icon

Čo si myslíte o sušičke?

julius_tpd
30. nov 2015

Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂

lenadka
3. dec 2015

@malinovka333 priznávam, že teplotu v práčovni nemeriame, ale keďže je tam v kuse otvorené okno, je to pivnica a nekúri sa tam, určite klesne pod 5st. teplota tam...pritom mi ju bol zapájať predajca a nič na to nepovedal a zapájali ju v zime keď mrzlo.

amanda683
3. dec 2015

@henamichal ???nemôžeš myslieť vážne túto otázku,či??? To sa vážne pýtaš?Normálne neverím!

majjjjuska
3. dec 2015

http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/7831/79826 a na každom je, akú si vyberie!

dugyna
3. dec 2015

@julius_tpd dakujem pekne za vysvetlenie. no ako upraimne samsung ma tusim len jednu susicku (cisto susicku bez pracky) ktora stoji okolo 800 eur. pracka ma stalo tusim nejakych 300 a som max.spokojna treti rok. le 800 som nedala ani za mycku, ci sporak. pride mi to fakt vela. ale zavozujem ju dat do jeden izby alebo vsavanej skrine.. urcite nechcem elektolux..mala som pracku AEG (vadna od vyroby-opravali ale po 2 rokoch smrdelo pradlo,,a opravit sa ju neoplatilo.

Ake su skusenosti s BEKO ci Indesit(tuto mame ladnicku uz 8 rokov a max.spokojnost)

dugyna
3. dec 2015

@henamichal poprosim ta napis mi ake bakterie ziju v susicke a ako sa tam dostanu? velmi ma to zaujima. ak vies napis aj latinsky nazov bakterie.dakujem

julius_tpd
autor
3. dec 2015

@zuzin78 @1fifinka1 ano program na zehlenie znamena, ze pradlo je pripravene na zehlenie, takze enbude 100% vysusene. Na to sluzia ine programy susicky v zavislosti od modelu 🙂

@lenadka v podstate ako odpovedala @malinovka333 . Ziadny spotrebic by nemal byt vystaveny podmienkam, na ktory nebol stavany. Teda extremne teplo alebo mrznutie.

julius_tpd
autor
3. dec 2015

@1fifinka1 je to myslene mokreho, teda po vybrati z pracky. Samozrejme ze cim vacsia suscika, tym sa to lepsie vysusi a je menej pokrcene.

Ale cim je vsak odstredovanie pri pracke vyssie, tym je pradlo menej mokre a radikalne na kg tomu neprida. Nehovoriac o tom, ze ak by sme sa mali riadit vysackami na obleceni, tak polka oblecenia by do susicky z pracky ist nemala, takze by este doslo k znizeniu kapacity oproti pracke. Realita je vsak taka, ze uzivatelia vsetko z pracky vyberu a davaju do susicky bez ohladu na vysacky alebo gramaz. Vyrobcovia s tym vsak rataju, nebojte sa. Priamo od vyrobcov sa vyrabaju sety pracka + susicka a tie mavaju zvycajne rovnake kapacity, takze vyssou susickou nic nepokazite, ale rovnaka kapacita bohate staci 🙂

julius_tpd
autor
3. dec 2015

@dugyna tak nemozem povedat nic na ziadneho vyrobcu. Urcite aj BEKO a Indesit susicky budu fungovat a budu kvalitne, znacka je skor o osobnych preferenciach daneho cloveka. 🙂

dugyna
3. dec 2015

@julius_tpd tak ano urcite tam je rozdiel..viem porovnat ked sme mali sporak s rurou amica a teraz mame vsavanu ruru ikea.
no mam nad cim premyslat, skoda ze ta samsung stoji tak vela.
vdaka

natalka13
3. dec 2015

@zuzin78 aj pracky sa pouzivaju stale, neprestali sa vyrabat ani kupovat. Susicky su na trhu u nas vyse 20 rokov a stale sa kupuju, ziadna momentalna IN zalezitost.

Nik tu netvrdi ze je niekto nemoderny, ale nech nepisu baby bludy o bakteriach a vyblednutom pradle.

natalka13
3. dec 2015

@1fifinka1 zalezi predsa na spotrebe susicky a cene energie.. Mna jedno susenie stoji cca 18centov.

henamichal
3. dec 2015

@dugyna Len kľudne používajte sušičku ked vam vyhovuje. pre mna za mna. kazdý je zodpovedný za svoje skutky 🙂

johanka_de_arko
3. dec 2015

Susicka je super vec.skoda,ze ju mame kombinovanu s prackou a nie zvlast ako 2samostatne jednotky.aj miesto by som pre nu vedela najst,to by nebol problem,ale doteraz este splacame pracko-susicku,ktora teda vysla na nase pomery pomerne draho.keby sme mali viac rozumu pri jej kupe,kupili by sme ich zvlast uz vtedy.koniec koncov by nas to mozno vyslo rovnako.teraz v zime pri troch detoch...uz budeme najblizsie mudrejsi.takze ano,som za susicku,ale zvlast,nie kombinovanu.clovek usetri nielen cas,ale aj peniaze(kombinovana spotrebovava pri suseni aj velke mnozstvo vody.ano ano,potrebuje k suseniu aj vodu.to samostatna susicka nepotrebuje).

