SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.
Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

Ahoj, mám pocit že niekedy pomáhajú deti objavovať svet mne a nie ja im. Máme 3 deti. Keď bol najstarší syn malý, upozornil ma na každý vlak ktorý počul, na každú lienku, ktorú našiel, samozrejme na všetky traktory a bagre a musela som sa naučiť ako sa tie ktoré stroje odborne volajú pretože som dovtedy asi celkom netušila aký je rozdiel medzi bagrom a buldozérom. Potom sa narodila dcéra a musela som sa trošku preorientovať na bábiky a kočiariky. Chodili sme spolu na prechádzky a človek nanovo prostredníctvom detí vníma svet okolo seba.samozrejme sa spolu hráme ale všetky deti sa najradšej hrajú na dospelých a na činnosti ktoré vidia robiť dospelých. A tak mal syn malý traktor, pomáhal s hrabaním listov v záhrade, deti veľmi radi polievali kvety a pomáhali vo všetkom čo videli robiť nás rodičov. To už ani nehovorím o kuchyni a spoločnom vianočnom pečení a zdobení medovníkov. Teraz sú už aspoň tí dvaja trošku starší a tak sme presedlali na rôzne stolové a strategické hry a tam sa snažíme pracovať na našich vzájomných vzťahoch a súdržnosti rodiny. Takto vzájomne objavujeme spolu svet v malom doma a aj ten veľký trošku ďalej keď idú deti do školy či škôlky ...
Anezka objavuje svet najradsej spolu so sestrou 5r a bratom 7r.vsetko co robia oni robi aj ona ,je strasne zlata ked opakuje radost sa pozerat.A ked su v skole a v skolke hrame sa s hrackami,chodime do dvora a na prechadzky a ani nevieme ako je poobede vracaju sa jej surodenci,posantia spolu vonku aj dnu a vecer zaspia ako anjeliky.Dni bezia ako voda a preto si treba vychutnat spolocne chvile lebo ani sa nenazdame a budu dospelaci.
Ahoj ja mam tri deturence a najmenšia LIanka miluje cestovat v autobuse to je pre nu obrovska zabava😁
S legom duplo zoo, sme sa naucili zvieratka a zvuky k nim. Moja dcera je taky maly chalanicko a tak sme dostali uz davno lego zamok a tak sa konecne zacala hrat aj s babikami, autobusy miluje a preto podnikame vylety, aj ked len vyhliadkove cez cele mesto. Pred davnym casom nam pozicala znama, lego s vlacikom, ktory je na bateky a ma kolajnicky, to je uplna nadhera. Kazdy bozi den sa s tym hrame a mame v obyvacke rozlozene vsetko, co postavime. Krasne sa s tym vie pohrat a hlavne motorika sa tym dobre trenuje. Lego vsetkeho druhu je najkrajsia hracka pre celu rodinu 🙂
Dcera má teprve 9 měsíců a ještě nechodí, proto zatím objevuje svět spíše doma. Plazením prozkoumává jednotlivé místnosti, kolikrát i někde uvízne, a já musím zasáhnout a vysvobodit ji. Dnes jsem ji poprvé chvilku i hledala, zalezla mezi gauč a křeslo a hlavičku měla pod záclonou 🙂 Postupně se odhodlává i do dalších místností, když jsem v kuchyni, tak za mnou přileze a nakukuje na mě. Včera se schovávala v pokojíčku za dveře, vykoukla na mě, usmála se a zase zavřela 🙂 Jinak každý den jí čteme pohádky, knížky má stejně nejraději, má svoje leporela a omyvatelné knihy, ze kterých si sama vybírá, "čte" si je, směje se na obrázky, okusuje je.. Je to neuvěřitelné, jak má z každé nové věci radost, všechno je pro ni zajímavé. Hračky má naskládané v košíku, to pak nakupuje a vesele vybírá, se kterou si bude hrát, zbytek zahazuje za sebe 🙂
Svet objavujeme s Peťkom doma, ale aj vonku. Každý deň je rovnaký a predsa iný. Vždy niečo nové objaví, zistí, dokáže. Doma spolu robíme všetko, perieme, varíme, upratujeme, hráme sa, čítame knihy, polievame kvety, tancujeme i spievame. Ale vonku je to preňho oveľa zaujímavejšie. Na záhrade pomáhal sadiť zeleninu, zbierať ovocie a zeleninu, hrabať lístie, ale aj ochutnať trávu či hlinu. Pri objavovaní sveta mu pomáhajú aj sliepky, zajace a barany na dvore a naši dvaja psíkovia, ktorých kŕmi a najradšej im hádže loptu a naháňa ich. Fascinuje ho aj návšteva družstva, kde môže pozorovať a hladkať kravičky 🙂 Kupujem mu hračky, ktoré rozvíjajú jeho fantáziu, ale i motoriku.
