icon

VYHRAJ nový 3D model BETLEHEMU

nelakuzelnecitanie
Moderátor
19. sep 2019

Ešte sa len skončili prázdniny, začala škola a ani sa nenazdáme a sú tu Vianoce. My v Albi sme vianocovali už od začiatku roka. Už odvtedy sme usilovne pracovali na úplne novom type hry – 3D modele vianočného Betlehemu.

Prostredníctvom neho si vianočnú atmosféru dotvoríte 10 tradičnými vianočnými koledami v milom detskom podaní. Dozviete sa zaujímavé informácie, napríklad na čo slúžia jasličky, čo je kadidlo a myrha alebo ako to bolo s Tromi kráľmi. Nakoniec si už, ako zvyčajne, v zábavných kvízoch overíte, koľko ste sa toho o Ježiškovi naučili.

Koledy z Betlehemu si môžete pustiť napríklad pri pečení medovníčkov s vašimi malými pomocníkmi, alebo pri zdobení príbytkov vianočnou výzdobou.
Kto by si nechcel vytvoriť takú krásnu vianočnú atmosféru spolu s deťmi?

Napíšte mi, čo pre Vás znamená slovo Vianoce. Za odmenu jednej z vás pošlem tento nový Betlehem 🙂

PS.: v predaji dostupný už teraz 😉

https://eshop.albi.sk/kc-betlehem-sk/

Tak súťaž v tejto chvíli vyhodnotená. Betlehem poputuje sem: @lubica285 - gratulujem 🙂 Ostatným ďakujem za účasť 🙂

VYHRAJ nový 3D model BETLEHEMU
24zuza
20. sep 2019

@nelakuzelnecitanie čas strávený s rodinou, kľud, radosť v detských očkách, koláče a rozprávky 🙂🌲

laurai
20. sep 2019

Blízkosť, rodina, keď sme všetci pokope, nie je to len o darcekoch, je to hlavne o pohode a spoločných chvíľach

etnatn
20. sep 2019

Vianoce sú pre mňa zastavením, spomalením, dávam si čas, nestresujem sa pečením miliónov druhov koláčov a podobne, čo stíham, stíham..najdôležitejšie je, že sa naozaj vidíme v pokoji a v kľude s celou rodinou a užívame si čas spolu...a môžeme spolu osláviť príchod Pána.

hebamme
20. sep 2019

Vianoce pre.mna znamena obdobia POKOJA,LASKY,POROZUMENIA,SPOLOCNE STRAVENY CAS S NAJBLIZSOU RODINKOU ❤❤❤❤ KTORU NESKUTOCNE MILUJEM 🙏🙏🙏...Takyto krasny Betlehem skladaci som mala ja s bratom ako deti a kazdy jeden rok.sme sa tesili navzajom ako spolocne poskladame a to uz mame 30 a 27rokov...uz je rozpadnuty ale sluzi,takze by ma tento novy Betlehem velmi.potesil pre moje 2 dievcatka aby mali take krasne spolocne zazitky z Vianoc ako ja s bratom ;)

lubuska22
20. sep 2019

Ked pocujem Vianoce tak ma napadne rodina 🙂

ivkapeto
20. sep 2019

Vianoce su pre mna v prvom rade sviatkom narodenia Krista a v druhom rade spolocne nazivanie v kruhu rodiny 👨‍👩‍👧‍👦🎄

