icon

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂

bara_lego
Moderátor
23. okt 2017

Chodia vaši najmenší do škôlky? A čo na nej majú najradšej? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a získajte srdiečka. Povedzte nám, aká zábavná príhoda sa vašim deťom v škôlke prihodila. Popíšte nám príbeh do komentára a vyhrajte. Desať z vás získa krásnu stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka. 🙂

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂
katka_1
23. okt 2017

Náš prvorodený začal len teraz v septembri chodiť do škôlky. Veľmi sa mu tam páči,najviac cvičenie a tancovanie 🙂
Prvé dni ho manžel po obede brával domov. Keď však doma zbadal prestretý stôl (pre nás ostatných) celý nešťastný zahlásil, že prečo mu v tej škôlke dali jesť, veď on tam nechcel papať. Má plné bruško a z toho čo varila mamina sa mu tam nič nezmestí. A toto ho držalo skoro týždeň, potom si začal nechávať miestečko v brušku a dá si vždy trochu aj doma :D

skerinko
23. okt 2017

Naša dcérka je už síce školáčka ale určite nezabudneme na jedno vystúpenie v škôlke, ktoré bolo pri príležitosti Dňa matiek. Trieda bola plná rodičov, babičiek i deduškov, všetci sme boli zvedaví, čo si pre nás naši šibali prichystali. Všetko šlo hladko, keď zrazu začala blikať počas vystúpenia v triede jedna neónka a potom zhasla. A vtedy naša dcéra (inak také tiché dievčatko) na plné ústa skríkla: "No vidíte, ja som vám hovorila, aby sme to viacej skúšali, veď už ani tá lampa sa nechce na nás pozerať!" V prvom momente som nevedela či sa mám smiať alebo sa tváriť, že to nieje moje dieťa

zabbka
23. okt 2017

Náš Šimon začal chodiť do školky tento rok. Celé leto sme ho s manželom pripravovali na to, že od septembra pôjde do škôlky, aby to nebol preňho príliš veľký šok. Rozprávali sme mu o tom čo tam bude robievať, že si nájde nových kamarátov...atď a atď. V septrembri nastúpil.
Prvý deň, týždeň prebehol bez problémov a v pohode ( na naše veľké prekvapenie a počudovanie). Po týždni začali časté otázky a prečo, načo a objavili sa i prvé slzičky. Našou milou a úsmevnou príhodou týkajúcou sa škôlky bolo keď náš malý drobec po týždni zahlásil " mamka ja už nechcem chodiť do tejto škôlky, túto som už vyskúšal...môžem už ísť do inej škôlky" 🙂🙂 ľúbim najviac

tiumen
23. okt 2017

Aj napriek tomu že syn je viac doma chorý ako v škôlke a sem tam aj potiahne 2týžde v škôlke 😅 tak na jar pripravovali vystúpenie ku dňu matiek.. každý dostal nejakú "rolu" len môj synátor to zjavne nechápal na skúšaní a hral všetky role 😂 učiteľka vravela jak sa na ňom nasmiala keď skúšali 😀

zuzkoch
23. okt 2017

Od septembra máme doma škôlkara aj my. Veľmi ma pobavilo, keď som sa ho po prvom dni v škôlke pýtala, aké sú jeho pani učiteľky. Povedal, že dve pomalé a jedna rýchla 🙂😍 S legom duplo sa mi viaže nástup nášho Riška do škôlky. Samozrejme, hneď chytil nejakého škôlkového bacila a 2tyzdne sme boli spolu zatvoreni doma. Celé toto obdobie sme doma z lega stavali rakety, odpaľovacie veže, lunochody, vesmírne sondy.. Maličký si práve prechádza vesmírnym obdobím.. 🙂 Bolo to veľmi milé a pre nás veľmi pamätné 🙂 Lego nás zasa raz ,,zachránilo,, 🙃

martinkaha
23. okt 2017

Toto krásne lego Duplo škôlka by veľmi potešilo našu škôlkarku 👧3ročnú včielku. 😍 , ktorá si na škôlku dosť ťažko zvyká.😔

