Cestování s dětmi: Jak řešíte jejich stravování?
Léto už klepe na dveře a s ním i první dovolené. Taky se nemůžete dočkat sluníčka, koupání a odpočinku? 😀 Jenže změnu prostředí a hlavně jinou stravu nemusí děti snadno zvládnout. ☹ My dospělí se klidně můžeme najíst v restauraci, ale co naši nejmenší? Jak řešíte stravování na dovolené? Vozíte s sebou jejich oblíbené příkrmy nebo se spoléháte na to, co bude v cizině k dostání? Vaříte dětem z "místních surovin" nebo jim klidně vyberete něco z jídelního lístku v restauraci?
@lidka_hipp prvá zásada dovolenky - NEVARÍM !! ani chlieb s maslom nie som ochotná natrieť, aby som tancovala v kuchyni, tak som sa nemusela trepať stovky kilometrov od domu 😀
takže buď dovolenka s minimálne polpenziou, alebo stravovanie v reštaurácii... v dnešnej dobe nie je problém si aj v exotických destináciach vybrať jedlo, strava je často prispôsobená turistom, a snáď každý zváži, že s ročným dieťaťom je lepšie ísť napr. do chorvátska ako do dažďového pralesa kdesi v povodí amazonky... 🙂
na cestu samozrejme zbalím stravu nevyhnutnú na prežitie, ale v civilizovaných krajinách sú aj popri hlavných ťahoch možnosti občerstvenia, prípadne v každej dedinke je aspoň jedna slušná reštaurácia 🙂 z mojich skúseností zatiaľ bol personál reštaurácií vždy ochotný vyjsť v ústrety s úpravou stravy aj mimo ponuky jedálneho lístka 🙂
@sissy27 Správně, dovolená znamená ODPOČÍVAT a ne být celé hodiny v kuchyni 😀
ja sa najradsej spolieham na svoju stravu a svoju pripravu, nerada riskujem 😉
my sa tiez chystame dakam a maly bude asi na prikrmoch...neviem kde v hoteli mu navarim 🙂
ale tak vacsie deti papaju uz toho viac, takze ked prikrm tak max na obed, kde je masko....a samozrejme mlieko, to musi byt.... pijeme jedine hipp bio combiotik a je super!
My ideme na dovolenku za 2 tyzdne. Mam 10 mesacne dieta a beriem vsetko od HIPP. Mlieko HIPP Bio Combiotic 2 a rozne druhy príkrmov od HIPP Tie nam najviac chutia, teda malej. 🙂 .Len u nas je slaby vyber co sa tyka druhov. Na internete su napr. aj cervenou repou a v obchodoch nic. Mne sa zda ze ked som mala prve dieta tak bol lepsi vyber co sa tyka druhov od HIPP a to ma uz 6,5 roka. A este som zaregistrovla postreh,ze v Rakusku su lacnejsie prikrmy od HIPP ako u nas. Pisala som aj maildo Trencina kde je distribucna siet,ze rada nakupujem HIpp znacku a rada by so uvitala vacsi vyber v obchodoch ale ziadnu odpoved som nedostala. ☹ . Prajem pekny den.
Cestovanie som vždy riešila tak, že som nabrala deťom hotové jedlá (Hippky a iné) a bolo. Dovolenka pri hrncoch nie je dovolenka a niekoľko dní s hotovými jedlami deti nezabije. Aj teraz ideme v júli do Španielska a aj keď budeme mať all inclusive, najmenšiemu pre istotu zabalím Hippky. Máme radi stredomorskú kuchyňu, veľa čerstvej zeleniny, ryby, studené polievky, ovocie, takže malý si určite dá aj z toho, ale ak by nechutilo, budem mať v zásobe hotové.
Ináč kupujem veľa v Rakúsku, je tam oveľa lepší výber a neviem, či tie predávané u nás sú vyrobené niekde v Poľsku alebo pochádzajú z inej plniacej linky, ale sú dosť rozdielne chute, hoci by mali byť podľa obalu rovnaké 😝
kedze chodime vela liezt a turistikovat, tak jedlo pre dcerku teraz ma 21mes) mam vzdy iba hotove prikrmy z obchodu. Doma pije kravske mlieko, ale na cestovanie su susene mlieka super. Prevarenu vodu nosim v termoske, pripadne niekde vypytam, zalejem mliecko, popriade pridam kasu, aby trochu zahustilo mliecko. Ked sa da ist najest na chatu, do restauracie, tak jedlo objedname aj dcerke. Ale hotove jedla (prikrmy) a susene mlieko su na cestu idealne. Nemusim sa obavat, ze sa nieco pokazi. 🙂
@pattiadam Mám pro vás informace o nabídce v Trenčíně. Největší výběr má drogerie dm, například v obchodním centru Laugaracio, která má 100 položek HiPP. Kaufland Trenčín má zhruba 95 položek v sortimentu a také jsou HiPP výrobky v hypermarketu Tesco. Naše výrobky také koupíte v lékárnách
Phoenix, Med-Art a Unipharma, které mají největší výběr. Můžete také kontaktovat naší asistentku
Jarku Marčokovou +421 905 759 001. Je přímo z Trenčína a ráda vám poradí, kde nejlépe nakoupíte naše příkrmy.
