icon

SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré

daniela_malygazda
Moderátor
8. feb 2020

Už viete, že Ňuňu smotanový jogurt obsahuje jednu dôležitú zložku a tou je ovocné pyré, v ktorom je 60 % ovocia a je ľahko stráviteľné aj pre malé detičky. Preto sa táto súťaž bude týkať ovocného pyré.
Mňa by zaujímalo, či si pripravujete ovocné pyré doma alebo ho kupujete. Prípadne či pri varení používate aj cukor alebo ste zásadne proti nemu a kľudne pridajte aj recept.
Zajtra vyberiem jednu z Vás, ktorej doručíme 18 ks Ňuňu.

SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré
herecka234
8. feb 2020

Pyré 🍏🍊🍐 robím doma väčšinou bez cukru ale ak by malo byť kyslé tak v pohode pridám aj cukor .Ňuňu radi vyskúšame keď ho uvidím v obchode 😉

agakoll
8. feb 2020

Robím doma, najčastejšie z letných jabĺk, tie sa rýchlo rozvaria 🙂, potom rozmixujem, pridám aj trochu cukru, podľa sladkosti jabĺk. Deti to majú veľmi radi čisté, do ovsenej kaše, s piškótami aj do jogurtu.

katyk12
8. feb 2020

@daniela_malygazda pyre zvyknem robievat hlavne jablckove a hruskove, kedze toto ovocie viem mat z domacich zdrojov 😊 a necukrim 😊 takisto kupujem v obchode aj ine prichute, kedze Filipko je velky jedak a ma rad vsetko ovocie 😊

laduson
8. feb 2020

Mňa zásobuje moja mamka, najlepšia gazdinka na svete🥰.

evamajercak
8. feb 2020

Ja robím aj domáce ovocné pyré, ale aj kúpim. Pri kupovanom sledujem zloženie. Do domáceho zvyknem pridať cukor, záleží od toho, aké sladké je ovocie 🙂

fkata
8. feb 2020

Pyré u nás robí moja mamina, poväčšine nesladí. Môj syn sladké jedlá nemá rád, možno časom.

drozdajkahra
8. feb 2020

@daniela_malygazda my odkedy mame domček a vlastnú záhradu, tak robím doma, klasika očistené ovocie udusím, podľa potreby mixujem a podla chuti sladim, ale nie moc aby vynikla chuť ovocia

onmaria
9. feb 2020

My robievame domáce dzemy,domáce presnidavky..aj domácu jahodovu alebo marhulovu dren do mrazničky.. pridavam i cukor.a potom z nej robíme napr koktejl ,do ktorého pridáme ešte banán.. mamka.mnamka. Ale napr deti jedia i čerstvé ovocie bez cukru..v zavaranych veciach je cukor ako konzervant a patrí tam.tiez nie som bio matka 😉 a celkovo mám teóriu,že nič čo je v zdravej miere nemôže uškodiť. Vo všetkom

elinka5
9. feb 2020

Keď mám veĺa ovocia, varím pyré. Pridám len trošku medu. Deti sú už väčšie, ale radi ho zjedia s piškótami.

bosorkabb
9. feb 2020

Vadsinou kupujem, zopár krát som robila doma hlavne vtedy keď som mala prebytok jabĺk, hrusiek (iné som neskúšala). Recept mam od mojej mami. Nakrajam, podusim a rozmixujem. Pridávam trochu cukru ale minimum. Moje deti jedavaju aj sladké veci vrátane čokolády, určite nie na dennej báze ale občas dostanú. Výnimku tvorí 4,5 mesačný Alex.

veron809
9. feb 2020

Pyré som doma ešte nerobila. No priznám sa niekedy keď som v obchode dostanem velku chuť naň a kúpim si fľašku a cestou domov vypijem 🤭
Deťom chuti ovocie najviac v surovom stave, ale v jogurte majú radi keď si zmiešaju

qetka
9. feb 2020

Mame krstnu, ktora ma velky sad a zahradu 🙂
Takze jablckove a mrkvove pyre mame od nej v skoro neobmedzenom mnozstve. Ja teda ziadne robit, ani kupovat nemusim.

liliinkaliliput
9. feb 2020

Aj kupujeme a v lete keď si na zbierame ovocie tak aj doma. A pokiaľ je dosť sladké ovocie tak ne pridávam cukor no ak treba tak dávam nemám voči cukru predsudky veď aj cukor si telo vyžaduje. 🙂

dracikdrahosko
9. feb 2020

@daniela_malygazda
ešte som vo svojom príspevku zabudla uviesť dôležitú vec - veľmi mi záleží aj na kvalite ovocia, ktoré svojmu drobcovi podávam - preferujem BIO, o ktoré, našťastie, v sezóne núdzu nemáme, keďže oboch starých rodičov máme z rodinného domu, teda je k dispozícii záhradka🙂 A mimosezóny, keď iné možnosti nie sú, tak samozrejme siaham po ovocí a zeleninke z obchodu.

