icon

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂

bara_lego
Moderátor
24. okt 2017

Všetci nastúpiť do LEGO DUPLO vláčika! Vydajte sa s nami na výlet do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú výpravu do sveta železníc. Pestrofarebný parný vlak so zvukovými efektami, vagónom pre pasažierov, stanicou s pokladňou, čerpacím stojanom a návestidlom je základ pre dobrodružné popoludnie.

Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Môj prvý vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte nám sem do fóra, čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme krásnym balíčkom 🙂

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂
jane0123
25. okt 2017

My sme s dcerkou boli parkrat vlakom "shoppingovat", ako spravne baby :D dcerka sa vo vlaku velmi pacilo, sledovala krajinku z okna, potom sme pokracovali elektrickou, aj to bol zazitok 🙂

mirko1975
25. okt 2017

Dobrý deň! Vláčik je naša srdcovka. Hranie s vláčikom je najlepšia zábavná, žijeme vo Zvolene a to je ideálne mesto ohľadom vláčikom, navštívili sme Legyho vlak kde malý Lukáško bol prekvapený že aj takýto druh vlakov existuje. Na jar sme sa boli previesť vláčikom v Čiernom Balogu, kde malý nechcel ani vystúpiť z vlaku. Ak by výhral vláčik bol by to najkrajši vianočný darček. Tešíme sa. Stále si spieva pesničku ide ide vláčik, ide ide vlak a mi malé deti poďme nasadat.

sashenocka007
25. okt 2017

Každá jazda je pre nás nezabudnuteľným zážitkom a ked uz niekam cestujeme vlacik je pre nas prva volba lepsia ako auto lebo toho po ceste vidime viac a neskutočne sa nasmejeme. Každý lístok na vlak znamena zaciatok dobrodružstva. Aj ked kazda dlhsia cesta poväčšine dopadne rovnako viď. foto 😂

kondaska1
25. okt 2017

Vlaciky a vlastne vsetky dopravne prostriedky su u nas velmi oblubene. Mame jednu teraz uz usmevnu historku, minuly rok sme boli v Nemecku, isli sme za tatom na sluzobke a zistili sme ze ma ist okolo nejaky historicky vlacik, tak sme sa tam nateseni vybrali, cakame a cakame a uz ho vidime , maly cely vo vytrzeni a ake bolo sklamanie ked nam vyhlad na prichadzajuci vlak zrazu prekryl na dlhu dobu oproti iduci rychlik... Murphyho zakony platia za kazdych okolnosti 😉

matricia
25. okt 2017

Ked sme este nemali deti, cestou na dovolenku zacala horiet lokomotiva. Museli sme zmenit vlak, aj ciastocne aj trasu, ale nakoniec to dobre dopadlo.Toto leto sme sli s muzom a detmi pozriet ich babku do Rumunska. Videli sme krasneho(prirodu, pamiatky, zvieratka) a stretli vela milych ludi. Chlapcom sa cestovanie pacilo.

cailana
25. okt 2017

Syn vlaky miluje od malička.skutočným vlakom sme išli prvý raz toto leto.zobrali sme ho na trať, ktorou sme chodili od detstva.celú dobu som ho pripravovala na to,ako bude v tuneli tma,aby sa nebál a nerozplakal sa.tak som ho namotivovala, že sa na tú tmu začal tešiť.žiaľ v tuneli zasvietili.tak sa rozplakal, že chce tmu😁

gia87
25. okt 2017

Nášho malého (2r.) neskutočne fascinuje semafor, keď sme raz šli okolo železničnej stanice a zbadal semafor, ktorý v tej chvíli nesvietil, skonštatoval: "No nejde...musíme ísť kúpiť baterky a opravíme". 🚂

flamka
25. okt 2017

Dcera miluje vlaciky, bodaj by nie ked ma starych rodicov zelezniciarov. Ma aj vypravcovsku palicku a ked bola mensia casto sme miesto na ihrisko isli na stanicu a sedeli a sedeli a pozerali na vlaciky. Navacsi zazitok mala zatial asi ked sme isli starym parnym vlacikom a sedeli v starom vagoniku bez okien v Ciernom Balogu.

lucypaba
25. okt 2017

Taky výlet to je skvela vec. Dostat sa na miesto je vsak podla násho syna strata casu.

