icon

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂

bara_lego
Moderátor
23. okt 2017

Chodia vaši najmenší do škôlky? A čo na nej majú najradšej? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a získajte srdiečka. Povedzte nám, aká zábavná príhoda sa vašim deťom v škôlke prihodila. Popíšte nám príbeh do komentára a vyhrajte. Desať z vás získa krásnu stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka. 🙂

SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂
ivec16
24. okt 2017

nas syncek zacal chodit do skolky tento rok a dlho sme so skolkou bojovali, rukavi nosil po lakte mokre domov co do nich utieral slzicky, ani po mesiaci nebolo lepsie, pomohlo ked nam ho preradili do inej triedy... a slzicky som mala zas ja od stastia ked som videla ze tam sa mu paci viac a konecne neplace... najradsej ma v skolke telocvicnu a sportove aktivity. nas drobec ma za tyzden 3 rocky ale stale nam toho vela nepovie a tak nam vesele prihody zo skolky este neprezradi, musime sa uspokojit s tym co nam povie pani ucitelka.

nikuska744
24. okt 2017

lego duplo škôlka by sa nám veru zišlo. Už druhý rok chodíme do škôlky so strašným vreskotom. Každé ráno cirkus. Pýtam sa môjho syna: "No čo už si sa ukľudnil?" a on na to: "Mami predýchaj a ideme!"

macik166
24. okt 2017

Pýtam sa môjho drobca? Tak čo? Dobre bolo v škôlke? Ideš aj zajtra? A on: "Nie už som bol dnes!" A veru patríme medzi deti, ktoré škôlku nemajú radi....Možno lego duplo škôlka by nás nakoplo...

ankazdca
24. okt 2017

Krasne zážitky sem píšu dievčata 🙂 naša skúsenosť zo škôlky je z trocha iného súdka....😇... naš Adamko je žial autista s mentálnym postihom a predsa sme dostali od milej pani riaditeľky možnosť zaradit ho medzi bežné detičky. Chodila som tam s ním denne na 2 hodinky ako asistent. On sa učil čo je kolektív a deti zase, že su medzi nami aj zdravotne znevýchodneni.... panie učiteľky boli užasne, snažili sa vytvárať Adamkovi situácie, ktoré mal rád.....tancovali sme, maľovali.... patri im môj rešpekt a veľmi si ich za to vážim. Vplyv deti bol naozaj vidieť, Adam sa naučil cikať 'na stojáka' 🙂

dankanejezka
24. okt 2017

Naša malá je už "stredňáčka" a do škôlky chodí rada od prvého dňa nástupu. Včera som pre ňu prišla ako vždy a ona hovorí: "Mama, prečo si pre mňa prišla tak skoro? Prečo si nezostala v robote dlhšie?!" A ja že prečo. Ona si s kamarátkou stavala hrad z lega a jednoducho ho chcela dorobiť.

sticker
evasarlota
24. okt 2017

Môj drobček do škôlky nastúpi až v januári (nemá ešte 3 roky a vzali ho s tým že nastúpi pred dovŕšením 3 rokov) Ale chodievame od júna na škôlkarske ihrisko a občas aj do kabinetu pani učiteľky aby poznal prostredie a ľudí. Adaptacny proces má svoj zmysel pretože keď prvýkrát uvidel ten huf cudzích deti nechcel vojsť ani za bránku. Druhýkrát už vošiel v pohode. Prešiel sa po budove a obzeral si ihrisko. Nechcel sa však rozprávať s pani učiteľkami a tak im na všetko vravel "nie, nie, nie" Na tretej návšteve nás už obklopil hlucik dievčat Boli zvedavé načo k ním "stále" chodíme. Ukázali nám to naj na ihrisku - detský záhradný domček a plnú debnicku formičiek. Zdôveril sa nám s veľkými skolkarskymi tajomstvami: kto nezjedol obed a ktoré baby majú dve mena, že po Matuska chodieva starší dospelý brat a že pani učiteľka Lenka krásne kreslí. Petko im pri odchode mával. Stále si ale neviem predstaviť že tam bude ostávať na celé dopoludnie 😉 možno by nám hra s Lego Duplo dopomohla k tomu aby sa na škôlku a aktivity v nej začal poriadne tešiť .
👍 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀👍

