icon

Jaké bylo vaše první LEGO DUPLO?

bara_lego
9. nov 2015

Vzpomínáte, jaké to bylo, když váš miláček dostal svoje vůbec první LEGO DUPLO? Jaká stavebnice u vás vyhrála? 🙂 Kolegyně říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice, je potřeba stále rozšiřovat domácí sbírku 🙂 Jedna moje kolegyně má dva malé syny a prý od té doby, co jim přinesla LEGO DUPLO Popelářský vůz, samozřejmě dvakrát, aby se kluci nehádali, tak musí pokaždé vyhlížet popeláře, když jezdí jejich ulicí 😀

LEGO DUPLO to nejsou jen kostičky, ale hlavně příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. LEGO DUPLO přináší dětem hru s nekonečně možnostmi, při které rozvíjí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!

Jaké bylo vaše první LEGO DUPLO?
janulkan
10. nov 2015

my sme u syna dlhsie vahali a prve dostal az na 3.narodeniny Kreativne auticka, momentalne su doplnene uz dalsie sady k nim a aj 15mes dcera ma velmi rada Duplo zvieratka a rozoberanie veziciek z kociek Duplo 😀

luchajda
10. nov 2015

Na nás naše prvé duplo ešte len čaká. Od leta sporím ako sa len dá (z toho mizerného rodičáku), aby som na Vianoce mohla malú potešiť. Ja si pamätám Duplo z detstva, vtedy sme samozrejme mali len kocky, teraz je to už iná káva :D Neviem či sa bude viac tešiť malá alebo my s tatinom 😀

petramaria
10. nov 2015

My akurát začíname s legom duple a odštartovali sme to s Lego Duplo Teliatko 🙂 A určite prídu na rad i ďalšie 😉

keiperka
10. nov 2015

u nás to bola ZOO so žirafkami a medvedíkmi 🙂

bara_lego
autor
10. nov 2015

@bazarocka Hezký den 🙂. A DUPLO zajíček ho zaujal? 🙂 Jak starý je Matko nyní? S DUPLO kostkami doporučujeme začínat okolo 18 měsíců - sady "Moje první DUPLO" (poznáte je podle toho, že jsou v bílých krabicích) obsahují většinou ještě větší kostky, které se dětem lépe chytají do malých ručiček. Ale záleží na každém dítku. Jak píšete, Vaše první dcerku zaujala auta 🙂. Věřím, že tatínek byl nadšený 🙂. B.

bara_lego
autor
10. nov 2015

@keiperka zvířátka jsou zkrátka vděčná 🙂), že?

bara_lego
autor
10. nov 2015

@janulkan Moc děkuji za zprávu 🙂. A zvířátka děti baví? Letos od března má totiž LEGO DUPLO novinky v podobě stavebnic se zvířátka z lesa... ale toho opravdu našeho lesa - kachny, veverky a tak dále. Jedna z těch menších stavebnic je například Výprava na ryby (http://www.dracik.sk/10583-lego-duplo-vyprava-n...). Bára

alienka000
10. nov 2015

My práve zvažujeme prvé lego pre našu ročnú princeznú, viete mi odporučiť niečo vhodné pre dievčatko? Nemusí to byť niečo ružové, skôr ju bavia autíčka, zvieratká. ďakujem 🙂

1982hanulik1982
10. nov 2015

nase prve Lego duplo bol ciselny vlacik a ma uspech az doteraz 🙂
)

prahaxx
10. nov 2015

Starsia dcera mala 3 roky a velku oslavu, okrem sestricky dostala aj prve lego, este sme rozsirili stavebnicu o 2 dalsie krabicky a pekne sa modlime, aby hadam Jezisko nejake doniesol - snivame o vlaciku 🙂

kitinka
10. nov 2015

Lego duplo kocka zo základnými dielikmi na druhé vianoce :D

marika_marika
10. nov 2015

U nás dostal Lego Duplo náš najstarší, keď ešte nemal súrodencov a bola to sada postav si zvieratká, ale skutočne baviť ho to začalo, až keď dostal policajta na motorke. odvtedy už staviame basy a policajné stanice. A hasičské stanice tiež 🙂

