icon

SÚŤAŽ: Aké výhody má Kúzelné čítanie?

nelakuzelnecitanie
Moderátor
16. sep 2019

Poďme sa pozrieť na to, aké výhody Kúzelné čítanie so sebou nesie.

Jedna elektronická ceruzka funguje so všetkými produktmi KČ. No nie je to super? 🙂 Stačí si stiahnuť príslušný audiosúbor a ceruzku potom priložiť k ikone zapnutia v knihe. Tá ju potom automaticky rozpozná a číta z nej príslušný obsah. To je ale hlavička. 🙂

Široká ponuka produktov – hromada knižiek najrôznejších tém, zábavné stolové hry, či hra na cestovanie. A tento rok sa KČ nádielka rozrastie aj o 3D model Betlehemu.

Určená pre rôzne vekové kategórie – zahrajú sa najmenší od 2 rokov, ale aj školáci na prvom stupni. Ba dokonca sa spolu môže zahrať aj celá rodina. Stačí si už len vybrať (pri výbere Vám určite pomôžu bubliny s odporúčaným vekom).

Dlhá životnosť knižky, pretože majú hrubé kartónové strany a sú viazané v pevnej väzbe. To zaručene ocenia maminky najmä menších detičiek 🙂

El. ceruzka funguje aj ako MP3 prehrávač – môžete si tak do nej nahrať akúkoľvek obľúbenú hudbu alebo rozprávku a využiť ju napríklad na dlhé cestovanie.

Učenie formou zábavy – to zaiste ocenia zas maminy predškolákov, či školákov. Knižky majú za úlohu nás niečomu priučiť.

Má podľa vás Kúzelné čítanie ešte ďalšie výhody? Napíšte, čo sa na nich páči práve vám.
Vyžrebujem 1 z vás, ktorú odmením novou knižkou Zvieratká v ZOO.
Zapojiť do hry sa môžete do zajtra do 10tej hodiny rannej 🙂

Tak výzva je ukončená. Knižku posielame sem: @ferihegy 🙂 Gratulujem!
Ostatné maminy sa, dúfam, znovu zapoja do ďalších výziev 🙂

SÚŤAŽ: Aké výhody má Kúzelné čítanie?
majka1801
16. sep 2019

Kúzelné čítanie u nás doma často neučí len našich drobcov,ale často aj nás rodičov. Z môjho pohľadu tieto knihy nielen zabávajú, vzdelávajú a rozvíjajú u dieťaťa slovnú zásobu a celkový rozhľad,no predovšetkým vedú deti k samostatnosti a hlavne ich učia,ako sa učiť...postupne nabaľujú informácie, ktoré spájajú so zvukom a obrazom. Za mňa skvelý projekt 😊

lluciiiii
16. sep 2019

Knižky su super 🙂 u nás zaujali hned super je ze netreba pri dietati ani sediet a citat mu, dieťa sa zároveň učí aj nové slova spoznáva veci a pod

zuzu13487
16. sep 2019

Ešte nemáme ani jednu knižočku od Kúzelného čítania, nakoľko doma máme 18 mesačného špuntíka, s ktorým si ale často čítame klasické knižky. Určite plánujeme poprosiť "Ježiška" aby tieto Vianoce zakúpil nejakú prvú knižku. A možno budeme mať šťastie a vyhráme ju práve tu 😆. Potom sa o tých výhodách môžeme presvedčiť na vlastnej koži a určite pošleme aj fotku 👍😊💓

ellaafi
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie
My sme začali ako 2r s Hravým učením a Dopravou. Úspech mali nahraté zvuky, samozrejme aj hovorené slovo. Nahraté texty prispeli k rozšíreniu slovnej zásoby a používanie pera k rozvoju jemnej motoriky.

mon895
16. sep 2019

Najvacsia vyhoda je v tom ze mojho syna dokaze neskutocne zabavit a uci sa z neho vela noveho. Je to jedna z najoblubenejsich hraciel 😊

petronelak
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie ze sa stal doplnaju nove knizky pre rozne vekove kategorie ateda vzdy mam vhodny darcekk narodeninam meninam ci vianociam ❤️🎁

zabka4
16. sep 2019

Na knižku som natrafila "náhodne" keď som zháňala učebnicu šlabikára pre našu skoro 6 ročnú dcérku, ktorá sa už chce naučiť čítať. Má rok čas a už teraz každý deň behá, aby sme sa spolu učili. Knižka Hravé čítanie ma zaujala a chcem jej na vianoce zakúpiť knižku Hravé učenie a Moje prvé písmenka a dalšie v poradí. Nemáme ani jednu zatiaľ. Je to zábavná a hravá forma ako si osvojiť písmenka a iné znalosti, ktoré dokážu aj deti, ktoré ešte nepoznajú abecedu. Už teraz ju vidím ako ma knižku položenú na nohách a zaujato nasáva do seba nové poznatky. Sme na domácom vzdelávaní a toto je skvelá možnosť, užiť si učenie. Vďaka Albi za tento nápad a možnosť tešiť sa so vzdelávania. Ste skvelí...

