rúru stiahneme na 180 - 190 stupňov.

Koláč pečieme asi 30 min., treba sledovať. Ak by veľmi rýchlo chytalo okraje, môžeme teplotu ešte trošku znížiť. Koláč má byť upečený do zlata, plnka stuhnutá aj v strede. Po 30 min. pečenia zvyknem koláč nechať vo vypnutej rúre ešte asi 7 min. dôjsť. Koláč necháme chladnúť ešte aspoň 20 min., aby boli rezy pekné