Aký je váš názor na spoločné spanie s deťmi? Spíte (a vyspíte sa) s nimi alebo chcú byť radšej vo vlastnej izbičke?
Nas maly od 8m spi sam v izbe,kedze manzel dost chrape tak to drobca rusilo. Avsak obcas spi aj pri nas,no vzdy ho prenesiem do jeho izby,aby sme sa vyspali. Inak by ma ubili a ukopali 😂 futbalisti
@petulda333 to poznam 😃😃😃😃😃😃
spolu spíme , a som nesmierne rada hlavne ak mi povie Mama ideš k Eme 🙂 no najkrajšie to je , tak poviem jej že tu som pri tebe áno niekedy idem k nej , alebo mi povie chyt Emu za ručku 🙂
Aj moj muz strasne chrape, ale nevadi to u nas detom, ale mne 😅😅 starsi maju teda vlastne postele, ale v ich izbe spi na samostatnej posteli aj tato.. S najmladsim spim ja na manzelskej, on sa v noci budieva a je mi to takto lahsie.. Buduci rok cez leto chceme spravit samostatne detske izby a najmladsi bude mat svoj kutik v nasej spalni.. Som zvedava ako si zvyknem znova na ten chrapot. 😅😂
spime vsetci 4 na manzelskej🙂 180 cm..dve deti, 5 a 2 r. buduci rok na jesen ich vsak planujeme supnut do vlastnej izby..(hlavne, ze mame dost izieb a priestoru)...
ale nemenili by sme, nie je nic krajsie ako pritulene dieta🙂
My síce nespime v jednej posteli ale všetci 4 v spálni, mladšia má 5 mesiacov a kojim ju takže si neviem ani predstaviť že by bola vedľa v izbe to by sa mi nechcelo stále behať k nej , a starsia má 4 roky a posteľ má pri nás, manžel ju už chcel presťahovať do svojej izbicky ale ja ju chcem mať ešte pri sebe, ved ked mi vyrastie uz nwbude chcieť byť pri mne 😔 všetci mi vravia prečo ju už nedám do jej izby ale ja si ju chcem ešte nechať pri sebe,nie je nič krajšie ako moje detičky pri mne a keď ma ráno zobudí a povie mi že ma ľúbi😍 do svojej pojde keď bude sama chcieť
ja spim s mojim takmer 14mesacnym "babom" na manzelskej posteli v spalni a muz na gauci v obyvacke uz pol roka.chvalabohu mam chapaveho manzela,rozumie ze cas nemozno vratit...menej rokov budu chciet s nami spat ako nespat🙂
Kedže ešte stále prerábame spávame s manželom v detskej izbe. Deti sú naučené spávať so mnou, takže tatík spáva na poschodovej posteli a my traja na manželskej posteli. Pravdupovediac už mi to lezie na nervy a rada by som ich už naučila na svoje postele. Dúfam, že sa mi to skoro podarí. ;)
Mám to stejně - Malvínka spí s námi, má teda postýlku přiraženou k naší posteli, kam se v noci často odkutálí a má svůj prostor. ☺ Do svého pokojíčku půjde, až bude sama chtít.
Maly ma postielku pri nas,v noci ho prekladam do manzelskej. Ja si neviem predstavit ze by som zas muza nemala pri sebe v posteli...tak spime vsetci spolu..
nasa sofinka zvykne teraz spavat s nami ale nastastie mame obrovsku postel takze sa tam normalne vyspime vsetci traja ale teraz sa ju uz pomalicky snazime ucit na to aby spinkala vo svojej postielke 🙂
My SME sa tomu nevyhli a son rada . teraz ma mala vlastnu zbu a he na nej KDE sa vyspinka bed raz buds so at an sama😉
Ja som za spoločné spanie, detičky nás potrebujú aj keď spinkaju, potrebujú cítiť našu blízkosť. Naša dcérka spinká medzi nami, spinkavala sama v postieľke a na striedačku s nami. Postieľku mám úplne prisunutu k posteli a koľkokrát si k nám aj v noci preliezky😍 Teraz má také obdobie že je len pri nás. A vôbec mi to nevadí, nie je nič krajšie keď sa k vám dieťatko pritúli a dá vám toľko lásky. Keď vás hladká a spokojne oddychuje. Jednou rukou si drží otecka a druhou rúčkou maminku. Tieto chvíle patria k tým najkrajším ❤
Moja má 5 rokov dlho spávala s nami a mne to nevadilo teraz zaspáva vo svojej izbe ale so mnou s tým že keď zaspí ja idem k nám do spálne ale v noci sa zobudí a chodieva k nám a pre mňa je to super že sa k nám pritúli stále že nás potrebuje bude to síce zaujímavé lebo v marci budeme mať druhé bábätko ale určite by som ju nechcela odstrcit kvôli tomu deti má potrebujú teraz a sem tam obetujem aj pohodlie
Moj syn spal s nami v spalni do 2,5roka,ale iba v svojej postielke. Potom sme ho dali do vlastnej izby. Urcite by som deti neucila spat v spolocnej posteli, takze za mna,co najskor do vlastných izieb,ak je to možné.