Úsmevná príhoda...
Minulý týždeň vypravoval naše 4 deti do školy a do škôlky tatinko... Keď som ich bola popoludní vyzdvihnúť, tak som sa pri pohľade na dcérky poriadne nasmiala.
Staršia mala "3/4 legíny" a naša škôlkarka zas nahrnuté legíny, lebo jej boli dlhé. Neviem, ako sa ráno pomýlili nachystané kôpky a oblečením...😂 Staršia dcérka sa sťažovala na malé ponožky a zarezané gaťky, no v rámci dochádzky včas, tomu nevenoval pozornosť.😝...len tie krátke legíny mu boli divné.😀😀😀

kristofko2016
23. okt 2017

Náša Lejli si škôlku veľmi obĺúbila od prvého dňa. Každé ráno sa parádi, sama sa oblieka,vyberá sponky....a minule si vyberala pančuchy a pri obliekaní naradostene volala:,, Tati, pozri, aké nádherné chlpy mi narástli na nohe!"

nelly761
23. okt 2017

Starsia Sarka (5r.) Je uz velkacka a mladsieho Alexka (2,5r.)nam do skolky nezobrali, tak si,spolu uzivame este spolocne chvilky doma. Teraz ho velmi bavi lego. Musime stavat garaz. Lego skolka by ho velmi potesilamal by hravu predpripravu do skolky. 💝

domin85
23. okt 2017

Moj syn bude mat coskoro tri roky a skor je ostara snazit sa najst skolku. Ale sam uz velmi dobre vychadza aj s cudzimi detmi na ihriskach, je samostatny a som si ista, ze do skolky pojde rad. Horsie to asi budem znasat ja 🙂 Takze okrem moznosti ziskat lego, ktore ma velmi rad, si prosim drzat palce, aby sa nasla ta prava skolka a aby som mohla coskoro aj ja pisat usmevne prihody z nej 🙂

haidi
23. okt 2017

Chodíme do skolky prvým rokom zatiaľ sa len zoznamuje takze vela prihod nejako nemame,ale zato nam ked pride zo skolky recituje vzdy novu basnicku 😁a snaži sa zapájať do vsetkeho čo sa dá a veľmi ju to baví čomu sa velmi tešíme a detská radosť je tá najkrajsia😍

majik66
23. okt 2017

moj syncek ma 4 rocky 😎 a este nechodi do skolky, nakolko mam doma dcerku, ktora mala 1 rok 👶 tak sme spolu doma vsetci traja ❤❤❤ moc sa mu nechcelo a mne jeho pritomnost vobec neprekaza. som rada, ze ich oboch mam doma. spolu sa hrajeme, tvorime, varime aj pecieme :D 🚑 🚒 🚂 🐭 🎂 🙈

kacenka255
23. okt 2017

Tych zabavnych je kopec kedze maly je velky spekulant. Jazyk sa mu nezastavi a to zacal rozpravat ako 3,5 rocny teraz ma 4,5. PredMinuly tyzden som mu rano vyzliekla teplacky a nechala len v spodkoch vonku bola zima a hovorim mu ze ked pojdu vonku nech si na ne oblecie teplaky a minuly tyzden ho vyberame poobede vonku 20 stupnov a on na sebe teplaky dvoje. Pytam sa ze co to? A maly pohotovo sli sme von a ja som ta pocuvol a obliekol som si teplaky na teplaky 😂 No ceeeely spoteny bol 😂
A dnes mi ucka hovori ze maly bol neposlusny rozhadzal pastelky a pocmaral inym detom obrazky a ze ho za trest posadila ku sebe a musel pracovat s nou. Samozrejme hned som ho krstila poobede ze co to a hadajte co mi povedal? Ze to on naschval urobil aby mohol byt s ucitelkou sam 😂🤣🤣 no clovek sa pobavi 😂