vevinaaa
20. sep 2019

Vianoce = pre mňa znamenajú čarovný čas, ktorý strávim s mojou rodinou, vypekaním koláčikov, vychutnávame si radosť detí z príprav😊 každý rok to u nás začína prípravou koláčikov najskôr medovníčky, potom uz linecké...kto ma na čo chuť. Medovníčky sú vždy prvé, ktoré aj tak stihneme zjesť pred Vianocami 😂 takže musíme ešte týždeň pred Vianocami dopekať 😊 deti sú celé od múky, ale ten čarovný pohľad v ích očkách, tá radosť, a tá vôňa prvých koláčikov je úžasná. Každý sa svojou maličkosťou podiela na tomto čarovnom dni. Pekne postupne, pomaličky, nikam sa nenaháňame. Od rána 24.12. Tatino pomaha mamine v kuchyni, deti sú nadšené a nedočkávé hrajú sa zatiaľ spolu, premýšľajú čo im tento rok Ježiško donesie 😊 Už teraz sa teším aké to opäť bude, minulý rok sme Vianoce trávili s bruškom (bola som tehuľka) a tento rok už budeme oficiálne 5ti, maličká bude mať 11 mesiačikov 😊 zas budú Vianoce čarovnejšie a určite bude piecť s nami aj najmenšia 😁 Ježiško k nám chodí keď všetci dovečeráme a zazvoní náš signál že už prišiel, všetci pekne spolu ideme pozrieť prekvapká, prvé sa vrhnú na kopu deti, a potom ideme na rad my rodičia. Veľmi ma každý rok dojíma ako sa tešia deti, až plačem od šťastia. Ale nie je to len o darčekoch ale hlavne o tom že sme ako rodinka pokope, ako tak zdraví keďže máme boj z alergiami a ekzémom. To všetko sa snažíme deti naučiť 😊

martivik2011
20. sep 2019

Vianoce znamenaju pre nas lasku, rodinu, pokoj a teplo v nasich srdciach, je to ten najcarocnejsi den v roku. Neda sa opisat slovami, vedela by som pisat litanie, ale laska a rodina je pre nas najvystiznejsia. Dakujem za moznost zapojit sa.
Vsetkym krasny slnecny den☀️

miriskaz
20. sep 2019

Zastavenie,suznenie duši,pokoj,pohodu..

wikina123
20. sep 2019

Vianoce su dokazom lasky. Boh sa stava malickym , jednym z nas, chce nam byt blizko, vsetko trapenie si odzit aj na vlastnej kozi.... Nebol to len hocijaky prichod, ale On ho uz roky-rokuce pripravoval - len aby sa clovek moho, tesit s Nim 🙂
Verim, ze sa nam podari odovzdat toto caro Vianoc aj detom. Tesime sa uz na adventne citanie Jesseho stromu, vyrabanie pohladnic pre rodinu a ucit sa nielen dary dostavat, ale aj darom byt 🙂

babybazar1
20. sep 2019

Rozprávky sladkosti sneh stretnutie s rodinou a darcekyyyyyy

elka7
20. sep 2019

Pre mňa majú Vianoce zvláštne rozprávkové čaro. Ideme do kostola, tam nás víta kúzelná hudba z organu, ktorá dotvara radostnú atmosféru. Nádherný stromček, vonku sniežik, po otvorení dverí doma vôňa medovníčkov a netrpezlivé ale šťastné detičky, ktoré čakajú až skončí večera a pôjdu pozrieť či doniesol niečo Ježiško 💗

hrasokj
20. sep 2019

Vianoce pre mňa znamenajú veľmi veľa...zhrniem to do výroku od J.W.Goetho: “Postoj, chvíľa... si krásna!” 😊

maja170
20. sep 2019

V prvom rade si pripomeniem narodenie Ježiša Krista.A po druhé sú to sviatky pokoja a radosti kedy sa stretneme celá rodina pri štedrovečernom stole.

brankova
20. sep 2019

@nelakuzelnecitanie My s muzom sme hrozne deti. U nas su Vianoce od 1.12 kedy zdobime strom. Rodinne prechadzky v mraze, kolace pri telke, spolocenske hry pri krbe, polnocna omsa so spiacim dietatom na rukach...

