icon

Veľká SÚŤAŽ o tašku do pôrodnice v hodnote viac ako 130 € !

ivana_drmax
18. máj 2016

Napíšte nám svoj príbeh // čiarok 🙂. Ako ste objavili svoje dve čiarky na tehotenskom teste? Súťažte o tašku plnú produktov do pôrodnice! Jednu z vás, s najdojímavejším príbehom, vyberieme v piatok 20.05.2016 o 15,30 hodine!

Taška do pôrodnice obsahuje:
1 x balenie jednorázových plienok Pampers - Newborn
2 x balenie vlhčených detských utierok Pampers
1 x Dr.Max Dexpanthenol baby 125 ml krém proti zapareninám
1 x NUK odsávačka hlienov
1 x J&J Johnson´s baby púder 100 g
1 x J&J Johnson´s šampón 200 ml
1 x J&J Johnson´s detský olejček 200 ml
1 x Dr.Max LadyMax Care krém proti striám 200 ml
1 x HIPP sprchový gél na telo a vlasy 400 ml
1 x NUK Hrebeň a kefka na vlásky
1 x Dr.Max Balzám na pery 4,8 g
4 x Popôrodné vložky SAMU 20 ks
1 x Dr.Max papierové vreckovky 10 x 10 ks
1 x BEL BABY Jednorázové nepremokavé podložky 10 ks
1 x Johnson´s baby prsné vložky 50 ks
1 x NUK JOLIE manuálna prsná pumpa
1 x zubná kefka Curaprox
1 x Zubná pasta Curaprox Enzycal 75 ml
1 x Dr.Max Krém na ruky regeneračný 60 ml
1 x Dr.Max Štuple do uší AUDIOMAX classic 1 pár
1 x Dr.Max zubná niť expandujúca - 40 metrov
1 x Dr.Max Antibakteriálny gél na ruky 50 ml
1 x Dr.Max Čaj pre dojčiace matky 20 záparových vreciek
1 x NUK detské zdravotné nožnice s krytom
5 x Látkové plienky
1 x Popôrodné nohavičky AKUKU
1 x Poštolkové nohavičky č. 1
1 x Taška na všetky vaše produkty

Súťaž vyhodnotíme v piatok 20.05.2016 o 15,30 hodine.

Výherkyňa dostane balíček do dvoch týždňov.
Vyhrať môžu tí, ktorí v našich súťažiach ešte nevyhrali.

Veľká SÚŤAŽ o tašku do pôrodnice v hodnote viac ako 130 € !
jabucko
19. máj 2016

Manzelia sme dlho so svojim drahym. Ako taki vztahovi dinosauri. Ked sme chceli babatko, neslo to 5 rokov. V podstate som sa zmierila s tym, ze nikdy deti mat nebudeme. O tyzden na to som sla na preventivnu kontrolu, kde ma lekar musel intenzivne presviedcat, ze som tehotna. Mame Maxika. Je to prudko aktivne dieta, vystavi aj 2 dospelych. Ked som videla maminu s 2 krpcami, stiahlo mi hrdlo. Booze, ako to ta zena zvlada? Da sa to? Ved ja som niekedy uplne svorc z mojho jedneho kuska. V sobotu prisiel srobajz za mnou, na brucho mi ukazuje "babo". Co? Nie, mne cyklus chodi ako v indii autobus. Vcera som sa odhodlala ist do lekarne. Kupit si test. 2 ciarky. Som totalne zmatena ... asi to tak malo byt ....

havranocka17
19. máj 2016

2 čiarky na teste sa objavili veľmi rýchlo po tom, čo sme si po 8 rokoch vzťahu povedali "Tak skúsme bábo" a ono to hneď na 1x vyšlo.
Odrazu mi každé ráno začalo bývať zle od žalúdka. Veď tehotenská klasika, poviete si, ale mne to nedochádzalo. Stále som si myslela, že to nemohlo predsa hneď výjsť. No keď sa to namiesto zlepšovania iba zhoršovalo, kúpila som si testy, pre istotu asi 3 a všetky boli pozitívne. Bola som v takom šoku, pretože som si myslela, že ak sa podarí bábo do pol roka, bude to super, ale že sa podarí hneď, som teda nečakala. Vystresovaná som vyšla z kúpeľne a manželovi som podala test, že - aha. On naň pozrel a bol tiež v miernom šoku, ale veľmi šťastný.
Viem, že veľa párov má problém otehotnieť a o to vďačnejšia som, keď sa pozriem na našu dcérku a viem, že bola stvorená z veľkej lásky.

ankazdca
19. máj 2016

@ivana_drmax výborná je táto téma,krásne príhody tu od dievčat čítam🙂 Moje prvé dve čiarky boli veľmi veľmi emotívne....sedela som v kuchyni za stolom a pozerala ako puk.....bola som úplne paralizovana....do toho prišiel dnes už môj muž a začal sa veľmi tešiť,stiskat ma a ja som plakala a plakala.....od šťastia🙂 u lekára ma čakalo prekvapenie....vraj nie dieťatko ale dve...žiaľ osud to zariadil tak,že sme o jedno počas tehotenstva prišli. Nasledovalo ďalšie tehotenstvo, a ešte ďalšie🙂 a dnes? Opäť mám krásne bruško a viete čo? Pod srdcom nosím dvoch drobcekov🙂🙂🙂 ak ste počítali dobre, áno bude nás sedem. Šťastné cislo, už sa neviem dočkať, vyzerá to tak,že už čoskoro sa narodia🙂 každý deň v brusku je pre nich plus. Taká taška by sa veru hodila,ale aj keď nie, určite ju doprajeme každej mamičke.

