VYHRAJ nový 3D model BETLEHEMU
Ešte sa len skončili prázdniny, začala škola a ani sa nenazdáme a sú tu Vianoce. My v Albi sme vianocovali už od začiatku roka. Už odvtedy sme usilovne pracovali na úplne novom type hry – 3D modele vianočného Betlehemu.
Prostredníctvom neho si vianočnú atmosféru dotvoríte 10 tradičnými vianočnými koledami v milom detskom podaní. Dozviete sa zaujímavé informácie, napríklad na čo slúžia jasličky, čo je kadidlo a myrha alebo ako to bolo s Tromi kráľmi. Nakoniec si už, ako zvyčajne, v zábavných kvízoch overíte, koľko ste sa toho o Ježiškovi naučili.
Koledy z Betlehemu si môžete pustiť napríklad pri pečení medovníčkov s vašimi malými pomocníkmi, alebo pri zdobení príbytkov vianočnou výzdobou.
Kto by si nechcel vytvoriť takú krásnu vianočnú atmosféru spolu s deťmi?
Napíšte mi, čo pre Vás znamená slovo Vianoce. Za odmenu jednej z vás pošlem tento nový Betlehem 🙂
PS.: v predaji dostupný už teraz 😉
https://eshop.albi.sk/kc-betlehem-sk/
Tak súťaž v tejto chvíli vyhodnotená. Betlehem poputuje sem: @lubica285 - gratulujem 🙂 Ostatným ďakujem za účasť 🙂

Vianoce su pre Nas sviatkami lasky a pohody stravenej v kruhu najblzšich
@nelakuzelnecitanie keďže naša rodina je rozlezena po svete, tak Vianoce sú o to radostnejšie, že sa všetci stretneme... Samozrejme je stres, panika, či je všetko tak ako má byť, hlavne naša mama ;) ale ten čas s rodinou na chalupe by som nemenila za nič aj keď je to iba raz ročne ;) a deti prisli do rodiny a tá ich úprimná radosť z darčekov ktoré priniesol ježiško, keď zazvoní zvon a ony bežia k stromčeky kde sa hrajú koledy vianočné je úžasné ;) a nesmie chýbať polnočná omša 🙂
Vianoce sú pre nás sviatkami radosti a lásky, ktorú všade navôkol citit. Ta radosť v detských očiach je neopisateľná :-* vôňa vianočného stromčeka, medovnickov, stresy, "vojna o hracky". mne sa osobne najviac páči polnočná omša, ta cesta do kostola v tej zime, mráz praská pod nohami a spievanie Tichej noci, keď počuť spievať vsetkych muzov, zeny a deticky. 🙂
Vianoce su pre mňa svetlo v polovici tunela dlhej skaredej zimy🤣 ale vazne... su to pre mna proste najkrajsie chvile radosti s mojou rodinou 💚
Vianoce pre mňa znamenajú rodinnú pohodu, čas strávený doma, voňavé perníčky, vysvietený stromček a rozprávky. Keď som bola malá, samozrejme som sa tešila na darčeky a prázdniny 🙂 Potom prišiel taký útlm, kedy som Vianoce až tak veľmi neriešila, ale odkedy mám vlastné dieťa (+1 na ceste), tak Vianoce opäť nadobudli svoje čaro, tentokrát z opačnej strany 🙂 Teším sa, že si to užijeme spolu a snažím sa vytvoriť pre rodinku tú pravú vianočnú atmosféru, aby to bolo niečo, na čo budú deti s láskou spomínať.
Predovšetkým je to pre mňa cas strávený v kruhu rodiny, čas pokoja, detskej radosti a lásky 😊
@nelakuzelnecitanie Vianoce- detstvo, láska, rodina, spomienky.. teraz by som chcela aby toto všetko cítili aj moje dievčatka ❤️
Vianoce pre mňa znamenajú pohodu s rodinou čas strávený všetci spolu ale aj stres , pečenie, darčeky a vsetko čo s tým súvisí
Posledné roky sú pre mňa Vianoce...vôňou perníčkov v celom byte,
tvorivou dielničkou s deťmi,
iskričkami v ich očkách pri vianoč.stromčeku,
pieseňou Tichá noc v ušiach,
a taktiež návštevou najbližších
a fajnou papanicou v bruchu ☺️😉
Vianoce sú detstvo, Vianoce sú to jediné pekne na zime (ktorú príliš nemusím) a Vianoce sú rodina.