jabucko
23. okt 2017

Moj Maxik 2.5r chodi do skolocky na polden. Je to mala skolocka, uzasne miesto s obrovskou zahradou a moznostami,o ktorych deti snivaju. Rad tam chodi.
Jedna z uciteliek sa v septembri vydavala. A po svadbe prisli aj s manzelom v svadobnom do skolky a spravili si malu svadbu tam. Deti v slavnostnom, prestrete stoly, svadobna torta , nevesta (Evka) v satach , naruzovana ... A moj Maxik " Evk, ty mas cervenu papulku?" A pri jedle ... "Nevesticka aj mi z torty odkrojis?"

marian86
23. okt 2017

Nasa dcerka este do skolky ale uz tam par krat bola..celkom sa jej tam pacilo 😉 obdivovala nove veci, co doma nepozna..

zuzana814
23. okt 2017

Nas maly do skolky este len ma ist, a kedze by som pre neho chcela ziskat Lego, pridavam spomienku z cias, ked som chodila do skolky ja - pred 30+ rokmi.
Do skolky ma bravala maminka, no raz pre chorobu nemohla, tak tuto ulohu zverila mojej o 10 rokov starsej sesternici. Cestu som jej mala ukazat ja, a kedze sa mi v ten den do skolky nechcelo, vodila som ju okolo budovy predstierajuc, ze neviem, kde je vchod. V ten den sme sa do skolky nedostali, a dodnes nechapem, ako si sesterka ten vchod nemohla vsimnut 😇

cilkajanka
23. okt 2017

My sme boli minulý týždeň v škôlke pre prihlasovacie papiere 🙂 Hanička bude mať dva rôčky, tak sa chystáme. Sranda bola, že dieťa sa mi začalo hrať s ostatnými deťmi tak intenzívne, že zabudla na okolie a dokonca aj na mamu a cici, ktoré tesne predtým, ako sme vkročili tam, tak intenzívne pýtala. 🙂 Teším sa a dúúúúúfam, že to nadšenie ostane aj potom, keď začneme chodiť "naostro". 😀

evulkar
23. okt 2017

Moj syncek zacal v septembri so skolkou a teda..zatial ziadna slava..Ucitelka nam oznamila, ze je to inteligentny introvert a vkuse jej je za zadkom 😀. Ale vraj ho to prejde..Tak dufame, ze to nase chudatko inteligentne to nejako zvladne. On by radsej bol doma, varil, piekol, ryloval, staval...Lego u nas frci momentalne kazdy vecer...Len ja obcas nadavam ked niekde ostane lezat nejaka ta kocka a ja na nu potme stupim. Aaau.. A co povedal ten nas inteligent? Mami, nechaj to okno otvorene, nech na mna fuka, aspon budem chory a ostanem doma...

zata2
23. okt 2017

Moja mala Sarka 4,7r chodi uz 3rok do skolky tych pribehov je vela velmi rada chodi do skolky kedze nema surodencov tak sa tam citi aj vdaka ucitelkam velmi dobre. Asi najsmiesnejsie co ma teraz napada je ze pani ucitelka je pre dcerku velkym vzorom a ked nema ona cas na deti tak ich diriguje ona a raz dirigovala aj ju ale neskutocne dospelackym sposobom ucitelka ked mi to rozpravala sa velmi este vtedy smiala ze mam doma skveleho dirigenta. A ked chcu mat od nej pokoj tak jej nakazu aby postavila nieco z lega a tam sa vie aj doma 1h aj viac prehrat a keby si pritom nepospevovala alebo nerozpravala ani neviem ze ju mam. U nas doma je to najlepsia hracka😉

hotacka
23. okt 2017

Naša Lianka je papkačka 🙂 Lianka ako bolo v školke ? zle !!! a prečo ? lebo nam tam davaju male taniere 🙂 🙂 🙂

