Získaj Miniknihu Kúzelného čítania
Častokrát sa pri svojej práci stretávam s otázkou, ktoré knihy Kúzelného čítania odporúčame pre menšie deti okolo veku 2 rokov. Odpoveďou sú Miniknihy (https://www.kuzelnecitanie.sk/ponuka-produktov/...)
V ponuke Kúzelného čítania sú aktuálne 3 Miniknihy:
- Denné činnosti,
- Domáce zvieratká a
- Lesné zvieratká.
Vďaka Miniknihe Denné činnosti môžu Vaše deti stráviť jeden deň so súrodencami Miškom a Zuzankou a ich nerozlučnými spoločníkmi, psíčkom Benom a mačičkou Mínou. Čaká na nich spoločné vstávanie, čistenie zúbkov, česanie, cvičenie, obliekanie, raňajky, maľovanie, obed, prechádzka, hranie sa, večera, kúpanie i spoločný spánok. Knižka navyše obsahuje krásne básničky, jednoduchý kvíz a jednotlivé činnosti sprevádza i pesnička.
V Miniknihe Domáce zvieratká sa deti zoznámia s psíkom, húskou, koníkom, ovečkou, prasiatkom, sliepočkou, králikom, kravičkou i s moriakom. Zistia, čo domáce zvieratká jedia a aké zvuky vydávajú. Dokonca sa naučia pomenovať mláďatká domácich zvieratiek. A to všetko spolu s krásnymi básničkami, pesničkami i jednoduchými kvízmi.
Tretia Minikniha Lesné zvieratká zoberie deti do lesa, kde ich čaká veľa zábavy. Svoj domov tu má mnoho nových zvieracích kamarátov ako sú veverička, medveď, jazvec, vlk, diviak či sova. Kto ju zobudil? Kto práve oslavuje narodeniny? Komu sa narodilo mláďatko? To všetko môžete s deťmi v knihe zistiť.

Kúzelné čítanie však pre deti pripravuje 4 nové Miniknihy, vďaka ktorým sa budú môcť naučiť mnoho úžasných vecí z jednotlivých ročných období. A prvú vydá už čoskoro! Už túto jeseň v regáloch predajní uvidíte novú Miniknihu Jeseň. 😊 (https://www.kuzelnecitanie.sk/jesen-minikniha/?...)
Prejdite sa farebnou jeseňou spolu s Magdalénkou a Jonášom. Môžete s nimi vyraziť do lesa na huby, púšťať si šarkana alebo počas sychravých dní vyrábať zvieratká z gaštanov či navliekať šípkové koráliky. Jeseň, to nie je len upršané počasie, ale aj kopec zábavy. Neskôr v zime sa môžete tešiť na novú Miniknihu Zima. ❄

Myslíte si, že by Denné činnosti mohli pomôcť Vášmu dieťaťu pri vytváraní denného režimu?
Alebo, že Domáce zvieratká či Lesné zvieratká v deťoch dokážu vzbudiť o zvieratká ešte väčší záujem?
Napíšte mi, aká téma by Vám v Miniknihe pomohla dieťa naučiť, čo sa mu opakovane nedarí a dve z Vás odmením Miniknihou.
------
V tejto chvíli ukončujem súťaž.
Výhry poputujú sem:
Ozvem sa Vám!
Ostatným ďakujem, že sa zapojili 🙂
Myslim si, ze tema odplienkovania a ucenia na nocnik by mohla pomoct mnohym maminkam 👍
Všetko, čo je pre deti podnecujúce a vzbudzujúce záujem musí deti v prvom rade zaujať. Kombinácia počúvaného textu s riekankou je výbornou formou. Vaše knihy sú u nás veľmi obĺúbené a veľmi dobre podporujú psychomotorický vývin u detí rôzneho veku.
Mna by potesila minikniha ktora by pomohla synovi ulahcit navrat po dlhom case do skolky alebo dcere nastup do skoly. Deti by sa v nej mohli dozvediet nieco nielen o tom ako to v skolke/skole funguje ale hlavne nieco o vztahoch medzi detmi, ze kazde dieta je ine, ze treba vsetkych brat takych aki su a ako sa daju riesit situacie ked si s niekym nebudu az tak rozumiet.
Ja si myslím že samoobslužné činnosti by boli top.
Ja už mám synčeka čo ide do prvej triedy ale myslím si že knižka s denným režimom či samoobslužné činnosti by bola veľmi účinná pri menších detičkách.