u nás je prípad, že matka uprednostnila do postele deti miesto manžela...jedno dieťa má 6 rokov druhe 4, majú vlastnú izbu, vlastné postele...avšak už si ich tak na naučila..bohužial na úkor manžela.... s tým sa veľmi odcudzili, bohužiaľ žiadne "intýmno", chlap momentálne pri každej voľnej chvíli, čo je veeelmi často uteká preč z domu. nevedia si k sebe nájsť cestu naspäť. veľmi sa odcudzili... podľa mňa je to chyba tej ženy. Je to smutné nakoľko to vyzerá, že zabudla s kým ma tie deti.... ZA MNA URČITE MANŽELIA SPOLU.. DETIČKY VLASTNÁ IZBA(POSTEL)
Ja som tiez za to aby deti nespali v posteli s rodicmi. Dcera 1,5r. Spi v postielke oproti manzelskej a syn 5r.spi vo svojej izbe sam uz dva roky,odkedy sme sa nastahovali do noveho. Ale kym bol mensi tiez spaval v postielke. Stalo sa a stane sa,ze obcas v chorobe spia pri nas ale potom zasa na ,,svoje,,. Kazdy sa potrebujeme vyspat.
Ja spím s detmi v manželskej posteli menší je ešte kojeni a manžel sa vystahoval z izby do detskej 😀 a nemenila by som deti budu malé len raz 😍
Dcerka od malicka spala sama a neviem si to vynachvalit, nie sama v izbe ale vo svojej postielke. Vsetci sa v klude vyspali, my sme ju nebudili, ona nas... skor ako bola vacsia tak sme je povolili a spala so mnou, teraz tiez niekedy ide ku mne.. ale naucena je ze spi sa vo svojej posteli 🙂))
@alaza ja za mňa môžem potvrdiť že je to skutočne tak kým som mala malú len pri sebe tak mi partner vadil trvalo mi dva roky kým som to nejako dalo dohromady že jednoducho narodením dieťaťa sa síce veľa veci mení ale nie základ teraz je to super tým že síce zaspáva so mnou ale vo vlastnej izbe viem že máme večer s drahým pre seba a v noci keď dolezie k nám sme radi ustelie sa medzi nás a aj ona je spokojná a to v noci býva už niekedy okolo tretej nadránom takže sa aj vcelku vyspím
@radka_pribinacek mna vzdy fascinuje, ako vsetci, ktorych deti spia same, tvrdia, ako sa super vyspia a neviem co... ako to mozu vediet, ked ine nepoznaju? Lebo co ja poznam deti, co akoze spia same, tak v slabej chvilke sa rodicia prerieknu, ze sak o polnoci dolezu za nimi a tlacia sa potom na manzelskej alebo kazdy rodic spi s jednym dietatom na detskej posteli potom, len aby tam spali alebo odbiehaju ku nim v noci, ked placu. Nase tri decka spia s nami, babatko mam kvoli kojeniu pri sebe, starsi maju vlastne postele pri manzelskej, v pohode sa vyspime. Mali su len raz, nebudem ich nutit k niecomu, co sa prieci mne samej a nepotrebujem, aby mali nejaku traumu z toho, ze budem trvat na tom, ze musia spat sami a budu sa bat. V zasade mi je jedno, kazdy to ma tak, ako si zariadi, len mam casto pocit, ze ohladom tohto samostatneho spanku deti sa siri viac polopravd ako pravd.
Za mna kludne milujem to deti rychlo rastu a uzit si to je na mieste.
Maly spinka somnou od narodenia nechce byt ani v postielke tak tata vystahoval do obyvacky😉
Za mna 100krat áno :-* sme radi vsetci..dcera,manzel aj ja🙂 milujem ked sa ku mne dcerka v noci prituli, pohladkame sa..nehovoriac o krasnych ránach spolocnych ked manzel nejde do prace 🙂
Vzdy to je o tom nerobit nic na silu iba kvoli tomu, ze je to teraz v mode. Mam 2 rocneho synceka, ktory je velmi pohyblive dieta a ked zostane s nami spat v posteli tak sa nevyspim ani ja a ani manzel. Preto je pre nas idealne, ze spinka v postielke. Treba vyskusat vsetky alternativy a potom sa rozhodnut, co rodicom a dietatku vyhovuje 😉
No my zatial spime spoločne,zatial nemame miesto na vlastnu izbu .Ale uz sa natom pracuje.