ivetads
25. okt 2017

Náš malý vláčikom pravidelne cestuje s babkou a domov. Vtipne prihody sa zacinali stavat, ked si maly odvykol od plienok, ale na vlaku nebol ochotny ist na zachod... Tak sa zaviedol "mobilny zachod", nosili sme so sebou prazdnu PET flasu. Raz sa tam vycikal, potom pri obliekani sa na cely vagon zakrical: "au babka, pricvikla si mi pipika". Chalan vedla od smiechu skoro pod sedacku prepadol. Maly sa inac stale hra s vlacikmi, zatial drevenymi, nesmierne ho bavia, vymysla k nim rozne pribehy a samozrejme Thomas a kamarati su tiez velkymi favoritmi. Tesime sa na Duplo 🙂))

gopika
25. okt 2017

Ahoj, my cestujeme vlacikom k babke. A vzdy sa tesime na detsky listok, ktory dostaneme od uja sprievodcu. Najviac sa nam pacilo cestovat v detskom vagone, boli tam hracky a hlavne deti!!! Nasli sme si novych kamaratov a vo vlaciku sme sa hrali s vlacikom 😃

bejatrica
25. okt 2017

Nasa zboznuje vlacik aj ked s nim chodime malo, lebo tam kde potrebujeme sa s nim je tazke dostat. A preto sa vela krat rano zobudi a hovori Emija pojde vlacikom 🙂

najstastnejsia
25. okt 2017

Pravdepodobne čakáte samé veselé príbehy, no odpoviem pravdivo... Vlak mám veľmi rada, cestovala som ním za starými rodičmi... No mne v pamäti utkvel veľmi ťažký zážitok... Cestovala som za kamarátkou na víkend a vo vlaku, zrazu náraz... Vlak prešiel malé dieťa... Do dnešného dňa sa mi na tento deň veľmi ťažko spomína... ☹

petrakl
25. okt 2017

My mame zeleznicu v dedinke pod kopcom.
Casto chodime pozerat vlaciky.
Sen nasho Miška je mat takyto vlacik lego.
Určite ho dostane pod stromcek 🙂
Par krat sme sli tak..ze sme sa povozili do mesta na vlaciku..potom elektrickou a domov autobusom ;)
Misko miluje vlaciky..rampy ..semafory...
Taktiez sme boli na Alpinke na detskom vlaciku a to sa Misimu tiez velmi pacilo ;)
No a samozrejme v kazdom obchodnom centre vlacik sa musi Misko povozit na vlaciku ;)
Vlacik urcite nasho drobceka potesi...

saskiaaa
25. okt 2017

Matko má 3 roky
Nás prvý zaujímavý vláčik bol AGROKOMPEX Nitra 🙂
V prvom sa viezol v areáli taký mali až moc hrkal takže musel ísť aj tatino sním chvála bohu aj rodičia sa mohli povoziť 😀
A druhý bol veľký čo sa vozil po celom areáli bol to preňho zážitok môžem povedať že aj prenas 🙂 bolo to krásne vláčiky sú unas top 🙂
Držím všetkým mamičkám palčeky 🙂
Určite by vláčik potešil 🙂

danuska1908
25. okt 2017

Tak nas Matusko prvy krat absolvoval cestu vlakom ked mal 5mesiacov🙂 Byvame pri vlakovej stanici cize on ma vlaky velmi rad bolo to aj jeho jedno z prvych slov🙂))Dlhsie trasy absolvujeme tak raz za dva mesiace 4 hodinova trasa🙂 A musim povedat ze cim je starsi tym si to obidvaja viac uzivame ma 2r2m a dnes dal 4 hodinovu trasu na 'krala' 4 hodiny sa hral a aj kavu teplu som vypila 🙂co sa mi doma nepodarilo este;)

zu911
25. okt 2017

S nasim synom sme boli na Liptove - Miniatury Slovenska. Maju tam neskutocne krasnu zeleznicu, syn az nedychal, bol z nej uplne hotovy. A popravde aj my s priatelom. Autor ma zlate ruky 🤗

krpatakristina
25. okt 2017

Na ozajstnom vlaku sme sa s detmi este neviezli,lebo najmensie je este malinke babo,ale za to ked su u nas kolotoce,tak vlacik je top... Ked mala starsia skoro 2 roky zobrali sme ju prvykrat na vlacik(kolotoc). Mysleli sme,ze sa bude bat a pojdeme s nou,ale ona kdeze:D, isla uplne sama a nechcela odtial ani vystupit a tak sme jej museli dokolecka kupovat zetoniky,az dokym ju nepremohla unava.🙂 Nastastie to netrvalo prilis dlho,lebo by sme zbankrotovali:D.

