icon

Ako si upravujete stravu, ak sa chcete dostať späť do formy a cítiť sa fit?

janette_tesco
22. feb 2016

Sviatky sú dávno za nami a leto ešte stále ďaleko pred nami. Viete, čo to znamená? 🙂 Že prišiel najlepší čas dopriať svojmu telu potrebné látky, kvalitnú stravu a naštartovať ho pred prichádzajúcou jarou. Aj vy ste sa rozhodli zlepšiť svoju životosprávu a dbať na svoj jedálniček? 🙂

Napíšte mi vaše tipy, ako chutne a výdatne dopriať svoju telu len to najlepšie, aby sme sme sa všetky cítili fit!

Strana
z2
janette_tesco
autor
22. feb 2016

@martinka55 úplne ideál, len naozaj pozor na ovocie 🙂 radšej nahrádzať 🙂 zeleninou, pri obmedzení lepku skutočne dosiahnete aj stratu hmotnosti, sekundárny benefit 🙂

katuska2709
22. feb 2016

Ja sa snazim vynechat pecivo (nie vzdy sa to zial da) a jest casto male porcie s hlavne ovocie a zeleninu 😊

matricia
22. feb 2016

Ja sa snažím namiesto vyprážania upravovať si stravu varenim, prípadne pečením v trúba,napríklad fašírky, rybie prsty, niečo som skúšala pripravovat už aj na pare, kupujem radšej čisté surové masko ako údené s rôznymi prídavkami, používam aj olivový olej a celkovo menej slnecnicoveho oleja. Začali sme kupovať celozrnné pečivo, žemle, chlieb. a častejšie robievam brokolicu, špenát, používam aj kukuričnu múku na kašu ako prílohu k masku, aby sme mali pestrejsiu stravu. V jedálničku u nas si našli miesto aj mozarella, avokádo, často ryby, napríklad pstruh.

kim_rossi_stuard
22. feb 2016

snazimsa jest rozlisovacou/ delenou stravou- nekombinujem bielkoviny s uhlohydratmi a pod...jasne ze zeleninu na kila, ovocie len do obeda, a vela vela vody..vsak nie na darmo sa hovori ze hlad je maskovany smad 😀 😀 😀

janette_tesco
autor
22. feb 2016

@kim_rossi_stuard Fandím 🙂 úplne perfektne nastúpená cesta, nielen k postave ale aj zdraviu 🙂 palec hore 🙂

kim_rossi_stuard
22. feb 2016

@janette_tesco dakujem pekne, snazim sa 😵 😵 😵

laura2912
22. feb 2016

Raňajky tvaroh s ovocím, čerstvá ovocná šťava alebo ovsené vločky so sojovym mliekom, nepapám skoro žiadne pečivo, múku som nahradila špaldovou a pohánkovou, olej len olivový alebo kokosový, namiesto cukru javorový sirup aj to minimálne, k mäsu po väčšine len zeleninová príloha, prípadne jasminova alebo basmati ryža. Úprava stravy v parnom hrnci, rúre a na grilovacej panvici 😊 Cvičiť sa snažím aspoň dvakrát do tyzdňa, nemôžem to preháňať nakoľko kojím

janette_tesco
autor
23. feb 2016

@laura2912 Laura pri tomto štýle života určite patríte k maminám, ktoré vyzerajú akoby prišli k deťom náhodou 🙂 držím palce 🙂

waity888
23. feb 2016

Som 8 mesiacov po pôrode a rozhodla som sa, že toto leto sa nebudem hanbiť vyzliecť do plaviek a urobím maximum pre svoje telo. Základ je samozrejme strava. Stále sa vzdelávam.Vyradila som bielu múku, všetko smažené, nezdravé. Nahrádzam špaldovou, celozrnnou.Pijem min. 3L vody denne, poprípadne aj čaje . Ovsené vločky, quskus, chia, amarant ......to všetko už nie sú pre mňa cudzie pojmy 😀 a mnoho ďalšieho. Pravidelný prísun jedla, každé 3 hod. malé porcie. A samozrejme cvičím..v neposlednom rade mi dá zabrať j môj synček 🙂 . Už som schudla a momentálne spevňujem. Žiadne diéty, ale nový životný štýl. Tento krát to dám a už nastálo!!!! 🙂

janette_tesco
autor
23. feb 2016

@waity888 držím palce, je to jediná cesta bez jojo efektu 🙂

rutie
23. feb 2016

Pečivo jem len na raňajky, potom už nie, snažím s tmavé.. K tomu syr, cícerová nátierka, prípadne maslo a šunka a vždy veľa zeleniny. Desiata - ovocie. Obed buď cez víkend normálny - menšie porcie + šalát, nevyprážam. Ak som sama doma, tak grilovaná ryba (alebo kuracie mäso), jeden pečený zemiak + šalát, v práci si urobím grécky šalát, alebo mozzarrellu s rajčinami a bazalkou. Večer jem len zeleninu, ak pracujem do noci, tak aj biely jogurt alebo acidko. Dezert si dávam len v nedeľu, pečiem ho spolu s deťmi. Z alkoholu pijem len suché biele víno. Aspoň 3 krát do týždňa idem behať - 20-40 minút. Denne prejdem okolo 6 km rýchlou chôdzou. Nekupujeme vôbec sladké vody ani džúsy (len príležitostne na detské oslavy), hreším len domácou bazovo - mätovou limonádou. Čaj ani kávu nesladím, iba keď som chorá, tak medom. Nie je to na žiadnu radikálnu redukciu hmotnosti, ale dlhodobo to dobre funguje a necítim sa mimo rodinného a spoločenského života. Minulý rok som takto schudla 9 kíl, v zime sa mi 3 kg vrátili, lebo som sa menej hýbala a maškrtila na Vianoce, ale viem, že keď vytiahnem na jar bicykel a nabehnem do záhradky, tak budú preč 🙂

janette_tesco
autor
23. feb 2016

@rutie máš úplnú pravdu 🙂 žiadna zázračná tabletka na redukciu hmotnosti so zárukou najlepšie z večera do rána 🙂 , ale jediný dlhodobý a hlavne zdravý efekt 🙂

waity888
23. feb 2016

@janette_tesco Ďakujem 🙂

Strana
z2