Každý deň, plno otázok a na každú treba správnu odpoveď. Byť pri tom, ako naše dieťa objavuje svet je jedinečný zážitok nielen pre nás rodičov, ale aj okolie. Rozprávať, ukazovať, nechať vyskúšať, vysvetľovať. Pri všetkých činnosti, pri ktorých sa to dá, nám náš malý synček pomáha. Pri príprave koláča, počnúc rozbíjaním vajíčok, pokračuje vážením múky, miešaním, mastením plechu, alebo klepaní rezňov. Zábavu má aj pri umývaní topánok, koliesok na bugine, vysávaní, zametaní, ukladaní prádla do práčky, podávaní štipcov. Dozerá na tata, či si dobre oholil bradu 🙂. Triedi odpad - vie kam odložiť papierové letáky a kam patria plastové fľaše. To sú také bežné činnosti. Stále niečo maľujeme, majstrujeme, striháme a lepíme, radi sa inšpirujeme monte hrami, ale nie som žiadna monte mama. Chodíme von na prechádzky, spoznávame stromy, kvietky, zvieratká, vozíme sa vláčikom do blízkeho mestečka, kde je veľká vlaková stanica a obdivujeme vlaky. Na prechádzkach v meste stretávame rôznych ľudí, tak sa od malička učí, že nie všetci majú zdravé nôžky a musia používať vozík či barle, a nie všetci ľudia majú zdravé očká, preto potrebujú paličku a vodiaceho psíka. Čítame všetko, čo riaditeľovi zemegule príde pod ruku, od letákov cez detské knihy, najnovšie sme prezerali dedkovu zbierku známok a domáceho lekára, ktorý je hádam ťažší ako syn. Cez víkend sme museli ísť pozrieť čističku vôd, ktorú máme v meste, lebo veď kam odpláva všetko, čo skončí v záchode. Vždy hovoríme pravdivú odpoveď, prispôsobenú jeho chápaniu a ak je možné, nechávame ho aby sám vyskúšal nové veci, ktoré ho zaujímajú. Samozrejme, že má veľa hračiek, z ktorých ho každá zatiaľ baví chvíľku, sú medzi nimi aj obľúbené topky, napr. moje staré takmer tridsaťročné lego, pexeso, drevené koľajnice a vláčiky, zvieratká, hra na obchod s pokladňou, detská kuchyňa. Je to úžasné, zábavné ale aj veľmi náročné. Robota ti neutečie preč, ak ukážeš svojmu dieťaťu dúhu. Ale dúha nebude čakať, kým dokončíš robotu. (čínske príslovie)
Milujeme lego vsetci doma, kazdy den staviame manzel je velky fanusik Gregorovi stavia neuveritelne veci, lietajuce auta, stanice rozne, mame vlacik s celou drahou, zabava najvacsia, autobus by sa nam hodil do serie...
