icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
katarinauhrikova
12. nov 2015

Ako sa dieťa najradšej učí? No predsa hrou, a lego duplo je ideálna hračka pre detičky na učenie a rozvíjanie všetkých zmyslov.

janka200
12. nov 2015

Rozmislame ze by sme este pod stromcek dokupili dalsiu stavebnicu LEGO DUPLO lebo si deti rozvijaju svoju fantaziu.

zpelzlova
12. nov 2015

Mame doma štyri deti, takže o zábavu je postarané. Svet objavujeme vonku v prírode alebo doma pri knižkách. Ked mala dcéra 2 roky vybrali sme sa s deťmi do minizoo. Ocino sa jej pýtal ako robia jednotlivé zvieratká. A ona mu poslušne pri každom zvieratku odpovedala. Pri kravičke - muuu, pri psíkovi - hav, hav, pri mačičke - mňau mňau, pri moriakovi - hudry, hudry, ..... až sme prešli celú zoo a ocinovi už prišla fantázia na zvieratká, tak sa pýta dcéry ako robí mamina. A ona pohotovo odpovedala že: "mamina robi - petan, petan" (čo v preklade znamená prestaň prestaň - čo som jej hovorila vždy keď robila nejaku neplechu).

mmmj
12. nov 2015

Najmä spoločne a s láskou. Aby vedeli, že svet je dobré miesto a aby ho takým aj oni robili.

splasenasrna
12. nov 2015

My spoznávame všetko cez chute. Jedlo, papier, kľúče, papuče - všetko nám chutí. Duplo kocky sú super v tom, že sú farebné a veľké. Minule sme navštívili moju mamu a tá vynášala moju škatuľu Dupla z puvnice, že dá poumývať všetky kocky do umývačky, aby sa mal jej vnúčik s čím hrať. Tak čoskoro ochutnáme aj Duplo. 🙂

glumdolf
12. nov 2015

Tak u syna to bolo ľahké - zamiloval si lego a tak sme všetky taje sveta objavovali prostredníctvom lega - stavali sme jednoduché loďky - budovali zoo, kde sme sa učili zvieratká a hrali sa na požiarnikov. čo nezvládlo lego - zvládli výlety do prírody 🙂 S dcérkou 2,5 ročnou to bolo trošku inak - tu už neobjavuje my s ňou ale náš veľký prvák MAťko jej všetko ukazuje. Pokúšame sa rozvíjať jej svet pomocou rôznych spoločenských hier, pomocou výletov do lesa, na farmu a taktiež stavaním z lega (znova sme si postavili zoo ale hasičov vystriedali princezné a zámok 🙂

hopina1
12. nov 2015

S malou najradšej chodíme do prírody. A spoznávame stále čosi nové. Každé ročné obdobie je niečim iným špecifické a fascinujúce. Ale najradšej asi ako každý máme leto. Budúci rok sa chystáme spoznávať hrady a zámky.

ninison
12. nov 2015

My spoznavame svet viacerymi sposobmi. Takmer kazdy den sa snazime byt vonku na zahrade, na ulici alebo v prirode...sledujeme a pozorujeme rastlinky, zvierata a ludi, vytvarame herbar z nazbieranych ulovkov, vytvarame zbierky kamenov a gastanov, zdielame a travime cas s kamaratmi.
Doma zapajame jemnu motoriku, aktualne puzzle, umelohmotne zvieratka s ktorymi hrame roleplay a samozrejme duplo. mame domcek, aktualne prestavany na obchod v ktorom sa predava 🙂

veronika2601
12. nov 2015

Dobry u nas to bolo trochu zvlastne....akokolvek som sa snazila priblizit k starsiemu synovi neeslo to..on bol taky samotar.hral sa sam do 3 rokov a vobec nerozpraval..mame za sebou kopec vysetreni...prvy krat mi poveedal mama ked mal 2,5roka...ale velky zlom nastal ked zacal chodit do skolky...v marci bude mat 4 roky a za strasne kratku dobu sa nam rozhovoril.....miluje lego duplo ucitela v skolke mi vravi,,,hra sa s tym v kuse a pritom si rozprava..aj jezisko mu ma priniest paziarnika sama lego...nevie sa dockat kedy uz budeme mat stromcek...🙂 🙂 🙂 🙂 chcem tym len povedat ze aj spravne hracky pre deti maju velku moc a naozaj pomahaju deti ucit.....a ten autobus by bol bonus