curcuma
23. okt 2017

U nás sa príbeh škôlka začal písať ešte sme do nej ani nechodili. Sledovali sme ako sa nám stavia pred očami až do úžasnej reálnej podoby. No škôlka sa jej nehovorilo, ale škola. Lebo moja 3-ročná dcérka hovorí, že ona nebude chodiť do škôlky, ale do školy, že predsa v škôlke sú malé deti 🙂. Prišiel september a deň D. Prvý deň sa z domu išlo s úsmevom, bez plaču, v šatni sme našli našu skrinku, vyzliekli sa a išli do triedy, no hneď ako sa zatvorili dvere a ja som odišla, prišiel veľký plač, ktorý neutíchal ani po pár minútach, bolo ťažké odísť, aj keď to bolo len na pár hodín. Takže začiatky boli ťažké so slzavým údolím, ale ako sa hovorí ono vždy po daždi vyjde slniečko a teda aj u nás. Premýšľam čo úsmevné sme zažili za ešte ani nie 2 mesiace. No dnes hlavne to ako som odišla zo škôlky na ulicu aj s návlekmi na topánkach, ešte som ráno hovorila, že dnes sú aké nové, čisté, no tie čo som im vrátila, keďže dnes pršalo, už ani zďaleka také neboli. Inak v škôlke veľa tvoria, tak vždy prinesieme domov nejaký ten úžasný výtvor, z toho sa veľmi teší a ešte z úžasného ihriska čo majú.
Samozrejme lego duplo nesmie chýbať, aspoň teda u nás doma určite.
Lego škôlku ešte nemáme,
potešíme sa ak ju vyhráme,
možno aj vďaka nej si na tú reálnu lepšie zvykneme,
a s radosťou do nej vždy pôjdeme 😉.

fiofi
23. okt 2017

Nas synček chodí do skolky velmi rad kazdy den mi rozpráva co vsetko nove si dnes hovorili vytvárali s pani učiteľkami a top v skolke su hracky a kamaráti. Doma sa tešíme ze chodí do skolky rad a s úsmevom 👍

miriatinko
23. okt 2017

Zdravim 🙂 Mam doma styri a pol rocneho drobca Miska, do skolky uz chodi rok.. Ked minuly rok v septembri zacinal, vsetky kamaratky ma desili tym, ako sa bude bat tam chodit, ako bude plakat, ako sa mu nebude pacit.. Samozrejme sme mali s manzelom stres, ako to zvladne, ale on je uplne perfektny a od prveho dna si na skolke oblubil uplne vsetko. Od novych kamaratov, cez pani ucitelky az po tetu kucharku.. 🙂 Za ten rok nezaplakal ani raz, ze tam nejde, vzdy sa velmi tesi. Pomrnci si len vtedy, ked je chory a do skolky nemoze.. Alebo ked rano zisti, ze je sobota a tiez ma dva dni smolu. 😀 Je to maly betar, ked po neho pridem do skolky skor, tak sa vykruca, ze este domov nejde, ze sa este nestihol pohrat (za tych devät hodin) a presviedca ma, nech sa idem este niekde prechadzat a vratim sa neskor. A ked sa vratim neskor, zvozi ma, ci som na neho zabudla, ved uz je tam skoro posledny...
Vtipnych prihod mame odtial vela, najviac mam rada jeho hlasky.. Naposledy to bolo predstavenie kamarata- "Maminka, toto je Robko. Sice sa v skolke spolu vela hravame, ale aj tak sme nepriatelia."
Aktualne Misko uz tri tyzdne do skolky nechodi, je chory.. Samozrejme.mu je smutno, ale snazim sa s nim doma vela hrat, aby mu kamosi az tak nechybali.. 😉

