icon

Máte tiež dieťa, ktoré odmieta tábor?

Včera o 14:01

Prosím, máte niekto dieťa (prvý stupeň ZŠ), ktoré sa úplne desí toho, ze by malo ísť do tábora? Je jedináčik, chlapec 6 rokov. Kamarátov ma väčšinou v škole, a rodičov poznám iba z videnia. Takže nejaké spoločné dohadovanie vopred ma ani nenapadlo. Určite to skúsim budúci rok. Teraz je doma. Nudí sa, lebo este aj deti od susedov sú na prázdninách. Napriek tomu absolútne ani naznak, ze by teda predsa len lepsie bolo niekde na tábore .
Starych rodičov už nemá ani jednych. Je introvert, bojí sa nových vecí.
Máte to niekto este takto? Je mi to ľúto a zároveň je to aj pre nás záťaž 9 tyzdnov vkuse mu robiť program iba my rodicia.
Ďakujem za prečítanie 😊

katkaseiner
Včera o 14:03

pises o dennom tabore alebo o takom kde aj prenocuje? Moji zacinali s dennymi. Ano, pri synovi bola vzdy podmienka ist s kamaratom, dcera takuto poziadavku nema... Skus na buduci rok sa s niektorym rodicom nakontaktovat a dohodnut ci by nemohli ist spolu.

anonym_d6ccac
Včera o 14:07

Nepoviem o iných deťoch, poviem o sebe. Tiež som nezniesla tábory na prespatie, plakala som tam stále, bola som veľmi naviazaná na mamu. 2x ma dali do tábora a mala som z toho traumu. Ja som mala kamošky a spolužiačky pri bloku. Samozrejme boli dni, že boli všetci po dovolenkách a niekde preč a ja som bola sama. Tak som sa bicyklovala okolo bloku, hojdala na hojdačkách, hrala som sa vonku a zoznámila som sa aj s novými deckami pravidelne. Okrem toho mi cez víkendy robili program rodičia - chalupa, výlety, kúpalisko apd. Na dovolenky sme nemali peniaze, vrchol dovolenky bol u nás týždeň na šírave. Dieťa nech sa vyhraje aj samo. Ja som veľa, veľa čítala, hrala sa s barbie, stavala si bunker doma, pred blokom a ten bicykel.

autor
Včera o 14:08
@katkaseiner

pises o dennom tabore alebo o takom kde aj prenocuje? Moji zacinali s dennymi. Ano, pri synovi bola vzdy podmienka ist s kamaratom, dcera takuto poziadavku nema... Skus na buduci rok sa s niektorym rodicom nakontaktovat a dohodnut ci by nemohli ist spolu.

@katkaseiner on ani denný nechce, prenho je to veľký stres. Na noc chápem, to nebol jediny raz bezo mňa. Nebolo u koho. Nemáme takú rodinu ani znamych, ze by nocoval u nich.

abbey1
Včera o 14:09

@anonym_autor Moje deti nechceli chodiť do táborov. Staršia išla raz, boli sme ju po pár dňoch vziať.
Mladšia 2 krát skúsila denný tábor. Ja som tiež tábory nemusela.
Dieťa o nič nepríde. Možno časom bude chcieť ísť, a možno nikdy.

anonym_a68fe4
Včera o 14:10

Ani ja som nechodila do táborov,iba raz a mi to bolo nepríjemné sa nútené kamosit s niekým a mať nútené programy s cudzími ľuďmi 😅

autor
Včera o 14:11
@anonym_d6ccac

Nepoviem o iných deťoch, poviem o sebe. Tiež som nezniesla tábory na prespatie, plakala som tam stále, bola som veľmi naviazaná na mamu. 2x ma dali do tábora a mala som z toho traumu. Ja som mala kamošky a spolužiačky pri bloku. Samozrejme boli dni, že boli všetci po dovolenkách a niekde preč a ja som bola sama. Tak som sa bicyklovala okolo bloku, hojdala na hojdačkách, hrala som sa vonku a zoznámila som sa aj s novými deckami pravidelne. Okrem toho mi cez víkendy robili program rodičia - chalupa, výlety, kúpalisko apd. Na dovolenky sme nemali peniaze, vrchol dovolenky bol u nás týždeň na šírave. Dieťa nech sa vyhraje aj samo. Ja som veľa, veľa čítala, hrala sa s barbie, stavala si bunker doma, pred blokom a ten bicykel.

