icon

Ako si upravujete stravu, ak sa chcete dostať späť do formy a cítiť sa fit?

janette_tesco
22. feb 2016

Sviatky sú dávno za nami a leto ešte stále ďaleko pred nami. Viete, čo to znamená? 🙂 Že prišiel najlepší čas dopriať svojmu telu potrebné látky, kvalitnú stravu a naštartovať ho pred prichádzajúcou jarou. Aj vy ste sa rozhodli zlepšiť svoju životosprávu a dbať na svoj jedálniček? 🙂

Napíšte mi vaše tipy, ako chutne a výdatne dopriať svoju telu len to najlepšie, aby sme sme sa všetky cítili fit!

Strana
z2
katarinka26
22. feb 2016

Vynechavam vsetko kde su cukry. Bielu muku.

janette_tesco
autor
22. feb 2016

Katarinka26 🙂 veľká pochvala, robíš tak aj veľa pre svoje zdravie 🙂 hlavne imunitu, čo nie je málo v zimnom obdobi 🙂

moni244
22. feb 2016

@janette_tesco ja si zmensujem porcie, vynechavam pecivo na veceru, zacala som kupovavat kvalitne maso od lokalnych farmarov, uz sa tesim na sezonnu ovocia a zeleniny na trznici

misel0806
22. feb 2016

Urcite vynechat sladkosti, bielu muku. Jest viac ovocia zeleniny.. Vynechat kaloricke bomby vo forme fast food.. Vela pitneho rezimu mineralky caje.. A vela pohybu😀😀

janette_tesco
autor
22. feb 2016

Moni244 🙂 úpne perfektný postup . Opatrne len s ovocím, radím ho skôr k cukrovinkám 🙂 zdravšia alternatíva zelenina

tajka1986
22. feb 2016

@janette_tesco vynechavam sladkosti,bielu muku,ovocie poobede nejem,prilohy k obedu nahradzam zeleninovymi salatmi,vyprazane a mastne a pizza je zakazane 🙂 pijem vela cistej vody cca 3l denne,ziadne sladke vody,kedze cvicit nemozem zo zdrav.dovodov musim dufat ze toto bude stacit aby som sa citila fit! 😉

janette_tesco
autor
22. feb 2016

Tajka1986 chválim 🙂, veľmi správne, práve riešenie stravy nám pomáha zbaviť sa tukových zásob, hlavne pre nás ženy problematických partií na bruchu 🙂 Držím palčeky 🙂

tajka1986
22. feb 2016

@janette_tesco keby len na bruchu 🙂 dakujem 😉

janette_tesco
autor
22. feb 2016

🙂

nela6
22. feb 2016

vymenila som ranne pecivo za extra porciu zeleniny, cottage, mozarella, kvalitna sunka, primerana porcia priloh k jedlam, cestoviny iba semolinove, grahamove, celozrnne, zemiaky najlepsie iba varene, alebo kasa, ryza natural, basmati, alebo jasminova....maso neprazene....atd 🙂 zmizlo 14kg, a energia cely den...dodrziavanie pitneho rezimu, vyhodene sladene a bublinkate vody...a jest max. 2h pred spanim 🙂

janette_tesco
autor
22. feb 2016

@nela6 ak nás bude takto pribúdať so správnymi stravovacími návykmi 🙂 za chvíľu sa budem v práci nudiť 🙂

deyna
22. feb 2016

stravu si upravujem tak, ze sa snazim pripravit si jedlo do prace sama, tak viem, co jem, vela zeleniny, spravne tuky, bielkoviny, sacharidy opatrne, a veeela pit. sladke malinovky su u mna uz tabu, ani mi uz nechybaju, caj nesladim, kavu tiez a najlepsie doma, a prave esspreso, na kokosovy tuk nedam dopustit., v zasade sme v rodine zacali ylucenim sladkosti a sladkých napojov,