suzan1611
23. okt 2017

Momentalne je nas Luky 4,5roka zalubeny do pani ucitelky zo skolky.Prechadza s s krstnou v Auparku a pred zlatnictvom hlaska:Marika-pockaj,musim vybrat prstienok pani ucitelke Zuzke 😜😘
A dalsia:ucitelka v skolke ma zastavi ze mamicka a vy uz nekojite? Luky vravel ze ste Lily -vtedy 3mesacnej museli kupit flase.Ja ze ano kojim ale po operacii som mala oddate a pripravene mlieko do flase v chladnicke 😎

margarita
23. okt 2017

nasa najstarsia, ked bola cerstva skolkarka, prisla v den prveho skolkarskeho ZRPS domov a pri prezliekani do teplackov som zistila, ze ma na sebe dvoje gatiek. jedny boli jej, druhe som nepoznala, obe ale ciste suche...nevedela mi vysvetlit preco ma dvoje, tak som si myslela, ze mozno si do svojich cvrkla a kym jej uschli dostala nejake erarne nahradne, hoci v skrinke mala balicek svojho nahradneho oblecenia.
ale neriesila som a utekala na ZRPS, nech som v obraze.
tam som sa podujala este aj zapisnicu pisat, a tak pocitvo zapisujem, co nam pani ucitelka vravi...: "No a bolo by dobre zlepsit aj sebaobsluhu, predsa len, nech sa uz deticky obliekaju same a poznaju si svoje vecicky, dnes sme napriklad marne hladali po spanku Tamarkine gatky, a vobec sa nenasli, musela domov bez nich..."
Tak som sa hned prihlasila, ze JA viem, kde su Tamarkine gatky a poctivo vratim oprane do jej skrinky...
Nase dalsie dieta si takto podobne oblieklo na svoje tielko este aj spoluziakove, nastastie toto sme uz neriesili na ZRPS.
A teraz tam chodi dalsia dcerka a kazdy den s napatim ocakavam, co ta zo skolky domov prinesie...
😉

babulikk
23. okt 2017

Jaaj skolka..Aj moja cerstvo 3rocna slecna do nej chodi od septembra,ale teda,nie je nou prave nadsena.Sice som z toho smutna,ale verim,ze sa to casom zmeni. Najradsej v nej vsak tvori.Ci uz je to jezko,hubka,alebo odtlacky,tvorenie je super..
Ale mame aj taku vtipno - strasidelnu prihodu.Bolo to este na zaciatku,prve dni v skolke,ked sa moja princezna rozhodla,ze nikomu nic nepovie a pojde si sama poobzerat skolku.Teda,nebolo mi vsetko jedno,ked mi p.uc opisovala,ako ju hladali.😨Ale hlavne,ze sa jej nic nestalo.💗
Lego duplo mame velmi radi.Najradsej si z neho stavia zamok, hra sa so zvieratkami,ci chodi na bal s princeznami.
Verim,ze v nasej realnej skolke jej bude uz len a len lepsie..

purinkaa
23. okt 2017

Keď nastupovala dcérka teraz v septembri do škôlky, pripravovala som ju na to dopredu, aby neplakávala tak dlho ako staršia sestrička.

Hovorím jej, budeš tam mať pani učiteľky, nemusíš sa báť a ona pohoďáčka mi na to: „ Neboj sa mami, veď pani učiteľky budú moje druhé maminky😉“. Na jednej strane som si pomyslela, ty zrádnik malý 😈a na druhej, ešteže to berie tak v pohode 😎.

Pani učitelky nevolala podľa mien, ale farieb trička, ktoré mali oblečené v ten deň, takže žltá 🌞a červená🍒.

