Získaj Miniknihu Kúzelného čítania
Častokrát sa pri svojej práci stretávam s otázkou, ktoré knihy Kúzelného čítania odporúčame pre menšie deti okolo veku 2 rokov. Odpoveďou sú Miniknihy (https://www.kuzelnecitanie.sk/ponuka-produktov/...)
V ponuke Kúzelného čítania sú aktuálne 3 Miniknihy:
- Denné činnosti,
- Domáce zvieratká a
- Lesné zvieratká.
Vďaka Miniknihe Denné činnosti môžu Vaše deti stráviť jeden deň so súrodencami Miškom a Zuzankou a ich nerozlučnými spoločníkmi, psíčkom Benom a mačičkou Mínou. Čaká na nich spoločné vstávanie, čistenie zúbkov, česanie, cvičenie, obliekanie, raňajky, maľovanie, obed, prechádzka, hranie sa, večera, kúpanie i spoločný spánok. Knižka navyše obsahuje krásne básničky, jednoduchý kvíz a jednotlivé činnosti sprevádza i pesnička.
V Miniknihe Domáce zvieratká sa deti zoznámia s psíkom, húskou, koníkom, ovečkou, prasiatkom, sliepočkou, králikom, kravičkou i s moriakom. Zistia, čo domáce zvieratká jedia a aké zvuky vydávajú. Dokonca sa naučia pomenovať mláďatká domácich zvieratiek. A to všetko spolu s krásnymi básničkami, pesničkami i jednoduchými kvízmi.
Tretia Minikniha Lesné zvieratká zoberie deti do lesa, kde ich čaká veľa zábavy. Svoj domov tu má mnoho nových zvieracích kamarátov ako sú veverička, medveď, jazvec, vlk, diviak či sova. Kto ju zobudil? Kto práve oslavuje narodeniny? Komu sa narodilo mláďatko? To všetko môžete s deťmi v knihe zistiť.

Kúzelné čítanie však pre deti pripravuje 4 nové Miniknihy, vďaka ktorým sa budú môcť naučiť mnoho úžasných vecí z jednotlivých ročných období. A prvú vydá už čoskoro! Už túto jeseň v regáloch predajní uvidíte novú Miniknihu Jeseň. 😊 (https://www.kuzelnecitanie.sk/jesen-minikniha/?...)
Prejdite sa farebnou jeseňou spolu s Magdalénkou a Jonášom. Môžete s nimi vyraziť do lesa na huby, púšťať si šarkana alebo počas sychravých dní vyrábať zvieratká z gaštanov či navliekať šípkové koráliky. Jeseň, to nie je len upršané počasie, ale aj kopec zábavy. Neskôr v zime sa môžete tešiť na novú Miniknihu Zima. ❄