majah212
24. okt 2017

Syn chodil do skolky len dva dni. Oba z toho strasne preplakal (priznam sa ze aj ja v aute vzdy ked som ho tam nechala), tak sme sa rozhodli, ze tam nebude chodit. A dnes sa pravidelne musime hrat na skolku. Ja som on a on je ja. Vzdy ma zanesie do skolky, ja si akoze poplacem a zacnem sa hrat a on pridObo chvilku pre mna. Vzdy sa ho opytam kde bol tolko a on mi povie, ze doma pozeral televizor. Radostne sa zvitame a vybozkavame. 🙂a zahrame sa spolu. O realnej skolke zatial nechce pocut, snad sa to casom zmeni ;)

sheila2004
24. okt 2017

Naša Simonka tento rok prvykrat nastúpila do škôlky a veru to bolo prehovárania. Až nakoniec zabralo lego. Sme jej sľúbili, že ked cely týžden nebude plakať, tak dostane lego aké si vyberie. Už je koniec novembra a stále si pomrnkava. Predsa len je odlucena od maminy a ťažko to znáša 😞😞😞
Môj poklad najväčší ❤️❤️❤️
A takto sme dopadli pred skolkarskym fotením. 😊🙈 som zvedavá na konečnú úpravu fotky 👏👏👏

adulka691
24. okt 2017

Náš Leo práve začal chodiť do škôlky, našťastie nemá problém chodiť,vraj je taky zlatý a tichucky a dobrucky...jasné a doma? 😎☺ všetko si dobíja...
Vrieska a robí len hlúposti 😁😇👿🙈🙉🙊

luchajda
24. okt 2017

Nikdy som si nemyslela, ze dcerka zvladne skolku bez jedineho placu. Ja som vacsinu mojich skolkarskych dni preplakala 😀 Od 2 rokov sme ju na skolku pripravovali navstevami na skolkarskom dvore. Ihned si ju zamilovala, takze ako 2,5 rocna si na chrbatik dala ruksak a veselo vykrocila za novymi dobrodruzstvami 🙂 najvacsim utrpenim pre nu bolo, ked zostala chora doma. Odvtedy vzdy kazdy soplik zatlka, len aby mohla ist medzi deti 😀

eliz188
24. okt 2017

Náš Mirko nástup do škôlky nemal ľahký. Vybrali sme škôlku ktorú si maminky najviac chválili,zo začiatku veľmi plakával ráno keď tam mal ostať , prehovárala som ho nech neplače že tam budú iné detičky a on si nájde kamarátov ktorých doma nemá lebo u nás v dedine skoro žiadne deti nie sú. Plač ustal ale nedalo sa povedať že by sa do škôlky tešil.Po čase prišli na rad konflikty z inými deťmi ktoré sme ako rodičia museli riešiť a až vtedy sme sa dozvedeli že náš syn hoci chodí do škôlky už druhý rok, nemá tam žiadnych kamarátov aj keď v triede bolo 27 detí. rozhodli sme sa že zmeníme škôlku . Keď že Mirko má trochu problém s rozprávaním zobrali ho do špeciálnej škôlky a tam sa všetko zmenilo. V triede je ich len 8 a všetci sa spolu kamarátia,zlepšilo sa mu rozprávanie lebo konečne nieje sám, každé ráno sa do škôlky veľmi teší a chce aby som po neho chodila len keď pôjde domov aj pani učiteľka, keď je chorý je smutný že nemôže isť do škôlky a pani učiteľka ho vtedy príde pozrieť až domov. Presvedčili sme sa o tom že niekedy tá najvychýrenejšia škôlka nemusí byť tá najlepšia. Náš chlapec je teraz šťastný a škôlku miluje. ❤

elanor1
24. okt 2017

Moja slecna je este doma lebo mame druhe babatko a ma zatial len 2,5r. Cize buduci rok nas caka zapis. No som zvedava ako to bude vyzerat od septembra. Deti ma velmi rada, vzdy sa tesi,ked na ihrisku ma nejakych partakov alebo ideme niekam kde su deti. Dufam,ze sa do skolky bude tesit prave preto,ze sa bude mat s kym hrat a nebude ako moja sestra, ktora snad cely prvy rok fnukala a vyjednavala,ze nech ju aspon pred spanim vezmeme domov. 😊