pamiki
22. feb 2016

Vela cistej vody - aspon 3 litre denne, zeleny caj a vela bielkovin so zeleninou - to je pre mna zaruceny recept a funguje i na chudnutie 🙂 mame psika tak dlhe prechadzky su samzrejmost 🙂

janette_tesco
autor
22. feb 2016

@pamiki chválim 🙂 keď prijímame viac bielkovín určite je namieste dostatok tekutín, inak všetko s mierou a podľa našich individuálnych potrieb 🙂 všetko máme napísané v génoch

lulusha
22. feb 2016

Ja sa snažím obmedziť sacharidy - hlavne cukry a moje obľúbené "večerné vyžieračky chipsov". Jem skôr zeleninu, bielkoviny, syry, jogurty, v práci mám na stole vrecko s orechami a keď ma to pochytí, chrumnem si ich zopár. A zaradila som takmer denne pol hodinku doma na stepperi plus posilňovačky, tak by v tom bol čert, keby sa nejaké kilá neskotúľali 🙂

lenka_tesco
22. feb 2016

@lulusha Závidím takúto skvelú pevnú vôlu! 🙂

lenka_tesco
22. feb 2016

@deyna na čo všetko používaš kokosový tuk? aj na ňom varíš?

klaudusik7
22. feb 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

baby velky obdiv 🙂

ddaamm
22. feb 2016

Vynechala som cukry, biele muku, sladke vody , atď, jem veľa masa, zeleniny, ryby, k masu prilohu zeleninu, quinou, pohanku. Ovocie len doobeda, vecer uz len zeleninu, maso, ryby, 🙂 a dolezity je aj pohyb 🙂

karolin2
22. feb 2016

usilujem sa nenapchávať sa po 18.00 hod, čo je teraz veľmi náročné, lebo teraz čo kojím, akoby zo mňa ubúdalo niečoho ....

deyna
22. feb 2016

@lenka_tesco na kokosovom tuku varim, aj peciem, aj vyprazam, tj. pouzivam ho aj na podusenie zeleniny, ktoru potom zalejem a mam zeleninou vpolievku, vyborny je aj do zemiakov, nahrada zemiakového pyre, pod maso, pod pecene zemiaky, do ryze, proste vsade, chuti vyborne, dcera ho ma rada aj samotny 🙂

lenka_tesco
22. feb 2016

@deyna super! 🙂 ja som raz skúšala na kokosov oleji grilvoať kuracie prsia a tá vôňa bola neodolateľná a opiekli sa krásne dozlatista 🙂

lulu2
22. feb 2016

Nestaci len upravit stravu aby sme sa citili fit, nemenej dolezity je pohyb. Co sa tyka stravy, tak ziadne sladkosti, sol, pecivo a vyprazane jedla a o par dni sa citim lepsie.

brcka252
22. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

@lulu2 jedine spojenie pohybu a zdravej stravy prinasa vysledky 🙂

lenka_tesco
22. feb 2016

@ddaamm a skúšala si aj nejaké recepty s inými múkami (ako alternatíva k bielej) či si iba úplne vynechala všetko z bielej múky? 🙂

ddaamm
22. feb 2016

Snažím sa múku ako celkovo vynechať, ale občas upečiem aj niečo s kokosovou, či mandľovou múku, ale mám prisného trénera 😀 tak sa snažím veľmi nezhrešiť čo sa stravovania týka, a čerpám inšpiráciu z týchto kníh 🙂
http://www.zdrave-fitness-recepty.sk/
@lenka_tesco

lenka_tesco
22. feb 2016

@ddaamm super! 🙂 prísny tréner by sa zišiel viacerým z nás 😀

janette_tesco
autor
22. feb 2016

@deyna úplne rovnaká skúsenosť, pre mňa už nenahraditeľný 🙂

ddaamm
22. feb 2016

@lenka_tesco ja som rada že ho mám 🙂

martinka55
22. feb 2016

ja sa snažím do jedálnička vsunúť čo najviac ovocia, zeleniny, čistej vody, vynechať cukry, biele pečivo a nejesť po 18.hod.

Strana
z2