@anonym_d6ccac hrá sa aj sám, jednoducho musí, ja potrebujem navariť, upratať a pod. Jemu sa celkovo nechce nikam chodiť, aj na zmrzku ho musim ťahať. My sme tiež nechodili do tábora, len teraz je to iné, obaja pracujeme a teda s tou dovolenkou je to dosť "zahul".

anonym_f670c3
Včera o 14:26

Netreba mu vkuse robiť program, nech sa aj nudí, potom sa začne prejavovať tvorivosť a vymyslí si zábavu.

thirstymonk
Včera o 14:27

Nič si z toho nerob. Niektoré deti sú proste najradšej samé, hrajú sa samé, alebo si nájdu zábavku, nepotrebuje každý silou mocou spoločnosť a komunitu. Keď nechce, je úplná blbosť ho do toho nútiť.

Čo ho zaujíma? To mu dopraj. Ja som ako dieťa (a vlastne aj teraz) miloval lesy a prírodu. Všetci kamarati chodili na túry, ale ja som nechcel, lebo čo to je za event, že idem idem a potom idem naspäť? To je o ničom. Ja potrebujem akciu. Pozorovať živočichy, rastliny, zbierať huby, napiť sa aspoň z prameňa. ľahnuť si do travy (a potom zo seba škubať kliešte). Ja som miloval skautske tábory. To bolo niečo pre mňa, ale úplne v pohode by to pre mňa bolo aj bez toho skautského programu. Že proste zalesacky pobyt.

Určite aj tvoj chlapec má niečo také

anonym_a17426
Včera o 14:34

Mám 7 ročnú a dokonca mám možnosť ju dať do denného tábora zadarmo a to aj na 6 týždňov, keďže pracujem tam, kde je tábor pár hodín denne a ani za svet tam nechce ísť, aj keď poviem, že po blízku budem aj ja ak by niečo potrebovala, ale nie. Tak je doma, nudí sa, lebo babka jej program nespraví. Jej voľba. Ja pracovať musím.

biba_18
Včera o 14:35

tak ho nechaj nudiť sa 🤷‍♀️ nemusíte mu robiť animátora 24/7…

anonym_3ffd8d
Včera o 14:37

Moj ma 8 tiez sa boji tabora, pomaha mi doma s upratovanim a potom mame 3 tyzd dovolenku pri mori, medzitym jednodenne vylety. Nebudem ho nutit ked ma z tabora stres

anonym_5d5fa7
Včera o 14:59

@anonym_autor Moji su vsetci uplne antitaboroví . Skoda. Ja by som im tak aspon na tyzden dopriala hoci len denny tabor ci uz skolsky alebo u nasich salezianov. Zial, ani pocut. Ani jeden. Mam tri (7r, 13r, 15). Oni si tu budu radsej sami gazdovat cele leto doma. Kedze my s muzom v kuse v praci, sem tam nejaky den dovolenky. No, co narobim. A tak to bolo vzdy, ked boli aj tí starsi mladsi. Nedostala som ich nikam do tabora. Ale to som bola doma na RD s najmladsim. Takze mal kto s nimi byt.

anonym_482e4d
Včera o 15:05

@anonym_autor ja by som dieťa do tábora nikdy nedala. Často sa stáva, že zamestnanci v tábore sú úch*láci. Radšej nech je dieťa doma v bezpečí.

anonym_4ab4e6
Včera o 15:11

@anonym_autor moja to isté. Tiež spočiatku nechcela. Nie je na výber. Musím chodiť do práce. Páči sa jej.

anonym_42a459
Včera o 15:30

@anonym_autor a ta to vsetko mozu ucitelia a ich prazdniny.

anonym_42a459
Včera o 15:31
@anonym_482e4d

@anonym_autor ja by som dieťa do tábora nikdy nedala. Často sa stáva, že zamestnanci v tábore sú úch*láci. Radšej nech je dieťa doma v bezpečí.

@anonym_482e4d a kde mas dat deti ,ked ucitelia maju prazdniny,prezrad.

anonym_482e4d
Včera o 15:34
@anonym_42a459

@anonym_482e4d a kde mas dat deti ,ked ucitelia maju prazdniny,prezrad.

@anonym_42a459 prečo nedáš deti k starým rodičom?

anonym_eadea5
Včera o 15:34

Moja 10 ročná ani počuť. Ale budúci rok ich to už neminie, keďže už aj súrodenec dorástol do veku, kedy už do denného tábora ísť môže 🙂

tanisha
Včera o 15:35

Môj tiež tak. Ale má v škôlke pár kamošov tak vždy niektorému rodičovi napíšem či sa k nám dieťa nechce prísť hrať. Potom zase oni zavolajú jeho. A každý deň má cca na 3 hodiny hranie s kamošom zabezpečené aby sa doma nenudil. Tiež je jedináčik a introvert. Neskúšala si aspoň takto kamošov ? Ja tiež rodičov poznám iba z videnia a napísala som im cez edupage a tak sme dohodli hranie

anonym_42a459
Včera o 15:35
@anonym_482e4d

@anonym_42a459 prečo nedáš deti k starým rodičom?