18zuzka3
20. sep 2019

Vianoce pre mňa znamenajú veľa 🙂 ... Proste radosť, sneh, vôňa pečených perníkov, krásne ozdobený domov a hlavne dni strávené v pohode s rodinou 🙂

niniki
20. sep 2019

vianoce nie su len darceky, ale hlavne v nasej rodine aj ked mame male deti, chodime.vela do kostola, kedze sme veriaci, a na tento cas sa uz velmi tesime ked zacne padat sneh, pocut kostolne zvony, a vsade vonia ihlicie

mon895
20. sep 2019

Vianoce pre mna znamenaju cas straveny s rodinou nikto sa nikam neponahla a mozme si uzit jeden druheho 😊

zuzkamp
20. sep 2019

@nelakuzelnecitanie Vianoce znamenajú čas pohody, trávenia času s rodinou a požehnania, ktoré dostávame z neba v podobe nevinného a čistého nového života - najkrajšieho DARU milosti a nádeje, dieťatka zavinutého do plienok a uloženého v jasliach, ktoré neskôr nekonečnou mocou nám daruje večný život cez obetu na kríži 🙂

teším sa, že tento rok budeme dieťatko Ježiška vítať nielen s manželom, ale už ako kompletná rodinka v trojici 🙂

marlenka222
20. sep 2019

Vianoce=rodina. Myslím, že ďalšie slová netreba. Kde je rodina je všetko. Môžte mať tisíc priateľov, milióny eur na účte, aj tak bez rodiny spokojný nikdy nebudete.

lenkaaa25
20. sep 2019

Vianoce pre mňa znamenajú čas strávený s rodinou. Moji rodičia pracovali dlhé roky v obchode a vždy pred Vianocami a na Štedrý deň boli v práci 🙁 Ale teraz si už budeme druhý rok užívať Vianoce doma. Ja mám už aj manžela a synčeka. Zbožňujeme aj atmosféru v kostole, veď sa nám narodil Ježiško. Sme veriaci a vedieme k tomu aj synčeka. Veľmi sa na Vianoce tešíme a Betlehem by nás veľmi potešil 😍

pg13
20. sep 2019

Sviatky pokoja, mieru, vianočná hviezda, Betlehem, vianočný stromček, ozdoby, koledy, pečenie, darčeky, radosť, láska, pohoda v kruhu rodiny.

libus83
20. sep 2019

Vianoce = pre nas su sviatkami narodenie Božieho syna, spojenie rodiny, pokoj, laska a radosť v očiach deti...

kaja15
20. sep 2019

Vianoce su pre mna najkrejsie sviatky v roku, kedy spolu s rodinou oslavujeme narodenie Jezisa. Cela rodina sa spolocne intenzivne pripravujeme na toto obdobie cely advent, citame a listujeme kopec knih o Jezisovom narodeni. Deti su tymto pribehom unesene a straaasne radi maju vianocne betlehemceky, ktore si spolocne vyrabame a pozerame 🙂

evulienkaslx
20. sep 2019

dovolenka, rodina, detska radost z darcekov

cukricek12
20. sep 2019

Ja milujem vianocny cas.Pre mna je to vzdy kuzelne obdobie.Tak nejak spomalim,oddychnem si a travim ovela viac casu s rodinou.

bocjanka
20. sep 2019

Vianoce sú pre mňa kresťanským a rodinným sviatkom. Keď sa celá rodina stretne pri vianočnom stole, i keď vďaka môjmu povolaniu som veľa mimo rodiny.

klauduska33
20. sep 2019

Vianoce pre nás všetkých znamenajú pokoj, sviatočný čas strávený s rodinou. Odkedy máme synčeka tak sú o to vzácnejšie tešíme sa ako zdobíme stromček, pečieme koláčiky a čakáme na Ježiška. Je to super pocit, ktorý sa nedá opísať a zažiť v inom období.

mojmacik
20. sep 2019

@nelakuzelnecitanie u mňa už od 2012 aj veľký smútok 21.12 mi zomrela mama ...boli to hrozne Vianoce....pohreb bol až 28.12. takže ten pocit pri stole bol hrozný..ešteže sú deti tak aspoň tie sa potešili darčekom ešte aj od starkej .traja anjelikovia od nej majú stále svoje miesto na strcmceku

7rebeka11
20. sep 2019

Narodenie Ježiša Krista