SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik
Všetci nastupovať do LEGO DUPLO jazdiaceho vláčika! Za chvíľku odchádzame do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú postrkovanie vláčika po koľajniciach a zastavovanie kvôli nakladaniu a vykladaniu debien s jablkami a tekvicami. Nechýba ani prejazd a auto, a tak sa spolu môžete rozprávať o tom, ako funguje doprava a prečo je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte sem do fóra, ako s deťmi cestujete a čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme i krásnym balíčkom 🙂

Cestujeme väčšinou autom. Dcéra má 3 roky a cestu v meste využívame na učenie a všímanie si okolia, pomenovanie objektov - na križovatke sledujeme semafor a farby, vravíme si kedy stojíme a ideme (aj v anglictine, aby to nebolos tále o tom istom), sledujeme ostatné dopravné prostriedky a učíme sa ich pomenovať - električka/ či elina 🙂, trolejbus, autobus, nákladiak, ... mimo mesta zase sledujeme prírodu, oblaky, stromy, domčeky, vláčiky, autá (hovoríme si farby a značky .))
Moja dcera milovala rozpravku taoy autobus pozerala ju v rustine a od toho momentu zacala mat rada autobusi a vsetky na okolo mali mena. To bol Taoy tam bola Leny Gany a takto nam svojimi pokrikmi sprijemnovala cestu autom. Pre nu je sviatok ist autobusom. Ked videla prvy raz elektricku kricala ze to je vlacik tak sme sa sli zviezt 3zastavky mestskym vlacikom naj vylet 🙂
Cestujeme vacsinou autom a autobusom. No moje neposedne dieta nerado cestuje, cize musime vymyslat hry. v aute ma volant, soferuje s ockom a v autobuse vacsinou sa usmieva na cestujucich. Prve slovo, ktore povedal bolo ,, tata,, na cudzieho muza v autobuse :D
Nas tatino s detmi miluju vlaky.A tak sa vozime na vylety za vlacikmi vacsinou vlakom 🙂
Cestujeme vsetkymi dopravnymi prostriedkami, zatial okrem lietadla. Vyuzivame autobus, trolejbus, elektricku, auto a cestujeme aj vlakom, v noci. Je to pre nas zazitok, kedze lezime spolu na jednom lozku pritlacene k sebe. Prvu cestu v 13stich mesiacoch Ellinka prespala vdaka dojceniu. Druhu cestu asi o pol roka tiez. Teraz, ked uz aj trochu rozprava hovori, co akurat preziva. Zajtra akurat cestujeme cez cele Slovensko k babke. Uz cely tyzden pocuvam, "chcem k babke vlacikom" 🙂 . .Ked podrastie tesim sa ako prvykrat zareaguje, ked pojdeme do lietadla. Cestovanie je vzrusujuce a kazdy dopravny prostriedok je pre dieta niecim vynimocny.
Nasa mala ma rada cestu akymkolvek prostiedkom, ma nacelych 2,5 roka, staci sa jej opytat, ci ideme autom, autobusom, alebo sisisi, a automaticky sa zdvihne, a ideme na vylet. Najpr cestovanie autom bolo pre nas dost narocne na dlhsie cesty, lebo jej prekazalo sediet v sedacke, ale teraz je to uz lepsie. Najnovsie miluje cestu "abobusom", kde sedi ako velka slecna a krici na vsetkych naokolo 🙂 Cestovanie s nou je jednoducho zazitok 🙂
Ahojte, my najčastejšie cestujeme autom, pretože denne dochádzame z dediny. Zvykneme cestovať aj vlakom, ale pre moju dcéru je najlepším dopravným prostriedkom mestská autobusová doprava. Možno je to tým, že autobus stojí každú chvíľku a pri otváraní a zatváraní dverí šofér zvoní. Alebo tým, že sa "premelie" veľké množstvo ľudí. Neviem. V Nitre každý rok organizuje dopravca aj Deň otvorených dverí, samozrejme my nemôžeme chýbať. Malá preliezla asi všetky autobusy, najradšej sedí vzadu, má výhlaď na celý autobus. Toľko z nášho cestovania. Minulý rok sa jej narodil braček, nedávno mal 1 rok, zatiaľ sme cestovali len autom, tak uvidíme, či aj on bude "MHD nadšenec"..... 😉 😅 :-