Myslíte si, že by Denné činnosti mohli pomôcť Vášmu dieťaťu pri vytváraní denného režimu?
Alebo, že Domáce zvieratká či Lesné zvieratká v deťoch dokážu vzbudiť o zvieratká ešte väčší záujem?
Napíšte mi, aká téma by Vám v Miniknihe pomohla dieťa naučiť, čo sa mu opakovane nedarí a dve z Vás odmením Miniknihou.
------
V tejto chvíli ukončujem súťaž.
Výhry poputujú sem:
Ozvem sa Vám!
Ostatným ďakujem, že sa zapojili 🙂
Prijala by som knižku na tému ako sa skamarátiť s nocnikom. Hanku by potesila knižka domáce cinnosti
nam by pomohla pri umyvani zubov alebo chodeni na nocnik
Mne by sa páčila kniha na tému ochrany prírody, čo môže každý z nás, a aj deti robiť, aby sme našu zem chránili,napr. triedenie odpadu, viacnásobne využitie veci a pod. Potom sa možno takéto veci stanu pre deti už od útleho veku úplnou samozrejmosťou.
Mne by sa pačila knižka o školke ale môj 2,5ročný najradšej pozera knihy staršieho brata takze ma rad Vesmir a Ludske telo.
@iva_kuzelnecitanie u nas je aktualne odplienkovanie a nocnik je nepriateľ, takze tato teme by nas potesila...
Myslím že by pomohla minikniha domáce zvieratká, preto že syn stále nechce napodobňovať zvieracie zvuky, ale začal už aspoň napodobňovať pipnutie dverí električky🙈.
Môjho drobca by naviac zaujala kniha o zvieratách je jedno akých, pretože spoznava ako ktoré zvieratko robí a rád ich napodobňuje a preto si myslím, že pomocou knižky by sa zoznámil so zvieratkami
@iva_kuzelnecitanie denné činnosti by boli výborné, hádam by sme sa konečne dopracovali k peknému umývaniu zúbkov ... ale aj zvieratká sa nám páčia 🙂
@iva_kuzelnecitanie nemala som si možnosť stretnúť sa s týmito mini knižkami, ale určite by bolo zaujímavé niečo k umývaniu zubkov, pripadne jedeniu všeobecne,
@iva_kuzelnecitanie Nám by pomohol ranný rituál vstávanie, hygieny-umývanie zubov, česanie vláskov prípadne ich za pletenie do vrkoča, možno by to inšpirovalo 🙂 k tomu zdravé raňajky, nejaká zelenina aby ju nelákali sladkosti od rána 🙂 vďačná by bola kapitola o návšteve lekára, prípadne ukázané nejaké úkony, s ktorými sa tam stretne a aj zubár, a super by boli aj večerné rituály s umývaním vláskov a nejaká kapitola o vhodnom oblečení podľa ročného obdobia 🙂
U nas bojujeme s vecernym zaspavanim, tak mozno by tue denne cinosti padli vhod ;)
Napriklad sprievodca beznymi dennymi cinnostiami od rana az do vecera (ranna hygiena, ranajky, obliekanie, spravanie sa von, oddych atd.). Alebo strave. Mnoho deti ma problem so stravovanim, tak ich zoznamit s jedlami...🙂
Nam by velmi pomohla knizka o slusnom spravani 😉 ze jedlo sa konzumuje za stolom, ludi na ulici sa patri pozdravit.... Kedy poprosit a podakovat 😁 mam pocit ze moje vysvetlovanie nie je dostatocne 😳
Nám by pomohla téma o upratovaní hračiek alebo o slušnom správaní
@iva_kuzelnecitanie u nas je/bol najvacsi problem s malou a velkou potrebou po odplienkovani. Casto skoncili v gatiach a nie na wc. Takze nieco motivacne na tuto temu by pomohlo😊
Denné činnosti a chodenie na nočník
Urcite Denne cinnosti😊 dcerka (2 roky) stale bojuje so spankom a jedlom. A urcite by nam pomohla kniha o odplienkovani, kedze Laure sa stale do toho akosi nechce🤷♀️
U nás by to boli Denné činnosti, nakoľko u nás je česanie brčkoša utrpením.
Je vela cinnosti, ktore by vedeli pomoct pri dennom rezime. Ci uz upratovanie hraciek, umyvanie zubkov. Ale asi najviac knizka o skolke, aby si deticky zhruba vedeli predstavit co sa tam deji, aky je tam zhruba rezim.
U nás by zabodovali jednoznacne denne činnosti. Ku každodennému umývaniu zúbkov sa nám zatial veľmi nedari dcérku presvedčiť 🙈
@iva_kuzelnecitanie dobry den, dakujem, som rada, ze Vas moj napad na dalsiu knihu zaujal, tu dnesnu vyzvu som ale nikde nenasla, neviem, kde by som to mala napisat, aby sa to dostalo na to spravne miesto.
@iva_kuzelnecitanie
nam by myslim si, pomohla knizka denne cinnosti, deti by motivovali postavy z knizky, ktore to tiez robia a mozno by sme mali mensi problem, rano prezliekat z pyzama (resp. niekedy az predobedom:D).. aj napriek tomu, ze moje deti vedia ake cinnosti cez den su ako nasleduju, s vykonanim mame niekedy problemy a treba ich do toho nutit a presviedcat a rada by som ak by to slo samo od seba alebo aspon lahsie 🙂
Denne činnosti by boli super nam by veľmi pomohli keby to deti vidia aj inde lebo zatiaľ moc na toto nie su
Nám by veľmi pomohla minikniha, alebo kniha, ktorá by bola trochu na štýl obrázkových kníh pre najmenších - čiže jednotlivé vyobrazenia - najlepšie reálne fotky, napr nábytku v obývačke a pero by to dieťaťu pomenovalo jedným, max dvoma slovami - gauč, televízor atď., potom osoby napr reálne fotky a vymenuje - otec, mama atď. , činnosti - fotka človeka čo napr, varí a pero to povie dieťaťu - a takto proste spracovať základné slová, čo by dieťa malo poznať. Taký hovorený obrázkový slovník. Hrozne mi chýba takáto knižka na trhu, myslím, že by to bola fajn pomôcka pre deti, ktoré majú problém s pochopením a komunikáciou ako moja dcérka, ona nie je schopná sa učiť automaticky z reči ako zdravé deti. Najviac odpozerala z videí a z knižiek s reálnymi fotkami, bohužiaľ jej pozornosť je slabá a pri obyčajných nezvukových knihách mi nevydrží a začala ich odmietať. Reč a čítaný text jej splývajú v jeden dlhý zvuk, takže neudrží pozornosť aj keď sa snaží, lebo jej to nedáva žiaden zmysel :(
Neposlalo to celé, máme doma miniknihu Denné činnosti aj Domáce zvieratká - dcérke sa viac páči prvá z nich, pesničky si veľmi rada púšťa, odvtedy viac akceptuje umývanie zúbkov, ako videla dievčatko na obrázku si ich umývať a k tomu pekná pesnička 🙂
Náš by potešili lesné zvieratká... Dcéra zbožňuje zvieratká a stále treba niečo vysvetľovať. Co je kde je, ako robí, tak by to bola super pomôcka
urcite knizka o odplienkovani 🙂 aj ked si tam uplne vsetky zvuky neviem predstavit,ale tato tema je stale ziadana :D
Mám 20-mesacnu dcérku a od septembra nastupujem do práce na čiastočný úväzok, takže denné činnosti by nám úplne zapasovali. Pre tatina a dedka, ktorí budú strážiť, aby na nič nezabudli 😁😁😁. Inak domáce zvieratká máme doma a najväčší úspech má u nás pesnička bim bom. Okrem iných máme aj knihu o farbách a tvaroch, ktorá je síce od 3+, ale je tam tak veľa zaujímavých zvukov, že je dcerina najobľúbenejšia.

nam by urcite pomohla kniha s temou o jedle, kedze sa s tym kazdy den trapime :( ale takisto aj denne cinnosti, nakolko aj v tych ma dost chaos a stale vymysla 🙂