icon

Detské tábory za našich čias

ronald_happykids
10. júl 2017

Dámy,

toto ma veľmi zaujíma a chcem sa hneď v úvode opýtať: bol niekto z vás niekedy v tábore? Ako spomínate na svoje prázdniny Vy? Alebo ako spomínajú Vaši rodičia?

A pridávam aj aktuálnu foto z dnešného dňa. Okrem toho, že budem čas tráviť tu, s Vami, tento týždeň sa budem venovať spolu s mojimi kolegami aj týmto malým huncútom. Všetci Vás pozdravujeme a budeme priebežne zdieľať ako si počíname na dennom multišportovom tábore na Železnej studienke - niektorí úplne prvýkrát, takže hurááá, ide sa na vec! 😀 👍

Detské tábory za našich čias
Strana
z2
ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@mirkamirko0809 Vďaka za názor. Pre Vás by možno bola zaujímavá taká Waldorfská škola. Počuli ste už o nej? Je to istý druh pedagogiky, kde majú detičky väčšiu voľnosť a rozhodne je iná než klasika, na ktorej sme všetci vyrastali...skúste popozerať, ak sa zaujímate o voľnejšie a nekonvenčné výchovnovzdelávacie procesy, možno Vás toto osloví. Je to vskutku zaujímavé. No a za mňa a moje skúsenosti z HappyKids môžem dodať ešte toľko, že práve to je najväčšie umenie v tejto práci - zostaviť program pre deti tak, aby nepociťovali, že niečo musia, ale naopak, mali z toho radosť a prejavovali kopec spontánnych reakcií. Chápem Váš postoj, ak ste narazili práve na tú nedobrú skúsenosť. Taký tábor je pre dieťa naozaj strata času...preč z neho a hľadajte ďalej. Mamičky, overujte si kam dieťa zverujete a hlavne či animátori vychýrených táborov majú okrem rôznych certifikátov aj srdce. To je ten naj pilier, na ktorom sa dá potom stavať. V tejto práci nesmierne dôležitá vec.

pribinak
10. júl 2017

@ronald_happykids netuším

barcelona94901
10. júl 2017

Xy táborov rôznej tematiky sme zažili na svk ,ale úplne naj tábor bol v Čechách ,skautsky ,country rodinka to prevádzkovala ,naučili sme sa splavovať vodu ,kanoe,vatra,ešus aj poriadna stanovačka ,tam sme sa opakovane radi vracali a to všetky decká ,dnes bohužiaľ už taká ponuka nie je .,,veľká škoda ,pozerala som pre decká niečo ,kde by zažili aj nejaké dobrodružstvá ,no márne

dorottka
10. júl 2017

Suhlasim, ze tabory, co sme navstevovali 'za mladi' my dako mega financne narocne isto neboli - ved co je na tom drahe, tury peso po Tatrach, diskoteky z kaziet, co doniesli deti, nocne hry alebo taborova olympiada? Tolko srandy a v podstate za minimalny peniaz 🙂.

loginexistuje
10. júl 2017

Ako dieta som sa taborov zucastnovala vtedy sa chodilo na tri tyzdne museli sme mat pioniersku vybavu (kosela, sukna s opaskom s pionierskou sponou a satku.

Neskor som uz robila pomocneho animatora a organizovali sme tabory pre deti my .. partia z kopca... to od cca 14 nez som skoncila vysku..

Teraz davam do tabora syna ale len do dennych v Bratislave .. a sme spokojni

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@barcelona94901 Podobný tábor robíme tento rok, však pozrite: http://happykids.sk/sk/tabory-kempy/rybarsky-ta... Je to niečo medzi denným a zážitkovým táborom, nechýba stanovačka v poslednú noc, táborák a celé to je o rybačke a prežití v prírode 😉

Do budúceho roka pripravujeme aj taký echt zážitkový a splavovací tábor pre staršie deti...je sa na čo tešiť! 😎

loginexistuje
10. júl 2017

Kedysi tabory neboli vobec tak cenovo narocne vacsiu cast preplacal zamestnavatel ... a ked sme ich robili my tak fakt sme aj varili a vsetko za par korun .. este sa zhanali sponzori na ceny a pod ...

