SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik
Všetci nastupovať do LEGO DUPLO jazdiaceho vláčika! Za chvíľku odchádzame do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú postrkovanie vláčika po koľajniciach a zastavovanie kvôli nakladaniu a vykladaniu debien s jablkami a tekvicami. Nechýba ani prejazd a auto, a tak sa spolu môžete rozprávať o tom, ako funguje doprava a prečo je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte sem do fóra, ako s deťmi cestujete a čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme i krásnym balíčkom 🙂

Náš malý Samko miluje vláčiky. Od mala ich chodíme pozerať na stanicu a párkrát sme sa boli len tak odviezť vláčikom 2 zastávky a späť. Ale najčastejšie cestujeme autom, je to predsa pre nás rodičov pohodlnejšie 😉 Ale keď deti trošku podrastú určite im spravíme výlet po Slovensku vlakom. 😎
Boban najradsej cestuje na svojom odrazacom aute po celom dome rychlostou vlaku castokrat len trrrrpnem nech tu zakrutu z dveri do dalsej miestnosti vytoci a nerozplesti sa na stenu ufff aj pri pomysleni na to ma horko oblieva.Inak cestujeme najcastejsie autom ale ked je nas oco v praci tak je super bus lebo z jeho okien vidime viac;) vlakom sme zatial nesli kedze nase zive striebro je nevyspytatelne bojim sa ist k vlakovej trati tak sa zatial doma hrame s drevenou zeleznicou🙂
U nas je to klasika a najradsej sa vozime autom 🙂 den bez "brm-brm" by sa drobcovi hadam ani neratal. Ale ked je prilezitost, tak za starkou sa sem-tam odvezieme autobusom, a to musime sediet blizko sofera, aby sme mohli pozerat, ako sa kruti volant a radi pakou a co vsetko blika. A samozrejme najradsej sedi za volantom drobcek sam 🙂 😉
My so syncekom (4roky) najradsej cestujeme nasou vesmirnou raketou do sveta FANTAZIE. Kazdy vecer startujeme v posteliach a spolocne vytvarame zazitky z jazdy. Tych je teda uz naozaj dost 🙂 najnovsi zazitok bol o oprave velkych dier na ceste aby s nami konecne uz neskakalo 🙂
Najčastejšie je u nás cestovanie autom , maly velmi dobre znáša /klop klop/ cestu autom . V lete som si kúpila bycikel a malemu sedačku dopredu , takze začali sne s nim vela byciklovat / vpredu na namontovanu vzdušnú vrtuľku / tak sa mu velmi paci aj to 🙂 mame ta sebou aj prvý let lietadlom , tak tam sa dosť nudil bol to taky uzavretý priestor ...no a vláčik ...cestovali sme vlacikom do hôr, bol to veľký zážitok lebo obľúbenou kreslenou rozprávkou je vláčik ..takze vyskúšali sme viac dooravnych prostriedkov a vcelku všetky úspešne 🙂
Ked sa vyberie moja dcera s dedkol na prechadzku, je to jednoznacne, idu pozriet na vlaciky... alebo sa niekam previest, ale to skor vynimocne, no vzdy je to pre nu velky zazitok.. tento rok sa boli previest aj na " retro" vlaciku a bola unesena... Ale vzdy s dedkom, ten vie najlepsie odpovedat na zvedave otazky co sa tyka vlacikov 🙂
Cestujeme vacsinou autom. Ale kedze sme vychodniari zijuci na zapade, a chceme aby nas chlapcek poznal svoje korene, tak sa nas tatinko rozhodol, ze nas posadi na vlak a odosle domov. Takze som sama s kuftom a s kocikom dala vyse 400km vlakom s 10 mesacnym dietatkom ☺. Cestovali s nami opatrovatelky rakuskych dochodcov a nas maly velky cestovatel zabaval cele kupe ☺, skoro sa pobili ze ktora mi ho postrazi ked som si potrebovala odskocit ☺. Filipko si z toho urcite nebude nic pamatat, ale poviem vam, pre mna tie dve cesty boli priam adrenalinovy zazitok ☺
S nasim Samim sme prvy raz cestovali autom 300 km na svadbu , ked mal 4 mesiace, to si ale pamatame len my 🙂 Ked bol vacsi, chodil pozerat vlaciky so starkym (na fotkach su historicke masinky v nasom meste). Toto leto sme boli pozerat ujov cestarov,ako asfaltovali chodnik, a jeden z nich ho vysadil na valec (na fotke). Pocas zatvy sme spoza plota u starych rodicov pozorovali na poli traktor, ako zbera obilie a robi velke baliky slamy, a ked nas videl ujo traktorista, zobral Samiho do kabiny spolu s malym bielym psikom, ktoreho mal na sedadle. To bol najkrajsi zazitok tohto leta. Samimu sa to tak pacilo,ze poprosil starku, aby mu na narodeniny upiekla tortu - traktor. Vsak sa jej podarila? 😉
Naše deti najradšej cestujú k babke autíčkom. Tento rok sme boli aj k moru a to bola zatial naša najdlhšia spoločná cesta. Ale doma sa hráme aj s vláčikmi a malý si vyrába lode a vrtlníky z dupla , s ktorými musí cestovať celá rodina 😀 .
