Jak naučit miminko usínat?

lidka_hipp
4. jún 2014

Některá miminka snadno usínají a spinkají celou noc, ale jiné mají i dlouho po narození "převrácený režim", a jsou schopné celou noc probrečet. Jak je to u vás? Co vám pomohlo naučit miminko usínat? Máte doma nějaké uspávací rituály? Bez čeho vaše děťátko neusne?

U nás to byl a stále je růžový plyšový slon, kterého Anička vyžaduje pokaždé, když usíná. Dostala jako jako tříměsíční miminko a od té doby je pořád s ní. Slona tak vozíme všude s sebou, i když už je na něm hodně vidět, co všechno prožil 🙂

mirkava
4. jún 2014

my máme dva a pol mesiačika a zaspávame ťažko s kolikou, ale spinkame pekne v noci len raz krmíme a tuto noc sme spinkali az do rána 🙂

lidka_hipp
autor
4. jún 2014

@mirkava Tak to přeji sladké sny vám oběma a ať bříško nebolí 🙂

ivka_jarko
4. jún 2014

My me tiez dva a pol mesiacika a mala uz vnima a hra sa takze vecer davame prechadzku, kazdy druhy den kupkame, oblecieme do pyzamka a dame papkat. Potom stlmime svetlo a dam malej grgnut a ulozim do postielky. Dam boztek na dobru noc, este sa zasmejeme a mala kraasne zaspinkava kazdy den o pol 9 vecer. Spinkame celu noc az do 6 rano. ;) Ale pomaha tomu aj pravidelny rezim cez den. Mala sa mi rychlo naucila, chcelo to len kopu trpezlivosti a stoji to zato.

sponkaa
14. jún 2014

Nám veľmi pomohlo vytvorenie režimu pre malého. Trvalo asi týždeň, kým si zvykol. Každý večer sme ho vykupkali a vymasírovali v stanovenú hodinu. Potom prišlo papanie a následne uspanie s pohladením. Po týždni si drobček zvykol a prespal nám 8 hodín v kuse a trvá to do dnes (dnes máme 6M). Keď príde jeho čas, už sa pýta sám. S režimom sme začali po 2,5 mesiaci.