gebeente77
24. okt 2017

Pamatam si, ked najstarsi syn zacal chodit do skolky a bol pomerne velky vtipalek 🙂 Nastastie pani riaditelka ma s detmi skusenosti, inak by nam ho uz asi brala socialka 🙂 Prisla som pre neho, este aj s mensim synom a riaditelka mi vravi, no pod sem 🙂 Moj synator sedel v triede sklesnuto na lavicke a riaditelka sa ho pyta: Filipko a doma ta velmi biju? F: Ano (a pohlad do zeme). Riad.: A aj mama aj oco? F: Ano (zase ten pohlad), riad.: A ani jest ti doma nedavaju? F: Nieee (a uz kukal kade tade 🙂 Takze hned po mesiaci v skolke z nas urobil s muzom tyranov 😂

sperka
24. okt 2017

Moje deti chodia radi do škôlky. Timuško je starší a trošku mal problém nastúpiť do škôlky. Plačkal, ale išiel. Teraz je už predškolák a menším detičkám pomáha. Libuška je veľmi spoločenská a do triedy ide vždy behom. V škôlke je ako ryba vo vode a asi z nej bude učiteľka, keďže rada deťom vysvetľuje a poučuje :D

krpatakristina
24. okt 2017

Rada by som prispela nejakym zazitkom,ale bohuzial nasu nezobrali do skolky.:/

monca77
24. okt 2017

Náš synček chodí do špeciálnej škôlky. Na začiatku sme mali obavy ako to zvládne, ale škôlku zvládol na jedničku, samozrejme boli aj horšie dni, kedy bol mrzutý a smutný a keďže miluje stavebnice - ako lego, aj iné a s nimi sa rád zahrá, tak dostal ako odmenu lego so zvieratkami. Mali sme takú príhodu, že malý rád zapína, vypína elektrinu/vypínač, raz sa stala nehoda a na celom poschodí nastal skrat a nebola elektrina. Našťastie ujo údržbár to zvládol. 🙂

zuzin78
24. okt 2017

@bara_lego
Moja mladsia chodila do skolky len do predskolskej. V skolke sa jej pacilo, raz ked mali mat fotenie, jasne ,ze musela spadnut na celo a oskiet si ho. No co uz .male urazy sa stavaju. Prisla do skolky a pani ucitelka mala novy ucet, mala to super, mnesa to pacilo a dcera pani ucitelke povedala "Pani ucitelka vy ste sa dnes neucesali? " Nevedela som ako sa mam tvarit, zachranovala som situaciu,esteze pani ucitelka je vesela kopa, tak sa zacala smiat. 😅

desiname
24. okt 2017

Naša Emuška začala chodiť do škôlky ako 2,5 ročná. Začala plakať už ráno v posteli a v škôlke ďalej pokračovala. Po mnohých okolnostiach ju preradili do inej triedy a tam akoby uťalo. Keď som sa jej spýtala, že prečo teraz už neplače tak mi povedala, že sa jej v tej druhej triede nepáčil koberec 😉 Ja však viem, že to bolo p.učiteľkou, s ktorou si nejak nesadli, ale teraz je to už super. Pomáha p.učiteľke a vraj je ako ich druhá mama, menšie deti vedie aj na wc, sem tam im pomôže aj s obedom a obuje topánky. A to má len 4 roky.

kristinka86
24. okt 2017

Do škôlky už dvaja spolu chodíme,
ráno sa nám lepšie vstáva hneď.
Vetrom, mlákami sa brodíme,
v škôlke nás čaká zázračný svet.

Maľujeme, kreslíme si dosýta,
nikomu farebné tričko nevadí.
Keď sa nás mamka po obede opýta,
prečo sme opäť takí špinaví?!?

S úsmevom jej obaja milo povieme,
že sme mali skrátka krásny deň.
Opäť niečo nové sami zvládneme,
v zručnosti sa plní detský sen.

Stavebnice drevené sú u nás naj.,
vraj hračky detstva našich mám.
Hrad, loď, či kuchynku si postavaj
a radosť z toho veľkú maj!

