SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré
Už viete, že Ňuňu smotanový jogurt obsahuje jednu dôležitú zložku a tou je ovocné pyré, v ktorom je 60 % ovocia a je ľahko stráviteľné aj pre malé detičky. Preto sa táto súťaž bude týkať ovocného pyré.
Mňa by zaujímalo, či si pripravujete ovocné pyré doma alebo ho kupujete. Prípadne či pri varení používate aj cukor alebo ste zásadne proti nemu a kľudne pridajte aj recept.
Zajtra vyberiem jednu z Vás, ktorej doručíme 18 ks Ňuňu.

Zväčša robievam doma, ovocie krátko podusím a rozmixujem ponorným mixérom, ak robím s bobuľovitých plodov tak aj prepasírujem kvôli semienkam. Cukor nepridávam, iba výnimočne, keď sú kyslé plody...
Ovocné pyré už doma nerobíme,
v obchode si ho jednoducho kúpime,
uprednostňujem našich slovenských výrobcov,
takými ja kŕmim mojich drobcov 🍎🍏🍐🍓🍑
ovocné pyré kupujem. Mne to doma nikdy nešlo. Ak domáce, tak od mojej mamy, ktorá má záhradu, veľa toho dopestuje, zavarí a potom nás zásobuje. Vďakabohu za ňu. A nielen preto samozrejme. 🙂
...aj kupujeme hlavne marhulove, jahodove lebo taketo ovocie nemame a doma robievam jablkove a malinove, k jablckovym niekedy pridavam aj mrkvu. Robim nesladene (povarim, rozmixujem a zasterilizujem) ale ked otvorim zmiesam s lyzicou javoroveho sirupu, tiez aj do bielych jogurtov pridavam detom lyzicku javoroveho sirupu, detom sa neosladene zdaju kysle. Zial v porovnani s tymi z obchodu su tie domace ozaj cosi kyslejsie.
@daniela_malygazda Robim,hlavne keď je viac jabĺk.Keďže mám malého vnučika tak sa snažím cukru ubrať. Zatiaľ som ich nemala ale určite ak ich uvidím rada vyskúšam
Ja kupujem, mám jednu obľúbenú značku, v zložení má len ovocie a vitamín c.. a deťom chutí 😉
My sme ovocné pyré iba kupovali a aj kupujeme, nejak neni času vyrábať 🤔 bodaj by ale bolo, každopádne mu chutia ☺️
Kedze mame zahradu a v nej ovocne stromy, robievam si pyre doma. Do vacsiny cukor vôbec netreba, su dostatocne sladke, ale ak pridavam k jablkovému zakladu napriklad ribezle alebo marhule, pridam aj trochu trstinoveho cukru, pretože tieto by boli prilis kysle. Udusim, rozmixujem a poriadne zasterilizujem. 😊
Ja tu budem asi za najhorsiu ale skor kupujem ako robim. Ale to len teraz. Ked sa narodila dcerka som robila domacu vyzivu. Samozrejme ze jej nechutila. Cukor je cukor. Date dietatu nieco sladke a uz v tom pokracuje. Druha dcerka sa narodila tiez som ich robila. Ako to doapdlo? Rovnako. Nejedla to ani jedna. Skoda roboty. Tak som s tym prestala. Viem nemala by som ale tie kupene su asi zazracne. A ci davam pozor na cukor? Nie tie co im chutia kupim. Pripadne akcia kupim viac. Drzime sa kubika ci ovka. Zase nedavam take ktore su nanic. A ked oliznem chutia aj mne. 😉
Mám dve dcérky, staršia má 3,5 roka a mladšia má 10 mesiacov. Aj pri staršej, no hlavne pri mladšej dcérke sa snažím variť a robiť všetko doma, žiadne polotovary, tie majú u nás STOPKU. Často robievam ovocné pyré, alebo ovocné výživky. Z rôzneho ovocia spravím v smoothie mixéri pyré, ktoré je veľmi chutné, zdravé a hlavne bez pridaných konzervantov, príprava nezaberie viac ako 5 min., aj manžel minule ochutnal a mi vraví, to si robila ty??? Je to lepšie ako z obchodu 🙂 a to je hlavné, že je to zdravšie a dostatočne sladké a to bez pridania cukru 🙂
