Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.
Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?
Napíšte mi do komentárov.
3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂
Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:
@petulatqo
@natali.83
@monicka821
Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂
Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

Kúzelné čítanie o tom, ako sa niektoré veci dennej potreby vyrábajú, prípadne ako to vyzerá vnútri PC, TV, rôznych technických vecí - to veľmi zaujíma nášho syna, porovnávanie a rozprávanie o tom, ako ľudia niektoré veci robili kedysi a ako ich robíme my dnes, alebo odkiaľ sa "berú" niektoré veci - benzín, minerálka, plyn, kúzelné čítanie s odpoveďami na nikdy nekončiace otázky PREČO ? 🙂
Mne by sa napríklad páčila aj téma JEDLO,kde by boli stranky rozdelené napríklad na ovocie,zelenina,pečivo,mliečne výrobky...naša malá má velmi rada Kúzelné čítanie,hráme sa s ním spolu už od roka a viem si to predstaviť ako pomôcku na nové slovíčka pre najmenších,alebo pre škôlkarov ako pomôcka na tematicke rozdelenie😁 opäť doplnené o pesničky s touto témou😀
Nam by sa pacila tema Co sa ako vyraba 🙂, z coho, preco atd..
@nelakuzelnecitanie waw ake same skvele napady👍
Syna by zaujala napr. zvieratá zo Zoo alebo exotické zvieratá, možno aj lesné zvieratá. Moju dcérku zas kvety, rastliny, plody, stromy- životný cyklus rastlín, ako pracujú včely, ako starať o kvety v záhradke.
tak ja som pytala ten francuzsky slovnik to by sme urcite ocenili, inak tu vo fr mame kupene podobne pero kedze som chcela aby sa maly ucil francuzsky a ja nemam este idealny prizvuk a od nich sa mi velmi paci knizka hudba a objavovanie hudby sveta- hudobne nastroje, rozne ake pouzivaju aj v inych krajinach, afrika, mexiko a pod... najma pre mensie deti velmi zaujimave oboznamovanie sa som zvukmi, hudbou, kulturou a inakostou, ze existuju aj ine rasy, narody a pod... maju v ponuke i plastove zvieratka ktore na ktore reaguje pero, globus, puzzle, knihy rytieri, cisla, pismena, farma, zvierata maju rozdelene na viacero knih (africke maju spracovane zvlast a velke zvierata), to uz je asi aj o tom do akej podrobnosti a pre aku vekovu kategoriu, lebo urcite by sa dala spravit aj kniha len o hmyze, podla mna by bol fajn aj taky atlas hub, vesmir, matematika... pocasie, mozno i kniha architektura, jednotlive obdobia v nej, ci dejepis - pre mna velmi
nezaujimavy a mam v nom
doteraz gulas ale s touto knihou by to
mohli deti zvladnut hravo a s nadsenim a hadam by si aj zapamatali ako
tie udalosti isli po sebe a nadvazovali :D, divy sveta urcite je este mnozstvo tem na spracovanie ;) ktore si najdu svojich priaznivcov
Potesila by nas knizka o povolaniach, napr. ked ideme k doktorovi nech vie, ake veci su v ambulancii, ze pozrie do ustociek, ze stetoskop je na pocuvanie srdiecka, tiez zubar, alebo zverolekar. Lenka je milocnicka auticiek tak urcite by sa jej pacila taka opravarenska dielna ako sa vymienaju kolesa na aute, este nechodime do skolky tak taka pani ucitelka s detmi a hrackami v skolke, ze po obede sa chodi spinkat.... ale aj krotitel zvierat v cirkuse, predavacka v obchode, veci s ktorymi sa moze neskor stotoznit. Nam knizky velmi pomahaju, Lenka ma sama upozornuje, ze toto uz pozna a bolo to v knizke porovnavame , ze v knizke je preliezka zlta a v parku modra... Celkovo u Nas by ste uspeli asi s kazdou temou, my sme milovnici kniziek.😍👍
Vesmir, alebo konkretne o Zemi ako planete pre starsie deticky a pre tych najmensich spoznavanie ovocia a zeleniny napr.
Vesmirny svet-planety, mliecna draha a vsetko, co suvisi s vesmirom.
Tiez skvely napad Slovensko - tipy na vylety s detmi, aby si deti vedeli ,,precitat,, aj ked citat nevedia, co ich kde caka.
Za mňa možno nejaká história Slovenská, a úlohy na logiku a kreatívne úlohy. A podmorský svet a vesmír co už bolo spomenuté. Možno by bolo dobre niečo aj pre staršie deti, nejaka fyzika, chémia, prírodné javy a procesy co s čím súvisí.
A ešte ma napadlo ja keď som bola menšia mňa veľmi zaujímala kniha otázky a odpovede. Bolo tam veľa zaujímavostí a bol to taky prierez zo všetkého. Do toho nejaký kvíz ci si to deti zapamätali. Hm?
Kniha o vareni 🙂 zakladne suroviny a tak. Plus knizka kde bude viac kvizov, hadanky, bludiste a pod.
Tak ja skúsim básniť znova
kniha - to je moja škola.
Aj aj moje malé dietky,
hlcú knihy - takmer všetky.
Aj tie ktoré rozprávajú
o všeličom vzdelávajú.
No nám stále jedna chýba
detská KUCHÁRSKA KNIHA!
