Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ
Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.
Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.
Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.
A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.
Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.
Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.

Náš malý sa vďaka kuzelnému čítaniu naučil štáty a hlavné mestá. A angličtina je výborným pomocníkom pri učení sa do školy.
Kazde ucenie je efektivnejsie pokial je to zabavnou formou, takze nepochybne to ulahci ucenie ako skolakom tak aj maminam s najmensimi detmi. Napr. take zvuky jednotlivych zvieratiek z knihy Svet zvierat su u nas TOP vyuzivanou funkciou.
A cim budu deti starsie, hlavicky bystrejsie a vedenia chtivejsie, tym budu aj knizky vytazenejsie.
Zatial mame hore spominanu knihu a knihu Dinosaury, ale zbierku si planujeme rozsirit o dalsie tituly podla veku a zaujmu deti. Dcerke planujem kupit Spievanky a synovi titul Rozmotame si jazycek
Zatiaľ nemáme ani jednu knižku, ale už sme si ich skúšali a budú súčasťou našej pošty Ježiškovi. Určite poteší akákoľvek o zviertkách a prírode.
Anglictina by nam urobila radost pri uceni a spravnom vyslovovani.Tieto knizky su perfektne v tom ,ze sa dieta vela noveho nauci,je tam kviz pre starsich aj mladsich.
Knizky sme este nemali moznost vyskusat. Moj 2 rocny syn by sa iste potesil knizke o zvieratkach a prirode. Najviac sa mu pacia kvietky, motyliky a psikovia. A hravou formou spoznavat svet okolo nas by bolo take sprestrenie nasho ucenia 🙂
Tieto knihy su fantasticke. Mali sme moznost vyskusat si ich na jednom DOD v skole,vtedy bola dcerka este babatko. Neskor som sa po jednej z nich zacala zhanat,zial,bola draha,pero a kniha sa uz kupovali samostatne.. No myslienky,ze aspon jedna z Kuzelneho citania bude v nasej kniznici,som sa nevzdala🙂
U nas je to hlavne učenie hrou . Tak ako som písala minule malý sa naučil lepšie vyslovovať
My by sme vyuzili hravu anglictinu, dcerky anglictina bavi a rady sa ucia po anglicky hravou formou napr z pesniciek
Mame už 4 knižky , všetky sa im veľmi páčia a určite plánujeme rozšíriť zbierku☺️ Urcite by sa potesili aj tejto hravej prirodovede👍
@nelakuzelnecitanie my uz teraz vase knizky vyuzivame na ucenie...Mame Anglictinu a je to naozaj super 😀 7-rocny syn si opakuje slovicka a vdaka tomu sa aj vela novych slovicok naucil...Dalej je vyborna na Geografiu kniha Atlas sveta ktorou tiez spoznavame hlavne mesta statov ale toez zaujimavosti zo Slovenska :-*
Určite by sme aj ďalšie knižky využili aj na učenie ako aj tie, čo zatiaľ máme. Zatiaľ je to síce len také škôlkarske učenie, ale za mňa sa ráta kazducka jedna knižka ( či už klasická alebo interaktívna), lebo dieťatku rozširuje obzory a vedomosti. Do budúcnosti plánujeme určite angličtinu, ale aj prirodoveda by našla využitie 😉
Naša štvorročná je od prírody zvedavá a rada sa učí nové veci, preto knižky Svet zvierat a Ľudské telo boli jasná voľba. A nie len, že už pozná živočíchy, ktoré ja, žiaľ, len tak z hlavy nepomenujem, ale tiež zvláda zhrnúť, ako fungujú jednotlivé orgánové sústavy. takže áno, používame ich aj na učenie 🙂
Najradsej mame radi Dopravu a Hrave ucenie. Zabavania sa obe deti.
Nase dvojičky sa naučili veľa nových zvierat z knihy svet zvierat, nové pesničky zo Spievaniek. Už teraz sa tešíme no nové Spievanky, ktoré určite prinesie Ježiško a začínajú ich zaujímať aj dinosaury, takže asi aj tie dopíšeme na zoznam. 😊
Využívame knihy zatiaľ len pre zábavu a poučenie detí,ale teda tato prirodoveda ma zaujala. Hodila by sa pri uceni na prvouku.
