icon

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂

nelakuzelnecitanie
Moderátor
4. júl 2018

Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.

Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?

Napíšte mi do komentárov.

3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂

Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:

@petulatqo
@natali.83
@monicka821

Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂

Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

http://www.kuzelnecitanie.sk/

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
irenaliza
4. júl 2018

mojim dcérkam by sa páčilo kuzelne čítanie o jednorožcoch a určite kniha básničiek a riekaniek a určite by bolo super kúzelné čítanie, kde by si mohli deti aj samé krelisť a dokresľovať farbičkami a téma napríklad rodina a ja. a super kniha o rodinných vzťahoch- kto je teta, ujo, sesternica, strýc, strýna... krásne dni @nelakuzelnecitanie

nikuska744
4. júl 2018

Môjmu malému expertovi by sa páčila kniha o matematike, alebo fyzike alebo chémii. To by bolo super.

macik166
4. júl 2018

Júúúúúj veľa toho je... Podmorský svet, vesmír, Vynálezy, Slávne osobnosti...alebo Ruský jazyk. Deti majú v školách na výber buď nemčina alebo ruština. Môj syn chodí na ruštinu. Uvítali by sme to. A ste skvelí. Dakujem za vaše knihy

samkova_mamka
4. júl 2018

Ja by som uvítala rozprávkové knižky. Máme O perníkovej chalúpke. Tá je krásna. Mojím deťom sa veľmi páči hlas ježibaby. A tak by mohli byť ešte ďalšie rozprávky Vlk a sedem kozliatok, Tri prasiatka, O 12 mesiačikoch, Ako išlo vajce na vandrovku a ďalšie známe rozprávky nášho detstva. Tak si zaspomínať. To by bolo....

zuzanka.zuzu
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie mňa ako dieťa bavili rôzne hádanky 🙂 potom mi ešte napadlo, že naša princezná má rada okrem pesničiek aj balet, divadlo, bábkové divadielko, šašov, cirkus, proste ju vedieme ku kultúre a zábave...

potom ŠPORTY- aj také tradičné, aj netradičné v našich zemepisných šírkach, aby deti boli ku športu motivované od mala 😉

chlapcov by možno potešila "dielnička" - lebo úprimne, neviem koľko "mestských" oteckov dnes zoberie syna zapájať elektriku (primerane veku samozrejme), stavať plot, stavať stenu, tak aby to aspoň videli napr. na tému "Ako sa stavia domček" a tam dať celý proces 😎 že najskôr tehly, potom okná a dvere, potom kuchyňa a tam spotrebiče a stôl kde si sadá celá rodina (niečo na štýl rozprávky o troch Prasiatkach) to by mohlo byť pekné a zaujímavé

a ešte mi napadla DOPRAVA - lietadielká (dopravné airbusy, rogalá, balóny), vlaky (nové aj staré), všemožné druhy áut a motoriek a k tomu náučné príklady ako sa správať na ceste, na semaforoch, v lietadle, v aute a pod.

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
4. júl 2018

@zuzanka.zuzu Super nápady! Ten posledný z nich - tak ten bude obsiahnutý v pripravovanej knižke Doprava 😉

eba7
4. júl 2018

Moznosti je neurekom napr. historia, vynalezy, zem a vesmir, sport. Najviac by sa mi asi pacila kniha otazok a odpovedi typu preco prsi, ako vznika duha, preco sa cloveku stikuta, preco slnko zapada a pod., ktora by rodicom ulahcila vysvetlovanie 🙂, alebo nieco na styl obrazkovej encyklopedie. Pre najmensich mozno nejaky motivacny pribeh na temu skolka a kamaratstvo.

vonava007
4. júl 2018

Podmorsky svet
Kamene
Červená čiapočka
Rozprávka o pampúšikovi
Hmyz
Juuuuj.....vela mam napadov🙂

igiana
4. júl 2018

Moje dcérky mi kladú otázky typu: "mami, ako sa vyrába papier?" "z čoho sa vyrába oblečenie (rozdiel medzi umelým vláknom a bavlnenym- ako sa vyrábajú a z čoho), "ako sa vyrába sklo? zelezo atd, alebo čokoláda, žuvačky...
Velmi by sme sa potešili takej knihe.

jumama
4. júl 2018

Vybrane slova 🙂 A ine gramatické javy - take doplnovacky vsakovake y-i ckove 🙂

livizi
4. júl 2018

Napriklad Podmorsky svet by mohol byť zaujímavou témou alebo pre chlapcov téma Bohovia a hrdinovia starých Slovanov. Alebo napríklad zoológia je pre deti nesmierne atraktívna oblasť

irenaliza
4. júl 2018

A nám by sa páčila aj kniha o kvietkach a určite by bola super kniha aj o recyklovaný kde patrí papier sklo... a prečo je dobrecrecyklovanie

misicka101
4. júl 2018

U nas by bodovali 😉 rozne farebne rybicky, velryby ci zraloky, morske koniky a vsetky tie podmorske priserky... 😉 ... a potom este princezne a jednorozce🙈🙉🙊...