ivana_drmax
autor
19. máj 2016

@jabucko Jéj, to je super, inak deti to vraj vedia. 🙂

ivana_drmax
autor
19. máj 2016

@havranocka17 No, ja si spomínam, že mi bolo veľmi nevoľno. Žiaľ, mne to neprestávalo ani poobede, ani večer. Ale vedeli ste, že keď je vám nevoľno počas celého tehotenstva, pranostiky vravia, že budete mať veľmi inteligentné dieťa?
Mali ste nejaké zlepšováky na nevoľnosť? 🙂

macicka52
19. máj 2016

Ahoj. My sme s manželom na naše dve vytúžené a vymodlené čiarky čakali skoro 5 rokov. Po spontánnom potrate a mimomaternicovom tehotenstve sme mali veľké obavy, či sa vôbec ešte niekedy podarí a my budeme rodičia.
Bolo tesne pred Vianocami 2015 a ja som mala cca 1 týždeň do menštruácie a neskutočne ma bolelo bruško ako tesne pred ms, len mne mala prísť až o týždeň. Mala som tušenie, že sa asi niečo deje, pretože som už bola tehotná, len to nedopadlo dobre. Hovorím mužovi, zlatko bolí ma bruško, len je ešte zavčasu na ms. On mi hovorí, kúp test, možno sa zadarilo a my budeme mať najkrajšie Vianoce v živote. Celá natešená bežím z práce do lekárne, doma hneď testujem a samozrejme na teste nič....
Muž príde z práce a pýta sa, že či som testovala. Ja celá sklamaná mu odpovedám, že áno ale na teste je len jedna čiarka, však sa choď kuknúť na test. Mužovi sa nechcelo, však aj na čo... Po chvíli mi hovorí, tak sa idem teda kuknúť. Dobehne s testom a pýta sa ma, zlatinko, dobre si sa pozerala, lebo ja vidím dve čiarky nie jednu. Ukazuje mi test a na teste naozaj dve čiarky. Od šťastia sme obaja plakali ako malé deti. A nakoniec to boli naozaj naše najkrajšie Vianoce s malou bublinkou v brušku.
Teraz sme v 26.týždni a mali by sme mať chlapčeka.

nikulkaa
19. máj 2016

@ivana_drmax Takuto pranostiku som ja nastastie nepocula lebo mne od zaciatku tehotenstva bolo zle asi 2x 😀 Ved preto som ani testom neverila 😀 Ja som zas pocula, ze ked v tehotenstve byva zle, tak to bude dievcatko... a to sa mi tiez nepotvrdilo lebo tak sa zda, ze cakame dievcatko 😀

petronelak
19. máj 2016

Ja som si objavila svoje // už 3 krát, 1. krát to bolo očakávané vytúžené nakoľko sme sa s manželom snažili dlhšiu dobu žiaľ naša radosť skončila v 12tt kedy som spontáne na mikuláša potratila a do čižmy dostala nemilý darček :(, 2. krát to bolo neočakávané prekvapenie 2 mesiace po potrate, zistila som to na valentína kedže mi bývalo nevolno a manželovi dala asi tú najkrajšiu a najmenej očakávanú valentínku, v kútiku duše sme boli šťastný ale na druhej strane hlavne vomne bol strach, obava čo keď našťastie tuk tuk dnes majú naše druhé // už 2 roky 7 mesiacov s menom Vaneska a robí nám život krajším, po 3. krát som čiarky objavila na manželove narodeniny v novembri a teda opäť dostal neočakavaný darček ktorý mu tento krát dala naša dcérka Vaneska a manželovi až slzy vyhrkli nakoľko to bolo tiež viac menej neplánované, teraz som momentálne v 31. týždni a každým dňom sa všetci 3 tešíme na bábo viac aj keď toto tehotenstvo kvoli nestuálym zlým výsledkom (od genetiky, štítnej žľazy, cukrovky, chýbajúceho železa) nie je premňa prechádzkou ružovou záhradou ale o to viac sa teším keď ten krásny vonavý uzlik šťastia konečne v Júli budem mať v náručí, taška plná užitočných vecí by sa mi určite hodila kedže ešte ma toto tehotenstvo nemala kedy chytiť nakupná horúčka kvoli neustálym behaniam po doktoroch a okolo dcery.

dobromila1111
19. máj 2016

Prvé išlo ľahko, no druhé? Trápenie, nešlo to 3m, nemala som poriadne ms. Vyvolavacky..potom som brala gynex,pila alchemilku..a nič..požiadala som dr o hormonálny profil. Vyšiel mi nedostatok progesteronu. Nemožnosť otehotnieť, bo babo sa nemôže resp. nemá o čo zachytiť v maternici, keďže hormón, ktorý sa stará o rast sliznice maternice, progesteron,chýba. Dal mi duphaston, začať brať som ho mala na 21.deň po ms. Ibaže mi tá ms nechodila. Nasr.tá som prišla k dr, nech mi už pichne tú vyvolavacku a on si mal voľno. So starším v nosiči som šla domov, keď mi trklo, že si idem aspoň test kúpiť. Doma som sa nemohla dočkať,kým starší syn pôjde spať, aby som sa testla. Skoro som odpadla, keď som tam videla koľajnice ako hrom, krásne silné čiarky. Samozrejme som hneď volala mužovi, pýtal sa ma, ako je to možné 😀 😀 😀 (asi myslel vzhľadom na hormon.profil 😀). Je to zázrak 🙂