zuzkoch
25. okt 2017

@anibrano kde? Vyzerá to pekne, tak som zvedava 🙂

abc987
25. okt 2017

Našej malej sa podarilo zo stanice vypraviť naozajstný vlak, ujo mašinista jej aj zakýval, aj zatrúbil, bola nadšená. Samozrejme že tam bol aj výpravca, ale zelenú dala aj ona na svojej výpravke 🙂.

mazura
25. okt 2017

naša dvojročná dcéra sa počas cesty do Chorvátska naučila z autosedačky počas jazdy stiahnuť svojou bosou nohou okno. Palčekom pekne zatlačila gombík a celá radostná s vetrom vo vlasoch kričala "dala dolu onto". Bolo to vskutku vzrušujúce, ked zrazu na dialnici nám išli puknúť bubienky :D Z dialnice nás odklonili, keďže na nej horelo, takže vlastne už nám potom ani sťahovanie okien nevadilo.. a zistili sme, že nám nefunguje na aute poistka proti sťahovaniu okien 🙂

kvietok121
25. okt 2017

Vláčik je v našej rodinke najlepší dopravný prostriedok. Deti ho milujú. Každoročne robíme povinne výlet na Vychylovku. Môj najstarší syn vždy sníval o legovom vláčiku. Samozrejme, čo sa páči najstaršiemu, to sa páči aj mladším, takže teraz by boli šťastní všetci traja spoločnému darčeku.

Náš najlepší zážitok: Boli sme práve na Vychylovke a kedže môj synček chcel byť úplne za rušňom, sadli sme si dopredu. Vláčik sa pohol.... a my sme na konci jazdy boli celý čierny. Sedeli sme za parnou lokomotívou. To ste mali vidieť tie biele tričká, ktoré boli zrazu čierne.

Druhý zážitok je cesta už "normálnym" vláčikom, do ktorého sme vošli a bol totálne plný. Boli s našimi tromi deťmi aj ich dve sesternice a jeden bratranec. A tak sme sa pustili naprieč celým vlakom. Pre moje baby bol nezabudnuteľný zážitok prejsť z jedného rušňa do druhého, keď bol vlak v pohybe. Prešli sme asi 5 vozňov a zrazu sme prešli z plného vlaku do prázdneho vozňa, kde bola klimatizácia, wifi, stolíky, kde sme hrali uno. No cítili sa ako v inom svete. Cesta do TT ubehla veľmi rýchlo.

adaharcarova
25. okt 2017

Môj manžel cestuje do práce každý deň, lebo tu pri BA sa inak ani nedá, aby bol čo najskôr v práci a zasa čo najskôr doma pri svojej rodine. Naša rodina je už od dávna spätá so železnicami. Dedko bol rušnovodič a aj pradedo. Manžel študoval na železničnej strednej škole a tiež aj na VŠ odbor železnice v ZA. A aj na naše prvé rande sme išli vlakom. Naše deti vlaky zbožnujú. So synom sme už aj išli nočnym spojom do Humenného, tak si ho mohol vychutnat celým dúškom. Vždy keď vláčikom ideme so zatajeným dychom sleduje okolie alebo vymýšla ako by sa zabavil - napr. počíta stromy, domy. A taktiež sa mu páči aj na kolotočoch vláčikoch, vozil by sa na nich dookola. A asi najväčšiu radosť mal, keď sme utekali na vlak v strašnom lejaku, boli sme zmoknuti do nitky, ale nevadilo mu to, lebo išiel na vlak na výstavu Lega. Pritom bežne, keď má čo i len mokrú bodku na veciach, musí sa hneď prezliecť.

lindana
25. okt 2017

Vlaciky su u nas top tema uz niekolko rokov, syn miluje vsetko, co sa okolo vlacikov toci. Ked este jazdil zlty prepravca, syn si zvykol vypytat regiojetovy kolacik. Doteraz je jeho oblubeny, regiojetovy alias struhany tvarohovy kolac.