jancika82
12. nov 2015

My s dvoma detmi ( Maťko 4r. a Peťko 1,5r.) objavujeme tento svet už hádam od narodenia od útleho detstva, vnímanie zvukov, farieb, vôň, ročné obdobia a ich krásy, príroda, prechádzky, výlety, no najviac sa tešia k starým rodičom, ktorý majú 3 psov, 6 mačiek 🙂, a kedže my sme panelákový, tak to je na dedine iné dobrodružstvo 🙂. No od roka je u nás najkrajším objavovaním pri hraní a stavaní s LEGOM Duplo, to je hračka nielen pre malých ale aj pre veľkých. My s manželom staviame a staviame...naše deti nám pomáhajú, ich fantázia nemá hraníc, vymýšlajú nové veci. Milujem tento ich svet, objavujú novú dimenziu so svojimi myšlienkami a my s manželom sa vraciame spolu s nimi k spomienkam z nášho bezstarostného detstva. Milujeme chvíle s nimi, čas strávený s Legom a chvílkou pokoja. Prvá fotka je garáž a druhá fotka je žirafa 🙂 😉

kikusinka552
12. nov 2015

Bola som ešte malé dievča. LEGO kocky neboli ešte také ako dnes, neboli tam také nové prvky ako sú tu. No bola to aj tak zábava.
Ako každé dieťa som sa tešila na vianoce. Od mami som dostala nové pyžamo a papuče. O takmer pol hodinu nás prišla navštíviť rodina. V dverách kričali - "Veselé vianocéé" za chrbtom skrývali väčšiu krabicu. Rýchlo som k nim bežala. Bola som veľmi zvedavá. Podali mi ju. Rozbalila som ju ale veľmi opatrne, aby som náhodou niečo nepoškodila. Zbadala som lego. Od vianočného večera som sa s ním hrala každý deň. Myslím že lego patrí medzi najlepšia hračka per deti staršie ako tri roky. Rozvíja jemnú motoriku a myslenie dieťaťa. 🙂

vikinka007
12. nov 2015

Nasa rodinka pozostava z 5 clenov a prave najmensi Samko nas nuti znova objavovat krasy nasej prirody. Objavovanie uskutocnujeme na roznych dopravnych prostriedkoch-najcastejsie na bicykli alebo peso,avsak a dlhsie trasy vyuzivame samozrejme aj auto a vlak. Prave cestovanie vlacikom je pre nase deti najvacsim dobrodruzstvom.

julisalove
12. nov 2015

My s Natalkou byvame na dedine a mame macky a prasiatka ktore od mala rada nahana a chova ich. Chodili sme ku potoku hadzat kamienky a pozorovali sme ako lietaju vtaciky, lietadla aj vcielky. Chovali sme na potoku rybky chlebikom a pozorovali raky. Polievali sme kvietky a pozorovali ako vodou nakresleny obrazok na asfalte mizne. V zime sme si uzili sniezik ale aj mlaky cez dazdive dni a tiez s dazdnikom medzi kvapkami sa jej velmi paci. Pozorujeme chrobaciky a motyle susedia maju hydinu, ovce kravy psika a pavy sliepky husy kacky vselico mozne co ju velmi fascinuje...

minulin
12. nov 2015

Ahojte vsetci. Tak my sa doma veru skutocne UCIME objavovat svet. Pred rokom nam stanovili diagnozu detsky autizmus a odvtedy berieme zivot od zaciatku. Od prvych hraciek, zvukov, proste vsetko. Ucime sa spolu komunikovat na inej ako recovej urovni. Obrazky, svetla, znaky, farby.... Vsetko objavujeme. Velkym pomocnikom nam je prave lego duplo. Skusame ho aj spolocne skladat. Verime, ze to bude kazdy den lepsie a lepsie ;) Prajeme krasny vecer vsetkym a taky skromny odkaz rodicom zdravych deticiek: Vazte si, co doma mate! Hrajte sa, rozpravajte, lubte sa, mojkajte. Nie kazdemu je to dopriate. Mima