fazulka17
19. máj 2016

moje // som našla presne 24.12. 2012 o 6 ráno. Vstávala som do práce a niečo mi hovorilo že to mám skúsiť. Boli tam! jasné a ružové! Strašne som sa potešila a bežala som s tým za manželom ktorý sladko spal. Keď som mu ho ukázala myslel si že sa mu to asi sníva pogratuloval mi a spal ďalej. Test som mu nechala na stole položený a Ja som sa odišla do práce. Okolo 9 mi volal. ,,To je čo, koho, je pozitívny ?´´ Stále mu to asi nedocvaklo 😀 Keď prišiel po mňa v ruke mal ďalšie 3 testy že nech si to potvrdíme. všetky vyšli pozitívne, vtedy strašne začal vrieskať že on bude TATO veľmi sa tešil. A tak sme mali krásny vianočný darček nielen my ale aj naši najbližší ktorým sme pri stromčeku povedali že ešte jeden darček im dáme o 9 mesiacov 😀

katuliacik
19. máj 2016

moj pribeh bol taky ze som mala zapaleny mechur, kedze som uz raz tehotna bola a skoncilo to ako MA, tak som si hned urobila test a bolo to tam, s vasim vyrobkom cranberry akut som mala vyborne skusenosti a pomohol hned. nase 2 ciarky nam riadne zmenili zivot a sme stastny ze Maxika mame 🙂

27nika
19. máj 2016

Ahojte baby, takže my sme s manželom spolu už viac ako 10 rokov. Prvý krát som bola tehotná, ale po spontánnom potrate a mimomaternicovom tehotenstve som sa bála opäť otehotnieť. Nedarilo sa nám dva roky až sa nám to konečne koncom roka 2015 podarilo 🙂 Hneď som vedela, že som tehotná, dokonca aj manžel to zistil sám od seba. Keď už mal tušaka, že budeme mať bábo, tak som si urobila asi päť testov (samozrejme nie v jeden deň) a pozorovala, ako nám čiarka pomaly ale postupne každým dňom tmavne. 19.decembra som prežila najhoršiu noc v živote, silné krvácanie a bolesti. Do nemocnice som išla zmierená s ďalším potratom. Keď ma lekár vyšetril a povedal, že bábätko vyzerá byť O.K bol to najkrajší okamih v mojom živote, s manželom sme si poplakali od šťastia a ja som si tam pár dni poležala - verdikt: prežilo len silnejšie bábätko. Toto bola naša jediná komplikácia v tehotenstve. 23.12 sme prvý krát počuli srdiečko, 18.marca (na moje narodeniny) ma prvý krát začal kopkať tak, aby som to aj cítila a od 23.marca vieme, že to bude chlapec. Termín pôrodu máme 6.8, co je na manželove narodeniny. Neskutočne sa tešíme a vôbec neriešime malichernosť ako je váha, pretože hlavne je, aby bol náš Marko zdravučký a kilečka navyše budeme riešiť až neskôr 😕

astarte123
19. máj 2016

Moje dve čiarky boli tiež tak trochu prekvapením. Úspešne som zoštátnicovala a šla som na pracovný pohovor do práce, ktorú som naozaj veľmi chcela. Medzi otázkami padlo aj niekoľko o plánoch na rodinu, riaditeľka sa síce ospravedlňovala, že také otázky by na pohovore nemali byť, ale z tejto pracovnej pozície im do dvoch rokov každá zamestnankyňa odišla na materskú. Keďže bol pracovný pohovor úspešný a menštruácia mi pár dní meškala, radšej som si spravila test. Na prvom teste bol duch, tak som utekala do lekárne po ďalší test, ktorý dopadol rovnako, takže som ešte pre istotu šla na test ku doktorke. O pár dní mi doktorka potvrdila, že som tehotná. Na to začarované miesto som teda nakoniec nenastúpila. Otehotnieť sa mi podarilo na prvýkrát a keďže priateľ je poľovník a zúčastňuje sa na rôznych streleckých pretekoch, smiali sme sa, že naozaj dobrý strelec (alebo to bolo len tým pracovným miestom) 😀

erikaah
19. máj 2016

Tak, svoje prvé 2 // som si na teste objavila pred skoro 10. rokmi. Žila som vtedy v Londýne, odrezaná od rodiny, partnera som mala na predĺženom víkende v Prahe ... Priznám sa, že bábätko sme vtedy spolu neplánovali, ale stalo sa 🙂 . Po prvotnom šoku sa musím priznať, že mňa to veľmi potešilo a na malého Harryho (tak sme volali fazuľku) som sa vtedy veľmi tešila. Bohužiaľ, bola som to len ja. Partner sa síce veľmi tešil tiež, ale trvalo mu to len pár hodín ... Týždeň ma presviedčal, aby som si to nechala vziať, že to tak bude lepšie ... Ja som sa nad tým zamyslela asi tak na sekundu a od začiatku som bola presvedčená, že bude správne, keď si bábätko nechám aj napriek tomu, že asi skončím, ako slobodná maminka. Tak sa aj stalo po 1 roku ... a aj napriek tomu, že to bolo miestami veľmi ťažké, a mám to o to náročnejšie, že môj syn má ADHD, nikdy moje rozhodnutie nechať si ho ,neoľutujem 🙂
Medzitým som si našla nového partnera, pridružili sa mi zdravotné problémy, ako problém so štítnou žľazou a polycystické vaječníky. Myslela som si, že druhé bábätko možno ani nikdy nebude ...
10 rokov na to ... pred nedávnom som si zas našla 2 // na teste. Momentálne som v 6 tt, dnes mi to potvrdil aj môj gynekológ. Ja to viem síce už dlhšie, ale nejaký čas som si to chcela nechať pre seba. Môjmu partnerovi som to oznámila práve pred chvíľou, bol chudák chvíľu v šoku 😀 , ale pevne verím, že bude taký super otec našej malej fazuľke, ako je už vyše 4. rokov "nášmu" 9 ročnému synovi 🙂