miiichala
9. feb 2020

V zimnom obdobi kupujem, ked je sezonna tak robim doma. Vzdy si v nadeji myslim ze zasob je doat a vydrzi aj na zimu,no marne. Vsetko sa zje skoro. Cukor pridavam do nich vynimocne,ovocie je same od seba dost sladke.

jachin
9. feb 2020

Aj aj. Kým boli malé deti, robila som čisté pyré, bez cukru, iba uvarila a pomixovala. Keď boli väčšie, robila som z domácich jablk a hrušiek do zásoby, tam som už pri varení pridala trochu cukru a sterilizovala. Teraz domáce nechcú, tak im kúpim hotové.

vsetko_je_uz_obsadene
9. feb 2020

@daniela_malygazda
kupujeme slovenské ovocné pyré - výživy.

xsuzannex
9. feb 2020

ja ztial kupujem, ale urcite budem robi aj doma 🙂

daniela_malygazda
autorModerátor
9. feb 2020

@dracikdrahosko toto je veľká výhoda, kto má rodičov so záhradou alebo sami bývajú v dome so sadom. Vtedy sa dá zaručiť BIO kvalita. Aj my také mame. Len vždy ma napadne, či je to bio kvalita, keď dažde sú kyslé a vo vzduchu sú rôzne skodilivyny. Neviem ci vieš čo myslím. Vieš otázka je ci vôbec v dnešnej dobe môže BYŤ niečo BIO. 🤷‍♀️🤦‍♀️

sonica
9. feb 2020

Nerobievam, len domace lekvariky 😁

justify
9. feb 2020

Ja robievam doma a davam aj trochu cukru, robim podla receptu mojej maminy, podla neho robievala vyzivu aj ona nam ked sme boli deti.

lenucha121
9. feb 2020

Pyre z ovocia, ktore si viem dopestovat robim doma.Najcastejsie bez cukru ale napr. jahodove zvyknem dosladit trochou trstinoveho cukru.Pri podavani este pridam popuceny banan. Pokial chcem dievcatam dopriat nieco exotickejsie, tak kupim v sklenenom pohariku 😀

merci1984
9. feb 2020

@daniela_malygazda ovocne pyre kupujem, jinak delame v mixeru smoothie ovocne, ted sem velice rada, ze existuje NUNU, ale zatim sem nevedela, kde koupit a v obchodech, kde sem byla nemeli ☹ ted sem tu videla, ze Kaufland, tak zkusim a snad budu mit stesti a konecne ochutname 🙂

dada91
9. feb 2020

Keď bol syn menší som mu robila ale nepridávala som cukor, ovocie bolo dosť sladké.

carmen238
9. feb 2020

Keďže máme novú záhradu, snažím sa využívať naše zdroje a ovocie zo záhrady. Skúšala som už jablkové pyré a hruškové, pridávam aj cukor. Občas aj kupujeme keďže u nás sa pyré rýchlo míňa. Naše deti milujú ovocie a my s manželom tiež 🙂

dracikdrahosko
9. feb 2020

@daniela_malygazda
áno, to je tiež pravda, či môže byť niečo skutočne bio, lebo si myslím, že ani vzduch, ktorý dýchame už nie je dobrý a je už plný škodlivín a kde je ešte to ostatné okolo nás...Ale ešte vždy je ovocie a zelenina, ktorú si človek sám dopestuje a vie čo zje, o dosť lepšia varianta, než to čo kúpime v obchode. Veľa krát ani krajina pôvodu, ktorá je uvádzaná na etikete a obale výrobku, vôbec nesúhasí so skutočný pôvodom...A kde ešte máme spôsob pestovania alebo ošetrovania...Tieto informácie si môžeme len domyslieť...Takže ešte stále som za BIO priamo zo záhradky🙂

evily88
9. feb 2020

@daniela_malygazda
Robieva domácu výživu moja babka🙂 z domácich čerstvo natrhanych jablcok👍
Keď nieje sezóna spolieham sa na kupované bio výživy kde sú všetky suroviny pripravované pod prísnym dozorom kvality🙂👍

mon01
9. feb 2020

Aj ja robievam výživu doma, ci iba z jablciek, alebo min. rok som urobila z marhúľ, jabĺk a banánov spolu, aby tam nemusel ísť cukor, pre našu vtedy 8 mesačnú slečnu,nakoľko su marhule po uvarení dosť kyselkave, ale pre staršiu 4 ročnú dcéru už pridám aj cukor, podľa toho koľko je sladké ovocie, kupované výživy vôbec nekupujem, výnimka je, keď sme niekde preč, a kúpim im kapsicku ktorú si môžu dat v aute

pianina
9. feb 2020

@daniela_malygazda Robime pyre,podla sezoneho ovocia,cukor nedavam☺ale na cesty obcas zoberem aj kapsicky...

gamura
9. feb 2020

Ja robim jablkove a hruskove, to je u nas top, varim, pasirujem alebo mixujem, nepridavam cukor. Babka robi slivkove pyre, pridava trochu cukru a stipku skorice. Inak pyre nekupujem vobec.