icon

Extra súťaž o zvieratkovské fľaštičky Rajec

danica_rajec
Moderátor
20. jan 2018

Počúvate múdra babičiek? Len málo z nás si dobrovoľne nechá hovoriť do výchovy. Pritom dobrá rada od skúsenej svokry či vlastnej mamy, keď si s niečím nevieme poradiť, nemusí byť celkom od veci...

Je nejaká dobrá rada, ktorá vám skutočne utkvela v pamäti a osvedčila sa v praxi? Jednu z vašich odpovedí odmeníme balíkom dvanástich 0,33 litrových fľaštičiek dojčenskej vody Rajec s motívmi všetkých zvieratiek z našej kampane. Gratulujeme! Balenie zvieratkovských fľaštičiek Rajec získava mamička s nickom @nelly761 🙂 Užite si krásny zvyšok večera 🙂

Extra súťaž o zvieratkovské fľaštičky Rajec
meiwe
20. jan 2018

Klud lieci;), obliekaj ich prechladnu🙂 nerozculuj sa🙂 vaz si co mas
Spokojna mama spokojne deti a podobne rady mi dava prababka a kupodivu ked sa nimi riadim zivot je omnoho veselsi a krajsi

monika11m
20. jan 2018

Mne najviac pomohla rada stihnúť na pevno nekludne ručičky. Mali sme velke problémy s uspavanim a naozaj pomohlo zabalit na tesno aby nemotal rukami motat

reni1512
20. jan 2018

Ja Vam napisem srandu, lebo nie su rady ako rady :D su aj bizarne ,,odporucania" a moja svokra ma zvlast pobavila radou do zivota, mam davat papat malej sladkosti, ona ich predsa MUSI pravidelne jest, lebo z cukru su zdrave kosti :D (milovnicka zakusov) :D

delimano
20. jan 2018

U nás funguje rada mojej svokry - spi vtedy, keď spí aj dieťa .

ella024
20. jan 2018

Dcerka mala uz dva roky a stale som ju neostrihala. Samozrejme z kazdej strany pocuvam, ze ju mam dat ostrihat, ze jej spevneju vlasky, uz aj od susedy som to pocula. No ja tomu neverim, ved ja mam otrasne vlasy a to ma vraj ako malu ostrihali. Tak naco mam moju princeznu ostrihat (s vlasmi je krajsia ;) ), ved ked bude mat vlasy po mne, nic jej nepomoze...

katus1406
20. jan 2018

Naj rada akú som kedy dostala,bola od mojej tety na zápchu, mydlo kúsok do zadočku, najlepsia rada predtým som to nepoznala ,veľmi jej ďakujem za ňu 😉😉moc nám to pomáha

babybazar1
20. jan 2018

@danica_rajec vzdy zachovat chladnu hlavu Len nie vzdy sa to daaa

petrofka
20. jan 2018

Bola som tvrdohlava. Ale od mamy som sa naucila spievat mnozstvo pesniciek, pri ktorých potom zaspaval 🙂 😘

ludkka0407
20. jan 2018

Ja,zial,uz maminu nemam a so svokrou nemam takmer ziadny vztah (hm,som asi najhorsia nevesta,aku by si pre syna zelala😀),tak ak,pytam sa "adoptivnej" babky,co je mama mojej naj kamosky.najlepsia rada,aku som dostala,bola,ze neexistuje zle pocasie,len zle oblecenie a za kazdeho pocasia mame ist von😀praktizujeme dodnes,mala bude mat za chvilku rok a zatial ziadnu chorobu nepozname😊rovnako dobra bola aj: lahni si s malou,ked mozes😆

astarte123
20. jan 2018

Mne sa osvedčila rada, že keď sa chcem vyspať mám spať spolu s malou, nie vždy sa to podarilo, lebo som ten čas musela obetovať aj domácim prácam, ale rada to bola dobrá 🙂

tarvika
20. jan 2018

Moja dcerka nechce moc jest. Tak mi moja mama poradila dat jej krupicu. Celkom jej to zachutilo a prepasujem do nej i zdravsie obilniny a kozie maslo 😊

lucka08099
20. jan 2018

Ja som tiez pocuvala rady z kazdej strany. Na nejaku konkretnu, ktora by mi nesmierne pomohla si ale nespominam. Vzdy si vsak vsetko rada vypocujem, vyhodnotim, ci je to pre moje dieta dobre a ak ano, tak pocuvnem, ak nie, spravim si po svojom

zarja011
20. jan 2018

@danica_rajec rad bolo vela, roznych. Ale najlepsia bola , ze sa mam riadiť vlastnym srdiečkom a robit veci pocitovo, a osvedcilo sa mi to u oboch deticiek. Ziadne nechaj vyplakat, nikdy som to nerobila, prislo mi to drasticke.. A rada vyspi sa, kym spi babatko. Najprv som ten cas vyuzivala rychlo na upratovanie, varenie atd.Ale casom som bola k.o.. a zacala radu pocuvat. A bolo a stale to je skvele, mojkame sa spolu, spime spolu, oddychneme si spolu. A na zaver aj spolu varíme 🙂

petronelak
20. jan 2018

@danica_rajec spokojna mama spokojne dieta alebo male deti male starosti velke deti velke starosti

rora
20. jan 2018

Nechcem nikoho pohorsit, ale u nas je v kurze rada "radsej raz capnúť, ako 10x upozornovat" :D

nellita
20. jan 2018

Miluj,miluj miluj svoje deti mi vravievala moja prababicka,vrati sa ti to 100 nasobne a veru mala pravdu,dcerku milujeme,sme sice v rámci možností prísni ale nie buchnatmi.vravcia mi to.dcerka pohladom,usmevom,vdakou. Dakujem prababicka.

ajino
20. jan 2018

Ak nás bolelo hrdlo a neboli doma žiadne lieky z lekárne, starká nám rozkrojila citrón, ktorý sme namáčali do práškového cukru a oblizovali sme potom, vždy to pomohlo

igiana
20. jan 2018

Mam 3 dcérky a 1 synčeka, takze som sa rad napocuvala az az, ale uvedomujem si, ze aj keď mi to niekedy uz liezlo a lezie na nervy, v konečnom dôsledku som rada, vážim si, ze este mam mamu aj svokru a ze im na nas záleží.