jaghvali
19. máj 2016

fuuha, taška vyzera super, pridam aj ja nas celkom vesely pribeh. Odkedy sme sa snazili o druhe mimi, planovala som si akym mega super originalnym a romantickym sposobom oznamim manzelovi tehotenstvo. Kazdy mesiac som sa citila na 100% tehotna, potom som si samozrejme nadavala naco si ja sprosta stale robim tie testy hned a chvilu nepockam. Klasika.🙂 Ten osudny mesiac bol iny, nejako sme babo neriesili, tehotenstvo som si nepripustala. Pamatam si, ze som mala totalne zly den, nic sa nedarilo, vecer maly nie a nie spat. Nie som na to hrda, ale uplne som vecer vybuchla. ako sopka. Pohadala som sa s muzom, bola nervozna na maleho, pleskla dverami, az mi to prislo vsetko luto. Zavrela som sa do kupelne, ze si trocha poplacem a ukludnim sa. Manzel chudak zatial nechapal co blazniem. Ako sedim v kupelni, padol mi zrak na skrinku, v ktorej som mala este jeden test. Ani neviem preco som po nom siahla a scena ako z filmu, cakam na vysledok a do toho revem: "Preco by si mi Pane Boze mal davat druhe babo, ked som taka zla mama a zenaaa..." Zrazu sa usmoklena divam, skoro mi oci vypadli. Dve ciarky??? O par sekund som sa zodvihla ako novy clovek, citila som sa zrazu obdarovana, milovana a ak ma On povazuje za schopnu, tak isto aj som. V obyvacke cakal urazeny muz, pripraveny na tazky dialog. Myslim, ze som ho tym testom celkom odzbrojila, najskor si myslel ze si robim nejake cudne zarty. 🙂 :D Romanticke dlho planovane oznamenie s mini papuckami alebo sladkym odkazom to celkom urcite nebolo, ale dnes sa na tom celkom bavime 😉

tigrislu
19. máj 2016

My sme si nasli krasne 2 ciarky presne 7.3. na Tomáška. Stalo sa to vsetko tak necakane a ja som neverila svojim ociam ked som to tam videla. Moj muz za mnou dobehol do kupelne a hned sa zlozil na zem od tolkej radosti. 🙂 Bol to pre nas ten najkrajsi den, sedeli sme obaja v kupelni na zemi a plakali sme stastim nad testom, ze sa to podarilo. 🙂 Teraz sme v 16 tt a drobceka uz teraz velmi lubime a tesime sa na neho, Sice nevieme ake pohlavie drobcek ma, ale niekde vo vnutri citim, ze to bude vytuzeny Tomáško, ktory nam to naznacil uz na zaciatku. :-*

petkakv
19. máj 2016

Na moje dve čiarky si pamätám presne, babo sme išli zarobiť do Tatier. Išli sme na krásny 5dnovy pobyt, aj trocha oddýchnuť od roboty. Nelenosili sme a chodili sme každý deň na túry, na konci pobytu sme sa išli zrelaxovať do Tatralandie. Už tam mi vtedy priateľ dnes muž hovorí, že už možno plavame traja. A ja ze, kdeže,tak rýchlo ze by sa nám zadarilo? Keď mi menštruácia neprichadzala začala som sa vnutorne tešiť, na raňajky som mala udenaca a chlieb to si pamätám, lebo ma z neho prvýkrát naplo až som musela utekať na WC. Na druhý deň som to nevydržala a urobila si u rodičov test a veru boli tam, jasneeee silneee dve palice. Tak sme sa všetci tešili, ale priateľovi som chcela urobiť prekvapko, klasika viete nejaké topánočky a krásny odkaz ze bude tato. Ale prd makový, keď som sa sprchovala prišiel mi do kúpeľne s testom v ruke a hovorí, to je to co si myslím? A ja, jaaaj musíš skazit každé prekvapenie? Začal sa tešiť tak aj to mi stačilo. Za 9mesiacov presne na deň vyrataneho termínu sa nám narodil Filipko. Dodnes je veľmi akčný... Asi z tých tatranských túr

andelik691
19. máj 2016

S manželom sme svoji už 2 roky. Robila som si ešte vysokú školu, externe, takže sme to, že bábo neprichádza nejako neriešili. Brala som, že to je zo stresu zo školy, z práce.. V júni som odštátnicovala a tak sme si povedali, že do toho ideme naplno, že už by sa predsa len patrilo. A tak sme sa snažili a snažili.. A každý mesiac sme boli zas a znova sklamaní.. Asi som to moc prežívala.. Veľmi som chcela vidieť tie 2 čiaročky na teste.. Ale stále nič. A tak sme si povedali, že ak má byť, tak bude, ak nie, tak asi to tak má byť.. Išli sme na predĺžený víkend do BA, kde žije môj brat, išli s nami aj naši, kedže mali 40.výročie svadby, bol to taký malý darček pre nich. Navštíviť syna v Ba, cítiť vianočnú atmosféru, kedže bola polovica decembra. Strašne som sa na to tešila, pomedzi to som už plánovala aj lyžovačku, nejakú chatu na Silvestra.. Proste milión vecí.. A tak sme sa s manželom aj trocha zanedbali v ten mesiac 🙂 takže som ani náhodou nepomyslela na to, že by som mohla byť tehotná. Na trhoch sme si dopriali punč, aj 2 -3 🙂 12. decembra sme sa vrátili domov, manžel zabehol do lekárne, že vraj má tušáka, že som tehotná, lebo som veľmi pekná 🙂 a musím sa priznať, že keď som zbadala 2 čiarky na teste, skoro som odpadla.. Preto už teraz viem, že na to netreba myslieť, príde to samo presne v tej chvíli, keď to najmenej čakáme. A bolo po mojich plánoch na lyžovačku, Silvestra.. 😉