@anonym_482e4d Lebo nie su?

autor
Včera o 15:56

A kam dávate deti, keď nemáte starých rodičov?
Vidím, ze takych deticiek je viac, ja to rešpektujem, nechcem mu robiť traumu, keďže je dosť úzkostný typ (po mne 😃🙈).
Len je sám a nemáme nikoho.

autor
Včera o 16:09
@tanisha

Môj tiež tak. Ale má v škôlke pár kamošov tak vždy niektorému rodičovi napíšem či sa k nám dieťa nechce prísť hrať. Potom zase oni zavolajú jeho. A každý deň má cca na 3 hodiny hranie s kamošom zabezpečené aby sa doma nenudil. Tiež je jedináčik a introvert. Neskúšala si aspoň takto kamošov ? Ja tiež rodičov poznám iba z videnia a napísala som im cez edupage a tak sme dohodli hranie

@tanisha jedneho kamaráta tu máva, ten byva od nas kusok pešo, ale ten je teraz u babky. Ďalší je niekde z nejakej dediny, nemá ho kto doviesť, ďalší je dosť problémový aj v škole, to si zs netrufam, bojim sa, ze si ublíži alebo nieco vyvedie, nerešpektuje nikoho. Obcas nejaký príde, ale vacsina je na tabore alebo u starych rodičov alebo s rodičmi na dovolenke atd. momentálne.
No a ďalšia vec, on k ním nepôjde, iba oni k nám a to zas ja odmietam robiť celé dni cudzím deťom dozor, ked ja nemám ani 5 minút voľna. Lebo u nas žiadne také, ze on pojde na chvíľu k niekomu nehrozí 🙈

ariannazara
Včera o 17:20

Moj ma 7 tiez je taky bojko, a nechce ist..nenutim ho ja som tiez take veci nemala rada ;)

thirstymonk
Včera o 17:43
@biba_18

tak ho nechaj nudiť sa 🤷‍♀️ nemusíte mu robiť animátora 24/7…

@biba_18 Presne tak. Toto je problém dnešnej doby a moja manželka to tiež tak berie a mne to žere nervy. Decko sa nudi, decko nema čo robiť atď atď... A mňa napadá biblický citát: Čo mňa a teba do toho, žena? :D
Ruku na srdce. Koľkým z nás, čo dnes máme 30-40 robili rodičia cez prázdniny animatora? Ja som si rano sam namascil chleba s maslom, vypil pol litra vody a o pol osmej s kamaratom von. Bicyklovať, alebo robiť inu habaďuru. Prišiel som na obed sa ukazať, že ešte žijem, schaloval obed a šup ho vonku. Prišiel som o osmej večer. Dačo som prehryzol a šiel spať. Toto boli moje typicke prazdniny.

Žiadne montesori, žiadne programy, žiadne detske centra (myslim, že za našej ery to ešte neexistovalo). Naša najlepšia zábavka bola šplhať po zelezničnom moste, obzvlašť, keď šli vlaky, klásť blbosti na koľajnice, šplhať po skalách a také andrenalínové športy.

euka210
Včera o 17:53

@anonym_autor ano, mojho 9r sme museli zobrat z tabora, a to tam siel so spoluziakom a je najviac extrovert z nasich 3ch, ale my sme ho presvedcili, on tam az vracal od stresu...tak nasilu nic uz.
Denne mestske tabory moji zvladali. Na pobytovy sa tento rok odhodlal prvy krat az 14r...takze to chce cas, nasilu u mojich to nemalo zmysel.
Teraz maju denny farsky, 10r a 12r tam maju svojich zpoluziakov a 14r je ako animator...zistil, ake je to s detmi narocne 😃

marianarem
Včera o 19:04

@anonym_autor Vies co ja som na prvom stupni ZS nebola introvert vobec a predsa som na tabor nespominala v dobrom. A to som tam mala sestru a okamzite okolo kopu deti, vsetci sa zliezali na nasej izbe, bola som spolocenska. No aj tak som mala pocit, ze nas tam rodicia odlozili, necitila som sa tam ktovieako dobre, nechutilo mi tam jest...Dlhe roky nas potom nasi do tabora nedali.

anonym_6d7725
Včera o 20:35

Asi by som sa mu snazila vysvetlit ze musim pracovat a snazila by som sa ho na denny ukecat. Na pobytovy je este maly. A to dieta musi same chciet ist. Ale tie denne su super. Moji tam radi chodili.