V škôlke je skrátka stále fajn,
hračiek a pozornosti veľa.
S úsmevom vykročiť sa nezdráhaj,
každé dieťa si pohodu predsa želá. 🙂

Lienka a Žabka prajú pekný dník,
kto úhadne, ktorý z nás je väčší nezbedník? 🙂

danaholanova
24. okt 2017

Mame lego duplo uz 10 rokov, ci verite ci nie. A naozaj musime potvrdit ze je neznicitelne. Vyhrali sa bratranci, potom prislo k nam a teraz je pre deticky o ktore sa staram ako profi. mama. Tieto deticky sa zo zaciatku nevedia hrat, vacsinou hracky nicia, ale nase lego duplo oddolava a je stale cele. Momentalne sa s nim hra nasa 5 rocna slecna ma ho velmi rada a este radsej chodi do skolky. A vesely, nevesely pribeh ked prisla zo skolky a kusol ju kamarat, ale tak sikovne ze mala tetovanie motylika, takze sa jej to pacilo a veselo ukazuje na foto.🙂 Keby sme vyhrali strasne by sa potesila, lebo je vdacna ze moze chodit do skolky a vie sa pekne hrat s babikami na pani ucitelku, kedze mame vacsinou chlapcenske duplo to by bolo len pre nu ❤ /tvaricky deticiek nemozeme ukazovat, aby sme ich chranili, tak len takto/

oxana1212
24. okt 2017

Nas ked vymyslal, pani ucitelka ho vyhresila a ze potom si jej sadol na kolena a pyta sa, ze "Lubim ta?" 🙂

rora
24. okt 2017

Vsetci tu lego chvalia, no moja dcera kvoli legu odmietala chodit domov a hadzala sa o zem :D to bolo prvy skolsky rok, a bolo to kvoli stavebnici domceka, ktoru sme neskor museli k vianociam kupit a teda dovtedy som lego manii nejak nevenovala pozornost, ved co, nekupim hadam vsetko na co mi dieta ukaze,nie?? omyl :D radsej sme zaobstarali aj dalsich par kuskov, ten klud za to stoji :D teraz chodi dcera uz do predskolskej triedy a duplo pomaly strieda lego city a lego friends, no stafetu prebera syn, ktory by mal buduci rok nastupit do skolky takze lego skolka bude ako stvorene 🙂

aadulik2110
24. okt 2017

Minuly rok boli chlapci (2r a 5m, 4r a 4m) spolu v jednej triede. Myslela som, ze starsi dohliadne, uvedie mladsieho do carov skolky.... Omyl - starsi si zopakoval scenar spred roka a 4dni po sebe rano plakal a robil sceny... mladsi len nechapavo pozoroval kazdy den (nastastie ziadna retazova reakcia) a mladsi sa siel hrat akoby nic. Scenar sa opakoval kazdy den az posledny den to uz mladsi nevydrzal, vratil sa medzi dvere, nadychol sa, potiahol brata za rukav a so slovami: "Ondro uz prosim ta pod" sa isli hrat. Odvtedy mame len pekne ranne lucenia v skolke.

ewulaa
24. okt 2017

No moja mala ma len 15 mesiacov. Takze zatial nemame prihody zo skolky ale chceli by sme sa zapojit do sutaze 😊

neirra
24. okt 2017

Maličký pôjde do škôlky až od budúceho roka, ale keď sme boli na zápise, chcel sa hrať v triede väčších detí a nechcel ani ísť domov. To bol plač, keď sme ho odnášali zo škôlky. A to mamičky väčšinou píšu, že sú plače keď ich tam dávajú. Úprimne dúfam, že si ten pozitívny vzťah nechá aj pre nástup.