margieamatusko
10. nov 2015

My sme minule vianoce dostali pod stromcek kreativne auta...Musim povedat, ze pre mna to bol dar z nebies 🙂 Zistila som totiz, ze moje dieta sa vie zrazu zahrat aj same, co som do jeho dvoch rokov nepoznala. Dokupili sme aj vlacik s kolajnicami, k narodeninam pribudnu zachvilu nove kocky a myslim, ze o darceku na tohtorocne vianoce je tiez rozhodnute. Predtym som popularitu lega pripisovala skor marketingu, no teraz som zistila, ze je to neskutacne skvela vec...

kajca84
10. nov 2015

U nás bol prvy obchodík a mal veru úspech.Odvtedy máme uz viac stavebníc😊

janka.tom
10. nov 2015

U nás to bolo u syna Lego Duplo hra s číslami, a u malej minulý rok na Vianoce Lego Duplo Vláčik s číslami. A najlepšie je, že keďže syn si už stavia z tých menších Lego kociek, ochotne tie "duplá" presunul sestričke... ale najkrajšie je, keď si stavajú spolu 🙂

odm3
10. nov 2015

Ja som LEGO fanúšik odkedy som dostala svoju prvú stavebnicu ako dieťa - mama mi ju kúpila v Tuzexe - LEGO Fabuland - ešte stále ju máme 🙂 Aj sa s ňou hráme 🙂 No a odkedy sa mi narodili deti, nechýba LEGO pod žiadnym stromčekom. Malý trojročný stavia najradšej duplo vláčik, a ten 13 ročný Mindstorms.

kaktusik007
10. nov 2015

u nas bola prva velka farma - tu dostal starsi na vianoce ked mal rok a pol... Potom sme prepadli zavislosti a dupla mame tri obrovske ikea vesla krabice 😀 - pri sume 600 eur za duplo som to pre istotu prestala ratat... Teraz uz maju 5 a 4 roky, cize ficime na legu - duplo je odlozene pre dalsiu generaciu 🙂
Ideal je city, creator, chima - a mame asi zo 10 stavebnic este z 90tych rokov.... Pre svoju dusevnu pohodu cenu za lego neratam 🙂

Ale moje deti ma uz cituju, ked sa moja babicka (ich prababicka) ozvala ze vsak lega maju uz fakt vela... tak moji na to - "babicka, maminka hovori, ze lega nie je nikdy dost a az ked je ho vela, je to ta riadna zabava"
🙂

stellamaris
10. nov 2015

@bara_lego nase prve Lego bolo s Winnie the Pooh.Krasne figurky,velmi vela zaujimavych kociek a dodnes pouzivane 😉

demi123
10. nov 2015

My sme to odštartovali prvým domčekom a ideme pokračovať na Vianoce a staršiemu synovi lego city 🙂

bara_lego
autor
10. nov 2015

@demi123 to jste odstartovali velice dobře🙂 A učíte se s touto stavebnicí také denní režim? Pokud ano, jak vám to jde?🙂) Těším se na Vaše příběhy. Bára

bara_lego
autor
10. nov 2015

@stellamaris děkuji za příspěvek🙂 a bude také pokračovat s dalším LEGO DUPLO? Ráda vám poradí ve výběru té správné stavebnice 🙂. Těším se, Bára

stellamaris
10. nov 2015

@bara_lego budeme nadalej kupovat Lego Duplo.Syn ma 3 roky a prave zacal so stavanim lega.Postavi pekne celu rozpravkovu krajinu 🙂 Este mame Lego Duplo Letisko,Obchod....myslim,ze zatial staci a zase nieco pekne dokupime 😉

ymsa
10. nov 2015

my sme mali prve lego duplo vlacik s tymi cislami na voznoch, od vtedy frcime na legu cela rodina,tatino aj mamina,starky,vsetci sa hrame a kupujeme rozne stavebnice. Teraz sa chystame kupit s tymi lesnymi zvieratkami pod vianocny stromcek 🙂 a od prastarkej dostane maly ten caravan co su na vylete akoze :D

