icon

Prečo sú Hipp príkrmy na Slovensku drahšie ako v Rakúsku?

meluela
2. jún 2014

Zistila som to minulý rok na dovolenke a nestačila som sa čudovať. Nemám pocit že by tu ľudia zarábali viac ani že by to z Kitsee bolo do Bratislavy tak ďaleko že by trebalo platiť drahú dopravu. Tak teda prečo?

@lidka_hipp

veronicka1901
•
2. jún 2014

No napriklad v Anglicku su este lacnejsie. Ale to preto, ze tam sa vyrobky pre deti (vratane oblecenia) nezdanuju, mozno je rozdiel aj v tom 🙂

tenerifka
•
2. jún 2014

@meluela Preco? , lebo medved...lebo ludia to kupuju.....ak by bola vacsia konkurencia, nebolo by to tak.....

merynka3
•
2. jún 2014

aj ja tam kupujem... aj mlieko

sense
•
2. jún 2014

to nie su len prikrmy, zijeme v zahranici boli sme ale na nakupe v nemecku chlap si kupil v KIK tricko, cena pre nemecko 7.99 a cena pre slovensko 8.99.

lidka_hipp
•
2. jún 2014

@meluela Na výsledné ceně výrobků společnosti HiPP se podílí DPH a marže obchodních řetězců, kterou slovenské zastoupení společnosti HiPP nemůže žádným způsobem ovlivnit. Při porovnání s cenami v Rakousku je nutná brát v úvahu i rozdílnou výši DPH, která je u potravin v Rakousku 10 % a v Německu 7 %.

erika_rika
•
2. jún 2014

Preto, lebo my mame jednotnu dan 20%, kdez to rakusania maju ovela nizsiu dan na detske veci/jedlo. 🙂

meluela
autor
•
2. jún 2014

No v kazdom pripade nas tu niekto okrem statu (kedze rozdiel v dph vysvetluje iba mensiu cast cenoveho rozdielu) pekne zdiera, ci skor rovno od*bava ...

damasi
•
2. jún 2014

je to škoda že naša dan je 20% aj na detsku stravu bolo by fajn keby sa to zmenilo.No každopadne moj druhy syn vyrastol na hippkach nechcel nič ine ale malo to aj vyhody napriklad na dovolenke.

meluela
autor
•
2. jún 2014

@damasi @erika_rika
nech ratam akokolvek, 1.59 za prikrm s 10% dph a 2.59 s 20% dph:
2.16 bez DPH na Slovensku
1,45 bez DPH v Rakusku

Stale 70 centov rozdiel na flasku aj po zohladneni nizsej dane. 70 centov z 1,45 eurovej polozky.

zhabjak
•
2. jún 2014

mna tiez slaktriafal z cien. Aj cez internet som skusala kupovat (mlieka) aby som usetrila. A potom som si buchala hlavu, ked mi kamoska povedala, ze mam ist do DM-ka, ze tam maju za nakup body, a ked ich nazbieram 35, tak jeden tyzden v mesiaci sa da dostat taky kupon na detske vyrobky, cize aj stravu, na zaklade ktoreho dostanem 25%-tnu zlavu. A to je teda dost, vychadzalo mi to omnoho lacnejsie ako kdekolvek inde.

meluela
autor
•
2. jún 2014

@zhabjak ja som tiez pozerala na nete prikrmy, drahe a nevyhodne, potom som sa vytesovala z dm bodov a potom som sa citila ako debil ked som zistila ze aj po zapocitani uzasnych dm bodov platim viac nez kusok za hranicou (kde tiez v dmku dostanem nejake tie body)

martija
•
2. jún 2014

.... lebo na chudobke sa najlepsie orie!

damasi
•
2. jún 2014

aj ja som dm využivala najviac ked bola akcia nechala som tam aj 1OO euro.a mala dlho pokoj.

lidka_hipp
•
3. jún 2014

@meluela Konečnou cenu ale neovlivní jen DPH, ale zejména marže obchodních řetězců. Což je zásadní faktor, který slovenské zastoupení společnosti HiPP nemůže žádným způsobem ovlivnit.

@fidka79 Za špičkovou kvalitou našich produktů si stojíme a pečlivě ji kontrolujeme. Obsah každé skleničky musí projít systémem zajištění jakosti s až 260 kontrolami, od rozborů půdy, až po analýzu surovin a testy hotového výrobku. Jakmile naši farmáři sklidí a dovezou ovoce a zeleninu, testují se všechny suroviny na přítomnost nejdůležitějších látek. Pokud by naše laboratoř zjistila jakoukoli látku, která tam nepatří, nebude se daná surovina vůbec zpracovávat.

monciky
•
3. jún 2014

ja som pozerala prave prikrmy na SR a v Rakusku a v takej Bipe s kartickou je to bezkonkurencna cena, to sa oplati aj za ten benzin, keby som len kvoli prikrmom mala ist🙂
akoze nehovorim, ze budem moje dieta krmit len takymito vecami, ale je to super na cesty alebo tak...., niektore veci uz na SR ani neriesim, automaticky idem do Rakuska🙂

pupendo5
•
3. jún 2014

Ja tiez kupujem vsetko len v Rakusku, je tam kvalitnejsia a lacnejsia zelenina aj ovocie a nielen ked clovek vymakne nejaku akciu, napr v Hoferi. Drogeriu a pre malu vsetko v Bipe, akcie na plienky a prikrmy maju aj v bille s ich billa kartou. V plienkach je velky rozdiel, uz iba ten pachpo otvoreni balika je uplne iny. Pre nas trh sa aj balia do uplne inych obalov. Nastasie nebyvame daleko od hranice..

lidka_hipp
•
3. jún 2014

@fidka79 Napadá mě možné vysvětlení toho, proč se vám zdají mléka v cizině "hustší" než na Slovensku. V Německu a Rakousku je historicky a tradiční „zahušťovat“ mléčné formule škrobem, což se v Česku a ani na Slovensku neprovádí. Tedy HiPP 1 BIO Combiotik® obsahuje kromě mléčného cukru laktózy ještě škrob – naopak v České a Slovenské republice obsahuje sortiment počáteční a pokračovací mléčné výživy pouze laktózu – tj. receptura českého výrobku HiPP 1 BIO Combiotic® je v Německu a Rakousku srovnatelná s recepturou výrobku HiPP PRE BIO Combiotik®.

lusily
•
4. jún 2014

tiež nakupujeme v Rakúsku a nielen príkrmy a mlieko pre malého /aj potraviny, drogériu, oblečenie, jedenie pre mačky a psa.../. V Bipe kupujeme Hipp masovo-zeleninové príkrmy za 0,96 €, takže cena oproti SK neporovnateľná, malému chutia a majú tam dokonca také príchute aké som u nás nevidela, napr. vegetariánske menu, z neho kupujeme pestrú zeleninu so sladkými zemiakmi s amarantovou múkou.

stellamaris
•
4. jún 2014

@lidka_hipp pre Nemecko vyraba Hipp aj mlieko bez skrobu: Hipp 2 Combiotik-ohne Stärke 😉 Dodnes ho kupujeme.