skerinko
25. okt 2017

Krásny večer prajem. Staršia dcérka veľmi nerada cestovala akýmkoľvek dopravným prostriedkom. I keď cesta trvala 2 hodiny, tak už po 5 minútach sa pýtala, či tam už budeme. Tak nejako asi vekom sa zo dňa na deň úplne zmenilo. Celkom dosť ju chytilo cestovanie vlakom a páčia sa jej i "starší vláčikový deduškovia". Pri každej ceste sa udeje čo to zaujímavé. Naposledy keď sme cestovali i s krstňatami na výlet do Bratislavy (od nás je to niečo cez 2 hodiny) , tak sa nám stala takáto príhoda. Cestovanie s deťmi, teda aspoň u nás je vždy o tom, že treba deti nejako zabaviť. Nevydržia dlho sedieť na jednom mieste. Takže po obhliadke všetkých vagónov, toaliet, dverí....som už pristúpila k tomu, že by bolo fajn, aby sa už trochu skludnili a sadli si na svoje miesta. Aby som ich aspoň nejako udržala v kupé, tak sme si vymysleli hru, že kto povie nejaké zvieratko alebo rastinku dostane zvieratkový keksík. Medzi tým si k nám prisadla jedna staršia pani(inak som si pomyslela, že teta moja odtiaľto veľmi rýchlo ujdete). Po pár uhádnutých zvieratkách a rozdaných keksíkoch sa nám táto pani prihovorila, že či sa môže hrať s nami a dala do "pľacu" chipsy. Deti vôbec nečakali na moju odpoveď a zrazu mali ďalšiu parťačku do hry. Bolo to veľmi zábavné a ani neviem ako nám tá cesta ubehla. S pani sme sa rozlúčili s úsmevom a prísľubom, že si to ešte niekedy musíme zopakovať😀. Takže kto sa chce s nami hrať musí zhruba o dva týždne do rovnakého vlaku s nami nasadať😘

danys1
25. okt 2017

Pri našich dvoch ratolestiach je top cesta vláčikom 😉 Nie sme určite žiadna výnimka. Ako aj ostatné iné detičky, pozorujú okolie, hrnú sa tisíce otázok a samozrejme padne aj pár vtipných viet, kde sa aj spolusediaci pousmejú 😂 A ujovi rušňovodičovi sa syn nekafre do riadenia ako tatinkovi 😀

butterfly22
25. okt 2017

Cestujeme často vlakom, či autobusom, lebo moja 4r. dcérka miluje cestovanie...práve dnes riešila veľkú dilemu... Čo je dlhšie, autobus, alebo vláčik 😊

anibrano
25. okt 2017
juventus5
25. okt 2017

Úplne prvý vlak, ktorým sa odviezla naša vtedy 1,5-ročná Karolínka, bol ťahaný parným rušňom 498.104 Albatros a bol to zážitok, na ktorý nezabudneme ani my rodičia 🙂 Ďalší krásny zážitok máme z Čiech, kde sme navštívili Parkovú dráhu Olympia Brno a previezli sa na historických modeloch vlakov 🙂 Na výlety do Tatier nás vždy vezie "Zubačka" a raz sme mali šťastie na úžasnú prehliadku veteránov Oldtimer Rallye Tatry 🙂 Taktiež sme si obľúbili bobovú dráhu FUN PARK Žiarce. Avšak v poslednej dobe koníkom pod kapotami výrazne konkurujú tie ozajstné 🙂 (foto prvýkrát na vlakovej stanici)

evyttka
25. okt 2017

Naša dcérka keď šla prvýkrát vláčikom - mala 2 roky a 2 mesiace a keď nám pani sprievodcicka kontrolovala lístky, hneď jej hovorí: "ja sa volám Livinka a nemám listocek" tak pani zlata jej dala ten detský a naša znova nešťastná,že maminka s tatinkom majú iný 😂 tak jej ešte vysvetlila,že detičky majú také a znova zle,lebo ona v ňom nemá dierku 😂 no našej rečnici malej ťažko vyhovieť 😂 ale na komenty typu - a prečo sa ten starý ujo bez vlaskov už postavil? Alebo - "ujo chce ísť cikať,lebo tam išla teta" nemá nič 😂 ale ešteže u detí sa každý len pousmeje 😊