Na Slovenku se prodávají produkty HiPP naprosto stejné kvality jako v jiných zemích, včetně Německa nebo Rakouska. Jde o produkci ekologického zemědělství, jehož výrobky nesou pečeť BIO. V sortimentu HiPP nenajdete žádné výrobky, které by obsahovaly jakékoliv zjistitelné množství reziduí pesticidů. Na výsledné ceně výrobků společnosti HiPP se podílí DPH a marže obchodních řetězců, kterou slovenské zastoupení společnosti HiPP nemůže žádným způsobem ovlivnit. Při porovnání s cenami v Německu je nutné zdůraznit rozdílnou výši DPH, v Německu u potravin je DPH 7 % a v Rakousku 10%.
ahojte, my budeme mat skoro uz 2 roky a taktiez ideme na dovolenku k moru, do tunisu, no my bereme zo sebou stravu, konkretne hipp mliecka resp kasicky v krabickach, nakolko moj syn zaspava este s flaskou s kasickou alebo mliekom takze pre mna je toto momentalne idealne riesenie nechcem sa spoliehat ci mi kazdy vecer poskytne kuchyna v hoteli mlieko 🙂
casto cestujeme vlakom, radsej zabalim uz hotovy prikrm v miske Hipp, pribalim lyzicku a viem, ze moja dcerka ma vyvazeny obed, nemusim to riesit suchým rohlikom. aj ked napr. viem, ze sa zdrzim u lekara dlhsie a nestihnem prist na obed s malou doma, tak nam pomahaju prikrmy. Casto som ich vyuzila aj pri mojich zdravotných problemoch, ked som bola rada, ze aspon trosku fungujem a zvladam len pozerat na moju dcerku, aby si neublízila, ale varenie obeda bolo pre mna uz vela, som rada, ze su taketo prikrmy a pomahaju nam. Nie som leniva mamicky, rada varim pre moje dieta, ale v urcitých pripadoch si rada pomozem uz hotovými prikrmami.
@lidka_hipp ide skutočne o tie isté produkty? lebo je úplne jasné, že napríklad Pampers plienky v rakúsku sú niečo úplne iné ako na Slovensku, hoci sa rovnako volajú, majú rovnaký obal, ale kvalita je neporovnateľná, samozrejme v prospech tých predávaných v Rakúsku. To isté sa dá povedať o všetkých iných produktoch, ktoré sú pod určitou značkou predávané v západnej Európe a u nás. Bez ohľadu na to, či ide o potraviny alebo o kozmetiku či iné výrobky. Proste sme smetisko Európy a čo by Rakúšan nevzal - prepytujem - do huby, u nás sa predáva ako prvotriedna lahôdka.
S produktmi Hipp mám podobné skúsenosť - to, čo kúpim u nás nie je to isté čo kúpim v Rakúsku, hoci podľa názvu a zloženia by malo byť. Hovorím o konzistencii, vôni...možno má niekto iné skúsenosti a ja vôbec nechcem vŕtať
@babulka Opravdu jde o stejné produkty, které jsou vyráběné ve stejném německém závodě. Obsah každé skleničky musí projít systémem zajištění jakosti s až 260 kontrolami, od rozborů půdy, až po analýzu surovin a testy hotového výrobku. Jakmile naši farmáři sklidí a dovezou ovoce a zeleninu, testují se všechny suroviny na přítomnost nejdůležitějších látek. Pokud by naše laboratoř zjistila jakoukoli látku, která tam nepatří, nebude se daná surovina vůbec zpracovávat. Podrobnější informace o kvalitě našich produktů najdete na našich webových stránkách: http://goo.gl/iQlZqR
@pattiadam V současné době máme na slovenském trhu ovocné příkrmy zejména v balení 125 g, případně ovoce a jogurt v několika variantách nebo ovoce a musli v balení 160 g. V létě se ale chystáme rozšířit náš sortiment. Naše ovocná novinka se bude prodávat v balení 190 g, tak snad vašemu synovi balení postačí 🙂
@lidka_hipp do troch rokov sme na dovolenkách ficali na hipp ovocných a zeleninovych prikrmoch 😀

@lidka_hipp záleží od veku dieťaťa.ak má po roku,tak nie je problém vybrať niečo v reštaurácii či uvariť z miestnych surovín.ked však boli menší,tak sme si tiež pripravili niečo doma,prípadne kúpili hotové jedlá.nie je to na celý život,je to pár dní a dieťatku neuškodí,ak spozná aj nové chute,takže sme to striedali a vždy sa našlo niečo,čo zachutilo