icon

Jaké bylo vaše první LEGO DUPLO?

bara_lego
9. nov 2015

Vzpomínáte, jaké to bylo, když váš miláček dostal svoje vůbec první LEGO DUPLO? Jaká stavebnice u vás vyhrála? 🙂 Kolegyně říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice, je potřeba stále rozšiřovat domácí sbírku 🙂 Jedna moje kolegyně má dva malé syny a prý od té doby, co jim přinesla LEGO DUPLO Popelářský vůz, samozřejmě dvakrát, aby se kluci nehádali, tak musí pokaždé vyhlížet popeláře, když jezdí jejich ulicí 😀

LEGO DUPLO to nejsou jen kostičky, ale hlavně příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. LEGO DUPLO přináší dětem hru s nekonečně možnostmi, při které rozvíjí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!

Jaké bylo vaše první LEGO DUPLO?
rameau1
10. nov 2015

nase prve lego duplo bol lego duplo vlacik...dostala ho k Vianociam a tolkej radosti som este nezazila...velmi sa tesila a vlacik odvtedy cestuje po celom byte 🙂))

timka6
10. nov 2015

Prvé lego duplo dostala dcerka k vianociam velky domček, a zvieratka, postupne aj ine, su to vyborne skladačky pre malé deti.

zuzka38
10. nov 2015

u nas bolo prve na skusku asi najmensie lego duplo sanda s pandou v zoo, neviem ako sa to presne volalo, casom pribudli najma vlaky, vsetky mozne, pridavne kolajnice, mame x roznych zostav a dve plne bednicky.. lega dupla vsak nikdy nie je dost, preto sa uz tesime na tieto vianoce 😀

kupcovci
10. nov 2015

U nas zo bolo lego duplo môj prvý valčík. Kubko vlaciky zboznuje keďže tatino robí v práci vedúceho posunu na koľajovej doprave takže je jeho veľkým vzorom a vkuse rozpráva len o vlacikoch 🙂

petra7alex
10. nov 2015

U nas bolo prve lego duplo hasicske, ktore sa uz nepredava. V sade bol hasicsky vrtulnik, cln, auta a hasici.

mimi321
10. nov 2015

Prvy bol box myslim 101 kusov tam bolo... ale malo bolo tak dokupujeme a dokupujeme... jezisko donesie okrem ineho aj duplo samozrejme pretoze dupla nie je nikdy dost mi maly tvrdi. 😊

anavik29
10. nov 2015

moje dve deticky Risko (2) a Katuska (1) sa radi hravaju s vlacikom s cislicami, najviac ich bavi stavat velikansku vezu z cisel, Risko ma okrem toho este aj poziarnicke auto a uz teraz rozmyslame, ktore Lego Duplo prinesie Jezisko, ale obavam sa, ze tento rok uz musi priniest kazdemu to svoje, pretoze natahovacky o stavebnicu su na dennom poriadku, idealne by bolo - dievcenske a chlapcenske, dajte tip ak mate skusenost, budem rada

bara_lego
autor
10. nov 2015

@kikulula a víte, že mě to fascinuje stejně tak, jako vás? 🙂 Je to prostě tak, že kostky LEGO DUPLO jsou věčné a vděčné 🙂

angelika4
10. nov 2015

Naše prvé Lego Duplo bol: Medvedík Pu a jeho domček + Mc Queen kamión, keď malý mal 2 roky 🙂
Odvtedy lego duplo len rozrastá a rozrastá a máme už skoro všetko 🙂
Je nám len ľúto že málo noviniek vychádza :(
Potešili by aj nové sady z rozprávok ako mimoni, mickey alebo vianočná edícia , mikuláš atď :(
Ináč malý už má 6 rokov, ale s duplom sa hráme skoro každý deň 🙂

