icon

SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré

daniela_malygazda
Moderátor
8. feb 2020

Už viete, že Ňuňu smotanový jogurt obsahuje jednu dôležitú zložku a tou je ovocné pyré, v ktorom je 60 % ovocia a je ľahko stráviteľné aj pre malé detičky. Preto sa táto súťaž bude týkať ovocného pyré.
Mňa by zaujímalo, či si pripravujete ovocné pyré doma alebo ho kupujete. Prípadne či pri varení používate aj cukor alebo ste zásadne proti nemu a kľudne pridajte aj recept.
Zajtra vyberiem jednu z Vás, ktorej doručíme 18 ks Ňuňu.

SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré
nikolurbanska
8. feb 2020

Keď bol krpec malý tak som robila. Naparila som jablko, hrušku a zmixovala alebo jablko a banán, cukor som nepridávala pretože ovocie obsahuje prírodné cukry. Teraz už takto pyré nerobím, pretože zje celé ovocie, ale keď kupujem v obchode tak vždy iba bez cukru

jana118
8. feb 2020

Pyré kupujeme väčšinou v obchode,no niekedy,keď som na to mala viac času,tak sme robili aj domáce s jablk a hrušiek 🍏 Cukor sme pridávali podla potreby ..Vaše ňuňu by nás velmi potešilo 💃 Ročné dvojičky papkajú výživky a jogurty jedná radost,nestíham kupovat 🙂

anicka176
8. feb 2020

U nás máme v obľube biely jogurt, ktorý si príchutíme, doma pripraveným pyré. Z leta mám v zásobe marhuľové, pri zrelom ovocí netreba prisladiť, čo skôr aj preferujem, avšak ak treba tak sa snažím prisladiť medom alebo trstinový cukrom, takto sme mali v zásobe pyré aj z jabĺk, hrušiek, sliviek a broskýň, využiť vieme aj jahodový či ríbezľový džem, z čerstvého ovocia sezónne používame radi maliny a čučoriedky, v zime banány, citrónová kôra z bio citrónov, stojí tiež za to, avšak čo sa týka bieleho jogurtu v lete u nás vedie domáca zmrzlina, postup je jednoduchý, do mixéra dáme podľa chuti a množstva, ktoré chceme mrazené jahody a med, počkáme kým sa trošku ohrejú a povolia, a pridáme biely jogurt, taktiež podľa počtu porcií a mixujeme do zmrzlinovej konzistencie( potrebujeme výkonný mixér aby sme ho nezničili), sem tam viem pridať aj šľahačku či kefír, servírovať môžme aj v krásnych sklenených sklíčkach od Malého gazdu 😊😊😊 V tvarohovej dobrote na fotke som použila figovopomarančový džem (kupovaný) a dozdobila som minipiškótami 👌

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@zuzin78 aký obchod máš po blízku?

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@anicka176 Anička, Dezert v našich sklách vyzerá famózne. Tuším, že aj sliny mi tečú 😊. Ďakujem recept na zmrzlinu. Určite skúsim 👍.

dzejsik
8. feb 2020

@daniela_malygazda keď je veľká úroda jabĺk, tak robíme aj pyré, inak skôr čerstvé ovocie

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@siska20 ja som tiež toho istého názoru 😉

xlolax80
8. feb 2020

@daniela_malygazda ako kedy. Pri prvych prikrmoch urobim doma, inak kupujem. Ale nejedia to moc cssto. Skor cerstve ovocie.

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@jeane98 no pozerám, že takých mamičiek je viacej a všetky klopu že deti sú zdravé. Asi treba všetko s mierou. 😇

evulienkaslx
8. feb 2020

Keď bola moja Emka malinka,robievala som.teraz kupujeme

anka2015
8. feb 2020

Robíme najčastejšie jabĺčkové pyré, u nás ho voláme výživa, cukor väčšinou nepridávam, bývajú sladučké.... ale máme radi aj hruškové, slivkové, marhuľové, jahodové....

zuzula123456789
8. feb 2020

Ja si tiež pyré nekupujem,teraz je toho v obchode strašne veľa a aj kvalitných ,ale samozrejme pestuje jabĺčka a slivky vtedy narobím aj do zásoby ,cukor nepridavam

icub
8. feb 2020

Ovocné pyré robievame doma odkedy sa pamätám. Ja som ho prvýkrát robila pre našu malú, keď sa mala narodiť. Bola veľmi dobrá úroda jabĺčok a tak sme strúhali a mixovali a pripravovali pre ňu. Jabĺčka pre ňu sme vyberali najkrajšie, červené, takže sme do pyré nepridávali žiadny cukor, nuž a tak to robíme vždy.
Jogurty ľúbime, preto by nás výhra jogurtov od malého gazdu potešila 😉.