najcastejsie robievam malinove pyre, do hrnca dam cerstve alebo mrazene maliny, trstinovy cukor, necham to povarit nech sa maliny celkom rozvaria, a potom ich prepasirujem, nemam tam rada zrniecka,toto pouzijem na cheescake alebo na domaci jogurt, cukor vyuzivam, ci už do dzemu,pri zavarani,pri peceni kolacov zakuskov tie maju byt sladke,tak isto aj torta ma byt sladka,😘 ( ano su aj slane torty )
@daniela_malygazda áno robievam, ale len podusíme jabĺčka alebo hrušky a moja "tajná" 🤦♀️😂prísada je citrón, pretože mala nemá rada sladké ale kyslé. Tak mi aspoň spapa ovocie 😂
Ja malému len kupujem, keďže ovocie doma nemáme. Veľmi mi chutia kapsičky. 😀
Ovocne pyre som najcastejsie robila detom doma - zmixovala som rozne kombinacie ....ale nesterilizovala som, vzdy len cerstve a bez cukru (ovocie ho ma v sebe dost), casto aj do jogurtu ....teraz ovocie hryzu, ale raz za cas si pochutia na ovocnej kapsicke
podla toho kolko mam casu..bud dam synovi domacu zavaranu vyzivu (jablko a trochu hnedeho cukru a trolinku kys. citronovej)..ak mam cas a mam doma dobre jablka tak jablcko nakrajam, podusim so susenou slivkou a mixnem .v smootheri a tak ma syn na ranajky cerstve domace pyre s vlakninou🙂
Ahoj 🙂
Od kedy mame deticky, pyre robievam casto, hlavne na jesen,ked su dozrete jablka a hrusky. Jablka su pre mna taky zaklad a potom k nim pridavam bud mrazene jahody,maliny,cucoriedky,marhulky alebo slivky. Co mam v zasobe..Ja davam aj cukor,podla toho,ako je pyre sladke...A robim ho uplne jednoducho,povarim vsetko spolu, ked treba,tak podlejem vodou,nasledne mixneme s ponornym mixerom a davam do cistych flias, hned vriace zatvaram a davam hore dnom na plech vystlany novinovym papierom. Poriadne pozakryvam dekou a necham takto odpocivat 24 hod 🙂 Naposledy som urobila cca 150 flias, bola o ne doslova bitka, krpci si davali s piskotkami, ranajky,desiata,olovrant,vecera 🙂
Aj my robievame doma, bud ja alebo moja mamina, ktora ma prave ovocie a cas 😀 ja najradsej robim detom cerstve, ktore hned spapaju a babka zasa zavara na celu zimu. Nase 3deticky strasne lubia pyre a aj jogurty, kazdy den musia mat oboje. Ked minieme zasoby potom aj kupime. A cukor bud nedavame vobec alebo trstinovy 😉
Sem tam kupujem ale skôr keď sa dá a je sezóna na ovocie tak sa robí domáce. Cukor pridávame podľa toho ako sladké je ovocie 🙂
pyre robim z domaceho ovocia, davam minimum cukru.
@daniela_malygazda ja som zacala pripravovat odkedy zacal moj maly jest prikrmy. Robievam mu najcastejsie jablkove alebo hruskove . Alebo este sa mi osvedcilo aj mixnut s bananom. Takisto mu chutilo slivkovo jablkove. Vsetky som pripravovala klasicky uvarila vo vode zliala ten"vyvar" rozmixovala ovocie a popripade z toho vyvaru este rozriedila ked bolo prilis huste. Cukor nepridavam. Myslim ze tie ovocia su dost sladke. Ked bol syn uplne maly tak to mal kazdy den. Teraz ma 1.5roka cize uz nie tak pravidelne ale este stale mu hocikedy pripravim kedze mu chuti. Teraz som uz samozrejme mohla pridat viac druhov ovocia a to maliny jahody. Ma rad vsetko tak je to radost pripravovat.