daninka23
16. sep 2019

Za nas je Kuzelne cutanie uplna TOPka. Dcera od 4 rokov postupne dostava knihy Kuzelneho citania. Stale sa k nim vracia. Vzdy na sviatok pribudna aspon 1 kniha. Syn ma 2 roky a postupne si aj on nachadza v knihach to svoje. Akurat musime dokupit este 1 pero, lebo pri dlhsich cestach sa nevedia dohodnut 🙂

lenka.vl
16. sep 2019

U nás knihy KC majú úspech už pár rokov. Začali sme ich kupovať na sviatky staršej dcérke a pomaly aj mladšiemu synovy.
Sú výborné na doma, na cesty, na dovolenky. Je to super učenie hravou formou. Ja veľmi ocenujem že dieťa je pri nich samostatne, samo sa hrá a zaroven učí, nemusím pri nich sedieť a čítať ale robiť si svoje povinnosti a zároveň viem aj z druhej izby ich skontrolovať napríklad pri kvíze.
Keď ich už nebaví kniha pustia si nahraté pesničky a robia si diskotéku.
U nás to má jednu nevýhodu. Dve deti a jedno pero. Niekedy to chce druhé pero, no čakám na nejakú akciu. :D
Ja nedám dopustiť na KC. Preto aj nova kniha by sa hodila, dcérka aj syncek idu mať narodky, bol by to krásny darček. ;)

brankova
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie Zatial taketo pero sme nali moznost vyskusat. Ale paci sa mi na tom, ze slovna zasoba sa zvacsuje a dieta stravi cas zmysluplne.

kika46
16. sep 2019

Knižky sú super. Deti aj rodičia sa naučia veľa rôznych pojmov. Sú robené zábavnou formou a deti sa rady učia napr. O ľudskom tele alebo angličtinu.🙂

luculik12
16. sep 2019

rozvija brutalne predstavivost, slovnu zasobu- toto hlavne knizkami dinosauroch😂 tie vyrazy: majestatny, impozantny...
cestujeme cadto aj 4-5 hodin autom a min 2 knizky si berie vzdy so sebou.. potom nas skusa, ci by sme vedeli kviz.
ked mala dcera problemy s 💩💩 tak na zachode presedela aj pol hodinu, sluchatka na usiach a isla si kuzelne citanie🙌🙌 proste bombovica tieto knizky👊

kocurikv
16. sep 2019

U nás veľa vecí naučili tieto knihy nie len nášho syna ale aj nás rodičov. Takže určite skvelý pomocníci na rozširovanie vedomosti pre všetky vekové kategórie.

ivankatal
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie nakoľko často cestujeme,je pre nás kuzelne citanie uzasnym pomocnikom ako zabavit syna. Mnozstvo obrázkov,zaujimavosti, rozhovorov,ktoré so zatajeným dychom počúva 🙂 okrem toho,je to aj super pomôcka pre môjho muža,ktorý so synom rozpráva po anglicky a na základe obrázkov v knižkách mu vymýšľa rôzne situácie a dialógy. Syn ma síce iba krátko dva roky,ale máme už 5 knižiek a môžem povedať, že odkedy sme kupili prvú neprešiel deň,aby sme aspoň chvíľu nečítali. A keď aj knižku necháme doma,vždy mám so sebou pero,v ktorom máme obľúbené pesničky 😊

matulkka
16. sep 2019

S kúzelným čítaním sa u nás učia nie len deti ale aj my 🙂 sú to super knižky kde sú informácie nie len nahovorené ale obsahujú aj reálne zvuky čo deti baví asi najviac. Všetko čo ich zaujíma si môžu dookola púšťať (ja pritom neprichádzam o hlas 🙂) a teší ma že si z knižiek aj veľa pamätajú.

krokodilkajmanka
16. sep 2019

Páči sa mi, že aj dieťa, ktoré ešte čítať nevie, si ľahko poradí vďaka peru 🙂 Inak, super inšpirácia na darček, narodeniny aj vianoce sa blížia 🙂

annna.m
16. sep 2019

super knizka pre celu hodinu, zabavi a aj nauci

marcipanovatorta
16. sep 2019

U nás doma dávajú dcéry knihám veľmi zabrať, čiže veľmi oceňujem hrubé a pevné stránky.

kacik5
16. sep 2019

Moje deti maju radi spievanky.Knizku s perom vyuzivame namiesto radia,ten kto to vymyslel,je jednotka.

jachin
16. sep 2019

Mňa teší ako dlho pri tom synovia vydržia.mladsi sa učí novým veciam, rozširuje slovnú zásobu, starší sa zabaví.je to veselé, pútavé.radi by sme zbierku rozšírili.