ekyna
12. nov 2015

My sa snažíme využiť všetko čo sa dá. A teším sa na každé obdobie detsva a z toho ako každým dňom múdrie a viac chápe a učí sa a viem, že všetko čo doňho vložím je veľmi podstatné. Lukáško má len niečo cez 1,5 roka, ale pokiaľ je pekne, tak sme vonku, miluje zbierať palice a vŕtať sa v hline a šuchotať v lísti, hrabať sa v kamienkoch. Pre mňa je veľmi dôležité, aby toto všetko zažil, aby cítil na rukách rôzne materiály a vnímal tie rozdiely a celkovo aby citlivo chápal prírodu a všetko to dôležité okolo nás. Miiluje všetky zvieratá, k čomu ho úspešne vedieme do mala. Keď prší a sme doma, tak mu napríklad dám na hranie surové cestoviny rôznych tvarov a s tými sa prehrá aj hodinu. Naberá, presýpa, zbožňuje to. Alebo zabalím jeho aj polku bytu do igelitu a ten šťastný výraz, keď dostane do ruky štetec a vodovky, ten je na nezaplatenie 🙂 takisto plastelína má u nás veľký úspech už od jedného roka. Snažím sa, aby si trénoval motoriku a on šťastne spolupracuje :D

200
12. nov 2015

Hcel com hrat 😉

zanet222
12. nov 2015

Svet je krásne miesto a je úžasné na ňom objavovať všetky veci ktoré existujú. Pre nás dospelých je veľa vecí všedných,no pri malom dieťati sa zrazu zastaví čas a na všetko sa pozeráte inak. S mojim maličkým objavujeme všetky všedné veci okolo nás, obzeráme si ich z každej strany a tešíme sa z nich spolu. Je nádherné sledovať ako si dieťa dokáže v rúčke vec obracat,pozorovať a niekedy aj stokrát zapnúť,vypnúť,zložiť,odpojiť. Keď sledujete tie malinké rúčky ako sa snažia spojiť dve kocky lega dokopy, ako sa sústredí a ako mu to veľa krát nejde. Z takýchto okamohov mám srdce plné lásky. 🙂

janafrance
12. nov 2015

Moje deti a ja objavujeme svet vonku aj vnutri. Vonku chodime na prechadzky, zbierame listy, gastany, kamienky,vetvičky atď, praca v zahradke polievanie kvietkov a zeleniny a v vnutri su to rozne aktivity s plastelinou, hlinou, farbami, pečiatkami, vyrezavackami atd. Naviac syn je velky fanusik Lega Dupla a to uz ma pomaly 6 rockou, najradsej stavia garaze, vlakove stanice, rozne modely aut a domov. Urcite by sa potesil autobusom, ktory zatial nemame/ len vlak a auto/. Dakujeme este raz ze existuje Lego, nakolko sa vie s nim zabavit dlhe hodiny🙂

ninocka84
12. nov 2015

s tomaskom sa ucime objavovat svet od malinka, schovavame si hracky a hladame ich pod miskami, na prechadzkach objavujeme co je to listie, konariky, chodime plavat a tam objavuje caro vody. skladame si kocky,citame knizky 🙂 milujem ked jeho zvedave ocka vsade vsetko objavuju a hladaju

erikaka
13. nov 2015

ako spoznávame svet?
od malička malý rád chodí na prechádzky, do lesa. všetko ho zaujíma. čítame si večer pred spaním encyklopédie /no nečudujte sa, ale ano, všetky detičky si večer čítajú rozprávky a naš drobček zakričí maminka prines hrubú velku knihu/. hravame sa spolu rozne hry chodíme na rozne výlety do prírody, do muzea, ZOO, hrady a pod. no a teraz objavujeme ten svet trochu z tej inej horšej stránky. už cca mesiac navštevujeme nemocnice. najprv sme iba chodili na chirurgické oddelenie na navštevu za naším ockom, ktorý tam ležal. potom zrazu bac, a ešte nebol ani ocino doma už sa do nemocnice dostala naša velka sestrička a samozrejme aj spolu s drobcom a s maminkou ako doprovodom. hura den D a ideme domov. no radosť bola iba 2 dni a malý a sa tam musel s maminkou vratiť zas. takže sme na detskom oddelení a dufame, že to čo nam objavili bude iba zlý sen a nas nebudú musieť poslať na onkologiu.