teraz napr. manzelovi zamestnavatel prispieva 100 eur na dieta na tabor na leto .. tak to sa snazime vyuzit..

jajka257
10. júl 2017

Milovala som tabory. Kazde leto aj dva🙂a bolo super....aj dnes spominam v dobrom. Nase dieta sa nema k tomu, aby na nejaky slo, ale mozno casom pride tomu na chut.

lucysl
10. júl 2017

@ronald_happykids nepočula som o tom 😃 A v zime zas lyžovačky spoločné. Dodnes sa poznávame na ulici a je to milé. Vedúca môjho vtedy "oddielu" je teraz moja kolegyňa 😃

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@lucysl Mne sa zase stalo, že som sa po presťahovaní stal susedom môjho bývalého vedúceho z tábora - ale zistili sme to až dodatočne, po rokoch sme si jeden druhého pamätali len matne... 😀

rebellefleur
10. júl 2017

@ronald_happykids - chodila som s viacerými agentúrami kým som našla ten "svoj" a sama neviem, kazdy rok skoro ti istí vedúci, na kt sme sa tešili, s kamarátmi sme sa každý rok dohodli na tom istom turnuse aby sme tam boli spolu a hlavne bolo v tom tábore cítiť, že tí ľudia to robia ozaj srdcom. Vždy keď tábor koncil, nerevali sme len my "deti", ale ešte aj vedúci 🙂 našla som si tam svoju prvú lásku 😀, kopec priateľov, s kt som v kontakte dodnes a keď som mala 18 tiež som tam išla robiť vedúcu..🙂

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@rebellefleur A o to presne ide... 🙂

sylvia36
11. júl 2017

Ja som chodila ako dieťa do 2 táborov, ktoré organizovali zamestnávatelia mojich rodičov. Bolo to fajn, už sme sa poznali a každý rok sme sa stretávali a tešili na seba. Potom ako 15 ročná som začala chodiť ako praktikant - pomocník vedúceho oddielu a od 18 počas celého štúdia na vysokej škole ako oddielová vedúca. To som chodila aj 3-4 turnusy každé leto. Tiež sme boli už partia a vedeli sme čo a ako. Bolo to skvelé vymýšľať deťom program, To sme sa stretávali aj 3-4 mesiace pred táborom a vymýšľali sme čo budeme robiť. Ešte dodnes sa občas stretnem s niektorých "dieťaťom" z tábora, hoci je to už dospelý so svojou rodinou. Teraz mám už svoje deti a aj moja dcéra toto leto má asi 6 táborov, lebo nemáme k dispozícii starých rodičov. Dodnes mám odložené listy od detí z tábora. Bolo to super.

sklenarova
11. júl 2017

Dobrý deň,my s bratom sme chodili pravidelne do táborov, ktoré organizovala jednota pre deti ich zamestnancov a spomienky sú nezabudnuteľné,trebárs klasické opekacky, diskotéky,túry,alebo let v ukotvenom balóne,či hľadanie pokladu.. Neskôr som sama bola vedúcou v táboroch a keď moja dcérka trochu podrastie určite ju budem posielať do detských táborov👏

laila22
11. júl 2017

Ja som do taborov chodila rada;).Vzdy tabor v horach, super zazirky, kamaratsva, turistika🙂.Tento rok ide aj moja dceta prvy krat.🙂

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@laila22 Super, aký ste vybrali? 🙂

laila22
12. júl 2017

@ronald_happykids Bombovo KreaTura 🙂

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

@laila22 Eeej, takže bude možno po tábore doma nová handmade kozmetika! 😉 Pekný tábor. My síce o bylinkách učíme na Rybárskom tábore prežitia, ale kozmetiku z nej, veru, zatiaľ robiť nerobíme, jedine, že by sme si dali nejakú dobrú masku z bahna a z byliniek čaj! 😲😀🙏

zdenickaopavska
23. júl 2023

@adrianka22 ja som tiež chodievala do Omastinnej. Vzdy tam bolo tam uzasne💗💗💗

Strana
z2