bara_lego
autor
10. nov 2015

@odm3 wow, moc ráda slyším, že Vám vaše první stavebnice zůstala 🙂 To potvrzuje, že LEGO DUPLO stavebnice jsou kvalitní a trvalé🙂 Už nyní rozjíždíme novou diskuzi týkající se kvality hraček https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-lego-duplo/sledujete-kvalitu-hracek-ktere-kupujete/ můžete se zapojit i tam 🙂 V tomto týdnu se můžete těšit na několi vánoční tipů, které by mohl Ježíšek pod Vás stromeček přinést 🙂 Těším se na další příspěvky. Bára

janulkan
10. nov 2015

@bara_lego rybacku sme uz pozerali 🙂 ale zatial vyhral box kociek kvoli roznorodosti stavania a kompatibilita chlapec/dievca...ak malu chyti lego urcite dokupime, uvidim ci zvieratka alebo babiky - domcek,podla zaujomov..a nad lduplom sme preto dlho vahali, lebo mame plnu krabicu obycajneho lega este po mne a mysleli sme ze syn prejde rovno na to, aj v skolke maju taky mix,len tym ze pribudlo babatko, preda sme radsej volili vacsie kusy dupla...lego je naozaj hracka co vydrzi generacie...

kajkas
10. nov 2015

Prvé duplo mojho syna bola farma z roku 1986 a domcek tiez z tych rokov, s ktorymi sme sa ako deti hravali, doteraz mam v pamati ako mama lego odkladala so slovami, ze s tym sa budu potom hrat Vaše deti... aj tak je, figurky mame 30 rokov pomenovane kto je kto z rodiny, ked sa syn narodil opat sme zacali zbierku rozsirovat...u nas vedie vlacik, kt. jazdi po celom byte a vykombinovat spravne ulozenie vyhybok da obcas zabrat i tatinovi 🙂 kazdopadne pre nas, uz i pre mna ako dieta bolo lego najlepsia a neznicitelna hracka... 🙂

cailinevelyn
10. nov 2015

u nas pevy Lego duplo zoo, postupne sme dokupovali a teraz mame doma asi 2500 roznych komponentov - naj su figurky a vlacik

bara_lego
autor
10. nov 2015

@janulkan je skvělé slyšet, že si děti hrají ještě s kostkami po vás 🙂 Jak sama píšete, po narození druhého dítěte jste volili LEGO DUPLO, které je právě vhodným odrazovým můstkem pro stavění s menšími kostkami. Určitě se vyplatí LEGO DUPLO nevynechat, jelikož kostky DUPLO mají spoustu pozitiv, o kterých si v průběhu týdne povídáme 🙂 Navíc mi dáte za pravdu, že jsou prostě boží 🙂

@kajkas Vaše DUPLO kostky jsou důkazem toho, že vydrží několik generací. Máte tedy perfektní možnost se synem porovnávat, jak jste si hrála vy sama a jak si hraje on 🙂 Fandím také tatínkovi, kterého LEGO DUPLO oslovilo 🙂

@cailinevelyn Vaše sbírka je opravdu rozsáhlá 🙂 Podělte se o vaše zážitky také v dalších diskuzích 🙂

janka200
10. nov 2015

Mi sme prve lego duplo vyhrali ked mal stasi syn 1-rok,a to bol bozek stavitel.A ked sa nam narodil mladsi tak sme dostali druhe lego duplo zoo,a potom este mladsi vlani dostal k narodeninam dalsu sadu do zoo.A mame aj to lkasicke lego tak sa dropci snimi hraju hodiny a hodiny.

kikulula
10. nov 2015

prve lego duplo som zazila pred x rokmi (asi 20) ked moj maly brat dostal stavebnicu z nemecka. bola to hrklavka, ktorá sa dala z jednej strany hojdať a z druhej ťahať. máme ju dodnes, hralo sa snou aj mojich 5 detí a stále je celá, nerozbitá i keď dosť opotrebovaná. a čo ma fascinuje najviac, stále pasuje na všetko lego duplo, čo máme doma dnes.