icon

SOUTĚŽ: Podle čeho vybíráte dětskou kosmetiku?

lidka_hipp
3. jún 2014

Některé maminky se rozhodují podle doporučení z porodnice, další pečlivě sledují složení dětské kosmetiky a jiné jednoduše sáhnou po tom, co má podle jejich názor přijatelnou cenu a je to snadno dostupné. Co rozhodlo u vás? Čím u vás vyhrála "vaše" značka? Co by vás donutilo změnit značku dětské kosmetiky? Musely jste dlouho hledat výrobky, které budou citlivé pokožce vašeho miminka vyhovovat? Diskutujte, ptejte se a napište nám svoje názory. My deset vybraných odpovědí odměníme krásným kosmetickým balíčkem HiPP 🙂

SOUTĚŽ: Podle čeho vybíráte dětskou kosmetiku?
ivkacechova
4. jún 2014

Pri prvom dietatku som sa poucila, ze nie vsetko, co je vyrobene pre deti, detom aj naozaj pomaha. Takze pri dalsich dvoch dcerkach som si uz davala lepsi pozor na zlozenie. Okrem prirodnej kozmetiky pouzivam aj vyrobky HIPP a som s nimi spokojna 🙂

sylvinka08
5. jún 2014

Ja som skôr dala na odporúčania z nemocnice, predsa len vedia zhodnotiť pokožku dieťatka a vedia či je pre neho vhodná kozmetika prírodná alebo aj nejaká liečivá. Takže aj teraz si nechám poradiť v nemocnici a uvidím čo mi poradia.

gulko
5. jún 2014

U mna tvori kozmetiku moemntalne kokosovy olej. Ten pouzivam hadam na vsetko a je super 🙂 Predtym som sa tiez orientovala hlavne na kvalitu a odporucania ale po precitani informacii o kokosovom oleji a aj po skusenostiach kamaratok s nim, som presedlala uz len nan 🙂

marthuska
5. jún 2014

Som fakt zvedava, podla coho sa vyberu najlepsie odpovede.
Kozmetiku vyberam podla zlozenia a podla vone🙂) preto pouzivam Hipp, Weledu nechtikovu a Sebamed. Z prvej vlhcene obrusky, penu do kupela, z druhej zubny gelik a krem na ritku a z poslednej ostatne veci.

ushuaia
5. jún 2014

Male deti a najma batolata ziadnu kozmetiku nepotrebuju, pouzivam len detske mydlo BUPI a rybiu mast na ritku - ak treba...mala ziadne problemy nema 🙂 , myslim ze pri detoch plati 100 nasobne, cim menej tym lepsie, detsku pokozku netreba zbytocne zatazovat...

renarenca
5. jún 2014

My sme zacali pouzivat to co pouzivali v porodnici. Popritom som samozrejme skusala aj vzorky ktore sme dostali. Ved ako ma clovek vediet co je najlepsie, ked to nema vyskusane. Niektore produkty sme vyradili a ostali pri tom, co dcerke najlepsie vyhovovalo. Ked som vsak bola v porodnici s druhym dietatom, tak uz pouzivali inu kozmetiku. Ja som ostala verna tomu co som uz mala odskusane. Mnozstvo kozmetickych vyrobkou pre deti ponukanych na trhu predaja je v dnesnej dobe ozaj dostacujuce. Co je vyhodou pre deticky s problematickou a citlivou pokozkou. A myslim ze aj tie vyssie ceny niektorych vyrobkou sa daju zvladnut, ved stale su nejake "akcie". Hlavne treba citat zlozenie, lebo nie vsetko s napisom "detske" je naozaj vhodne pre deti. Urcite aj ja sa riadim pravidlom: "menej je niekedy viac". 😉

olivka26
6. jún 2014

Ja ako prvorodicka som nemala vela skusenosti s detskou kozmetikou a tak som nakupila pravdu povediac,co mi prave padlo do oka...no a to bola chyba,dcera sa mi z nemenovanych 2znaciek vysypala,hned ako som ju po kupani natrela.Takze od vtedy si vzdy pozriem zlozenie,davam si pozor aby pripravky neobsahovali chemiu,a parfem,ktory deticky vobe nepotrebuju.A takisto sa uz odvtedy aj poradim s kamaratkami,znamymi a co to som si precitala uz aj tu na MK 😀

ivetkab.
6. jún 2014

Pre seba mám veľmi rada NIVEA. Tak som ju začala kupovať aj deťom. A je tomu tak dodnes. Pre mňa je to tá najlepšia kozmetika ... 😀

penelope1
6. jún 2014

U nás hra dôležitú úlohu, aby kozmetika bola na citlivu pokozku, bez rôznych farbiv a pod. a samozrejme aj kvalita, kedže syncek má ekzem.

