Aké sú vaše obľúbené zdravé a chutné raňajky?

dusanplichta
27. jún 2016

veľa z nás sa z domu ani nepohne bez ranneho rituálu v kuchyni. Ako je to s vami ?
Bez akých zdravých raňajok si neviete predstaviť deň ? 🙂

buckeye
27. jún 2016

ja to striedam, podla casu a nalady..niekedy mix ovsených vlociek s orechami (mandle, vlaske alebo lieskove nakrajane na drobno) so susenym ovocim (brusnice musia byt) a zaliate mliekom..alebo klasika rohlik (domaci celozrnny, kvaskovy) pripadne krajec chleba (zasa domaci kvaskovy) a na to bud kvalitny tvrdy syr a rajcina, uhorka, domaca sunka (zo sunkovaru kuracia)..pripadne ak som mala kuchynsky velmi plodny vikend, tak domaca vinova pasteta 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@buckeye fuuha ta vinova pasteta by ma zaujimala... citite ze sa po roznych ranajkach citite aj inak energeticky, alebo ani nie ?

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@mirka183 kokosovy jogurt som nasiel na Freshmakete v BA, predajna Paleo ako zivotny styl...akoze nemusim robit ziadnu reklamu, ale je to faakt dobre 🙂))) SAmozrejme mliecne netreba ked nechybaju

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@marylis tak takto je to na urovni...Dolezite je nastavit si minimalne standardy a myslim, ze to mate dobre premyslene...a investujete do jedla lebo to stoji za to 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@iffushka jasne, ja som za co najcerstvejsie a najkratsie trvanlive mlieko...celkovo, ale ked zasytia len na 2 hodiny tak je to malo...trebalo by pomer asi menit viac smerom k orechom a proteinu z jogurtu praveho napriklad. Tak na 4 hodiny by to malo byt aspon. Akoze nie plna sytost ze clovek ide prasknut , ale taky dobry pocit.

buckeye
28. jún 2016

@dusanplichta abi nie, ja sa rano pred ranajkami preberami v posilovni 🙂) vinova pasteta je jednoducha, ns drobnej kvapke tyku iprazite cibulku nakrajanu na drobne kococky, pridate bylinky (rozmarin, bobkovy list, majoran a tymian, cierne korenie, bez soli!) a podlejete kvapokou portskeho, ked sa to trosku odpari pridate cervene vino (asi tak 1deci), zasa sa necha zredukovat, pridaju sa ocistene kuracie pecienky(cca300g, ktore boli cez noc namocene v mlieku), iba velmi zlahka oprazit, nesmu zatuhnut uplne, stahnut z ohna, pridat 3 vajicka a cca 75 masla, a rychlo miesat, ked sa maslo uplne rozpusti, zmes osolit, premixovat a prepasirovat cez jrmne sitko, rozliat do zapekacich misticiek, dat do vodneho kupela a do rury, piect cca 3/4 h, to uz robim od oka, nesmie sa triast vnutro, nechat vychladnut a uzivat s domacim pecivom, ktore si clovek spravi s rovnakou chutou a spravnymi ingredienciami🙂 este niekto dava navrch preliatie maslom(urobi vrstvu po vychladnuti, ale to mne netreba 🙂

buckeye
28. jún 2016

@dusanplichta k tej energii, ono aj to pecivo ci chlieb robim z psenicno ovsennej muky, s pridavkom otrub, klickov a semienok, tak urcity vplyv to ma 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@buckeye tak myslim ze tu mam favorita na najlepsie ranajky 🙂 k tomu stopkovy zeler, alebo paprika cerstva a nevedel by som sa dojest 🙂 taka filtrovana kavicka este ...Juuuj neposlete nejaku kostovku heheh

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@buckeye tak tak

buckeye
28. jún 2016

@dusanplichta heh no z usa by to uz nedoslo v dobrom stave :D ale priprava je jednoducha, treba skusit, pecienky kupujem od vyrobcov, ktori zvierata pasu (v podstate vsetky zivocisne produkty a je to na tej kvalite citit) a kvaskovy chlieb potrebuje trosku cvik(je to ine ako kvasnicove) ale casom sa clovek dostane do toho a ide to jedna radost;)

dankaa78
29. jún 2016

Moje obľúbené raňajky su v kruhu rodiny a nesmie tam chýbať veľa ovocia a zeleniny🙂

dusanplichta
autor
29. jún 2016

@dankaa78 Tak to ano 🙂