vodnar5161
24. okt 2017

Môj synček chodí do škôlky len od septembra,zatiaľ viac doma ako v škôlke,stale chorlavy.Ale úsmevnu príhodu už máme.
Synček:Maminka take" devčátko"má výbacalo(vybilo)rukou.
Ja:No to nesmie,musíš jej povedať,že to sa nerobí,to nie je pekne,povedz jej no no to nesmieš.
Synček:Ja sa jej asi pacim.☺

kinelap
24. okt 2017

Nas mladsi syn chodi druhy rok do skolky, prvy rok sa niesol v znameni: Mami, preco si prisla tak neskoro? Teraz je to trochu ine a kazdy den dostavam otazku: Mami, preco si prisla zase tak skoro? Ja som sa chcel este hrat.. A moja oblubena vtipna prihoda - tatik vyzdvihol malého zo skolky a nazabudli doniest aj pyzamko na vikendove pranie a ked sa pytam, ci to je vazne nase pyzamko, maly mi povedal: Nie, ale ine mu uz neostalo... Tak sme oprali a dalsi tyzden sa vsetko dalo do poriadku 🙂

jajuska2021
24. okt 2017

Dorotka zacala chodit do skolky ako 2,5 rocna. Nemala ju velmi rada. plakala ze chce byt s nami doma a vobec sa do skolky netesila. Od septembra chodi do skolky aj jej mladsia sestricka Sabinka a odvtedy nemame so skolkou ziadny problem. Sabinka sa do skolky velmi tesi, ako jedina z ich triedy neplakala a ani neplace aj ked niektore deticky placu doteraz. Pripisujem to tomu , ze je na skolku zvyknuta od malicka kedze sme tam vodili Dorotku.
Dorotka si nasla v skolke novych kamaratov, kazdy den pride ze ma novu kamaratku ci kamarata. Velmi sa z toho tesim.
Lego duplo maju dievcata od malicka, hraju sa s nim kazdy den. najradsej si postavia domcek a stajnu pre zvieratka koniky a kozicku. maju farmarov, lietadlo a vlacik a aj Sabinku popolusku a Dorotku snehulienku.... 🙂
Legu skolka by sme sa potesili a darovali by sme ho surodencovi, ktory k dievcatam pribudne v maji. 👶 😉 😍

lucypaba
24. okt 2017

Nas Timo zacal skolku len nedavno. ked sa ho spýtame ako bolo v skolke odpoved vzdy znie "zle" ale my vieme ze to tak nie je. Veselu príhodu nemame, ale ja osobne sa velmi zabávam ked ho pozorujem ako si po sebe upratuje hračky ked ho vyzdvihujem. Je to taky krásny scifi moment ktorý doma nezazivam. :😎

annaplus
24. okt 2017

Moj syncek chodi do skolky, teraz ma 4 roky. Po minulom roku je tento uz lepsi, do skolky sa tesi, tak som sa dockala spokojnejsich ran 🙂 Nie vzdy su vsak spokojne jeho pani ucitelky. Je to sidielko, moj maly syncek a obcas vystihne, ked sa pani ucitelka nepozera a nieco vyparati. Takto zacal aj tento skolsky rok. Ked boli na skolskom dvore, pani ucitelka ho upozornovala, aby nebehal pomedzi stromy. Len co sa vzdialila a riesila ine deti, hned tam siel, udrel sa o konar a pod okom riadne skrabance! Nie je to sice vtipne, ale ked som to s nim riesila a mal nabeh sa hadat, povedala som, nech sa nehada a on na mna: nehadam sa, ja argumentujem! V tom momente som bola zaskocena, ci dobre pocujem a silno som sa rozosmiala 🙂 (bolo skutocne vtipne pocut takuto vetu z detskych ustociek) :D Na to sa smial aj syncek. Je to sikovny chlapcek, pouzil narocne slovo, zapamatal si ho a hlavne to pouzil spravne. S usmevom to uz potom slo lahsie. 🙂 Dohodli sme sa, aby to nepouzival a aby posluchal a nerobil, co nema, pretoze vacsinou ak neposluchne, vtedy sa mu nieco stane, a to nechceme. Vzal si to k srdcu a dalsie dni posluchal pani ucitelky viac, ako predtym. 🙂 Obcas sa este cosi udeje, ale ved to patri k detom 🙂 Zakazdym sa snazim poukazat na poucenie a prilis sa nezlostit. Spomeniem si, aky efekt malo rozosmiatie sa nad jeho vetou s argumentovanim 🙂 Prajem vsetkym mamickam vela trpezlivosti a usmev na tvari aj v tazkych chvilach! 🙂 Lebo s usmevom ide vsetko LAHSIE*** 🙂