sunibrutal
6. jún 2014

Detsku kozmetiku vyberam predovsetkym podla zlozenia - haldám co najzdravsiu aoternativu ,ale je dolezitá aj cena. takze co najkvalitnejsi vyrobok za co najlepsiu cenu, plus aby aj vona bola dobrá 🙂

19841002
6. jún 2014

Podla zloženia poprvé a potom podla vône.

mirkasmirka
6. jún 2014

Pri prvej dcérke sme dali najprv na reklamu, vyskúšali sme niekoľko výrobkov ale nakoniec sme ostali verní len jednej značke, bez ohladu na cenu. Túto sme začali používať aj pri druhej dcérke, ale tá ma zanedlho už jeden rôčik a stále ju trápi atopický ekzém tak sme pri tejto dali na odporučenie kožnej lekárky a u nej používame predpísané mydielka 🙂

naty1987
6. jún 2014

Ja sa rozhodujem podla malého kedze sme časom zistili ze je alergik nemoze hocijake krémy inak sa mi vysype hned som zrušila niveu lebo kamilky su nas velkyyyyy nepriatel a aj teraz mam doma tel.krem hipp a spokojnost 😉 no keď mame uz nejake začervenania tak nam pomáha expicial z lekarne ale ten davam len led sa nieco na pokozke objavi

matusik83
6. jún 2014

podla toho, co kozmetika obsahuje, snazim sa vyberat bez parabenov, silikonov, farbiv a pod. u nas "kraluje" HIPP babysanft a to pre celu rodinu, neobsahuje chemiu a cenovo je velmi priatelna 🙂

baklik
7. jún 2014

na zaciatok som po dokladnom zvazovani a citani etiket vybrala pre maleho HIPP do kupela. krasne jemnucko vonal a bol bez vselijakych alergenov, PEGov, farbiv, mineralnych olejov atd. neskor vsak zacal mat problemy s velmi suchou pokozkou, priam lisaje a tak sme museli prejst na specialnu kozmetiku pre deti s atopickou pokozkou. vyskusali sme aj prirodnu kozmetiku a nedavno som v obchodoch objavila specialnu sadu HIPP pre deti s citlivou pokozkou so sklonom k atopii a tu sa chystam pre maleho vyskusat. minimalne pripravok do detskeho kupela, ktory ma velmi rad. 🙂

sheila72
7. jún 2014

Vždy si pozriem nejaké recenzie na kozmetický výrobok, hlavne vyberám produkty určené na citlivú detskú pokožku. Najčastejšie z lekárne.

zuzanitaina40
7. jún 2014

My sa rozhodujeme podľa zloženia, aby tam bolo čo najmenej parabénov a iných podobných látok.

sofiasuf
7. jún 2014

vyberame podla zlozenia. uprednostnujem podla moznosti cisto prirodnu kozmetiku, pripadne taku, ktora je urcena pre citlivu plet, ale musi ma o tom svojim zlozenim presvedcit - t.j. ziadne emulgatory, PEG apod. 🙂

bzzzz
7. jún 2014

Dcérke dávam čo najmenej kozmetiky, mydlím len zadoček, šampónujem vlásky raz za týždeň, nenatieram ju bežne telovým mliekom, používam bavlnené plienky, teraz v lete už na doma nosí gaťky, aby sa jej nazaparovala koža. Mastičky alebo púder som jej dávala iba keď mala problém. Nejakú kozmetiku sme dostali, ja som kupovala prevažne v lekárni. Hneď po narodení sa mi z jednej značky ošúpala, potom jej ako pol ročnej šampón na celé telo strašne dráždil pokožku, zistila som, že je parfumovaný. Tak teraz čítam zloženie ale hlavne sa snažím najprv vyskúšať vzorku keď sa dá, aj keď niekedy sa problém objaví až po dlhšom používaní. Veľmi jej vyhovuje kozmetika, ktorá obsahuje nechtík. A na cenu nepozerám, neminie toľko kozmetiky, aby som na jednej fľaštičke, ktorá vydrží pol roka aj viac šetrila 10 Eur.

halickovamarie
8. jún 2014

Nemám oblíbenou kosmetiku. Mám štěstí, že malé vyhovuje veškerá dětská kosmetika a tak mužu zkoušet jinou. Hodně u mě rozhoduje vuně , ale mohla by kosmetika vonět sebelíp, kdybych ji dala malé a oházela se a letí nekompromisně do koše.