Nase prve lego bola farma a safari. Hral sa syn a teraz aj dcera. Deti zboznuju zvieratka. Syn sa hra uz s legom pre 6 rocne deticky a nesmierne ho bavi skladanie. Dcerka ma 1,5 roka, ale vie sa zahrat s kockami a skladat ich do vezicky a tesi sa s kvetiniek a uklada si zvieratka do ohradky a aj farmarov a farmarky. Som rada, ze nieco taketo existuje a mozu sa deti vyhrat a tesit. Potom sa tesime aj my rodicia, ze podporujeme detsku tvorivu cinnost.
moj syncek ma sice iba 10 mesiacikov, ale svet objavujeme spolu od jeho narodenia a to velmi aktivne len co nas prepustili z porodnice sa vobec nestranime prirode ani spolocnosti, najprv sme zacali spoznavat svet tak, ze sme sa ucili spoznavat nasu rodinku,kamaratov, aby bol spolocensky a nebal sa ludi, neskor tak, ze sme chodili a stale chodime do prirody, uz od malicka mu ukazujeme zvieratka na dvore u baky, na farme aj v ZOO, doma mame korytnacku ktoru rad pozoruje a skuma co to je za tvora 🙂 pozorujeme spolu mravcekov, motylikov, ale najviac ho asi bavia muchy 🙂 spoznavame stromy a kvietky, stromy a listy su syncekovou srdcovkou🙂 ked ideme po parku vzdy nacahuje rucicky a chce si chytit listok na strome, manzel potom stromcekom zacne triast a listy a hybu a maly ide vyskocit z koze ked to vidi, smeje sa a blazni 🙂 izbove kvety miluje tiez, mozno bude botanik🙂 ma rad cestovanie a nevadia mu ani dlhe cesty, napocudovanie vobec neplace a fascinovane pozoruje minajucu sa krajinu 🙂 par krat sme boli na ture na hrade, ale to vacsinou cesty prespinkal v manduce, ale ked sa zobudil fascinovane pozeral, kde sa to nachadza 🙂 svet skumame ako zo strany prirody tak aj zo strany mesta, radi chodime na vylety do roznych miest , kde moze pozorovat ruch velkomesta ako aj pokoj maleho mestecka, pocuje nove zvuky ako vlak, tatrovka, rozhlas ci zblnkotanie fontany, viem, ze je este malicky a vela veci si nebude pamatat, ale som presvedcena, ze sa mu to vsetko uklada do hlavicky a obohacuje to jeho osobnost,skusame objavovat vsetky krasy sveta a tak uz skusal clapkanie v jazere, v bazene a chodime na babatkovske pavanie kde sa uci spoznat aj ine deticky a uci sa nove veci spojene s plavanim, potapanim a discipliou, taktiez miluje masaze, svet spoznava aj vdaka dotykom maminkinych jemnych ruk 🙂 dotyky su podla mna velmi dolezite a tak mu dovolim pod mojim dozorom obchytkat si malymi rucikami co chce, dotykmi svet spozna velmi inzenzivne, nauci sa ze ked sa chyti niecoho horuceho bude to boliet a tak si nabuduce da pozor a viac krat to neurobi 🙂 najradsej samozrejme hladka moju a ockovu tvar :- )hudba je podla mna dolezitou sucastou zivota a tak spoznavame spolu rozne zanre, ma rad detsku hudbu, ale aj rock a okrem fihy a spievankova sa mu paci aj pink floyd a napocudovanie ockova oblubena metallica 🙂 mozno aj preto, ze ked bol este v brusku boli sme s ockom na koncerte 🙂 samozreme svet spoznavame aj vdaka chutiam a tak skusame sladke, ale aj kysle a horke, najradej ma vsak ovocne domace vyzivky a maskovu polievockus mrkvou, skusali sme mu dat ochutnat aj zmrzlinu, ale ta mu nejako nechutila 🙂 detsky svet je predovsetkym svet hraciek a roznych krasnych farebnych, mnohotvarych detskych pomocok a tak sa mu snazime kupovat hracky, ktore