martina374
19. máj 2016

Náš príbeh dvoch čiarok 🙂..Takže boli sme už pol roka manželmi keď sa to stalo. Dieťatko sme samozrejme chceli len nie tak skoro,ale na druhej strane sme sa tomu ani nebránili, povedali sme si že keď to príde tak to príde. Až raz mi meškala menštruácia, nič neobvykle, lebo som nemala pravidelný cyklus a nejako som tomu neprikladala vážnosť, ale každý deň som dúfala, že už príde. Ani neviem presne po koľkých dňoch sme sa tak s manželom o tom rozprávali a on navrhol aby sme kúpili test, aspoň si budem na istom. Tak sme zašli na nákup a popri tom skočili aj do lekárne po test. Pýtal ho manžel, lebo ja som nemala odvahu a pripadala som si divne,že ideme obidvaja kupovať takúto vec, ale tak čo už 🙂 Na druhý deň bola nedeľa keď som ráno vstala a išla si urobiť na wc test. Chvíľku som na záchode počkala čo sa zjaví na teste. A hop a boli tam dve čiarky. Ruky sa mi začali triasť a pomaly som vyšla z wc. Manžel už čakal, že aký je výsledok. Ja som nevedela ako sa mám tváriť, mykalo mi kútikom úst, ruky sa mi triasli a povedala som mu, že sme v tom. On celý naradostený pribehol ku mne a objal ma a nechápal čo sa tak trasiem. Aj som sa tešila aj bála zároveň, nevedela som čo ma čaká, aké to bude. A o 9 mesiacov sa nám narodila naša dcérka, naše slniečko 🙂

happyl
19. máj 2016

Dve čiaročky na tehotenskom teste sme objavili 6. decembra, deň pred manželovými narodeninami. Keď som rozbalovala test, triasli sa mi ruky a keď sme na ňom objavili dve čiarky, boli sme neskutočne šťastní. ďalší týždeň som skúšala test znova a znova a každý krát sme sa tešili viac a viac. a kto toto tajomstvo vedel ako prvý? náš psík 🙂 ešte predtým ako sme to vedeli my, začal mi spávať pri bruchu a túlil sa ku mne úplne inak ako predtým. ale ničomu zvláštnemu sme to nepripisovali, až potom sme to pochopili 🙂 Následná návšteva lekára už taká príjemná nebola ... Doktor zistil, že mám hematóm a to dosť veľký a tak som bola postavená pred hotovú vec a nevedela som ako to dopadne. ale náš drobček sa ukázal ako veľký bojovník 🙂 všetko sme spolu krásne zvládli, za všetko môžem vďačiť môjmu najlepšiemu manželovi, ktorý sa postaral o celé Vianoce, vrátane pečenia, varenia, upratovania, umývania okien (nakoľko ja som musela mať kľudový režim).
a tak si s drobčekom v brušku užívame krásne chvíle a v auguste ho uvidíme naživo 🙂 🙂 🙂.
Za všetko som vďačná môjmu skvelému manželovi, s ktorým 13. júna oslávime 11 rokov spolu a zároveň prvý rok nášho krásneho manželstva. a potom za dva mesiace príde náš drobček 🙂
Keď toto píšem, uvedomujem si, aký mám krásny život a to nemusím mať to najdrahšie auto, ísť na drahú dovolenku, dôležitejšie je otvoriť dvere domov a cítiť sa tam nádherné. tento pocit je na nezapletenie. a ja som šťastná, že takýto domov čaká aj na nášho drobčeka 🙂

ikissedagirl
19. máj 2016

Pocas nedelnej poobednej prechadzky vyhlasila kamaratkina trojrocna dcera, ze mam v brusku babatko. Hned som si spravila test, ktory vysiel s jednou ciarkou. Ale stale mi to vrtalo v hlave, tak som si spravila o par dni dalsi test, ktory vysiel s dvoma ciarkami. Dodatocne mi kamaratkina dcera prezradila aj pohlavie potomka.

krehulkaaa
19. máj 2016

Tak ja som s priatelom dva roky a snazii sme sa o babatko hned odzaciatku. Muz ma 37 a uz dlhe roky tuzil po babatku ja mam 25 a tiez som chcela baby. Dlho sa nam nedarilo a nevedeli sme preco riesila som to s doktorom a ten mi povedal ze ak sa nam nepodari do roka nasadi mi liecbu,,,tak sme si medzitym kupili byt a zacali ho prerabat,cez leto sme boli na dovolenke a po prichode sme sa teda dohodli ze sa tym trapit nebudeme a ze uz nebudem plakat preco nemozem otehotniet :( tak ze sa zamerame na prerabku bytu .... este v ten den ako sme sa o tom rozpravali sme splodili babatko....ze som tehotna som zistila v 6tydny s tym ze mi meskal menzes a bolo mi strasne zle ,,,,v praci som bola stale unavena tak som si kupila dva testy,,,,po pravde som uz moc neverila ze by sa mohli dve ciarky objavit ....po praci som si urobila test a ked som uvidela dve ciarky,,,,no co povedat,,,,rozplakala som sa.....na jednej strane som bola stastna ze sa to konecne podarilo a na druhej som bola velmi vyplasena kedze sme mali rozbity byt a boli sme bez penazi,,,,,hned ma napadlo co budes teraz robit? nakoniec sme teraz par dni pred porodom,cakame chlapceka,prerobit sme stihli a velmi sa na neho tesime 🙂 je to najlepsia vec ktora ma mohla v zivote postretnut 🙂