jenny257
16. sep 2019

Tak podľa mna hlavne rozvoj slovnej zásoby , 4 ročný toho moc nenahovori ale len pri albi pochytil nejaké nové slova, zvuky .

ivuska44
16. sep 2019

Ziskavanie novych vedomosti hrou, dieta ani nevnima a uci sa nieco nove 🙂 my taketo nieco zatial nemame doma, ale je to skvely tip pre Jeziska, co by nam tento rok mohol priniest pre 4rocneho a asi sa s tym bude bavit aj 1,5rocna 🙂

bapsi123
16. sep 2019

Výhod týchto kníh je veľa. Ako bolo spomenuté, prostredníctvom ceruzky môže "čítať", a tým dieťa rozvíja svoju pamäť a kognitívne funkcie, zapája všetky vnemy a pritom si neuvedomuje, že sa učí, pretože sa hrá. Naša už teraz štvorročna slečna vo svojich dvoch rokoch vedela v knihe Svet zvierat presne rozpoznať zvuky zvierat (kvíz dva v knihe), o dopravných značkách ani nehovorím. Ideme po ceste a krici: hlavná cesta, parkovisko, atď. A to ma len 4. 😉 A anglický slovník - obrázky, ktoré ju zaujímajú, vie aj po anglicky. Slovko rainbow poznala už ako 2,5 ročná. Teda ďalšia výhoda - učenie sa Aj. Veľká vďaka za tento projekt!!! 🙏

vilaamalka907
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie za mna je výhoda aj okrem Vami horeuvedených výhod aj doživotná záruka na ceruzku, pri pokazenej ceruzke nám ju ihneď vymenili za novší model 🙂 kniha by nás naozaj veľmi potešila čítame často a o zvieratkách ešte nemáme

dazdovka
16. sep 2019

Paci sa nam, ze kvizy v knihe Svet zvierat maju rozne stupne obtiaznosti, su tak zaujimave aj pre nas (rodicov), co mame prirodovedne vzdelanie, pomlcim o vlastnej uspesnosti v kvizoch 😀

radulienqaaa
16. sep 2019

Ooo, na toto si brusim zuby uz dlho, vsade pocujem same chvali na to a popravde, ak aj nevyhram, co urcite nie 😅 (mam stastie v laske). Tak toto kupujem urcite na konci mesiaca mojej malej opici, ked pojdeme na operaciu srdiecka 😢😍 kazdopadne stastnu ruku prajem a vyherkyni gratulujem 😍

lucuskabb
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie kuzelne citanie sme kupili nedavno dcerke k meninam
Uz davno som nebola taka nadsena, predcila moje ocakavania
Zacali sme s Hravym ucenim, potom pribudli Spievanky , a este dalsie 2 knihy,odvtedy si moja dcera stale spieva pesnicky. Prvy tyzden sa nam aj snivalo s pesnickami
Takze okrem toho, ze dieta zaujme vela sa pri nich nasmeje a nauci
Tato knizka by nas velmi potesila, lebo ju v zbierke nemame
Vsetkym, ktory maju “na starosti” tento krasny projekt uprimne zo srdca dakujem.

janynkaaa
16. sep 2019

Moj mladsi 2 rocny sa naucil pekne ako robia domace zvieratka,ako sa.volaju ,stiahli sme mu tam detske pesnicky ktore si kazdy den pusta a uz pekne nieco zaspieva si💙takze urcte to.podporuje jeho slovnu zasobu 😊.
Uz to pekne ovlada,zapnut,vypnut,pustit pesnicku ,prepnut ju😀

Starsia ta zboznuje svet zvierat .Spolu hadame co je ake zviera,aky zvuk vydava .Ked bola mensia v hravom uceni sa naucila pismenka 😊
Tato knizka by urcite potesila🍀

prapra
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie je to hlavne kniha, ktorú dieťa neodloží do poličky a zabudne, že nejakú vôbec má. Je v nej množstvo zaujímavostí, ktoré vzbudia záujem sa k nej vrátiť a objavovať každý deň nové veci

attenna
16. sep 2019

@nelakuzelnecitanie Dalsou vyhodou je podla mna cena knihy. Ak uz doma mame albi pero, cena samotnych knih je porovnatelna s ostatnymi detskymi knihami. Taktiez su to knihy, ktore sa daju "recyklovat" - teda odlozit a opat vytiahnut po pol roku-roku a deti opat zaujmu ako pri prvom kontakte. Dcera je sidlo, nevydrzi pri ziadnej cinnosti dlhsie ako 5 minut. Na svoje 3.narodeniny dostala Svet zvierat a bola to prva "hra", ktora ju zaujala na takmer 15 minut. Momentalne ju pozicala mojmu 30- rocnemu bratovi, nech sa nieco nauci 🙂