rozvyjaju jeho jemnu motoriku, logiku a myslenie, ale kedze je este velmi malicky hrame sa zatial iba s jednoduchymi hrackami a na stavebnicu lego si este par mesiacov pocka, ale urcite by ho velmi potesila, je velmi vnimavy a hravy, uz teraz skusa spojit hrkalku s hrazadielkom 🙂 zatial ma rad hryzadielka roznych tvarov a hudobne hracky, co svietia, hraju a blikaju, hracky ktore moze cmulkat a zuvat a vsetko co suti 🙂 no a number 1 su sacky, ktore sustia tie mu robia asi najvacsiu radost 🙂 ale ked bude po mne bude urcite milovat lego, ja som ho totiz v detstve milovala a tajne dufala, ze dostanem na kazde vianoce a vzdy som dostala barbiny a zavidela bratovi 😀 😀 😀 lego je podla mna jednou z najoriginalnejsich, nestarnucich a overenych hraciek, ktora nikdy nesklame a potesia sa mu ako malinke deticky tak aj starsie a my by sme sa potesili velmi prevelmi keby sme jedno take krasne vyhrali pre synceka 🙂 pekny den
My si tak pospolu pekne zijeme a spolocne vela novych veci objavujeme. Nielen deti,ale i my dospeli zistujeme pri tom deckom objavovani mnoho novych veci a novych pohladov na stare veci a situacie. Deti ovjavuju nove veci a pri tom menia i naš pohlad dospelych na ten naš svet. A ten je s detmi akysi veselsi a pestrofarebnejší. Pekne do seba veci zapadaju ako tie povestne kocky lega.
Prve lego sme si vypytali na prve narodeniny a odvtedy je súčasťou každého dňa u nas. Začali sme skladať zvieratka, neskôr vežu, skladali sme kocky na velkej podložke a dnes mame dva roky a z kociek si nahradzame hracky ako garaz pre auta, ohrady pre zvieratka, bludisko ... Zvieratka poznavame vďaka duplu, autíčka, traktory, motorky a podobne tiež. Spoznávame vonkajší svet prechádzkami a výletmi vždy s duplo zvieratkami v rukách 🙂
moja dcerka je velmi zvedave stvorenie, vonku nie je nic co by ju nezaujimalo, od kamienkov cez zvieratka az po auta, ci autobusy. Vonku travime velmi vela casu,ale doma sa tiez nenudime...dcerka ma 15 mesiacov a bavia ju doma aj hracky aj vsetko, co pouzivam ja...takze rano zacina s hrncami, ktore premiestni, potom vytiahne metlu, neskor riesi zavaraniny v spajzi a veze sklada vacsinou z krabic od umeleho mlieka...z hraciek zboznuje navliekanie goralikov a aj male zvieratka, s ktorymi sa casto hrame aj v stavebnici lego duplo...najradsej vsak svet objavuje so svojou velkou stvrorocnou sestrou, po ktorej opakuje uplne vsetko a kazdy den o tretej caka na chodbe, kedy uz konecne pre nu pojdeme do skolky 🙂
Lego duplo som kúpila synčekovi, ešte nemal ani 1,5 roka, bol to LEGO Duplo vláčik s číslami od 1 - do 9.
Neskutočne ho to zaujalo a cez túto hračku začal obľubovať čísla, veľmi rýchlo sa naučil čísla od 1- do 10 a neskôr keď sme šli po ulici a uvidel nejaké číslo, tak ukazoval prstom aha číslo. Lego Duplo vláčik s číslami je stále najobľúbenejšia hračka s pomedzi všetkých a aj vďaka nej má synček teraz už 3 roky na čísla nezanevrel a ovláda už sám napočítať do 100, dokonca aj napísať a rozumie aj postupnosti. Takže môj príspevok znie ako sme objavili svet čísiel pomocou lego duplo. Ďakujeme.
Svet s dcérkou objavujeme hlavne vtedy, keď sedí na nočníku. Len vtedy je ochotná v kľude sedieť a listovať si knižku, nechať si niečo vysvetliť a niečo zopakovať.