Nám sa nedarí naučiť sa na šerblík. Naša mladšia aj vie, že jej treba ale nepovie. Hravá forma by jej určite pomohla. 🙂 Odkedy máme doma miniknihu Denné činnosti je umývanie zúbkov bezproblémová záležitosť.
Kniha Denné činnosti by snáď pomohli našej malej vrtuli pochopiť, že nie je sama, kto si musí umývať zúbky, že naozaj treba aj spinkať, aby mala dosť energie na hry a snáď by jej aj pomohla rozviazať trochu jazýček.
Uvítala by som aj knihu o farbách, ovocí a zelenine.
@iva_kuzelnecitanie kúzelné čítanie má starší a priznám sa, že o minilnihach som nevedela. Mladší sa ťažšie a pomalšie rozbieha s rozprávaním, takže knižka k jeho veku by mu mohla pomôcť. Určite napr tie zvieratká domáce ....
Kniha o bežných každodenných činnostiach je super,ráno si umyť zubky atď..podľa mňa by potešila aj kniha na správne vyslovovanie slovíčok a hrave učenie..pamätám sa ako sme precvičovali pismenko r (tdpaslík)bola to zábava pre dcéru ,tak možno nejaká knižka aj na toto zameraná🙂🍀
@iva_kuzelnecitanie Vybrala by som si Denné činnosti, aby si ich malá precvičila a hravou formou sa s nimi spriatelila. ☺..napr. česanie je u nás boj, keďže je kučeravá a vlásky sú často pomotané, tak občas to nepríjemné ťahá, keď ju chcem upraviť....,ale s kúzelnou knižkou by to mohlo fungovať aj "podobrom "...videla by, že česanie a iné činnosti sú každodenné záležitosti, aj keď zrovna nie sú všetky obľúbené 😉
@iva_kuzelnecitanie u nás sú to práve denne cinnosti, ktoré dcéra zabúda a musím opakovať aj 5 razí. Klasická otazka- umyla si si ruky? Keď prídeš z vonku, umyvaj si ruky. Rano- uloz si posteľ. Doobeda- uloz hračky. A nie je to veru tým, že by som sa dcére nevenovala. Aj nám chodí do škôlky, kde ju pani učiteľky chvália, že pracuje aj za ostatných a nikdy s ňou problém nie je. No doma... Hotový bordelar. Ak to tak smiem povedať. Od prvých dverí odkedy príde zo škôlky - nič. Topánky, bunda, oblečenie do škôlky... Hračky, pastelky, omaľovánky, ani zo stola po sebe nesprace... Hrôza. Neviem, prečo je to takto. Vysvetľujem, upozorňujem, pýtam sa, či v škôlke nič nerobia, upratujeme spolu, nebývame v jaskyni a výsledok - nič. Neporiadok za skoro 6 ročnou dcérou. :(
@iva_kuzelnecitanie potesila by nas minikniha denne cinnosti, nejak sa nam stale nechce do malovania/kreslenia, tak by ho to touto formou mozno viac motivovalo 😊
Pre mňa minikniha vesmír. Väčšiu máme a je super ale sú tam aj veci ktoré ešte nechape tak dobre tak že by aj menšia kniha ktorá ich naučí planéty,slnko mesiac a čo je to a hviezdy .
Denne cinnosti. Nasou momentalnou velkou aktivitou je naucit sa plnit si vsetky denne povinosti, naucit sa ktora nasleduje po ktorej a podobne. Preto by sa nam tato knizka isto pacila 🙂
kazdenne cinnosti, ako je umyvanie zubkov, cesanie, obliekanie, odlozenie veci po sebe, viazanie snurok by bolo tiez fajn, naucit sa pomahat, pozicat. Minule som videla knizku na temu "dokazem to", tak mozno aj nieco na tento styl by bolo super 🙂
@iva_kuzelnecitanie rocna dcerka uz po bratovi nejake knihy zdedila a zatial ju to velmi zaujima. Urcite by som ocenila nejake zakladne cinnosti doma ako je umyvanie ruk,zubkov,upratovanie hraciek....
Naše prvé dieťatko ešte len očakávame, ale verím, že Minikniha "Denné činnosti" by mu mohla pomôcť pri vytváraní denného režimu.
Zatiaľ majú skúsenosti s Kúzelným čítaním moje neterky, ktoré už majú knihy o zvieratkách a geografii.
Zvieratká vždy zaujmú, najmä deti, ktoré nevyrastajú na dedine a nemajú možnosť ich vidieť tak často.
