icon

Získaj Miniknihu Kúzelného čítania

iva_kuzelnecitanie
Moderátor
5. aug 2020

Častokrát sa pri svojej práci stretávam s otázkou, ktoré knihy Kúzelného čítania odporúčame pre menšie deti okolo veku 2 rokov. Odpoveďou sú Miniknihy (https://www.kuzelnecitanie.sk/ponuka-produktov/...)
V ponuke Kúzelného čítania sú aktuálne 3 Miniknihy:
- Denné činnosti,
- Domáce zvieratká a
- Lesné zvieratká.

Vďaka Miniknihe Denné činnosti môžu Vaše deti stráviť jeden deň so súrodencami Miškom a Zuzankou a ich nerozlučnými spoločníkmi, psíčkom Benom a mačičkou Mínou. Čaká na nich spoločné vstávanie, čistenie zúbkov, česanie, cvičenie, obliekanie, raňajky, maľovanie, obed, prechádzka, hranie sa, večera, kúpanie i spoločný spánok. Knižka navyše obsahuje krásne básničky, jednoduchý kvíz a jednotlivé činnosti sprevádza i pesnička.

V Miniknihe Domáce zvieratká sa deti zoznámia s psíkom, húskou, koníkom, ovečkou, prasiatkom, sliepočkou, králikom, kravičkou i s moriakom. Zistia, čo domáce zvieratká jedia a aké zvuky vydávajú. Dokonca sa naučia pomenovať mláďatká domácich zvieratiek. A to všetko spolu s krásnymi básničkami, pesničkami i jednoduchými kvízmi.

Tretia Minikniha Lesné zvieratká zoberie deti do lesa, kde ich čaká veľa zábavy. Svoj domov tu má mnoho nových zvieracích kamarátov ako sú veverička, medveď, jazvec, vlk, diviak či sova. Kto ju zobudil? Kto práve oslavuje narodeniny? Komu sa narodilo mláďatko? To všetko môžete s deťmi v knihe zistiť.

Kúzelné čítanie však pre deti pripravuje 4 nové Miniknihy, vďaka ktorým sa budú môcť naučiť mnoho úžasných vecí z jednotlivých ročných období. A prvú vydá už čoskoro! Už túto jeseň v regáloch predajní uvidíte novú Miniknihu Jeseň. 😊 (https://www.kuzelnecitanie.sk/jesen-minikniha/?...)
Prejdite sa farebnou jeseňou spolu s Magdalénkou a Jonášom. Môžete s nimi vyraziť do lesa na huby, púšťať si šarkana alebo počas sychravých dní vyrábať zvieratká z gaštanov či navliekať šípkové koráliky. Jeseň, to nie je len upršané počasie, ale aj kopec zábavy. Neskôr v zime sa môžete tešiť na novú Miniknihu Zima. ❄

Myslíte si, že by Denné činnosti mohli pomôcť Vášmu dieťaťu pri vytváraní denného režimu?
Alebo, že Domáce zvieratká či Lesné zvieratká v deťoch dokážu vzbudiť o zvieratká ešte väčší záujem?
Napíšte mi, aká téma by Vám v Miniknihe pomohla dieťa naučiť, čo sa mu opakovane nedarí a dve z Vás odmením Miniknihou.

------

V tejto chvíli ukončujem súťaž.

Výhry poputujú sem:

@bona69
@anicka176

Ozvem sa Vám!

Ostatným ďakujem, že sa zapojili 🙂

cukricek12
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie navrhujem temy:co ma caka v skolke, ucim sa umyvat zubky,chodit na zachod

makovicamartina
6. aug 2020

Denne činnosti,no veru takýto typ by sa zišiel nášmu Jakubkovi,a tiež na takú prípravu do škôlky ... určite by sa mu páčila,nakoľko zvieratká už ovládame kadejaké,od koníka po vraskavca ozrutneho 😂
Samozrejme ak vyjdú ročne obdobia,na to sa teším na všetky...🥰

veronika26r
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie upratovanie ;)

andulka220989
6. aug 2020

Veľmi by nás potešila kniha o zvieratkách 🙂

zildo
6. aug 2020

Nám by sa páčila knižka o zvieratkách,kde su pomenované kto je mama,otec a ako sa volajú ich mláďatká- deti...alebo nejaká knizka o upratovani,papani, prezliekani...nemáme od vás ešte žiadnu knižku 😕

livizi
6. aug 2020

Privítali by sme miniknihu o ovocí a zelenine, o ročných obdobiach, o dopravných prostriedkoch a o druhoch oblečenia.

radoslava3
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie pokiaľ knižka dieťa zaujme tak určite áno. Momentálne sa dcérku snažíme motivovať trošku k samostatnosti aby sa naučila že sú veci ktoré sa dajú zvládnuť aj bez mamičky alebo len s malou pomocou. Snažím sa ju zapájať do denných činností takže spolu varíme, upratujeme a veľa razy sa pri tom aj nasmejeme. Dcérka má kúzelné čítanie veľmi rada a niekedy sa rozhodne že rozprávku pred spaním nahradíme kúzelným čítaním. Nová knižočka by ju isto potešila.

baska_zet
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie nám by sa veľmi páčila minikniha Domáce činnosti. Naše dietko už niektoré jednoduché činnosti zvláda, tak verím že minikniha by ju mohla na ostatné viac motivovať. 😊

zvedavec333
6. aug 2020

U nás by sa zišla na každú, čo i len krátku cestu autom, pretože deti sú veľmi neposledné 🙈

chanaaa
6. aug 2020

Už máme miniknihu Domáce zvieratká, tak by to chcelo doplniť aj o Lesné zvieratká či Cudzokrajné zvieratká 🙂 a keďže máme dvoch chlapcov tak by bola fajn aj knižka o autíčkach (resp. o dopravných prostriedkoch), ktoré by vydávali adekvátne zvuky.