U nas nie je cestovanie nepatri medzi najoblubenejsie cinnosti... mnoho deti si pekne pospi u nas je to velmi vzacna chvilka ktora trva max 30 min. Nema rada ten pocit sedenia v sedacke. Preto zvacsa cestujume len na kratke trate 😂Mojej malickej sa vsak paci skutocny traktor a vlak .... tak uvidime co to prinesie 😊
U nas sa najviac vyuziva asi auto , ale dcerka aj tak najviac rada cestuje trolejbusom ma z toho velky zazitok uz na zastavke radostne ocakava kedy trolejbus zastavi a nesmierne sa tesi a dava to aj najavo krici a smeje sa od radosti a spolucestujuci maju obrovsku zabavu aku radost spravi dietatu cesta trolejbusom 😊😀
Celu cestu sa potom zoznamuje s ludmi v trolejbuse ukazuje im svoju hracku s ktorou cestuje a usmieva sa a mava na kazdeho 😊 buduce leto som jej slubila ,ze pojdeme vlacikom uz teraz sa nesmierne tesi a my s manzelom tiez na kopec zabavy ,ktora nas pri cestovani caka😊
My cestujeme najcastejsie autom kedze sama ustrazit 2 deti 2,5rocne a 8mes je problem. No radi chodime i na prechadzky do lesa. Boli sme i vlacikom na vylete v meste. Synovi sa to velmi pacilo a viem ze to este velakrat zopakujeme, kvoli ich rozziarenym ockam to stoji 😆
97% cestujeme autom. Ale pokiaľ máme čas vyberieme sa na výlet vláčikom, elektrickou alebo len tak sa povoziť busom. Pre chalanov je to ohromný Zážitok, stále si sadaju iba do zadnej 5,tam vidia aj za seba na cestu
Nas maly ma prave vlacikovu maniu, ma dve malicke drevene lokomotivy a s tymi sa hra a ukazuje nam ako robi vlacik "si si siiiiii". Takze vlacik je top a ked som ho v lete zobrala na vylet vlacik, bol cely bez seba (mal 14m), takmer ani nedychal. A ked uz cesta zacala byt dlha a zacal sa nudit, stacilo mu pripomenut, ze sme vo vlaciu a zase spozornel a obzela sa vsade okolo seba a vsetko pozoroval. Najviac bol vo vytrzeni, ked sa mu z okna podaril vidiet aj bager. To je najlepsia kombinacia, vlacik a bager :D
Cestujem vo väčšine prípadov autom. Ale, aby deti spoznali aj iné možnosti dopravy, raz za čas sa vyberieme na výlet vláčikom. Spočiatku to boli kratšie trasy. Ale keď sme zistili, že deti obsedia vo vláčiku, tak sme išli aj na 2 hodinovú cestu. Rátali sme tunely a to sa im náramne páčilo.