danaholanova
10. nov 2015

U nás sme prvé lego duplo dostali od bratrancov to už pred 6 rokmi a bolo to hasičské auto a postavičky hulk, spiderman a pieskovy muž. Potom sme už kupovali všetko možne ale hlavne vláčik a iné kocky. Aj keď syn už má 8 rokov a stavia aj lego technik, vždy sa s duplom rád zahrá a keďže máme aj deti z domova im to veľmi pomáha pri poznávaní farieb, tvarov, zvieratiek. Lego je super aj keď tá cena je dosť vysoká a nie každý si to môže dovoliť. Ale kvalita je výborná, lebo za tie roky všetko vyzerá ako nové 🙂 🙂 🙂

purinkaa
10. nov 2015

Nase prve lego duplo bolo cerpacia stanica a chlapec v obchode a nase baby neskutocne bavi, jedna z naj hraciek, ktora ich dokaze zabavit !!!

janikes
10. nov 2015

keďže máme doma traktoristu 🙂, tak to bol "môj prvý traktor" a hneď na to "velká farma". Teraz si muž brúsi zuby na vláčikové duplo, samozrejme hneď to najväčšie...no veď aj on si plní svoj sen 😀

ivanamec
10. nov 2015

prva bola sada s krokodilom, zirafou, zebrou,... taka Afrika a mame ho doteraz a stale sa s nim hrame a pribudlo samozrejme dalsie a aj klasicke lego 🙂

lokilonda
10. nov 2015

U nás to bolo Duplo ZOO a mánia začala 😀 ... len dokupujeme a dokupujeme a koľkokrát deti sú už od hry fuč a mamina sa hrá ďalej ... dobré antidepresívum 😉

prada11
11. nov 2015

My ešte Lego nemáme ziadne ale už sa velmi tesim až ju ta nasa slečna dostane. Myslím, ze svoje prvé Lego Duplo si najde pod stromečekom.

svetlik1503
11. nov 2015

...bola to súťaž na Lego stránke a prišli nám asi 3 kocky lega dupla a nejaké hracie karty. Načo som sa schuti zasmiala, že ako sa stým zahráme. Avšak o nejaký čas sme v Dm drogerii k nejakému nákupu dostali ďalšie lego duplo a bol to baíiček s ľadovím medveďom,a tučniakom a odvtedy na tom fičíme až mam niekedy pocit, že viacej ja ako dcérka /pretože v detstve som milovala lego ale bohužiaľ doma som ho nemala len u kamarátok a tak.../

bara_lego
autor
11. nov 2015

@prada11 Pokud byste se ráda inspirovala, jaké první LEGO DUPLO pořídit, mile ráda Vám dám několik tipů 🙂

bara_lego
autor
11. nov 2015

@svetlik1503 i takto se dá začít s LEGO DUPLO a moc mě těší, že vaši rodinu tolik zaujalo a chytilo 🙂 A jaké LEGO DUPLO patří k tomu nejoblíbenějšímu? 🙂

mischief
11. nov 2015

mali prvu stavebnici lego kocky a podlozky ale najviac ich oslovil lego duplo vlacik s tym sa najviac zahraju ale taraz maju novinku kde sa ucia hrat aj s legovym volvom ale to su pod dozorom manzela

bara_lego
autor
11. nov 2015

Jsem nadšená z vašich komentářů a děkuji všem, kteří se účastníte diskuze 🙂 LEGO DUPLO nás všechny pohltilo a my bychom si s kostkami hrály dnes a denně, že? Také se hraním si se stavebnicemi rády navracíte do dětských let? Já ano, je to ten nejlepší relax🙂 Hezký den všem, Bára

farenka
11. nov 2015

Nase prve duplo bolo moja prva zahrada. od vtedy uz mame doma jednu velku krabicu na lego duplo a dalsiu vlku krabicu na klasicke lego. Je to u nas jedna z najoblubenejsich hraciek a Jezisko nam tento rok tiez urcite nejake lego prinesie 🙂