majka4309
13. nov 2015

svet spoznavame hlavne hrou,prechadzkami spoznavaju prirodu,citame si knuhy rozpravkove aj naucen ,chodime na vylety do zoo a na hrady.lego duplo autobus mi nam vlemi pohol rozvijat schopnosti mojich deti a objavovat svet

mata_lebenak
13. nov 2015

Keďže platí heslo: "lepšie raz vidieť ako stokrát počuť" snažíme sa deti všade brávať zo sebou a všetko im vysvetľovať, všetko si obchytať a často krát, keď sa my dospelí nedívame, aj ochutnať 🙂. Keď sa len trošku dá ideme vonku, či už do prírody, k vode alebo k babke, ktorá chová zvieratka a pestuje ovocie a zeleninu - to preto aby už od mala pochopili, že mliečko nie je z krabičku ale od kravičky a že ovocie máme zo stromov a mrkvička z pod zeme. Taktiež chodievame na rôzne festivaly a akcie organizované pre detičky, aby sme sa trošičku objavili aj čaro kultúry.Medzi naše obľúbené hračky patrí puzzle, pexeso, rôzne skladačky- aj lego, plastelina, samozrejme autíčka a vláčiky, radi maľujeme, vystrihujeme a lepíme a pri všetko si spievame veselé pesničky. No a v neposlednom rade si myslím, že deti objavujú svet tým, že opakujú všetko po dospelých a tak spolu varíme a pečieme (teda ja pečiem a oni všetko ochutnávajú a múkou "zasnežujú" kuchyňu), spolu vysávame a potom skúmame ako vysávač spapal všetky omrvinky, spolu sadíme a polievame kvietky a potom sa radujeme ako pekne kvitnú, dávame prať a vešiame prádlo a žasneme aké šikovná je práčka, keď všetky škvrny zmizli .... A večer zababušení v perinkách objavujeme s knihou v ruke svet fantázie.

kessinka
13. nov 2015

Deti vnímajú veci okolo seba a ja sa snažím vnímať deti...a spolu sa tak učíme a objavujeme svet okolo nás 🙂 Čítame si, hráme sa, maľujeme, chodíme do prírody i na rôzne podujatia, nevynecháme ani domáce práce a pri tom všetkom používame všetky zmysly 🙂 Ovoniavame kvietky (aj tie legové 🙂), pozorujeme chrobáčikov, hladkáme zvieratká, hádžeme kamienky, skáčeme po mlákach či sa váľame v lístí, počúvame štebot vtákov, spievame si, staviame veže aj garáže, pečieme a ochutnávame zdravé dobroty... všade sa dá niečo objaviť a niečo nové vyskúšať 🙂

stanislava188
13. nov 2015

snažíme sa objavovať svet všeliak keď prší vedie Lego duplo ale aj iné rozvojové hračky. Keď je pekne sme vonku ako to na dedine chodí máme tu kopu zvieratiek kravičky kozičky.... Taktiež chodíme pravidelne na rôzne podujatia pre deti ale odmalička vedieme našu dcérku k folklóru (keďže sme celá rodina folklóristi) radi počúvame pesničky a tancujeme. Skôr ako sme vedeli rozprávať sme vedeli (samozrejme po svojom) spievať pesničku mám ja hrušku... Taktiež sa snažíme našu dcéru učiť k poriadku ale rada pomáha dedkovi v záhradke hlavne v skleníku. Taktiež u nás vedú knižky hlavne kde sú autá zvieratká a záhrada 🙂

zojatx
13. nov 2015

My objavujeme svet ná výletoch, v meste aj ná dedine. Napríklad starého traktor je úžasný môžme ná ňom šoférovať ďaleko aj keď len akože:- )ná chate zase krpcovi doprajeme kúpeľ vo vandliku pri krbe z čoho ma ohromnú zábavu 🙂 alebo ná výlete v BA sme boli pozerať lietadla ná letisku a tiež milujeme aquapark. A aby sme nezabudli na kapelu, ktorú máme doma v nej náš malý hrá ná bongo alebo na klavír 🙂