Na nákupy nás vezie tatinko autom. Do školky ideme trolejbusom alebo autobusom. Keďže sme každé ráno v zápche a ideme krokom, počítame dopravné značky. Jedno ráno nás na tomto úseku prekvapila prázdna cesta a zjavne si to užíval aj vodič, kedže išiel rýchlejšie , než bolo nutné vzhľadom na to , že spoj nemeškal. Moje dieťa bez príčiny chytilo záchvat hnevu, začala kopať , kričať a hnevať sa. snažila som sa ju upokojiť a zisťovala som čo to do nej vošlo. 🙂 Autobus išiel veľmi rýchlo a ona nestihala spočitať všetky značky. 🙂 Všetci v autobuse sa začali smiať a moja mala bambuľka len zahanbene a nechapavo na mňa pozerala 🙂. Keď sme išli vo vlaku ,náhodou tam sedel aj Náš pradedko. Prisadli sme si a dali sa do reči. Keďže sa malej nikto nevenoval, prerušila našu debatu. Pradedko ja ťa veľmi ľúbim! Áno? A ako veľmi ma ľúbiš? Vynucoval si pradedko objatie. 🙂 Tak veľmi, že keď zomrieš, budem ti zapaľovať sviečky 🙂 znela úprimná odpoveď 😀 ( nedávno sme si rozprávali, ako pôjdeme prababke zapáliť sviečku a upratať náhrobný kameň )
Vláčiky sa nám páčia, chodia okolo babky , tak z okna počítame vagóny. historická železnička sa nám veľmi nepáčila, pre množstvo ľudí ale vláčiky boli krásne. Pozeráme aj rozprávku o známom vláčiku 🙂
V lete sne s detmi procestovali Vysoke Tatry naozajstnym vlacikom... starsi z toho mela neuveritelny zazitok a mladsi si to uzivala s ni.... od te doby doma pocuvame len ze kedy pujdeme na dovolenku vlacikom 😍 S Duplom si hrajeme kazdy den a verim ze ak by holky nasli pod strimcekom prave Lego duplo vlasik, boli by neskutocne stastne...
Syncek Misko je VELKY cestovatel.
Uz od malicka cestoval a to mu zostalo aj do dnes.
Jeho prvym dopravnym prostriedkom, ktorym cestoval chodnickami na prechadzkach bol kocik 🙂
Casom zistil, ze cestovat sa da aj inak a okrem kocika sa stal vlacik jeho dalsim oblubenym cestovym prostriedkom vlacik v nakupnych centrach.
Ked nas prestal bavit vlacik, ktory sa kruti dookola, zacal nas fascinovat ozajstny velky vlak, ktorym Misko cestuje rad dodnes a pre neho je to velka zabava. Cestou vlakom zazil vela zaujimavych prihod, zoznamil sa s novymi kamaratmi a tiez mal moznost vidiet ako nakladne vlaky prevazaju auta, ci drevo. Zazitok bol aj mini vlacik v Poprade.
Dalsim pre Miska zaujimavym dopravnym prostriedkom, ktorym este necestoval, ale mal si ho moznost vyskusat je mini lietadlo. Aj ked sme nemohli vzlietnut stalo to za to 🙂
Tento rok si tiez vyskusal plavbu na lodke, co bolo dalsim peknym zazitkom 🙂
Okrem tychto dopravnych prostriedkov sa Misko rad prepravuje aj na ,,konikovi,, tatikovi.
Cez leto Misko oblubuje odrazadlo, na ktorom sa vie stale rychlo dopravit tam kam chce 😅
Okrem odrazadla je Miskov oblubeny kamarat BADY (misko ju tak pomenoval) - stvorkolka, na ktorej toto leto nabehal spolu s tatikom niekolko kilometrov. Cestou na nom stretol podobne dopravne prostriedky ako je policajne auto, sanitka, bager, motorka vid foto 🙂 😎
Aby jeho cestovanie nebolo nudne, najma po dazdi, ked boli chodniky plne mlak vtedy sa premaval po tych najvacsich mlakach a ked prisiel domov mala som radost aj ja aj pracka 🙂
Tak to je moj maly cestovatel. Verim, ze aj jeho sestricka bude rada cestovat na kadejakych dopravnych prostriedkoch. Teraz je este malicka zacina kociarikom 🙂
Cesta autom je pre nás už každodennou záležitosťou, ale cestovanie vlakom je vždy "malý sviatok". Aj preto sme sa na výlet do Bratislavy vybrali cez celú republiku vlakom, a aj napriek zostave mamina a 3 detiská sme to zvládli na výbornú. A keďže vlak bolo jedno z prvých slov, ktoré Tomáško vedel povedať a vlaky zbožňujeme doteraz, vláčik nechýba na na našom zozname vianočných prianí. Ten Lego Duplo by bol splneným snom.