lucindamax
11. nov 2015

Nase prve lego duplo bolo moja prva farma, ktore dostal od babiny. Mame aj videjko ako sa da s legom hrat 🙂 Potom uz mal kazdy clen rodiny za ulohu kupit na sviatok dalsi prirastok. A tak sa nasa zbierka pomaly za rok obohatila o moj prvy vlacik, moje letisko, nakladne auto, skolsky autobus, traktor a domcek so smyklavkou, po ktorej sa smykaju kazdy den nie len lego postavicky , ale aj lego zvieratka :D Lego jepodla mna ta najkreativnejsia hracka pre vsetky vekove kategorie, som zan naozaj vdacna 🙂

alexanotbad
11. nov 2015

Mala krabicka macko Pooh 🙂

domi1988
11. nov 2015

Prosim vas ake lego duplo mam kupit 2 rocnej slecne? Poradte,je ich tolko,ze sa neviem rozhodnut co by ju najviac bavilo..dakujem

bara_lego
autor
11. nov 2015

@domi1988 pokud by se jednalo o vaše první LEGO DUPLO, tak bych Vám doporučila pořídit si např. LEGO DUPLO Box plný zábavy, ve kterém naleznete velké množství těch nejrozmanitějších DUPLO kostek, se kterými můžete začít stavět první věže a domečky. Jestli už první zkušenosti s LEGO DUPLO máte za sebou, co takhle stavebnice, které vás zavedou přímo do přírody? LEGO DUPLO Lesopark je skvělou volbou pro poznání lesních zvířátek (http://www.dracik.sk/10584-lego-duplo-lesopark/) nebo s LEGO DUPLO Divé kačky si užijete mnoho kačeřího dobrodružství. Ovšem s Doktorkou Plyšiakovou rovněž nešlápnete vedle a vaše malá se s ní může naučit ošetřovat vlastní plyšová zvířátka 🙂 Bára

esme22
11. nov 2015

Naše prvé lego duplo je kreatívny box a môj prvý domček, pod stromček sa chystam dokupit Moj prvý vláčiť, minle sme boli u kamarátky a naša slečna sa nevedela od vláčika odtrhnuť 🙂 a možno dokúpim aj ZOO alebo stajne 🙂

prada11
11. nov 2015

@bara_lego Dobrý deň. Budem velmi rada keď mi poradite z vyberom prvého lega. Zatial sa viem orienovat len vekom na krabici a tým, že je to pre dievcatko. Dakujem.

bara_lego
autor
11. nov 2015

@lucindamax perfektně a efektivně jste rozšířila síť svých dodavatelů LEGO DUPLO 😀 užívejte si hraní s kostkami dále tak, jako doposud 🙂 Bára

zuzanitaina40
11. nov 2015

U nas to bolo lego duplo zoo. Potom dcerka dostala lego varenie (cislo 10587). No na Vianoce by ju urcite potesilo dalsie lego. A myslim, ze ju legomania pohlti, kedze jej ocka prezyvali "Legúšik" ked bol maly 🙂 🙂 🙂, pretoze dokazal aj 4 hodiny vkuse skladat, ani hladny nebol🙂)

bara_lego
autor
11. nov 2015

@prada11 těší mě, že jste rozhodla pořídit vašemu děvčátku první stavebnici LEGO DUPLO. Tato základní souprava se skvělé hodí pro první stavění věží a hadů. Děti mají možnost si na ní kostky prvně ošahat aseznámit se nimi http://www.dracik.sk/6176-lego-duplo-zakladna-s.... Poté se můžete přesunout k začátečnickým sadám z řady moje první LEGO DUPLO. S těmito stavebnicemi se děti nejen učí stavět, rozvíjet jemnou motoriku a představivost, zároveň se mohou učit barvy a čísla, aktivity denního režimu, ovoce i zvířátka. Zkuste například LEGO DUPLO Môj prvý autobus, moja prvá farma, Môj prvý domček na hranie, Môj prvý traktor nebo Môj prvý vláčik 🙂 Každá z těchto stavebnic je vhodná pro začínající stavitele, pro holčičky a kluky, a každá se zaměřuje trochu na něco jiné. Jsem zvědavá, která vám padne do oka 🙂 Pokud byste si přála další informace, jsem tu pro Vás 🙂) Bára