Potom vtedy keď sme v prírode, tak ju tam všetko zaujíma, všetko objavuje a na všetko ukazuje, že čo to je, ale len svojou rečou, kedže ešte nevie hovoriť. Inak je veeeelmi tvrdohlavá a nič si nechce dať vysvetliť alebo ukázať, stále musíme výmyšľať spôsoby ako ju zaujať a niečo ju naučiť.
Lego ešte nemá, určite by ju vedelo očariť a spolu s ním by sme mohli objavovať svet spolu.
mám baby dvojičky a svet sa učia spoznávať tak, že ho žijú so mnou a nie ja s nimi, takže spolu varíme, čítame, počúvame hudbu, tancujeme, perieme, žehlíme, chodíme do obchodu a do prírody, vozíme sa v aute, ideme pozrieť moje kolegyne, skrátka sa neposadíme pred telku a nečumíme do nej, ale učíme ich aj s manželom žiť život s otvorenými očami aktívne a nie len pasívne prijímať informácie 🙂 Lego je jedna z hračiek, ktoré mi imponujú, lebo podporujú detskú kreativitu a čo si budeme klamať, zahráme sa radi aj my dospelí 😀
ako veľa snaživých a tvorivých mamičiek, tak aj ja sa snažím s mojimi deťmi zahrať 🙂 keď sme bývali na dedine u svokrovcov, tak objavovanie sveta bola jedná veľká zábava 😀 vtedy sme mali ešte len syna. za 3roky, čo sme tam žili, tak sa naučil farmárčiť, s dedkom a aj s tatkom sú zohratá partia 😉 chodil kŕmiť zvieratká (sliepočky, zajačiky, psy, húsky keď boli malé) a dodnes, keď tam zavítame, tak musíme naňho čakať kým s dedkom pokrmy statok. najnovšie pribudol kocúrik, tak sa stará aj oňho, sú kamoši a malá dcérka sa tiež rada pridá 🙂 pridávam foto...no a tiež chodievame spoločne trhať rôzne bylinky na čajík. samozrejme, že aj na výlety chodíme...takže objavovanie sveta nás baví, hlavne v prírode. odkedy sme v meste, tak sme skôr na ihriskách a spoznávame nových kamarátov a tiež nové autá, čo sme na dedine nevídali. no keď sa nedá ísť vonku, al. sme chorí tak zväčša modelujeme z plastelíny, čítame rôzne knižky, varíme- to je top. plánujeme kúpiť pod stromček kuchynku a tiež sme rozmýšľali nad legom. máme doma nejaké kocky, ale nie lego a mne sa veľmi páči, že je také kreatívne, prepracované...už skôr sme chceli, len sa nevieme rozhodnúť aké a keďže finančne to nie je najlacnejšie...takže už sa veeeeľmi teším na tento týždeň s Vami a Vaše tipy, rady🙂 ps. jasné, že aj nás by darček potešil, koho nie 🙂
Dvojročný synček Adamko, (alebo ako my ho voláme Adibadi) v poslednom čase si objavil v izbičke svojej staršej sestry dávno odložený balík Lego Duplo, s ktorým sa už dcérka nechce hrať, a odvtedy každé ráno, keď sa zobudí, vypije mliečko a už uteká skladať. A skladá a rozoberá, a skladá a rozoberá celý deň. Strašne sa mu to zapáčilo, máme sadu kaviareň a autíčka, a určite by sa potešil keby mal aj autobus... 🙂
Ja mojich drobcov nechavam spoznavat svet samych. Vsade kam ideme, ci uz do prirody alebo ked sme aj doma. Snazim sa ich usmernovat, ale rozhodnutia nechavam na nich. Samozrejme adekvatne ich veku. S duplom sa hravaju a dokazu vymysliet take veci, ze mna dospelu by to ani len nenapadlo. Paci sa mi, ze deti su take vynaliezave a lego ich v tom podporuje. Obcas sa pripojim k nim a tvorime spolu. Viem, ze kazda dalsia krabica dupla ich zarucene potesi. A nie len ich ☺ vtedy si aj ja mozem trosku od nich oddychnut.