jana993
6. aug 2020

Urcite denne cinosti kedze ide uz do skolky tak aby sa zdokonalila 😀

efaz
6. aug 2020

Máme v pláne odplienkovanie a problém je s čistením zubkov

attenna
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie kniha o stravovani a zdravej vyzive, aby sa aj babky a dedkovia naucili, ze mozu detom priniest ovocie namiesto sladkosti 🙂

mima86
6. aug 2020

Mne by sa pacila knizka o rodine. Vysvetlit kto je kto, napr. Kto je sesternica,teta, ze starka je vlastne mamkina mama a pod. Potom mi este napada miniknizka s nejakymi cvikmi na rannu rozcvicku, na precvicenie kondicie alebo napriklad na ponatahovanie svalov a pod... Pripadne o sporte vseobecne

ro_manka
6. aug 2020

Denné činnosti - neviem. Príde mi, že je to tak trochu zbytočnosť. Domáce zvieratká máme a u nás veľmi fičia, na lesné sa teším. 🙂

luca1985
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie no u nas v maji ako odbili dva rocky,zacalo obdobie hnevania sa (aj mama sa hneva tu sa skusaju hranice o 106)🙈😅 pacila by sa mi nejak rozumne,citlivo a vztaho spracovana tema “obdobia vzdoru”,neviem ci sa to da uplne pretavit so zvukovej knizky,ale ak ano bolo ny to super. Zeby na kazdej strasne bol zvuk kriku a placu?😄nie toho mame doma dost.neviem,skuste nieco vymysliet🙏🏻🙂

marienka899
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie knihu domace zvieratka mame doma, je jednou z oblubenych, dceru (2,5r) naucila kniha hravou formou kde zvieratka byvaju, kto je psik alebo sucka, s cim sa hraju a co papaju. Kedze zvieratka ma velmi rada aj napriek tomu si tieto detaily predtym nevsimala. U nas urcite prehlbila zaujem o zvieratka a suvisiace veci s nimi. Aktualne vylepsujeme cinnosti suvsiace s dennym rezimom (oblliekanie tricka, ako spravne umyvat zubky, cinnosti ktore nasleduju za sebou- vstanene, oblevcieme sa, umyjeme ....)

silceb
6. aug 2020

Môj syn má s,5roka a momentálne bojujeme s odplienkovanim. Úplne sa nám zaťal, takze by som nejakú motiváciu prijala 😊knihy miluje úplne odmalička ❤️ A úplne top by bola kniha o jedle, keďže ani jedák nie je velky😉 teda, boji sa skúšať nove veci, tak niečo možno na ten spôsob 😁😇

lucanka49
6. aug 2020

Môjho Matejka by potešila o lesných zvieratkách 🤗 pomohla by nám s trénovaním reči 👍🤩

agat_ka
6. aug 2020

Kniha o pocitoch a rešpektujúci spôsob riešenia problémov

denska
6. aug 2020

Nam by pomohla keby bola tema o jedeni, nakolko nechceme velmi papat. Ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera. A pripadne tam pridat aj temu spanok, ze aj to treba, lebo s tym tiez bojujeme. Este by bola fajn tema o skolke, nakolko nas to pomaly caka

drerika
6. aug 2020

Bola by super knižka s domácimi prácami. Co všetko sa ma v domácnosti urobiť aby domácnosť pekne fungovala.

nessie2014
6. aug 2020

Privitala by som knizku o zdravom stravovani a spravnom pitnom rezime, aby deti videli, ze nie som jedina ktora im to tvrdi 😜 obzvlast ked si potom zapnu pesnicku ktora im vtlka do hlaviciek ze na smad na najlepsi dzusik 😞

slamienka
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie Napr. Učenie sa farieb hravou formou, alebo dni v týždni, smery-vľavo, vpravo, hore, dole... Pomenovanie ľudí v rodine... 😉

lenkike
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie minikniha by mohla deti naučiť, že sa treba vedieť podeliť, najmä o hračky, alebo napríklad aj o sladkosti. To našej dcérke zatiaľ nejde, aj keď si to stále dookola vysvetľujeme.

krpatakristina
6. aug 2020

Myslím si,že knižka Denne činnosti by určite mohli dopomôcť k vytváraniu denného režimu. A myslím,že aj nejaká minikniha o zeleninke a ovocí, aby deti všetko pekne papali, by nebola odveci. 🙂

bibyke
6. aug 2020

No ja by som sa velmi potesila miniknihe Denne cinnosti pre nasich syncekov,mohli by si brat priklad z knizky ako spolu pekne vychadzat🤭

krumpel
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie denne cinnosti su super. Mozno bh som dsla zvlast hygienu deti, umyvanie tuk, zubkov, kupanie, WC. A velmi aktualna tema co registrujem vo svojom okoli je AKO NAUCIT DIETA CHODIT NA NOCNIK, kupuju knihy o hovienkach atd. Takze nieco na tento styl nocnikovi by bol dobry napad a mozno by to deti zaujslo ak by to poculi aj v hovorenej verzii a nie len v obrazkovej podobe.

gabriellka1
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie Ja by som sa potešila knižke dennne činnosti. Moji chlapci majú 4 a 2r a bolo by pekne keď by sa mladší naučil takouto hravou formou všetky denne činnosti. A mohol by ho to pomocou knižky učiť starší keďže on to už ako tak osovejene má 🙂

sprituska
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie nasho 3 rocneho by potesila kniha so zvieratkami zo Safari. Teraz sa ma denne pyta, mama a ako sa brani gepard a ako sa brani slon... 🙈