icon

Kupujete častejšie celé kura, alebo jeho diely?

avatar
timotej_hsh
13. dec 2016

Dámy, čo uprednostňujete?
Celé kura, alebo už rozporciované časti?

Kupujete častejšie celé kura, alebo jeho diely?
Strana
z3
avatar
chmurkaxy
13. dec 2016

Záleží na ročnom období. V lete kvôli grilovackam časti kuraťa, v zime skôr celé. Aj keď, náš syn je alergický na hydinu,takže preňho hovädzie alebo teľacie väčšinou (má aj histaminovu intoleranciu,tak by nemal ani bravčové) a my máme sviatok s manželom,keď raz za čas máme "na tajnasa" kuracie 🙂))

avatar
solinkarka
13. dec 2016

my kupujeme diely.. kazdy chce len stehna alebo kridielka 😀

avatar
praznula1
13. dec 2016

Diely. Lebo spodné stehná nemá u nás doma kto jesť.🙂

avatar
1aduliatko1
13. dec 2016

my kupujeme diely 🙂 väčšinou stehienka, štvrte, alebo prsia 🙂

avatar
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@chmurkaxy dobrý deň! Včera som sem akurát pridával blog jednej pani, ktorá má tiež HIT.
http://glutenfreesphere.com/sk/ako-som-dostala-...
Skúste si to pozrieť, naozaj sme tej pani nič nezaplatili, nie je to reklama, chcela sa proste podeliť s celým svetom, že môže jesť kuracie mäso. Hádajte od koho 😉 .

avatar
halit13
13. dec 2016

ďiely, horne a dolne stehná v celku

avatar
rebeka7501
13. dec 2016

Podľa nálady a chutí, ak celé, po upečení sa naje aj náš pes 🙂

avatar
kikuleenka
13. dec 2016

Vzdy kupujem cele kurca chladene. Naporcujem, trup s kridlami ide do vyvaru, ostatne zvycajne hodim do mrazaku na neskorsie spracovanie a vyberam podla potreby.

avatar
chmurkaxy
13. dec 2016

@timotej_hsh to je v pohode, keby ma len hit, tak mu dáme 🙂 ale on ma regulernu alergiu, už pri kontakte pier a hydiny (a to aj kačíc a podobne) celý opuchne a začne sa dusiť. V každom prípade držím päste!

avatar
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@chmurkaxy chudacik malinky. To drzim päste ja Vám. Počul som, že to sú neskutočne silné alergie a naozaj stačí aby takto alergický človek prišiel do minimálneho kontaktu s hydinovým perím a celé zle :(

avatar
jasminet
13. dec 2016

vacsinou cele kura kupujeme, delime do vyvaru a na ostatne jedla... ale sem tam sa stane, ze dostaneme chut na grilovane kridelka, tak jasne, ze kupime iba kridla 🙂

avatar
lucik194
13. dec 2016

diely - hlavne nohy,
nakolko kridielka a trup nechce nikto oberat 😉
na polievku trupy nekupujem, polievku robim len slepaciu, je to velky rozdiel od kuracej, je chutnejsia a hlavne to je ten pravy vyvar 😉

avatar
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@lucik194 Skúste našu Kráľovskú kuraciu polievkovú zmes! Polievka je krásne žltučká, a ešte je tam aj kopec mäsa. Ľudia si ju veľmi pochvaľujú.

avatar
luma1
13. dec 2016

U nas len rozporcovane, ked je upecene v celku tak je velka bitka o chtumkavu kozu, ked je rozporcovane tak je tej koze "viac" 😆😂

avatar
lucik194
13. dec 2016

@timotej_hsh dakujem za tip

avatar
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@luma1 ako docielite aby koža bola chrumkavá?

avatar
libawet
13. dec 2016

aj to, aj to, no len na farmách, nie v marketoch.
Chrumkavosť kože - potriem oliv. olejom alebo iným väčšinou je to taká marinádka zmiešaná s bylinkami, korením, cesnakom....trošku podlejem vodou, pečiem pozvoľne, najskôr na 240 prikryté, neskôr odokryjem a dopekám na 180.

avatar
luma1
13. dec 2016

@timotej_hsh v anglicku sa podlievalo kura pomarancovym dzusom bolo stavnate, chrumkave no mojmu muzovi to nechutilo a kedze jemu ani ziadn korenie na kura nechuti tak robim len tak ze posolim dam na vrch kazdeho kusku maslo a peciem zakryte 1.5hodky potom nastavim na gril ruru a peciem do chrumkava vzdy sa podari mozno dobra rura (ale aj casto polievam vypekom)

avatar
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@libawet dajte tomu nášmu šancu 😉 Myslím si, že budete spokojná

avatar
kupcovci
13. dec 2016

Ahoj ja uprednostňujem cele kura, niečo dám na polievku, prsia na rezniky a stehná upeciem🙂

avatar
erikaemkina
13. dec 2016

Celé a už robíme to čo uznáme za vhodne , kedže malá polievky má rada tak niečo do polievky, rezne či už stehná , no proste čo sa len dá s kuriatkom 🙂

avatar
googlinqa
13. dec 2016

Ja porcovane Kupujem neznasam porcovanie poznam vase kura kralovske malej som davala iba to tak do 3 rokov... Aj teraz kupujem hlavne ked je v akcii najviac stehna horne, spodne, prsia, pol zmes mi nevyhovuje lebo je mastnejsia a ano rozoznam inu chut aj moja mama si,pochvaluje

avatar
miroslavan
13. dec 2016

Ja kupujem cele kurca a sama si ho rozporcujem a do mraznicky uz ulozim diely 😀

avatar
martini
13. dec 2016

my kupujeme väčšinou celé a sami si ho porcujeme ...a kupujeme len dva druhy a značky (ak to môžem tak nazvať), pričom jedno z nich je práve kura kráľovské...podľa našich chuťových pohárikov to stojí za to 🙂

avatar
aflou
13. dec 2016

Keď je tu takato téma tak sa chcem opýtať či nechávate kožu na mäse alebo odkožujete a čo robíte potom s tou kožou ak sa môžem tak hlúpo opýtať?Nám totiž chodia vysypávať smeti len 1xza dva týždne...

avatar
katuska2709
13. dec 2016

Keď diely tak prsia a stehná, ale kupujem aj celé, ale to si zvyčajne porcujem, keďže nerobím často celé kura v rúre. Oddelím a vykostím prsia a stehná, spravím napríklad mna paprike alebo činu a zo zbytku spravím vývar

avatar
timotej_hsh
autor
14. dec 2016

@aflou Podľa toho na čo myslíte. Celé kura, stehná a prsnú štvrť (tzv. supreme) zásadne s kožou. Kuracie prsia bez kože.
Čo sa týka kože samotnej,
Boli u nás chalani z Fou Zoo pred pár rokmi. A hovorili, že kožu využívajú.
Tu pridávam jeden nápad ako využiť kožu
http://bit.ly/2gzbUNO

avatar
majocka24
14. dec 2016

Ja cele a sama si ho doma porciujem prsia na steaky stehna a oncas prsia na paprikas ostatne na vyvar alebo pecene stehna a kridelka

Strana
z3