LEGO DUPLO bohužiaľ nemáme doma,len LEGO SITY,mame doma tvoriteľa Rolka,ktorý veľmi rád niečo tvorí,veľmi by nás potešilo ak by sme vyhrali LEGO DUPLO,ale doprajeme aj iným detičkam 🙂
Učíme sa objavovať svet tak že stále cestujeme vlačikom či autobusom,milujeme prírodu,zvieratka,zbierame všetko možné od prírody a tvoríme..
Učili sme sa objavovať zážitkovo, vždy sme si niečo ukázali, vyrobili, nakreslili. Pomáhalo nám pri tom aj lego Duplo, napr. čísla sme sa naučili pomocou vláčika s kockami, na ktorých boli čísla napísané. Ďakujeme
Nasa mala princezna je velmi zive a neposedne dieta. Ma 2,5 roka. Najradsej sa hra na realny zivot... Pomaha mi s varenim, perieme, vesiame pradlo, velmi rada pecie aj vo svojej kuchynke. Miluje vlacikovu drahu ale najviac sa vyhra s legom. Zatial mame farmu🙂 a asi od pol roka je zblaznena do autobusov🙂vacsina dievcatok v jej veku sa hra s babikami a mi takmer denne chodime na autobusovu stanicu obdivovat autobusy, kolko ich je, farbicky..a najradsej sa v nich vozi k babke a dedkovi na dedinu, kde s udivom obdivuje zvieratka...potom doma sa hrame s legom na farmu u babky, stara sa o zvieratka...lego nam dava priestor a dovoluje popustit uzdu fantazii akoby sme to prezivali v realnom zivote..a tiez je to hracka ktora znesie detske vrtochy a je takmer neznicitelna...a tieto vianoce sa chystame rozsirit zbierku, lebo si myslim, ze je to dobra investicia🙂
Náš Adamko je od narodenia veľmi živé a aktívne dieťa. Neobsedí pri ničom ale objavovanie a spoznávanie sveta je jeho celodennou činnosťou. Snažím ho v tomto spoznávaní čo najmenej brzdiť ale s ohľadom na bezpečnosť. Miluje obrázkové knižky, vždy mi chytí prst a ďobká s ním do obrázkov a ja musím hovoriť čo to je. vonku behá, lozí, skáče v kalužiach i v blate 😀 miluje fúkať do odkvitnutých púpav. Ukazujem mu chrobáčikov, slimákov ale aj vtáčikov a iné zvieratá. Máme to šťastie, že svokrovci bývajú len pár domov od nás a chovajú zvieratá od výmyslu sveta, takže syn vie ako vyzerajú aj 1 dňové prasiatka, kravičky a teliatka, s radosťou hladká malých zajačikov, kačičky aj šteniatka. Zábava na celé leto bolo naháňať sliepky a husy vo výbehu až sme sa báli či z toho behu nepodochnú (keby sa dalo pridám aj video 🙂 ) Cez víkendy sme mu zas ukazovali zvieratká v ZOO a vždy keď bolo pekné počasie, sadli sme na bycikel a šli k jazerám ktoré máme 500 m od domu pozorovať rybárov, kačky a hádzať kamienky do vody (v okolí jazier by ste teraz nenašli ani jeden malý kameň 😀 ) Teraz keď je horšie počasie a skoro tma, skúšame doma kinetický piesok, lego, rôzne autíčka a kreslenie. Lego Duplo máme len jedno s takou lodičkou a dvomi zvieratkami a začala ho baviť až posledný mesiac, dovtedy sa hrával len s tou loďkou vo vani 🙂 ale už rozmýšlame že zbierku lega rozšírime na Vianoce nech má z čoho stavať ...