hoki88
19. máj 2016

V roku 2008 sme isli o jedno babo...potom dlho sme skusali a nepodarilo nam,v januari 2010 meskala mi mrcha,velmi zle som sa citila v praci,tak som isla k dr...ten mi vysetril a nakolko uz dlhsie som mala nepravidelny cyklus(pred potratom to vzdy bolo 28dni) poslal ma do nemocky,aby ma vysetrili...3dni som tam bola,vsetky vysledky dobre este aj mrcha mi prisla..citila som stastna ze gynekologicky som v poriadku! pokracoval februar,mrcha zasa meskala,volala som dr.ci mozem tam zbenhut na injekciu,on ze jasne poobede ma bude cakat..prisla som tam pan dr. mi povedal ze vypise papiere k endokrinologov(ze ten nepravidelny cyklus moze robit struma)i a ze nech sa lahnem na postel,ze predtym jak mi da injekciu este ma vysetri...a prislo to co sme vobec necakali po vyse roka a pol skusania na monitore mala bublina,moja vysnivana dcera...pan dr. plakal so mnou od radosti ze sa nam podarilo ...sice neboli // ale najkrajsi pocit a dar na svete aj tak 🙂

tixi
19. máj 2016

Ked som mala 23 rokov, lekar mi po magnetickej rezonancii oznamil, ze je velka pravdepodobnost, ze nebudem mat deti...zosypala som sa, no len na jeden den. V tom case som byvala na druhom konci republiky ako rodicia. Kupila som si listok na vlak, zobrala dovolenku v praci a tuzila po tom, ze sa zobudim a zistim ze to bol len sen. Nebol...prave som prezivala pat rocny vztah, padlo aj slovo svadba. Nedokazala by som v sebe tajit takuto informaciu a tak som to priatelovi povedala. A to bol zaciatok konca...sice nikdy nepriznal, ze prave to sposobilo rozpad nasho vztahu, no vo velkej miere to bolo hlavnou pricinou. Rozchod velmi bolel a trvalo niekolko mesiacov, kym som vobec zacala vnimat svet okolo seba aj v pozitivnom zmysle. Az neskor som pochopila, ze clovek, ktory sa ma snazi vytiahnut opat zit, ma uprimne lubi a vlastne aj ja jeho. Opat mi nedalo si nechat pre seba to, ze deti mat nebudem. Zdalo sa mi nespravodlive vstupovat do vzahu a nechavat si taku dolezitu informaciu len pre seba a tahat ho vlastne za nos, kedze som vedela, ze to mysli so mnou vazne. Odpovedal mi vsak uplne pokojne: Ved je kopec deti v detskych domovoch, tak nam snad aspon jedno daju 😉 Ja som vsak akosi v kutiku duse citila, ze deti mat budem, napriek tomu, ze liecbu, ktoru som podstupila som fyzicky nezvladla a vlastne predcasne ukoncila. Snad nevadi, ze neopisujem druh ochorenia, no to nie je v mojom pribehu to podstatne...Niekedy je vnutorny pocit ten najspravnejsi a takto to bolo aj u mna. Casom som samu seba akosi presvedcila, ze bude vsetko v poriadku a nestresovalasom sa. Dve ciarocky sa ukazali hned v prvom mesiaci tehotenstva a obaja sme doslova skakali od radosti. Nakoniec sa tie dve ciarocky o par rokov zopakovali a radost bola rovnaka. Niekedy rozmyslam, ci nejake dietatko predsa na mna v detskom domove necaka, kedze som roky bola aj na takuto moznost pripravena...svagrinka prave ocakava svoje prve babatko, takze pripadnu vyhru by sme si navzajom podelili, kedze mladsi syncek je este tiez taky drobcek. 😉

neodada1
19. máj 2016

💞 Rada sa zapajam do sutaze s takouto temou. 🙂 My sme nase dve ciarky objavili po siedmich rokoch partnerstva a piatich masnzelstva. V case, kedy uz moj manzel hodnotil, ze nase deti mu budu vraviet dedo, sme teda dietatko zacali riesit. Po par neuspesnych mesiacoch, kedy som uz mala aj domaci ovulacny test zakupeny, sme vsak dostali stopku od mojej imunoalergologicky. Bohuzial som dostala novu liecbu v podobe injekcii, pri ktorej je tehotenstvo kontraindikaciou. Tak sme sa na cas s nasou tuzbou rozlucili. No hoci sme oficialne nasim pokusom dali adieu, poctivi sme neboli 🙂 Pozor sme si nedavali a pani doktorka mi poradila kupit si seriu tehotenskych testov, aby som v pripade podozrenia mohla testik urobit a pri dvoch ciarkach liecbu vysadit. Bolo to na moj udiv moje najpokojnejsie a najlepsie obdobie. Rodina, dovtedy nedockava a otravna s dotieravymi znamymi otazkami sa stiahla, takze tlak okolia sa minimalizoval. (Boli sme jediny bezdetny par medzi surodencami a bratrancami, uz vsetci rozoberali nasu pripadnu neplodnost....) Takze sme mali zazracne pokoj. Asi nas vsetci lutovali, s cim sa potykame a nemozeme riesit babo.... 🙂 No ja som napriek tyomu chytila druhy dych! Mala chut nieco urobit so svojim zdravim a tak som uplne vysadila chlieb a obmedzila sladkosti a stalo sa, ze mi zmizlo 15 kilogramov. A v jednu septembrovu sobotu, presne 13.9. som skoro vyvratila cerstvu jahodovu stavu.... Co bolo pre mna nemyslitelne! Ja, zena zo zeleznym zaludkom a zrazu takato "morska cvhoroba". Vtedy prisiel cas na test. A cuduj sa svete, vytuzene, vymodlene, vyplakane a vysnivane dve ciarky, o kt. v urcitom obdobi snivame asi kazda, zrazu vyleteli ako blesk! Ziadne cakanie, trpnutie, neistota.... Bolo to tam! Ako blesk z jasneho neba! V zlomku sekundy.... Prva myslienka hned patrila mojmu nebohemu, nahle zomrelemu strykovi, ktory mal prave v ten den prve vyrocie umrtia. Hned ako som si trochu upratala myslienky, podakovala sa Bohu a najvacsiemu anjelovi nasho synceka, utekala som tu uzasnu spravu oznamit manzelovi. Ten este skoro neprebraty zazil ten najsokujucejsi a pritom najkrajsi budicek v zivote. Dodnes na to radi spominame. Veta: "Dudu my sme terhotni!" s mojou rybickou rovno do postele sa nam vryla do srdc a pamate! K lekarovi som sa dostala tyzden na to a ten nam potvrdil uz 9. gestacny tyzden. Dnes uz ma nasa laska 13 mesiacov a verime, ze coskoro k nemu pribudne surodenec. 💞