My cestujeme najčastejšie autom,párkrát sme išli aj autobusom,ale vlacikom sa môj synček ešte neviezol 🙂 V zime plánujeme ísť na dovolenku do Vysokých Tatier,tak to určite napravíme 🙂A čo zažívame zaujímavé,no v poslednej dobe hlavne to,že Marco má obdobie "Som stále hladný",takze mu musim baliť proviant ako pre drevorubača a celu cestu (aj keď je to len 20 minút) nepočúvam nič iné len "Ham,ham",takze naše cestovanie býva väčšinou o zahanani hladu nášho malého nenasytnika 😀
My cestujeme najmä autom a to skoro každý deň niekam. Ale už sme skúsili aj autobus a vlak. Z toho mala dcérka najväčší zážitok a ako vidí vláčik či už na obrázku alebo v skutočnosti tak sa veľmi teší. No a zážitkov už bolo neúrekom. Hlavne preto že je malá neposeda a udržať ju sedieť nepriviazanu je umenie 😀 Vo vlaku sa ostatným cestujúcim predvádzala tancovanim a hlasným smiechom. Ale keby si mohla vybrať na čom by sa odviezla určite by zvíťazil kombajn! Na ten sa chodíme pozerať minimálne 3xdo týždňa na družstvo 👍😂 Ten je zatiaľ top 😉
My cestujeme najviac autom. Dcérka išla už 2x autobusom. Ale najradšej z dopravných prostriedkov má odmalička vláčik. Bývame blízko trate,takže vlaky vidíme každý deň. Sľubili sme jej cestu vlakom,ale ešte nezrealizovali.
tomi miluje cestovanie vsetkymi prostriedkami, autom,bicyklom,vlakom, lanovkou, elektrickou 🙂 vzdy usmiaty a vesely. od malinka sa hrava rad s vlacikmi na kolajniciach a jedno z prvych citoslovcii bolo s-s-s ako vlacik 🙂
Najcastejsie cestujeme autom, ale vzdy sa nase dvojicky tesia ked mozu ist z babkou autobusom. Aj ked sme toto leto isli lietadlom na dovolenku najviac sa im pacila lanovka a vlaciky v tatrach. Tak u nas najväcsi zazitok maju z lanovky.
Vo februári tohto roku, presne na "Valentína" sa nam narodil nás druhý drobček. Sme cestovateľska rodina, radi sa túlame po Slovensku. Naskladame sa všetci pekne do auta a tešíme sa na nové dobrodružstva. Spolu s 8 ročným Matuskom a vtedy 2mesacnym Tomaskom sme boli napríklad na Trenčianskom hrade, navštívili sme bojnicke strašidlá, ci kaštieľ Betliar. Sme z východného Slovenska, takze to bol kus cesty. Drobec to všetko v nosiči prespal 😵 Radi cestujeme aj k starým rodičom na chalupu. Vtedy nam robia v aute spoločnosť aj naši domáci milacikovia. Je nam veru veselo. Tešíme sa, že sme všetci spolu a tieto chvíľky su nam vzácne. 😵 😎
U nás je top cestovanie vlakom a to najma v noci, ked sa tam da aj spat 🙂 Syn najskor robi dedkovi rozcvicku, ked sa vlak pohne a dedo za nim musi bezat a mavat 🙂 Potom je samozrejme dodlezite preskumat vsetko, co je vo vnutri vlaku a nakoniec sa nechat "uhojdat" a plny zazitkov zaspat 🙂 Ak nahodou dlho nikam nejdeme musime ist pozerat vlaciky aspon na stanicu 😀
cestujeme najcastejsie autom..ale aj autobusom..tam vzdy dzavoce na cely autobus a vsetci sa rehocu..vsade ju je pocut 😀 vlakom sa este bojim ist ale rada by som vyskusala taky maly vlacik ako atrakciu co je v Tatrach
Motorka i tatrovka,
po maminke trojkolka.
Zažili sme malé pády,
pohladenie to hneď spraví.
Na prechádzku dvojkočíkom,
mamka trieli za vozíkom.
Po ceste si všímame
vrany, vrabce, psíkov,
tešíme sa na ihrisko
plné kamarátov.
Na výlety, k babke,
vezieme sa autom,
keď budeme veľkí,
pôjdeme aj vlakom.
Blízko stanice však bývame
na vláčik každý deň pozeráme.

Najcastejsie je samozrejme auto...ale kedze treba citit, dychat, hybat sa a zit museli sme vymysliet, ako sa dat do pohybu cela rodina inak...takze u nas vyhrali vlastne nohy a bicykle tento rok... a zobrali nas vsade...aj ked niektori cestujuci nevladali... 😉 rodicia si zatrenovali..."nosime sa cela rodina"
samozrejme museli sme skusit zubacku, vlacik. lanovku, autobus...nezabudnutelne zazitky z radosti deti...