Kupujete častejšie celé kura, alebo jeho diely?
Dámy, čo uprednostňujete?
Celé kura, alebo už rozporciované časti?

Z farmy cele aj s paprcami, inak vacsinou prsia,decka ine nechcu.
@natalka13 Zaujímavé, ja sa idem za kuracími prsiami zadrhnúť :D
Aj celé, aj porciované, záleží na situácii - ak ho chceme urobiť rýchlo, bez zbytočnej roboty a mať veľa "mäsiek" s rúčkou tak kupujeme porciované, ak chceme aj na polievku a nejaké prsia na soté tak celé 🙂.
aj aj🙂
ale ak kupim cele kura tak kuracia polievka musi byt😅
@dankaa78 kura je v podstate ako jablko, zjesť sa dá takmer celé :D
Väčšinou kupujeme štvrte a rezne, celé kurča málokedy. Krídelka nemáme radi, je tam málo mäska.
Kupujem to co prave potrebujem.nastastie to nemam problem zohnat vzdy cerstve v den ked to idem prave varit, 😉
Cele kurca...je to ekonomicky vyhodnejsie. Rozporcujem si a mam prsia, stehna horne aj dolne, trup a kridla pouzijem na polievku. Kupujem aj cisto prsia alebo aj stehna ale radsej cele kuriatko. Cele kura je pre gazdinky, ktore maju aj trochu ekonomicke myslenie ;)
Viem, že celé kura je ekonomicky výhodnejšie, ale ja strašne nerada porcujem. Keď grilujem, tak u nás sa zjedia len stehienka, prípadne krídelká (manžel) a na soté alebo vyprážané kupujeme prsíčka. Do polievky dávam väčšinou krídelká, ale niekedy hodím aj stehno (máme radi aj varené mäsko z polievky).
Mimochodom, asi pred dvoma rokmi som o váš čítala nejaký článok. Veľmi sa mi ako firma páčite, aj váš pozitívny prístup k zamestnancom - chválim a držím palce nech sa vám darí 🙂.
@sovica ďakujeme 🙂
vzdy kupujem cele kurča vykostim maso nakrajam na kusky robim z toho vzdy diabolku,a kosti do polievky
kupujeme štvrte a rezne, krídla sme občas kupovali, ale odkedy som čítala, že práve do nich sa pichajú antibiotika a rastové hormóny, prešla ma na nich chuť a to isté do krku
S kuraťom Kráľovským môžete pokojne jesť aj krídla aj krky - nedávame im ani antibiotiká ani rastové hormóny
Takmer nikdy nekupujeme cele kura. Je nas doma vela - 4 deti, 2 rodicia + casto nejaky 1-2 stravnici, ak pecene, kazdy chce stehno 🙂, prsia na pancvici na rozne sposoby - treba aspon 1 1kg. Jedno kurca malo, dve by mohli byt dost, ale zase maju malo stehien. Tri by boli akurat - aj na polievku, aj stehna upiect, aj nieco z prs do zasoby navarit, ale to kym vykostim a uvarim, uskladnim, nedela v kybli... Vacsinou teda kupujem naporcovane. Velmi rada by som kupovala Kralovske kura, ale prave to ma odrdza, ze je vacsinou dostat len vcelku.
Kupujem celé, viac ks. Vychádza to lacnejšie 🙂 a mám na viackrát. Trup a krídla na polievky, prsia na kadečo a stehná zväčša na pečenie... Ale keď treba rychlo hodiť variť tak aj diely, jasnacka 🙂
@rutie v kauflande by mali mat aj porcovacku... ;)
@timotej_hsh ďakujem za informáciu, nemám s ním skúsenosť, v ktorom reťazci, alebo inom obchode ho môžem kúpiť?
@mijo53 mali by ho mať v kauflande a tescu 🙂
Napríklad u nas ho nemajú, len konkurenciu, a kým pôjdem do mesta na nákup, tak aj súťaž skončí :D
@katuska2709 tak to zamrzí.... ☹
Nám to je jedno či je kura rozporcované či celé,hlavne nech je Slovenské,a nemá v sebe ATB.
Všeobecne,ak výrobok nepochádza zo Slovenska,tak to nekupujeme.
@cokololadka ako zisťujete, či je výrobok zo Slovenska? 🙂
Domáce celé.. ak v obchode tak kludne aj rozporcovane vezmeme, podla toho na co to chceme, sos do mrazaku patria kuracie prsia :D Ja napr. zhanam kuracie pecienky kvalitne, este som ich nikdeeeee nevidiela :D Bojime sa toho kadecoho, s mini nalepkou bohvie z kade...
@simca06022011 skúste to naše 😉 Kráľovské
@timotej_hsh mate aj pecienky? 🙂 Extra? 🙂 Kura pozname, kupujeme sem-tam ked babkam nebeha dostatok po zahrade :D
Žiadne kura nakupujeme. 😝
Dobrý deň, my kupujeme väčšinou celé kurča, ale samozréjme, že aj rozporcované časti. Podľa toho, čo varíme na obed. 🙂
@simca06022011 Kráľovské zatiaľ predávame iba v našich podnikových predajniach. Máte nejakú na blízku?

Ja tiež celé,doma naporcujem a mám aj na polievku aj stehná,prsia,veľmi často aj vykosťujem celé kurča a robím z neho plnenú roládu,a z kostry urobím vývar