Mam dve deti. Obe su neuveritelne zvedave a kazdy den ma zahrnaju mnozstvom otázok, ktore zacinaju slovom preco? syncek ma 3 roky a autobus je jeho najoblubenejsi dopravny prostriedok, cestujeme nim skoro kazdy den niekam, len aby sme sa previezli 🙂 najlepsim darcekom pre neho je novy autobus...do kazdeho nalozi rozne hracky a vozi ich po byte...staviame si mesta, budovy a vsetko co sme pocas dna videli...postavime cestu, bud kolajnice alebo na papier namaluje a okolo nej z lega budovy, zoo, parky...maly z lega duplo a dcera z lego friends lebo ta ma uz 7 rokov. stale doplname nove a nove veci do nasho mestecka, lebo kazdy den najdeme nieco nove, co sme este nevideli...ci uz v meste ale najlepsie veci sa najdu u babky na dedine, to je pre moje deti raj na zemi 🙂
Najlepsie sa objavuje vonku a dotykom, vsetko berieme do ruk a stale skusame a objavujeme nove veci. Deti by, podla mna, nemali byt zatvorene medzi styroma stenami, jedine v pripade, ze vonku silno prsi 🙂
Čítame, tvoríme a snažíme sa chodiť na výlety, keď sa dá, deti sa veľa pýtaju aj sami keď sa chcú niečo nové dozvedieť 🙂
Pravidelne cestujeme po Slovensku autom, keďže máme rodinu roztrúsenú na každom konci. Stále v aute vyhlasujem súťaž aby sa nenudili, takže počítame autá, hovoríme farby, sledujeme čo je okolo, či les alebo len polia. Mladší sa zatiaľ len pozerá ale staršieho to celkom baví.
Najväčší zážitok bol asi minulé leto keď sa viezli v historickom vláčiku. Asi len pol hodinku ale bolo to pre nich úplne nové, keďže nám tu nablízku vlaky nejazdia. Aspoň nie také na ktorých by sa povozili.
My jazdime autom vsade, s babkou, prababkou po doktoroch. Sme z dediny a moj najmensi Martinko od narodenia beha do mesta,je dieta vychovane v aute 😉 . Stale chodime s prababkou k lekarom, cestou vidime kopu zvieratka, auta, pocasie co nam nepraje niekedy. S tatinou ktory ma stolarsku dielnu v byvalom druzstve, ale stale tam maju zvieratka ktore aj vonaju 😒 fuj,ale vyzeraju aj zaujimavo. Moj najstarsi Samko je velky Lego maniak,stale mame Ego zvieratka duplo a tu uz viac ako 6rokov,takze bude mat aj Matko. Ale urcite potesi oboch dalsia lego zostava
S nasim Palkom radi chodime vonku kde objavuje stromceky velmi sa mu pacia auticka,motorky, autobusi a teraz je najväčšim hitom vláčik 🙂 priroda sa mu strasne paci a hlavne ked prisla jesen a mame na zemi kopec listia po ktorom sa moze santit... je toho strasne vela ako objavujeme veci atd...
preto by nas velmi potesilo lego duplo autobus ci vlacik alebo aj nejake ine...tesime sa na dalsie spolocne objavovanie co nas caka 🙂

Moj maly patri medzi tie aktivnejsie deticky a preto vsetok cas ktory sa da travit vonku travime tam. Okrem casu na detskych ihriskach dokaze aj hodiny obstat na vlakovej ci autobusovej stanici a pozerat na vlaciky a autobusy. Taktiez sa mu velmi pacia velke stroje bagre miesacky a i. Minuly rok dostal pod stromcek lego vlacik a teda necakala som ze sa dokaze s niecim pohrat dlhsie ako 5 min 😉 Odvtedy sme mu prikupili viacero stavebnic - poziarnu zbrojnicu, zvieratka, hasicske auticko a musim povedat ze sa hra s tym denno denne. Autobus este nemame ale urcite by ho velmi potesil.