Nech som sa spýtala ktorýkoľvek deň, čo mali na papanie, odpoveď bola vždy borievková polievka a nanuková pomazánka…😅.no povedz Barča @bara_lego , radost chodiť do takej škôlky...😘

A ako ma vidí moje dieťa?....no celá mama na obrázku...😀😅❤👍

cevrik5
23. okt 2017

Jelka je teraz prvacka v skolke a uplne je pre nu skolka top. Mne sa paci ako si cestou do skolky vzdy poskakuje, lebo sa tam tesi a ucitelky na nu nemaju slov, vraj ona je taka ako keby uz do skolky chodila rok predtym 🙂 neplakala jedinykrat, takze rodena skolkarka. Vtipnu prihodu, az take nic moc, mne pride vtipne mile uz len to, ked vojde rano do triedy a jej spoluziacka nelka pribehne a pozdravia sa ahoj nelus, ahoj jelus a pritom si daju pusiny na lica ako take dve rebeky 😊 😆 a jasne ze za muza uz chce kuceraveho chlapca a meno som si musela zistovat ja, ktory je ten jej vyvoleny, lebo ona ho nevedela 😂

ri_jana
23. okt 2017

Naša Karolínka nemohla zial nastupit do skolky, kvôli zdravotným problémom...ale denne sa ráno hráme s duplom postavičky sú naša rodina a hrá sa, že ude do škôlky...vtedy da postavičku na koniec stola 😂
Výhra by nás veľmi potešila.🤗

mazda323f
23. okt 2017

Malá chodí do škôlky len od septembra, ale miluje to tam - kamaráti, učiteľky, aj hračky, ktoré sú „nové“, iné ako doma 🙂
Keďže moja mamina pracuje tiež v MŠ, už predtým sa bola párkrát bola pohrať v triede, zvyknúť si na kolektív a pravidlá. Raz mama potrebovala odbehnúť, tak ju nechala samu – či si poradí. Vraj sa pekne hrala, iba odmietla po sebe poupratovať hračky, takže učiteľka musela na ňu zodvihnúť hlas. Mama sa vrátila do triedy v momente, keď sa BB postavila oproti učiteľke, ruky v bok, prísny výraz v tvári a vrátila jej poučovanie: „Nekrič!“ Po tejto skúsenosti som veľmi váhala, či ju dám do škôlky 🙂 🙂 🙂 Ale riskli sme a skúsili to (pre istotu v inom meste). 🙂
Ináč, jej perličky a zážitky si zapisujem, takže malá ukážka z jej denníčka, aspoň to, čo sa týka škôlky:
4.9. Prvý deň v škôlke – trieda jahôdková, skrinka s včielkou. Pekne sa vyzliekla, prezula, zobrala do ruky kytičku, zapózovala pred dverami na fotku, vošla, hneď k učiteľke: „Dobjé jánko.“ Učiteľka ju privítala, pýtala sa na meno, no BB jej do toho skočila: „Tu máš kvietok!“, sadla za stolík a začala sa hrať 🙂 🙂 🙂 Myslím, že ona má adaptáciu už za sebou 🙂
11.9. Dostala od kúzelníka cukríky, hovorím jej – jedz ich po jednom, zvyšné si odlož. Tak mi ukazuje rozbalený druhý, že veď (naraz) je to len jeden 🙂
18.9. BB mi hovorí „Dievčatko ma tak chytala...“ (za rukáv), tak jej vysvetľujem „Asi sa s Tebou chcela hrať, bude Tvoja kamarátka...“ a BB pokračuje: „Vypila som kamarátke vodičku...“ 🙂 🙂 🙂
Momentálne je chorá, tak sa hrá na škôlku aspoň s Legom, ukladá panáčikov spať, jesť, aj sa spolu hrajú 🙂

matricia
24. okt 2017

Nas Adamko je tiez skolkar prvy rok, na zaciatku sa mi priznal, ze nevedel zastavit vodu, ked si umyl ruky, lebo tam boli ine baterie, ako mame doma, ale nejaky chlapcek, co to tam uz pozna, mu pomohol. A este bol nadseny, ze spievali nejaku pesnicku s pismenkami, tak mi ju doma zaspieval. Veru, vela sa tam naucia👏🙂