Doma mame aj knihu Anglictina,takze verim,ze aj z nej nejake vedomosti vyuzijeme
Áno využili by sme tieto knižky, aspoň by sme sa lepšie naučili niektoré veci a hravou formou to ide predsa ľahšie 🙂 Zatiaľ takéto knižky nemáme,ale potešili by sme sa hociktorej téme 🙂
farmu zvieracie, dopravu 🌜🙂
Knizku z tejto serie zatial nemame ziadnu, ale urcite by sa u nas pri troch detoch vyuzila 😀
My sme hneď ako prvu mali angličtinu, zaujala syna neskutočne, teraz je už tretiak a skôr využívame slovník, ale už si ho prezeráme aj s 3 ročnou dcérkou 🙂... Atlas sveta, ľudské telo nás tiež toho veľa naučili a hlavne aj hra "cesta okolo sveta", ktorú si neraz zahráme... A ešte máme ďalšie...no tie novšie zatiaľ nemáme a keďže práve ma syn v 3.roc. predmet Prírodoveda, veeelmi by nás táto kniha potešila a pomohla nám s učením 🍀
Prave vcera sme kupili nasmu pripravkarovi prvu knihu s perom - atlas sveta, o par dni bude mat narodeniny a knihu urcite nepusti z ruk 😊 (mal moznost si ju vyskusat u kamarata) ...a on informacie priam hlta (ma vyssie IQ a niekedy ja musim siahnut po enciklopediach) snad mu bude kniha dobrym priatelom a mna trosku odbremeni a budem mat viac casu sa venovat nasmu 9mesacnemu babatku 🤗
@nelakuzelnecitanie ano deti sa ucia vdaka knizkam novym veciam napriklad knizku spievanky vie moja 3 rocna dcerka naspamata pero jej sluzi ako mokrpfon 🤗
priznam sa nase baby nemaju ani jednu z kniziek, zdalo sa mi to pre mensie deti.... ale naposledy ked sme boli v mestskej kniznici tak sa tam s kuzelnym zabavili skoro hodinu a to som ich odtial nasilu brala super sa zabavili.... urcite pre starsie deti by som odporucila anglinu.... ta by sa pozdavala aj mne mat doma
@nelakuzelnecitanie Čítanie je v našej rodine dedičné. Tak, ako kedysi kupovali knižky moji rodičia mne, tak aj ja kupujem svojmu synčekovi. Knihy- kúzelné čítanie - nepoznám. Zatiaľ pozeráme iba rozprávky, ktoré sú taktiež zároveň aj vzdelávaním. Určite by sme uvítali knihu o zvieratkách, alebo písmenká.
Keďže môj prďúšik je veľmi zvedavý, tak určite by tieto knižky boli nápomocné pri učení. Keď neviem odpovedať na jeho zvedavé otázky, pomôže ujo Google.Knižky kúzelné čítanie sme prezerali u švagriny a veeeeľmi sa mu páčili 🤗
Áno. Mame angličtinu a po skúsenostiach kurzu, kt. absolvovala moja dcéra, vidím lepšie výsledky z knihy ako z celého kurzu... Zbytočne vyhodené peniaze, som rovno Hravu angličtinu mohla kúpiť.
Urcite by sme vyuzili knihu Hrava prirodoveda. Tu este nemame. Okrem toho maju moje deti uz mensi zbierku knih Kuzelne citanie. Rozrasta sa nam to povacsine,ked maju nejaky sviatok, co hudu mat zachvilku obaja 🙂 Tesime sa na knihu Vesmir 🙂 pretoze vesmir je nieco uzasne zaujimave a vsetko co je zaujimave to nas zaujima 😀
Jednoznačne by som využila Atlas sveta.....
@nelakuzelnecitanie hravou formou o záhadných dinosauroch spolu s tatinom študujú spolu zvedavci 😂 niekedy neviem rozhodnúť , kto je viac natešený a nadchnuty 🤭🤣
My máme doma tri knihy. Hravá angličtina, ľudské telo a atlas sveta. Malého všetky interaktívne knihy veľmi zaujímajú, počúvame ich pomerne často. Momentálne je veľký záujem o prírodu, takže si myslím, že by ho najviac zaujala hravá prírodoveda.

Vyuzivame knizky aj na ucenie, mame anglictinu ako nasu prvu a je to skvele aj pre mna na preopakovanie alebo naucenie sa novej slovnej zasoby, a ked dievcata prave nebavi pocuvat hovorenie tak ai vypocuju hudbu, tak isto aj pri inych knizkach, je super ze su doplnene aj zvukmi, teda kludne aj pre mensie deti. Rubanie sekery, tikot hodin... aj tieto veci pocut, je pre deti zabava