Vianoce pre mňa znamenajú celý rok, nakoľko manžel s malou sa tešia na Vianoce hneď ako skončia - takže celý rok🙂
@nelakuzelnecitanie Vianoce sú čas pokoja, vianočnej atmosféry, stretnutí s rodinou
Pre nas su Vianoce hlavne o case stravenom spolu. Kazdy rok si poviem, ze nebudem stresovat, ze so vsetkymi pripravami zacnem o cosi skor, no nikdy to tak nie je. Takze len zhon a stres, ci vsetko postiham. No nakoniec, ked zasadneme k veceri, je to vzdy uzasne a od vsadial citit pohodu a radost.
Vianoce sú najkrajšie obdobie v roku na ktoré sa teším od malička každý rok. Som dieťa Vianoc ktoré sa narodilo 25.12 a volá sa Eva. Je to čarovný čas keď všetko navôkol stíchne čakáme že krásne nasneží a príchod malého Ježiška. Nádherný čas strávený s rodinou pri vianočnom stromčeku a za vianočným stolom.
@nelakuzelnecitanie Vianoce sú pre mňa najkrajším sviatkom v roku, neskutočne si ich užívam. Zbožňujem nakupovanie darčekov, ich balenie, skrývanie 🙂 a ten pocit, keď iným nimi urobím skutočnú radosť. Milujem vôňu čerstvo opratých záclon, medovníkov a ihličia, tiež desiatky gýčových sobíkov, vianočných škriatkov, anjeličkov a všelijakých svietiacich dekorácií, tichučký spev kolied a tradičné rozprávky, ktoré som už videla aspoň tisíckrát, ale aj tak si ich pozriem zas. A najviac milujem to sviatočné ticho, pokoj v srdci, porozumenie a lásku medzi ľuďmi, ktorí sú odrazu k sebe akýsi lepší než po zvyšok roka. Teším sa, keď sa nás aspoň ten jeden raz v roku zíde z rodiny čo najviac, aj keď niektorí členovia rodiny už pri sviatočnom stole budú navždy chýbať.
Vianoce pre mňa znamenajú najkrajšie obdobie roka + také zvláštne tajomno a chvenie, ktoré si pamätám z detstva a cítim ho ešte stále, aj keď už dávno nie som dieťa 😍
@nelakuzelnecitanie Vianoce sú pre mňa najkrajšie obdobie roka ❤ Pred pár rokmi tomu ,tak ale nebolo ,pretože som ich trávila sama 😢 Ale to je už minulosť a teraz ich trávim s mojím najlepším a najmilovanejším manželom a vždy ešte s niekým kto žije sám,či už môj otec,brat alebo manželov brat,,.......samozrejme čím viac nás je ,tým lepšie.Milujem,keď nás je veľa👏Ale úplne najšťastnejšia budem ,keď k nám ešte pribudne dieťatko a kľudne aj viac 😍 Čiže čas strávený s ľuďmi ,ktorých milujeme ❤❤❤ , s ľuďmi ,ktorých naša spoločnosť poteší:😍 v láske,v kľude,harmonii,v pokoji a hlavne v zdraví.Dalo by sa veľmi veľa písať o tomto nádhernom období roka ,ale toto je pre mňa najviac❤A nielen cez VIANOCE😘
@nelakuzelnecitanie Vianoce sú krásne, čarovné. Rodina je pokope, vládne pohoda, harmónia. Rozvoniavajú medovníčky a iné dobroty. Svieti a vonia nazdobeny stromček a pri ňom deti s iskrickami v očiach. Čítame si rozprávky. Tento čas máme veľmi radi a každý rok sa na Vianoce veľmi tešíme, keď stihne i sneh napadnúť, tak sú priam rozprávkové.
Vianoce pre nas znamenaju domov a rozziarene ocka nasich deti. Uzivame si sviatocnu atmosferu a trosku volna ❤️
Vianoce je čas narodenia malého Ježiška, na ktorého sa všetci tešíme... 😍 Tak ako je jeho rodinka pokope, aj naša rodinka je spolu - užívame si voľno a prítomnosť všetkých členov rodiny...
