Ako riešite (vianočné) nákupy?
V nedeľu zapálime prvú sviečku na adventnom venci, čo už neodškriepiteľne znamená, že sa blížia Vianoce. Niektorí majú to šťastie a darčeky im nosí Ježiško, ale sú medzi nami aj takí, ktorí musia darčeky zabezpečiť sami ☺.
Ako riešite nákupy? Radšej navštívite kamennú predajňu a všetko si chytíte a dôkladne prezriete alebo nakupujete z pohodlia domova prostredníctvom internetových obchodov?
Pri platení svojich nákupov cez internet vás funkcia Ochrana Online platieb v produktovom balíku ESET Family Security Pack, ochráni pred potenciálnymi útokmi: http://goo.gl/xUHHGq
No musim napisat,ze synovi a priatelovi som tento rok vsetko nakupila cez internet.uz mam vsetko aj doma a som velmi spokojna.
Od septembra nakupujem darčeky online s donaskou .Vynimocne keď treba dokúpiť niečo tak v obchode.Ale v tomto čase uz všetky darčeky mám.😆😆😆
My uz roky nakupujeme vsetky darceky online. A keby len darceky, ale aj vianocne dekoracie a v podstate vsetko co sa len nakupit online da.....niekedy si robim aj potravinove nakupy online. Po obchodoch sa mi moc s detmi chodit nechce, iba ak tak kupime nejaku drobnost co nam padne do oka pri prechadzke mestom.
ak uz musim.tak online.urobim si prehlad trhu a ide sa na to..vianoce este neriesime..co sa da platim kurierovi kartou..ostatok online..nakupujeme z preverenych shopov..
Jednoznacne cez internet, uz od augusta kupujem 😀
Niekto to nechape,ale na poslednu chvilu neznasam kupovat . Pri overenych strankach platim cez kartu a u takych co nepoznam na dobierku. Uz sa mi stalo ze za mojich 70€ isiel chlapik na kavu ..,
Ja taktiež len a len cez internet a dá sa povedať všetko okrem plienok (na DM drogériu nedám dopustiť, okrem liekov a samozrejme potravín) ostatné kupujem zásadne len cez internet.
Po cca 1 roku som bola nedávno v meste,prešla som neviem koľko obchodoch -zháňala som bundu a topánky,nakoniec som prišla domou unavená a s prázdnou taškou. Večer som sadla k internetu a za pár dní som mala doma obe. Takže u mňa len s kávou v ruke a cez net.
Vianočné darčeky mi treba už len pobaliť,kupujem postupne celý rok po troške 🙂
aj ja takmer všetko cez internet, už mám kopec maličkostí...platím cez IB, alebo dobierkou. V kamennom obchode väčšinou len ked mi niečo padne do "oka". neplánovane. tento rok je prvý ktorý nakupujem už od oktobra..predtým som si to nechávala na poslednú chvílu. 🙂
Tak my kedy ako , ale tiež som objednávala cez internet malej darčeky na Vianoce , sebe tašku .
nie stále sa dá
urobim si zoznam komu co a potom vacsinu cez internet objednam, s donaskou az domov. nieco v kamennej predajni - ale to skor neplanovane. uz mam takmer vsetko doma, aj pobalene - nemam rada nakupy na poslednu chvilu a ako kazdy rok mi deti pred vianocami ostanu doma zo skoly- skolky lebo ochoreju, tak nech nemusim potajomky ked spia balit, nedaj boze este aj nakupovat. 😉
@pillipilli aj pri overených eshopoch sa môže stať že sa stanú obeťou hackerov a naše platby putujú na cudzie účty. Spolužiačka tak prišla o dosť veľkú sumu pri nákupe cez slovenský eshop s knihami. Dobierka býva dobrým, aj keď väčšinou o čosi drahším riešením
@eva_eset a viete co je na tom super? Ze polocajti vam povedia " nerieste to je to strata casu " akoze sila.
Ja osobne mám rada aj klasické vianočné behanie po obchodoch. Vždy si najprv premyslím, čo by som chcela a potom väčšinou aj tak kúpim kadečo iné. Preto zvyknem plánované veci nakupovať aj cez internet, kde si jednoduchšie porovnám ceny. Z internetového nakupovania mám potom radosť aj ja, keďže rada otváram balíky, môžem sa z nich vytešiť, ešte pred tým nech ich darujem 😀
@pillipilli rozhodne sa netreba dať odbiť a podobné situácie ísť riešiť aj v banke reklamáciou platby.
@eva_eset tam som neuspela ,bolo to aj v Reflexe kopec ludi oklamali a nic sa neporiesilo. Smutne na tom ze to bola stranka zamerana na male deti oblecenie a topanky.
@pillipilli keď vás bolo viacero tak vás mala polícia upozorniť na možnosť podať hromadné trestné oznámenie, aby sa sumy vášho poškodenia spojili a bolo by z toho pre dotyčného vážnejšie obvinenie... mrzí ma, že sa ti niečo také prihodilo, najhoršie je keď ľudia zarábajú na úkor detí...
Málo vecí kupujem na internete. Radšej si urobím "výlet" a veci nakupujeme v obchodoch. Všetko si nechávam na poslednú chvíľu..a vždy stíham 🙂
Väčšinu tiež len objednávam cez internet ale keď chcem oblečenie tak to idem do obchodov, aj zajtra sa chystám že sa pôjdem trošku pomotať🙂
Zvycajne cez net ale dnes som cez prestavku skocila do obchodu s kupila dcere darceky behom 10min plus 5min cakania pri kase, kedze mali zlavu na hracky 30% tak bol naval...
Ahoj, ako som sa stala mamou uprednostňujem nákupy ž pohodlia domova,vklude si vyberiem za chrbtom mi nerevu deti a usetrim si tým nervy 🙂
Ja niečo cez internet, čo viem, že u nás v obchode nezoženiem a to čo zoženiem v kamennom obchode , tak tam.
Ja nakupujem vsetky darceky online,vo vseobecnosti nemam rada nakupne centra a v predvianocnom case obzvlast,miliony ludi nahliacich sa hore dole..Takto si natukam v klude co chcem a prinesu mi to pekne az domov 🙂
Vianoce zásadne riešim už v septembri, ak mi v kamennom obchode niečo cvrnkne do nosa tak to kúpim, často kupujem cez net, ale pri prvom nákupe nikdy neplatim online, vždy len na dobierku, ak sa jedná o obchody z ktorých kupujem veľmi často a rada s platením vopred nemám problém🙂
Kupujem vacsinou klasickych obchodoch,ked sa,mi nieco zapaci tak to kupim aj v juni a odlozim ,cez bet kupujem kabelky a knihy,alebo aj kozmetiku.Ale to ba obcas,mna bavia vianocne nakuupy ta atmosfera a ked nakupujem tak vec ma musi zaujat,niekedy kupujem uplne ine veci ako som si naplanovala.
Aj ja kupujem darceky vacsinou v klasickych obchodoch, ale ked maju v obchode maly vyber hraciek, alebo je hracka s vyhodnejsou cenou na interete, tak pre moje deti objednam aj z eshopu, napriklad stavebnice, ale castokrat aj oblecenie, obuv

Už si ani nespomínam kedy som naposledy dačo kupovala v kamennom obchode 🙂 cize online, v obchode len ak mi nieco "tukne do nosa", urcite nie planovane 🙂