Mne velmi pomohlo, keď som sa trápila, ze co možem po pôrode popri kojení jesť, keď mi maminka povedala: jedz všetko, ale s mierou, dieťatko potrebuje spokojnu maminu, výživné mlieko a nie klbko stresov. A mala pravdu.

Bála som sa, ze mi dieťatko prechladne a chcela som ho riadne naobliekat a maminka mi poradila, ze radšej nech mu je trosku chladnejšie, akoby sa malo prehriať a spotit.

Bála som sa, ze moje dieťa bude chudé a slabé ak nezje naraz veľa, ale svokra mi navrhla, nech mu dám iba toľko koľko mu chuti a radšej ponúknuť častejšie.

keena
20. jan 2018

Nastastie som nedostavala ziadne rady od nikoho. 🤗 asi to vsetkym okolo vyhovovalo ako som sa v danej chvili k babatku spravala. 😉

andrbeata
20. jan 2018

Môj sym mal reflux, svokra mi poradila, do vody pridávať za hrnček silného mätového čaju.

anturia78
20. jan 2018

Mne vždy radila mamina aj starká že ak chcem kojit dlho moje detičky musím si každý deň dať polievku na obed a veru pomáhalo to , mlieka som mala vždy dosť

cokii
20. jan 2018

Ja si pamätám radu od mojej mamy - keď detičky mali nafúknuté brušká, tak ma naučila, ako im uľaviť - dieťatko sa nechá ležať na chrbátiku, chytí sa rúčka za laktik a nôžka sa skrčí tak, že sa na kríž k sebe dáva kolienko-laktik. Takto sa pocvičí a dieťatku sa krásne uľaví. U nás to zaberalo vždy 😉 a dokonca aj keď už boli staršie...

kristinka86
20. jan 2018

Moja mamka vravela,
že až budem dospelá,
pochopím údel mamy,
nad čím sme sa smiali.

Teraz, keď tri deti mám,
na slová s láskou spomínam.
Netreba byť dokonalá,
povedz deťom, že Ťa bolí hlava.

Sú stvorenia malé,
no majú jasno v hlave.
Rozprávaj s nimi vždy priamo,
nech by sa čokoľvek stalo.

Poním to všetko do ich reči,
nech vedia, čo sa mame prieči.
Hravou formou zapoj ich deja,
nech vedia, že ich pomoc veľa znamená.

Neklam im, by srdce si neranila,
ich dušička je krehká, milá.
Váž si každý deň, kým sú malé,
ďakuj pánu Bohu, že sú zdravé.

Pekný večer prajem. 🙂

curcuma
20. jan 2018

Rád bolo od mojej maminy veeeela a vazim si kazdu, aj ked nie vzdy som sa tak aj zariadila 🙂
Ale asi tie co platia
spokojna mama spokojne dieta
von za kazdeho pocasia

Pohodovy vecer vsetkym
dieta je tvojim zrkadlom, ako sa spravas ty bude sa aj dieta

lennulik1
20. jan 2018

@danica_rajec rad som najmä pri prvom dieťatku dostala vcelku dosť, aj vyziadanych a tých nevyziadanych. Ale najviac mi utkveli v pamati - od maminy: večer bábätko okúpať, nakŕmiť a uložiť do postieľky (a podla možnosti neucit ho natriasat na rukach, hopkat na lopte ani nič podobné), zabralo už pri 2 deťoch, takže ukladanie do postele netrvá až tak dlho, jedine co im zaspievam na dobru noc macka uska. A od svokry, čo je kvázi taka moja druhá mama, keďže mi vychovala manžela, že aby som bábätko pohodlne nakojila , musím si chytiť prsko s rukou tak, aby prsty ukazovali písmeno C.

dzina007
20. jan 2018

Ze ked idem krajat cibulu mam ju prekrojenu umyt pod teplou vodou... nebudem tak plakat... 😀

ask
20. jan 2018

ZAludocne vredy nie su z toho co "zeriete" ale z toho co "zerie" Vas😉

ask
20. jan 2018

@curcuma Len na pobavenie, nie rypanie: Mam tri deti, jedno hyperaktivny cert, jedno tiche anjel, tretie sibal plny lasky... ktore je mojim zrkadlom?! 🙂

danica_rajec
autorModerátor
20. jan 2018

Ďakujem všetkým za prispenie kúska "do mlyna" 🙂 táto súťaž je oficiálne ukončená, ďalšie príspevky už nebudú zaradené do losovania. A o chvíľku som späť aj s menom víťazky! 🙂

curcuma
20. jan 2018

@ask vsetky? 🙂
Ale ono to nebolo ani tak uplne myslene doslovne, len skor o tom, ze ako sa my rodicia spravame, tak to vidia tie nase deti a budu to samozrejme opakovat