Takže milé Kúzelné čítanie. Moje dievčence (i ja 🙂 ) by sme navrhovali prvú hovoriacu kuchársku knihu, doplnenú zaujímavosťami o zdravých potravinách, ovocí, zelenine i bylinkách, o rybách a mäsku. O zdravom stravovaní a vôbec o zdravom životnom štýle. Aj preto, že v terťom tisícročí už aj na deti od útleho veku útočí obezita.
Áno, áno, želali by sme si super kuchársku knihu 🙂 🍉🍒🥕🥑🍏🍕🥗
Mimochodom verím že veľa detí koníkovských mamičiek už veselo pomáha pri príprave chutných i zdravých jedál.
Dalo by sa vymýšľať všeličo. K písmenkám by mohla pribudnúť hravá matematika pre menších (+,-) aj väčších (*,/), kde by si aj vedeli skladať vlastné príklady. Ďalej určite spoznávanie slovenska s hradami, zámkami, skanzenmi a inými atrakciami. Boli by to výborné tipy na výlety. Na túto tému by bola aj pekná spoločenská hra podobná ako cesta okolo sveta 🙂 Potom by bolo možno pekné rozobrať aj rok (rozdelený na ročne obdobia, mesiace, kedy sú Vianoce, Veľká noc, začiatok školského roka, prázdniny, kedy sa seje/zbiera úroda, kedy sa rodia nové zvieratká) :D Pre najmenších by bola pekná knižka a aktivitami počas dňa (ráno vstávam, naraňajkujem sa, idem do škôlky, hrám sa,....až idem spinkať). Aby sa nezabudlo na minulosť mohla by byť aj knižka venovaná ľudovej kultúre na Slovensku v jednotlivých regiónoch. Veľmi by ma tiež potešili ďalšie knižky s rozprávkami a pesničkami 🙂 .....
@luucca5 asi telepatia...písali sme súčasne o tom istom🙂
U nas by tiez urcite mala velky uspech kniha o vesmíre, stavbe Zeme, sopkach, prírodných zivloch, ... ale aj predchadzajuce napady - hrady, jaskyne Slovenska, pocasie, podmorsky svet, ... by si u nas nasli svoje miesto.
A nam napríklad na trhu velmi chyba komplexnejsia kniha o starostlivosti o zivotne prostredie. Syn ma 5r. a objavil triedenie odpadu, znecistovanie ovzdusia, vody... Nieco komplexnejsie na urovni predskolaka, skolaka na prvom stupni s kvízmi, ako to mate spracovane v ostatných knihách, by velmi potesilo.
Myslím si že knižka ako Podmorský svet by mohla byť pre deti veľmi zaujímavá, alebo tiež Záhradka prípadne Knižka o lese 🙂
Matematika 🙂 nieco pre prvakov 🙂
urcite by potesil vesmir 🙂
Napriklad aj vznik sveta, vyvoj nasej planety je zaujimavy. Alebo carovne slovicka a dobre spravanie nech sa deti ucia pokore, ucte a vdacnosti, pomoci inym a tak dalej 🙂 aj cisto kniha o dzungli by u nas zabodovala 🙂
vesmir, cisla, ovocie a zelenina, pripadne nejaka dalsia spolocenska hra na styl monopoly, nieco na styl dejepis ze by to hravou formou vyuzili aj starsie deti a lahsie by sa im dejepis ucil... alebo aj knizka rozprávok povesti a baje 🙂
alebo aj povolania by neboli zle a geometricke tvary ale to by mohlo byt v matematike zahrnute 🙂
Štáty a ich zvyklosti? Národné jedlá, prírodné a kultúrne pamiatky, obliekanie, zaujímavosti a iné špecifiká. .
Vesmír a naša Zem, Odpad a jeho separacia - vysvetliť detičkám prečo je dobré separovať, Rastliny, Ako veci fungujú, Hudba a nástroje.....
U nas urcite vesmir, planety......a mozno pre nasich skolakov aj nejaka hrava matematika 😉
Viem, ze sa zameriavate viac na knihy zamerane na ucenie. Ale s maximalnou istotou viem, ze nase dve dievcata by jednoznacne potesila nejaka rozpravka o princeznach alebo ponikoch. Ta starsia ma tiez rada hadanky a rada si ich uz aj vymysla.
@nelakuzelnecitanie Prosim vas to je co za slovesny tvar, ze "odmiename vas"? Snad "odmenujeme vas" 🙄
Niečo o autách ale podané skôr tak že od počiatkov aké vozy, koce jazdili a neskôr prvé auta až po súčasnosť. Ďalším vhodným titulom by možno mohla byť knižka venovaná rôznym známym ale aj menej známym druhom ovocia a zeleniny s oblasťami odkiaľ pochadzaju a aj popis ako ako asi chutia. Obzvlášť pri tých menej známych aj s tradičným spôsobom servírovania. A pre dievčatá by možno bola zaujímavá kuchárska knižka s jednoduchými receptami na sladké a slané zdravé pochúťky a možno by mala úspech aj knižka venovaná hre Minecraft ktorá je teraz veľmi populárna. Alebo venovaná legu od jeho počiatkov po súčasnosť.

Ako bolo uvedene vyssie rastliny,procesy v prirode,rocne obdobia,objavy,vynalezy(napr.kto to vynasiel priklad elektriku,dalekohlad,auto,a kade co nielen z fyziky ale aj veci okolo nas😉) napr.i chemicke procesy a experimenty je toho ozaj vela☺