jande
4. júl 2018

Dinosaury. Moj syn ich momentalne zboznuje. Vsetko ma dinosaurove, slipky, pyzamka, teplaky, tricka, tielka, mikiny. Vsade ich mame 😂😂😂

natali.83
4. júl 2018

Jooj, no veľa už bolo spomenuté...mne tiež napadol vesmír alebo meteorológia...menšie detičky by sa potešili hádankám, riekankám, prípadne doplniť okrem perníkovej chalúpky ešte ďalšie rozprávočky s jednoduchými úlohami alebo spraviť rozprávky na dobrú noc 2, kde by ich bolo zase viac pokope. Možno chémia by sa dala zaujímavo spracovať, nápady na jednoduché a hlavne bezpečné pokusy. 🙂 Neviem...aj história módy by mohla byť zaujímavá...ako vznikali jednotlivé značky, ako sa menil štýl obliekania vzhľadom k dobe, ale tak neviem, či by to deti zaujalo...možno väčšie. Alebo ešte pripomenúť deťom rôzne remeslá....ako pracujú hrnčiari, sklári, ako sa pletú koše z prútia, ...atď.

tutiynka
4. júl 2018

nemecky obrazkovy slovnik ma zaujal ,, mne by sa páčilo nejake druhy kvetov , druhy húb ,aby deti uz od mala vedeli ,ktore huby su jedovate a ktore su jedlé ,,alebo ma napadlo rómska knizka s prekladom po romsky

ro_manka
4. júl 2018

jeedlo jedlo jedloooo. rôzne typy jedál aj ovocia, zeleniny zo všetkých kútov sveta. a áno ešte rôzne krajiny, ale také o ktorých sa nepíše všade, také menej známe zaujmú viac.

g_fecka
4. júl 2018

Je strasne vela tem, ktorym by sa dalo venovat. A co tak napriklad “U doktora” , alebo “U zubara” ako by sa hravo dietatko mohlo oboznamit s prostredim, a mozno aj odburalo strach ☺️

erikab82
4. júl 2018

vesmír, podmorský svet, život človeka od praveku po súčasnosť, povolania

irenaliza
4. júl 2018

@nelakuzelne citanie a ak este mozem urite by bolo krásne kuzelne čítanie o varení a jedláh a jednotlivých surovinách, mohol by byť recept jednoduchý a pri ňom jednotlivé surovinky, učtite by to detičky niečo naučilo, možno by to bolo fajn, inak super di s Vami

ninaj24
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie nas by teda zaujali farby, tvary, cislice alebo ako to chodi na stavbe - velke bagre, tatry, domiesavace a tak. A aj Hudobne nastroje, ake vselijake su. Nasmu sa velmi pacia, mame uz flautu, gitaru, klavirik, xylofon a dufam, ze sme neskoncili ☺️ skusa aky to vydava zvuk ked fukne, buchne a podobne. Takto by pocul aj ine zaujimave nastroje. Myslim, ze to by deticky potesilo, hudba je uzasna ☺️ a pripajam sa aj k tomu vesmiru, to je uzasny napad 👍

saadve
4. júl 2018

Už je to tu v komentároch veľa krát spomenuté - vesmír, u nás by mal určite veľký úspech. Taktiež by sa nám páčilo niečo o štátoch, napr. štáty Európy, ich vlajky, zaujímavosti, osobnosti, čím je štát známy atď.

attenna
4. júl 2018

Mne ako prvy napadol uz spominany vesmir alebo dalsia rozpravka

petrarac
4. júl 2018

ludske telo, chrobaky a hmyz, strasidla, historia, mytologia, pocasie, sport, ekologia, povolania, moda, zdravie, dospievanie, nabozenstva a kultury, bajne bytosti, babatka.

ninka1609
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie.....ahoj...tak ja mam hned niekolko napadov...kedze naša Ninka zbožňuje knihy o vilach a zvonilku takzetakze jedna z knih by bola jednoznacne o vilach a skriatkoch.....a druhom rade ma strasne rada jedlo....ovocie zeleninu...maso..proste všetko..a stale sa uci viac a viac o jedle..takze dalsia kniha by bola poznavame ovocnickov a zeleninku nieco na ten štýl

grasinka2004
4. júl 2018

Pre menšiu by bolo aktuálne niečo z výučby čísel, farieb, povolaní. A staršiemu by sa isto páčil: Vesmír, Stroje, prístroje a vynálezy, možno niečo z histórie, nakoľko ho veľmi baví študovanie tejto oblasti 🙂

hela_tn
4. júl 2018

Urcite matematika a daka jednoducha chemia plus nieco podobne ako hrave ucenie..a keby sa na to niekto dal tak staroveky Egypt a Rim a nabozenstva sveta

nevestienka
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie moje deti a verím, že aj iné deti by zaujala kniha, ktorá by hravou a náučnou formou učila deti o ľudových remeslách, ľudových krojoch a ľudových zvyklostiach. Niečo z historie aj zo súčastnosti. Potom určite by bola super téma o veľkých sviatkoch ako Veľká Noc, Vianoce a podobne..Ďalšou zaujmavou témou by boli povolania...a tiež čo sa nachádza a robí v obchode, u lekára, v škôlke, škole, a pod.

shallimar
4. júl 2018

Môj syn má rád podmorský svet a vesmír

angelheart
4. júl 2018

Mňa by potešilo niečo o zelenine a ovocí, niečo ako 4 ročné obdobia v slovenskej záhrade, prípadne potom Spoznávame Európu.
Pre najmenších Riekanky.