Myslím, že každému dieťatku môže knižka napomôcť osvojiť si bežné činnosti, ako umývanie rúk, zúbkov, vypýtať sa na nočník/toaletu, vedieť poďakovať, poprosiť, pozdraviť,...
@iva_kuzelnecitanie pomohlo by naučiť našich 3 chalanov hravou formou napr upratať si hračky. Lebo hoci ich upracu, tomu predchádza fúkanie očami a "ťažké" povzdychy 😂 a patrí to k bežným denným cinnostiam. a téma ročné obdobia je úplne super. Na to sa tešíme veľmi.
Denné činnosti by boli úplne super pre moju neterku a synovca, a to zvlášť teraz po celom tom voľne a zmene režimu ohľadom korona krízy. A zvieratká proste milujú, to je bez debát, je jedno či tie domáce, či tie lesné 🙂
@iva_kuzelnecitanie minikniha o zdravych potravinach/ jedlach, ktora by deti motivovala k ich jedeniu s chutou. 🙂 A este minikniha o castiach tela, farbach, tvaroch, cislach a pismenkach. Pripadne minikniha o upratovani a pomahani v domacnosti 😀
Našu by určite veľmi potešila 😇 určite dobré nápady aspoň pre mňa by boli, naučiť deti prosiť a ďakovať, alebo triedenie odpadu, alebo u nás je problém naučiť malú šetriť energiu, vodu , zhasínať svetlo po sebe atď taktiež by bolo pekná aj zmienka o tom že treba po sebe zhasnúť, vypnúť vodu keď sa nepoužíva atď.
mne by pomohlo ak by bola knizocka o jedeni, co sa ranajkuje , obeduje a podobne, ze napriklad taky jogurt nie je obed, ale desiata, a pod. syn niekedy vymysla s jedlom a hlavne ranajky odmieta a na vecer by zjedol aj kona :D paci sa mi aj tema rocnych obdobi, mohlo byt aj nieco na temu dni, tyzdne, mesiace 🙂
Nas by velmi potesili lesne zvieratka. Byvame pri lesiku a casto mame pri dome napriklad srnku a tak maleho zaujima co este v takom lesiku zije 🙂
@iva_kuzelnecitanie
Ahoj. Ja mam 3 tipy. Myslim, ze detom by pomohla knizka:
1. s pesnickami a riekankami o jedeni jedla - co byva na ranajky, co na obed, co na veceru.. ktore jedlo je zdrave a chutne, co je sice chutne (sladke), ale nemusi byt zdrave.. aky pribor sa na co pouziva.. a pod. ze pred jedlom sa umyvaju ruky, pojedle zasa zuby.. Hovorim z vlastnej skusenosti, my osobne mame prave s touto aktivitou najvacsi problem..
2. Rovnako by som uvitala miniknizku s temou biblie - skor vseobecnejsie informacie o viere, významné postavy v náboženstve, dôležité nabozenské sviatky - velka noc, vianoce a pod..zakladne detske modlitbicky.. jednoduche pesnicky o Bohu, laske, viere
3. Alebo envirovychova pre malych - spravanie na ulici, doma, v lese..co sa patri/nepatri vo vztahu k prirode, zvieratkam..s jednoduchym vysvetlenim preco je to zle a nespravne..
Ako pripadna vyhra by nas potesila knizka Lesne zvieratka, Spievanky 2 alebo Jesen (ak uz bude v predaji) 🙂
u nás sa stále bojuje s umývaním zúbkov. denné činnosti by mohli môjmu nezbedníkovi pomôcť pochopiť, že zúbky si treba umývať a vyhnať z nich zubožrúta 🙂
@iva_kuzelnecitanie u nás najviac frčia zvieratká . Sú inšpiratívne ,moje deti opakujú hlasy zvieratiek a všeti sa potom na tom smejeme . Tak my by sme uvítali knižku o zvieratkách🐱
Nam by urcite pomohlo nieco na chapanie casu😀vcera,dnes,zajtra,dni v tyzdni,rano,naobed,vecer takto v skratke😀
@iva_kuzelnecitanie pre najmenšiu učenie na nočník a pre velkacov o upratovaní izby 😂
Nasmu spuntovi by urcite pomohla knizka Denne cinnosti 😉 aj napriek tomu ze vacsinu dni prezijeme viac menej rovnako, nevie si zapamatat postupnost cinnosti. Najvacsou specialitou je jeho vecerne pytanie ranajok 😁 a to dobre vie, ze ranajky sa papaju rano ked sa zobudi ☺

o jedení, stolovaní 🙂