@daniela_malygazda keďže máme doma vela ovocných stromov, vždy som robila pyré doma. Teraz už má dcéra 8 rokov a pyré miluje stále ako aj ovocie a jogurty. Pokiaľ je čerstvé ovocie, tak len zmixujeme alebo odstavujem. A keďže je ovocia dosť robíme spolu domáce výživy ako zásobu na zimu. Záleží od ovocia, umyť , buď rovarit a rozmixovať alebo len rozmixujeme.
@daniela_malygazda u nas ide najma cerstve ovocie, na domace pyre moje deturence velmi nie su, ale ked kupim pyre - nevedia sa dojest, jogurty su u nas denne plna chladnicka a kedze sme 5 clenna rodina, nic v takom mnozstve nekupujem, ako jogurty, ktore ich ucim namiesto probiotik a zatial sme tuto zimu nic nechytili🙂
U nas sa robi domace. V lete je ovocia milion. Ale malokedy sa vyzivky zjedia :( moje deti si vzdy nakoniec vyberu len jablkovu, z jedneho specifickeho stromu z nasej zahrady. Je to preto, lebo jablcka su super sladke a krasne sa rozvaria aj bez mixovania. Potom staci pridat uz len trosku kyseliny citronovej, dat do poharikov, prevratit hore dnom a je hotovo. Nikdy sa nepokazila. Vacsinou totiz nema ani kedy 🙂
Niekedy som robievala, ale teraz už nie. Mám skvelé kamarátky, ktoré nás pravidelne zásobujú, robia pyré z urody z vlastnej záhrady, najmä z jabĺk a z hrušiek a ja som im nesmierne vďačná. Cukor som nepridávala, nebolo treba, nepridávajú ani moje kamarátky, majú v rodine diabetikov.
@daniela_malygazda Pyre robievam aj doma, aj kupujem, podla casu, kolko mam..😊 vacsinou robime jablckove pyre, lebo jablka u nas nesmu nikdy chybat a podla chuti pridavame skoricu a ak treba aj medik alebo cukor. 😊Ked sme v casovej tiesni pouzivame aj kupene.😉
Pyre nam vzdy vyraba starka. S cukrom. Podarilo sa mi ju presvedcit, ze zlaty klas tam netreba, lebo aj ten davala.
Ale sme zan vdacni 🙂
Kupujeme len kapsicky.
pyre (po nasom vyzivu) sme robili pre starsieho aj mladsieho doma, ja som nejako nestihala, tak starki podla mojich instrukcii zavarili vyse stovky vyziv. jablkove aj miesane, ciste ovocie,domace, bez cukru, len rozvarene so stipkou soli. jablko/jablko-hruska/jablko-slivka ... ake ovocie sme dostali/zohnali nestriekane zo zahrady, slo do vyzivy, cukor nechybal, jablcka boli skaldke dost. a nepokazili sa. starsi bol takto bez cukru dlhsie, mladsi uz po roku dostava aj to, co mal starsi do troch rokov zakazane 🙂 ale teda urcite sa snazim obom im davat co najzdravsie veci. a tie robene vyzivy jedavali/jedavaju aj same, alebo som nimi ochucovala kase/jogurt/ovsene vlocky ...
@daniela_malygazda krásny večer keď sa narodila naša najstaršia dcérka pred 14.rpkmi varila som ovocné pyré doma z jabĺk, broskýň, ....a postupne sa mi narodili ďaľšie tri dcérky a teraz vacsinu kupujeme osvedčené ovocné pyré, trochu dom zlenivela a nestíham a radšej ako príprave pyré hrám sa s deťmi a tak radšej kúpim .

U nás asi tak 50 na 50 🙂 napriklad teraz uz viac kupujem ako robím doma,keďže zásoby sa minuli 😁 keď sme mali domáce jablka,jahody,hrušky, robila som a záleží vždy od ovocia, či je sladké alebo nakyslavé..moje deti veľmi kyslé neľúbia, tak vtedy pridám aj cukor..