esme22
13. nov 2015

S mojou dcérkou a neterkou najradšej objavujeme svet na prechádzkach. Von sa poctivo vyberieme za každého počasia a aj keď je už von tma 🙂 pozorujeme stromy, kvety, zvieratká, hmyz, momentále padajúce listy, prípadne dážď, večer hľadáme na oblohe mesiac a hviezdičky. U babky na záhradke sme cez leto sadili kvietky, potom sme ich pravidelne chodili polievať a pozorovali ako nám rastú. S našim tatim chodievame čo najčastejšie na výlety do lesa, na turistiku a tiež sa veľmi radi chodíme kúpať...proste je toho strasne veľa a nedá sa to všetko opísať do jedného príspevku, myslím že každá mamina a ocko si to s detmi pri objavovaní sveta veľmi veľmi užívajú a spomienky pre všetkých ostanú na celý život 🙂

bibistec
13. nov 2015

my spoznávame svet všade kde sa dá, podnikáme výlety, doma tvoríme, striháme, lepíme , maľujeme, chodíme von a využijeme každú chvíľu aby sme niečo objavili. V každom počasí. lebo ak sa správne oblečieme všetko sa dá.

mirkaandrej
13. nov 2015

Syn začal ,,objavovať" svet už v brušku. A to doslova ;) ked som ho čakala, žili sme v Holandsku a dosť sme s mužom cestovali po rôznych miestach. Teraz žijeme zase v Nemecku a máme malu objaviteľku-cestovateľku ;) ktora tiež objavovala krasy sveta z bruška.
Teraz s deťmi chodime najradšej a najčastejšie do prírody, veď práve tam je toho čo objavovať. Minule si syn priniesol domov svoje prve zvieratko- vlastne zvieratka - slimaky, nestačil mu však jeden on ich musel mať 13(!) ;) to bolo radosti pozorovať ich. A keďže sa mu poslednu dobu rozviazal jazyk natoľko, že nie na všetko mu vieme odpovedať, tak objavujeme zaujimave veci cela rodina 🙂

bublinka911
13. nov 2015

Kazdy den nieco nove🙂 varime...kreslime...pozerame rozpravky, ale aj jazdime vo vlaciku a spoznavame nase zeleznicne stanice🙂)

liw85
13. nov 2015

Syncek Tobiasko mal nedavno dva roky. Ma uz velmi slusnu slovnu zasobu a clovek si musi davat pozor, co v jeho pritomnosti povie 🙂 je velmi zvedavy a ja mu velmi rada vsetko a vsade komentujem, co vidime, ake zvuky pocujeme, jednoducho sa neustale vela rozpravame a uz to nie je iba moj monolog 🙂 myslim,ze je to najlepsi sposob,ako dietatku pomoct objavovat svet. V tom nam pomahaju aj oblubene knizky, zatial skor obrazkove, no pri otazke "Co je toto? Ukaz mi ..." ho uz snad nikto nenachyta 🙂 Jeho najoblubenejsou hrackou je samozrejme Lego duplo, konkretne vlacik, ktory si kazdy vecer pusta s tatinom a je to taky ich ritual. Vymyslame pri hre s legom rozne druhy stavieb a zapajame i zvieratka, auticka...S legom sa hra uz od roka a fascinuje ma,ako sa dokaze na hru sustredit. Tobi je tiez fanatik do bagrov a dalsich dopravnych prostriedkov, ktore chodíme nazivo sledovat von, kedze tu mame uz dlhsiu dobu v blizkosti stavenisko. A ked a von neda, sadneme si do okna a sledujeme svet z vysky 🙂 Busiky kontroluje niekolkokrat denne, ci premavaju 🙂 A aby som nezabudla, vylet do prirody, ZOO ci na farmicku patri k nasim najoblubenejsim aktivitam. Je uzasne vidiet to nadsenie v detskych ockach zo vsetkeho naokolo a snahu vsetko pomenovat a spoznat 🙂