bibinka78
19. máj 2016

Patrim k tym co si museli pockat na svoj prvy poklad.V nas velky den sme si slubili ze si splnime spolocny sen.Sen sa vzdialoval,preslo par rokov uz sme to vzdavali a po 5r v den mojich narodenin krasne kolaje 🙂 .Prva nasteva u doktora este k tomu v cudzine Londyne bola zmiesana,plna strachu ktore vystriedala obrovska radost ze budem mat titul mama.Po dcerke sme tuzili mat este jedno slniecko tiez to neslo lahko.Dcerka oslavila 4rocky ,test ukazal krasne kolajnice no o par mesiacov 8tt prisiel plac.Nastastie bolest v srdci coskoro vystriedala radost,strach po 1,5m som nasla tie najkrajsie kolaje.Doktor ma vsak varoval ze nieje vsetko v poriadku ale drobcek je velky bojovnik a prekvapuje vsetkych♡.
Bojovat,nevzdavat sa a verit tie poklady za to stoja.
Ak by sa stastie usmialo na mna tasku by som darovala sestricke ktoru by moc potesila ako start pri narodeni drobceka na ktoreho sa moc tesim ♡

karolinagabika
19. máj 2016

S manželom sme sa mohli začať snažiť po dvoch mesiacoch od svadby, lebo som bola na gyn. operácii. Môj gynekológ povedal, že snažiť sa o bábo môžeme polroka po laparoskopii, zástupca primára po roku. Samozrejme som otehotnela po polroku, no skončilo to zamlčaným potratom, ani som nevedela, že čosi také existuje. Druhýkrát som si // našla po 13. mesiacoch od spomínanej operácie. Dvoma čiarkami sa to ani nazvať nedalo, druhá bola veľmi slabučká, no ja som ju tam videla! (Testovala som pred menštruáciou, pretože som raz zvracala a to ja nezvyknem nikdy). Mesiac predtým som bola neskutočne sklamaná, pretože som bola mesiac pri manželovi a snažili sme sa, no márne. A nasledujúci mesiac, keď sme boli doma a ani som v to nedúfala, sa to podarilo. No najväčším prekvapením je, že z tej slabunkej čiarky sa nám o mesiac a pol narodia dvojičky - Miško a Karolínka. Rozdiel medzi nimi je tri dni, takže v tom cykle sa mi podarilo otehotnieť hneď dvakrát 😉 😀

katusa16
19. máj 2016

My sme naše prvé 2 čiarky objavili pomerne skoro. Prakticky hneď ako som zatužila po dieťatku. Bolo to pred dvoma rokmi presne. Manžel(vtedy ešte priateľ) bol dojatý, ja nadšená, na kontrolách všetko išlo výborne. Zasnubili sme sa v Medžugori, boli na dovolenke v Chorvátsku. Všetko išlo krásne až prišiel koniec 3 mesiaca s doktorka skonštatovala že už nevidí akciu srdiečka. Viem že niesom prvá ani posledná. No vtedy som si tak pripadala, ako jediná ktorej sa to stalo, nechápala som, ten celý postup ktorý nasledoval kým som si robila predoperacne, to ako to lekári brali ako na páse. Chcela som poznať prečo sa to stalo a ako tomu zabrániť aby sa to už nestalo, no odpoveď prvy potrat sa neskuma a do 12tt sa to stáva. Takže bola to hrôza a hoci mnohí mi povedali že to beriem až príliš v pohode, no opak bol pravdou. Snažila som sa zamestnávať sa prácou, plánovala som svadbu, potom svadobnu cestu.... Do Jeruzalema na puť. Prešlo už vyše polroka od MA a my sme boli v Jeruzaleme, tak veľmi som túžila po dieťatku a všetky modlitby a myšlienky sa mi vtedy upierali najmä k prosbe o dieťatko. Verte či nie, vrátili sme sa a ani nie do dvoch týždňov som mala opäť 2 čiarky na teste🙂 To bola neskutočná záplava šťastia. Verili sme s manželom tomu, že keď sme si ho na takom mieste vyprosili už nas neopusti. No nebudem to naťahovať ani druhý krát to nevyšlo a presne pred rokom som bola opäť v nemocnici z rovnakého dôvodu, no už som odtiaľ odchádzala odhodlaná že ja sa už nikým nedám odbiť, a zistím čo je príčina, alebo sa aspon pokúsim. Prešla som ako mnoho snaziliek rôznymi ambulanciami, všade zdravá, všetko v poriadku. Z jednej strany super a z druhej vlastne stále nič neviem. Imunologia,Genetika,Hematologia. Ešte aj tie trombofilne stavy sa nepotvrdili. Tak som si vybavila aspoň kúpele Lúčky, skvelý relax, oddych, vypnutie od všetkého aj toho celého babatkovskeho kolobehu. Bolo tam kopec super procedúr, aktivit, bab čo sa snažili 7-10rokov, a žijú a fungujú, a nezufaju si. To ma zase len nakoplo a zároveň uvoľnilo. Vrátila som sa z Lúčok v októbri, a s manželom sme si povedali že od novembra sa začneme snažiť, aby prešlo pol roka od druhého MA. Podarilo sa nám v podstate na druhý cyklus😉 takže v januári som si už po tretí krát našla 2 čiarky, a ja verím že tento krát to už vyjde. Picham si preventívne denno denne clexane, ako mnoho tehuliek po MA, no sme už 23tt. Niekto je veriaci a niekto nie, no ja verím že Boh nám pomôže, je sv.rok Božieho milosrdenstva, a takto nám Boh ukazuje aký je dobrý, ako nas ma rád. Píšem to a moja malá Alžbetka v brušku si kopka a niet krajšieho pocitu. Baby držím Vám všetkým palce ktoré čakáte babo, aj tým ktoré čakáte na 2 ciarocky, pride to, len sa netreba vzdať🙂 Ja verím že v septembri si odnesiem z pôrodnice moje krásne zdravé voňavé dievčatko🙂