viviem
8. jún 2014

kozmetiku urcenu pre deti vyberam podla zlozenia, aby bolo co najstrnejsie k detskej pokozke a nase deti maju pokozku viac nez dost citlivu, dokonca 5 mesacna dcerka ma seboroicku dermatitidu, tak nie je lahka starostlivost o jej pokozku....pri detoch som kupovala kozmetiku, ktora bola overena u znamych, po vyskusani roznych vyrobkov sa nase deti rozhodli, ze najviac ich pokozke vyhovuje znacka Hipp, nemam problem ju zohnat v obchode a aj cena je fajn...mame celu kozmeticku tasku HIPP: sampon, sprchovy gel, telove mlieko, krem na tvar, olejcek, aj vlhcene obrusky...a v neposlednom rade aj krasne vonia🙂

lenka_l
8. jún 2014

My pouzivame Hipp od narodenia starsieho syna, kupila nam ho svagrina medzitym sme vyskusali aj inu kozmetiku, ale tato nam vyhovuje najviac, jemne vonia a je vhodna aj pre maleho pokozku (je nachylny na alergie), teraz sme kupili aj krem na opalovanie hipp, ktory je tiez vyborny, mali sme predtym iny pre deticky s citlivou pokozkou a z toho sa tiez vyhadzal, takze u nas je Hipp cislo jeden. Jedine, co nam robilo problem bol krem proti vetru a chladu, z ktoreho mal vonku velmi cervene licka ako Marfusa v Mrazikovi 😉 .

marbalulka
8. jún 2014

Nase deti su este male, takze vela kozmetickych pripravkov este nepouzivame. Mam vsak kamaratku, ktora zije v zahranici a ona mi pri ich narodeni darovala vela vzoriek prave od HiPP. Niektore som u nas na Slovensku asi este nevidela, a ked treba, tak vyskusam. Zatial sme nemali s nim ziaden kozny problem. A to je to najrozhodujucejsie, takze s nou nemam problem ani do buducna. Kozmetiku vyberam urcite podla zlozenia a trochu aj podla ceny. Urcite si to vsak necham niekym odporucit. Musim este povedat, ze moj muz ma isty kozny problem a vzorky skusa tiez, hlavne, aby boli setrne aj k citlivej pokozke

alexandra28
8. jún 2014

Náš drobec reagoval na veškerú kozmetiku výsevmi na tele takže sme dlho skúšali tú vhodnú kozmetiku pre neho. Prešli sme mnoho značiek tých drahších aj lacnejších a vždy nastalo sklamanie. Až keď som otvorila servítky hipp (dostali sme ich v pôrodnici) a malý sa mi nevyhádzal tak reku skúsime aj kozmetiku. A veru oplatilo sa skúsiť niečo nové. Dodnes ju používame bez problémov z čoho mám najväčšiu radosť.

lilisa27
9. jún 2014

prvykrat sa k nam tato kozmetika znacky hipp dostala ako dar :D , vyskusali sme, boli sme spokojni, tak kupujeme hipp

mirkasmirka
9. jún 2014

my sme vyskúšali niekoľko značiek ale nakoniec sme stavili na kvalitu a hlavne na pocity našich detičiek. Hipp je značka sama o sebe, a nesklamala 🙂

marylyn126
9. jún 2014

Urcite vyberame kozmetiku podla zlozenia a podla toho, ako drobcovi "sadne". Rada vyskusam vzorku, aby som zistila, ci je prenho vhodna alebo nie, ci sa nevyhadze, ci mu nescervenie pokozka. Takto sme si napriklad vybrali krem na ritulku. 🙂 Samozrejme uvitam prijemnu vonu.

zhalickova
10. jún 2014

Při třetím dítěti mám už hodně vyzkoušené dětské kosmetiky. Dřív jsem si vybírala podle vuně, přece všechna dětská kosmetika je pro děti. Dnes při malé už si vybírám jen aby byla co nejvíce přírodní a bez ruznýc parabenu. Malá má krásnou pokožku. A i když ji koupu každý druhý den, teď v ty vedra teda denně, tak je bez alergických příznaku a začervenání. Vyhraněnou značku nemáme žádnou.

butterfly22
10. jún 2014

je veľmi dôležité, akú kozmetiku použijem pre moju malinkú. Najdôležitejšie je pre mňa zloženie. Mala by byť prírodná, ale ak použijem takú, kotrá nie je prírodná, musí byť jemná pre detskú pokožku, hypoalergénna, bez parfémov a alkoholu 🙂

majavv
10. jún 2014

Ja som začala použivať detsku kozmetiku už v nemocnoci-porodnici. Mali sme v izbach pri prebalovacich pultoch detske telove mlieka/ zhodou okolnosti Hipp, porodnica Šaca Košice/ Neskutočne mi učarovala voda hipp detskej kozmetiky a ked prišli na navštevo babky a vonali naše babo tak aj im vonala a preto mi už ked som už prišla domov z porodnica čakala nas doma sada tejto kozmetiky , ktorú užívame dodnes. Nemali sme s nou problem a preto sme kozmetiku nemenili. Značke hipp dverujem