pavcova
8. feb 2020

Pyré kupujem. Máme ho radi. 🙂

angelheart
8. feb 2020

Zvyknem napariť jablko s hruškou a pomixovať, prípadne naparím len jablko a potom mixnem s kúskami pomaranču alebo v sezóne s broskyňami, či marhuľami. V zime je to horšie, takže teraz siahame častejšie po kupovaných kapsičkách, keďže naša malá odmieta v jogurte kúsky ovocia, tak ochucujeme práve takýmito pyré, aby mala každý deň akú-takú zmenu. Výhra by preto veľmi potešila.

mawka
8. feb 2020

Doma. Nakrájam, podusim. Cukor iba ak sú jablká veľmi kyslé. Inak nie. Do jabĺk pridám klinček a trochu škorice, hrušky s klincekom a citrónovou šťavou. Jaj a ešte prisladzujem černice. Tie sú kyslejšie. Mamka skúsila minulý rok černice s bazou do džemu, skúsime to tento rok ako výživu/pyré urobiť. Bola to super chuť.

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@lienka175 máš riadnu zásobu 👏👏👏Skúste Ňuňu a napíš mi ako chutilo 😉

dopolbokaodrata
8. feb 2020

Zatiaľ som v prípade pyré a zmohla len na domáce jablkové a jablkovo marhuľovék, tie som nesladila extra, inak do domácich jogurtov som dávala aj domáci džem od mamy a tá je stara škola takže cukru v ňom je dosť 😁😁😁

monika11m
8. feb 2020

Celé leto zavaram. Robim lekvariky trošku sladene ale aj úplne bez cukru. Robim rôzne chute mix ovocia moj syn miluje všetky. Dávame do bielich jogurtov, len tak s pyskotkamy ale aj do pečenia rada pridám. Pre nás nutnost na zimu.

anka3x3
8. feb 2020

Keď máme dostatok domáceho sezónneho ovocia, tak pripravím pyré a urobím zásoby na zimu 🙂 Cukor pridávam podľa potreby, iba ak je ovocie kyslejšie.

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@dopolbokaodrata Áno, naše mamky sa ho nebáli. Sypali na kila 😂😂😂

1306monika
8. feb 2020

Mi si ako vedcina maminiek ktoré majú domáce ovocie robievame pyré doma , ak je sladké cukor nedávam ale ak je niekedy kyselkave dávam trochu cukru , pretože deti kyslé nemusia.
Tak klasika varené ovocie mixér a môžeme papať a na zimu do pohárov zavárané .

lenkaaa25
8. feb 2020

Pyré si robíme doma. Očistíme ovocie, nakrájame, dáme variť. Podlejeme trošičkou vody. Uvaríme, pomixujeme, dáme do pohárov a ešte zasterilizujeme. Cukor nedávame vôbec. Načo aj, veď ovocie je sladké samo o sebe 😊😍👌👍

katarinka1990
8. feb 2020

@daniela_malygazda odkedy mame zahradu tak robim presnidavku doma, ale ked sa minie tak aj kupim. Očistené jablcka nakrajam a dam dusiť, ak mam aj ine ovocie pridam aj to napr.jahody ci ribezle a podla chuti aj osladim. Pomixujem a dam do poharikov. Spunti maju radi aj presnidavky aj joguty takze nunu je fajn volba pre nas.

valika67
8. feb 2020

Robievame aj doma, ale aj kupujeme. Pridávam trochu cukru, ale zalezi od sladkosti ovocia, niekedy to nie je potrebne.

misajelka
8. feb 2020

Pyré som robila, keď malý ešte mal chuť si dať, teraz radšej čerstvé ovocie alebo v jogurte, to má rád a cukor ja používam trstinový a keďže ocino je včelár tak najčastejšie medík 🍯

dada125
8. feb 2020

Samozrejme, domáce ovocné pyré je naj 🙂 väčšinou robím jabĺčko s hruškou, očistíme, nakrájam, ošúpem a varím... Potom riadne pomixujem a olalaaaaa, mňamka je na svete. Chutí aj Lukaskovi a ani maminka nepohrdne 🙂

rafaela555
8. feb 2020

Pyre si zatial robime doma z rozneho ovocicka,jablka,hruska,marhule,ochutim skoricou,vanilkou.drobec ma este len rok tak papame zatial bez cukru.no uz sme v krajnom pripade aj kupili a podla mna bolo chutne aj drobec pochvaloval.

monikamama
8. feb 2020

Ja som za zdravu stravu pre deti, preto nemaju sladkosti,piju len vodu, rano biely jogurt a robine aj domace vyzivy bez cukru. Rada by som vyskusala fie vase mam troch synov Branko 5r, Leo 3 r a Niko 8 mesiacov.

martina374
8. feb 2020

Keď je sezóna jablk tak robievam z nich pyré, pridám aj uvarené marhule, aj trocha cukru, povarím a jablkovo-marhuľové pyré je na svete. Deti to majú veľmi radi.