MILUJEM VIANOCE 💗
@nelakuzelnecitanie
Vianoce? Rodina, deti, stromcek, vianocne svetla.... veeeeeeeeeeeeeeeela svetiel,...vona medovnikov, kapustnica, rozpravky, koledy, kostol, jaslicky, navstevy, babky a dedkovia, darceky... 🙂 a okrem toho aj moje meniny a narodeniny 🙂
Pre mna slovo Vianoce a teda čas vianočný je najkrajšie obdobie v roku, a to do slova pamätám si ako som v poslednom mesiaci tehotenstva vypekala a tešila sa na prírastok v rodine a ten vianočný čas. Milujem obohrate vianočné pesničky, vianočné koláče, vianočné tradične jedla a celkovo tu atmosféru. Neviem ako niekto môže povedať, že toto obdobie a Vianoce neznáša. Čas strávený s rodinou je na nezaplatenie. My sa v tento čas z paneláku sťahujeme do domu do hôr a to praskanie dreva v krby je niečo neskutočne a čarovne ❤️
Vianoce pre mňa znamenajú čas strávený s rodinou, čas kedy sme všetci akosi bližšie k sebe. Je to rodinná pohoda, spoločné pozeranie rozprávok, hranie spoločenských hier, dlhé prechádzky, potom teplý čaj, a to všetko korunované úžasným jedlom a koláčmi. Milujem tú atmosféru, teplo domova, keď vonku zúri zima.
Vianočný stromček si pre jeho čarovné účinky nechávame až do konca januára. Ešte aj vtedy som tá najhoršia, že ho "už" balím.
Vianoce sú ten najkrajší a najčarovnejší čas v roku 😍 milujem celé adventné obdobie, kedy už je skoro tma a my všetci spolu sedíme s čajom pod dekou a pozeráme tisíckrát videné vianočné filmy a rozprávky, vždy keď sa dá, ideme pozrieť na vianočné trhy, nad ktorými sa vznášajú všetky tie vianočné vône (punč, varené vínko, pečené gaštany - normálne to už teraz cítim 😀), spoločne pečieme, zdobíme, smejeme sa, spievame koledy. Niekto by povedal, že veď máme spolu tráviť čas celý rok. To aj trávime, a samozrejme, veľmi aktívne, ale ten vianočný má iné čaro, keď je vo vzduchu cítiť kúzlo Vianoc. Pokoj, aj napriek chaosu a stresu (v nákupných centrách), vôňa chladu (aj keď je nad nulou a aj keď som asi jediná, ktorá si dokáže predstaviť vôňu mrázu a ľadu 🙂) mier, aj keď sa ľudia bijú o ananás (to som fakt zažila minulý rok 😀). Jednoducho Vianoce sú neopísateľné, kúzelné v každom smere. Aj keď sa ponáhľame, naháňame, predbiehame, aspoň raz do roka to robíme preto, aby bol niekto iný vďaka nám šťastný. A o tom sú pre mňa Vianoce, o radosti a spoločných chvíľach 🙂❤️
Vianoce sú pre nás nielen čas s rodinou, ale aj s Ježišom. Vedieme k tomu aj našich dvoch synčekov. A pre mňa aj stres, že okrem darčekov od Ježiška zháňam darčeky k dvom narodeninám, priamo na Vianoce.
Vianoce pre mna znamenaju najskor stres, chaos, nervozita. Ale potom ten pokoj, radost, cas s rodinou, stastie v ociach mojej dcerky,vona pomarancov 😆.
Posledne tri roky su Vianoce este carovnejsie ako predtym, tento rok to budu tri roky, co sa nam medzi Vianocami a Silvestrom narodila dcerka. Mame aj starsieho synceka, takze ten dostal sestricku rovno pod stromcek.
Slovo Vianoce pre mňa znamená čas strávený v kruhu rodiny.
Spolocna sviatocna vecera, ked sme pekne obleceni. Minuly rok to narusila kost v dcerinom krku, dufam ze tento rok to prebehne v klude 😅

Vianoce...to je rodina spolu,stromcek uprostred izby,vona medovnikov,ta atmosfera,deti uzasnute s darcekov...