shilou
19. máj 2016

Zienky,zacitala som sa do vašich príbehoch až som presvihla polovicu svojej telenovely🙂🙂U mňa najkrajšie obdobie bolo na vianoce v roku 2009,keď mi môj manžel po 4rokoch manželstva oznámil že je pripravený mať bábätko,od toho šoku som ani nedychala🙂🙂🙂a sme sa dohodli že to skúsime od maja--aby dieťatku nevychádzali zle roky.V júli sme boli na predĺženom víkende a celú cestu domov autom mi bolo strašne zle-môj muž už vtedy vedel že som určite tehotná.Tri dni pred výletom som si robila až 3testy a obidve boli negatívne.To bolo radosti,obidvaja sme na wc čakali výsledok--S výkrikom som tehotná manžel pohotovo zahlásil--Ja som ti to hovoril🙂🙂V pondelok ráno som išla na nočnú do práce a som povedala,že potrebujem dovolenku aby som nočné smeny nerobila,vedúca pohodovo odpovedala že dá mi len vtedy keď som tehotná.Manžel mi o hodinu nato volal,že je prepustený a o mesiac končí v praci---takze radosť vystriedal strach ako to zvládneme.Nebolo to ľahké obdobie ale zvládli sme to🙂🙂Ak by sa predsa len na nás usmialo šťastie,moja kamarátka-je mi ako sestra o necelý mesiac porodí druhé dieťatko,balíček by poputoval jej🙂🙂

luma1
19. máj 2016

Náš prvý potomok prišiel veľmi veľmi skoro, plánovane ale skoro. Keďže sme sa s mužom dohodli že od 1.5 sa budeme snažiť, 17.5 mi volala kamarátka že Lucka sprav si test ty cakas bábätko no neverila som jej utekala som do tesca večer o 23.20 nedalo sa mi spať vŕtalo mi to v hlave a jasnacka že 18.5 vysiel test // napriek tomu ako veľmi som bábätko chcela som zostala zamrazena po špičkách som ušla z domu muža som nechala ďalej spať :D no našiel ma haha zavolal mi a ja klamať neviem, samozrejme prvá otázka bola : tak ako dopadol test? (Robil si srandu neveril že by som hneď ostala tehotná po pár dňoch) a ja som bola ticho, keďže neviem klamať 😂 no o 4minuty ticha sa muž opäť v tom hluchom telefóne ozval so slovami "zavolám ti neskôr" 😂 vtedy som si prestala byť istá že to bábo chceme obaja 😂😂 no ale zavolal povedal ako sa teší a uz sme sa tešili spolu stačilo mu pár minút na predychanie haha no a časom sme začali rozprávať o druhej omrvinke keďze som jedináčik rozhodla som sa bezpodmienečne pre minimálne 2deti s malym vekovým rozdielom (zase sme s mužom mali rozdielne plány on chcel vekový rozdiel aspoň 5rokov a ja max 3roky)vždy som mala výčitky ako som mu oznámila prvé tehotenstvo tak som si dala záväzok že druhé tehotenstvo mu oznámim romanticky no ale 😂 čo čert nechcel.. ukončila som RD so synom a nastúpila do práce odpracovala som jeden deň a na druhý deň na teste boli // keďže som sa uskromnila s tym že budeme mať väčší vekový rozdiel tak som kľudne nastupila do práce a pripravovala som sa na ten kolobeh po 3rokoch opäť do práce. No lenže keď som zbadala tie // tak som sa nasrdila že som išla za mužom ktorý este sladko nevinne odfukoval v posteli hodila som po nom test so slovami "zabijem ťa" 😂😂 ja neviem ako a prečo ale bola som taká na neho nahnevaná že až a on s úsmevom od ucha k uchu" šmyklo sa??" " No asi áno keď sú tam // "😂😂 a tak sme sa zhodli že ak mu chcem romanticky oznámiť tehotenstvo, budem to musieť skúsiť do tretice 😂😃😃😃toť koniec našej story alebo možno ani nie 😉