Náš malý zbožnuje vlaky, volá ich VOVO, v lete sme skoro každý deň išli bicyklom na stanicu v Leviciach, aby videl vlaky, niekedy aj nastúpil na motorový vlak aby sa popozeral aj v nútri, no a potom sme boli v Maďarsku v dedinke Kemece, kde je malá historická žleleznica, ktorá premáva v pohorí Börzsöny, je to krásna trať v lone prírody. Bol to pekný rodinný výlet na ktorý nikdy nezabudneme 🙂
Tak my cestujeme prevazne autom. Vlacikom sme sli akurat z popradu na strbske pleso, ale to mala dcerka iba 1,5 roka, takze si uz z toho moc nepamata. Teraz v novembri vsak ideme na predstavenie Fiha Tralala, bude to samo o sebe velky zazitok a chceme ist vlacikom, viacero mamiciek s detmi a pre ne to bude o to silnejsi zazitok, ktory si uz mozno dlho dlho zapamätaju ☺💞☺.
My najčastejšie cestujeme autom.Zeleznicu u nás nemame,ale aj napriek tomu drobec miluje vláčiky Chodíme sa na nich vozit do Tatier,vzdy si to spojíme aj s prechádzkou.Ale aj autobusy máme radi.Doma má malú zbierku.Ale najradšej si sadne na svoj žltý autobus a cestuje s ním k babke 🙂 Lepšiu fotku žiaľ nemam
my cestujeme na kratke vzialenosti, dve hodky a viac, to by bolo na nas uz vela. radsej spravime dlhsiu prechadzku peso 🙂 radi chodievame autom k lesu a potom v lese na vzdialenost cca 8km peso, to je na nas 🙂 ak cestujeme, tak sa snazim bavit deti tym, ze pozrite videli ste toho konika? ci rogalo, strasiaka... len aby bola komunikacia, tiez im vysvetlujem, preco blika biela a preco cervene svetla, ked ma ich vlak a tiez radi v aute jedia, co je potom nerada upratujem :DD. vlakom sme zatial neisli, len syn so svojou babkou 🙂 mal velky zazitok.
My prevažne po blúzku cestujeme autom, no máme rodinu v Prahe, tak pravidelne jazdíme vlakom tam. Mala sa nevie dočkať a môj synator, ktorý neznáša autosedacku a dokáže v aute divy. Je vo vlaku ako andilek. U nás platí, že radšej mamina sama s dvoma prckami vlakom ako všetci aj s tatinkom autom 😀
Najviac cestujeme autom, čo sa nám veľmi páči. Ale máme veľmi radi aj vláčiky, malý sa s nimi dokaže prehrať veľmi dlho. Občas ideme na výlet aj vláčikom a to je radosti 🙂 Keď išiel prvýkrat vlakom, tak celý vagon sa na ňom smial čo bol taký šťastný a daval to dosť najavo 😀
aj u nás je najčastejší dopravný prostriedok auto, ale dcérka rada cestuje aj autobusom, no cestovanie vlakom je pre nu ešte väčším zážitkom 🙂
My najviac cestujeme autom ked niekam ideme,ale radi si niekedy spravime vylet vlacikom a po meste sa presuvame trolejbusom (ked sme bez tatina lebo vodicak ma u nas len on). 🙂 a veela chodime peso,maminka vezie najmladsieho v kociariku a 2 starsi chodia pekne popri kociku,kazdy z jednej strany🙂
Keďže nás je päť väčšinou cestujeme autom, v aute máme zakaždým veselo, hlavne, keď sa stará starší synček o sestričku 😀 to by ste umreli smiechom 😀 najlepší zážitok bol asi vtedy, keď sme ponáhľali na oslavu narodenín kamoške, takže sa malá napapala a hneď sme vyrazili, samozrejme, bruško to nevydržalo a malá to pustila v aute von, synček chytil čo bolo po ruke a malú poutieral s krikom, že Nelka grcká, grcká... 😀 no čistá katastrofa, potom som až zbadala, že on zlatíčko vytiahol z tašky prvú "handru", ktorú našiel... darček pre kamošku 😝 s chlapcami sme išli aj párkrát vlakom, to sa im neskutočne páčilo, budúci rok skúsime vláčik aj s našou princeznou 🙂

Myslím že Bianka najradšej cestuje kolotocom :D ked ideme ako rodina chodíme vždy autom, keď ideme nakupovať bibka musí ísť v nákupnom centre vždy na cestu vlacikom ale taktiež sme absolvovali cestu veľkou vyletnou loďou ktorá sa bianke velmi páčila a hneď si tam našla aj kamarátku 🙂