vanilka83
3. dec 2015

ja mam susicku....pouzivam ju tak 2-3 krat za tyzden a velmi mi pomaha....mozno niekto nebude suhlasit ale je to super- jemne pradlo-teda jemne tricka saty tielka bluzky a drahsie veci ked chcete mat dlho pekne tak tie do susicky nepatria ale vsetka bavlna rifle postelna bielizen uteraky utierky pyzama obrusy a strasie tricka teplaky spodne pradlo ponozky kosele atd...hadzem vsetko susit do susicky usetri to fest cas a zasa susicka je aj zdravsia urcite sa vam nebudu robit plesne v byte z mokreho pradla ked susite na vesiaku...a usetrite mega vela penazi na avivazi kedze do susicka nemoze ist pradlo ktore bolo prane s avivazou, pradlo je pekne jemne makke a teple halvne zupany a uteraky ked si vyberiem rovno zo susicky to je uplne labuz! 😉

alla24
3. dec 2015

@wweronique no zalezi ako stare mas dieta. moja ma skoro 4 roky ma strasne vela oblecenia ale vsetko nosi a nosi to dobry rok urcite... vlastne pri tak starom dietati menis velkost raz rocne. A ja som na pradlo hakliva. cely satnik malej a muzov mam z usa takze ked na danu vec cakam 2 mesiace a je to vec aku tu nedostat kupit inak k tomu zaujmem postoj samozrejme. Nie je mi jedno ze susicka vytaha chlpky a pradlo posobi "vyblednuto". proste ide o narocnost a to ze mam susicku za 800 eur mi este klapky na oci nedava. - Sak drahe to bolo tak to musim vsade do neba chvalit..... Susicka je isto dobra vec ale nie na vsetko a nemyslim ze je potrebne ju mat za kazdu cenu lebo je to teraz IN.

natalka13
3. dec 2015

@alla24 v USA ma susicku kazdy, veci odtial davam 100% do susicky, tricka Hilfinger, Holister, Lauren ......nic nieje vyblednute,vytahane, znicene.
Nik tu predsa netvrdi ze musi mat kazdy susicku. Nechape co znamena ze je nejaky elektrospotrebic prave IN, akoze inokedy sa nekupoval?

alla24
3. dec 2015

@natalka13 to co je pre teba dobre nemusi byt pre ineho. ja tu nehovorim o vyblednutom pradle ako od slnka.... pre mna su mozno "znicene" veci take ako pre teba uplne v pohode.... btw Holister ma moj muz ako veci na zahradu...

alula100
3. dec 2015

Sušička prádla je dobrá pre mna,len na zimné obdobie,pretože nie je nad to,ked prádlo zavesíte do záhrady na šnúry a najma vtedy,ked pofukuje vetrík potom to prádlo určite krajšie vonia a je aj jemnejšie ako zo sušičky 🙂

s_mt
3. dec 2015

alla24 to sa teraz pretekate,kto ma lepsie znacky pradla? Naozaj trapne 😎

natalka13
3. dec 2015

@s_mt ja sa nemusim s nikym pretekat, ja tu nemam album s oblecenim .Nepotrebujem to pre svoje ego 😉

malinovka333
3. dec 2015

@suzan1611 mas v dome 20% vlhkost? to sa aj da mat taku vlhkost? to musi byt sucho ako na pusti.....ja ked dam odvlhcit na 45 tak ma už nos stipe.....

alla24
3. dec 2015

@natalka13 ja mam album s oblecenim pre moju potrebu aby som vedela co mala ma a co mi este treba... Ale zavist je strasna no.... chapem.... 😕

@s_mt nejdem sa s nikym pretekat.... hlavne nie zo zenami ktore ani nepoznam nemaju tu fotku a boh vie co su zac... ak si dobre precitas ja som so znackami nezacala!!! Pozorne citaj a potom pis hluposti a osocuj. Cize tuto poznamku o pretekani laskavo adresuj natalka13. To ze som napisala poznamku ze holister ma moj muz na zahradu bolo hlavne preto ze kazdy z nas ma meritko kvality uplne inde. Napisala som to inteligentne uz vyssie ale zjavne urcita skupina ludi nechape... tak potom musis hodit "blbu poznamku" aby mozno pochopila aj ta druha skupina co tu na stranke je.... a to ze sa niekto urazil je jeho problem... viac sa uz k tejto teme a urcitym prispievatelkam nemienim vyjadrovat. 😎

s_mt
3. dec 2015

Nazad ku susickam,znackove veci su uz poriesene ;D

matapet
3. dec 2015

Ja mám sušičku doma, super vec, hlavne kvoli znižovaniu vlhkosti a tiež kvoli šetreniu miesta, kde by som sušila. Ponošky pre syna mám však vďaka sušičke menšie ako boli a veľmi zle sa naťahujú na nohy, tak si ich sám odmieta obliekať - škôlkar 🙂

zuzanna95131
3. dec 2015

@katkakovac akéé obrúsku do nej dávaš poradíš prosím, zajtra čakáme aj my sušičku tak zbieram rady...btw nemám už používať aviváž do pračky, niekto tu písal..stačia len tie obrúsky? ď 😉

majka_ka89
3. dec 2015

Ja mam napriklad pracku a susicku v jednom. Nezijem na SK ale v Irsku, a tu si bez toho neviem predstavit susit veci. Raz som to vyskusala a oblecko som susila takmer 4 dni, tym ze je tu chladno a byty sa nevykuruju tak velmi ako na SK a aj v lete mam v byte tak 17st. Cize u mna je susicka top a oblecenie nenici, samozrejme ak tam dam veci len tie ktore tam mozu ist. Co si triedim a davam na to pozor. Ja mozem susicku len odporucit hlavne ak je v kombinacii s prackou do maleho bytiku, kde vam potom susiak nezaberie miesto 🙂

suzan1611
3. dec 2015

@malinovka333 uz aktualne mam 40 perc

natalka13
3. dec 2015

@alla24 tak ta osobna potreba je super!!! Esteze nemas album svojich veci,aby si vedela co mas.
Netusis kde a ako byvam, nakupujem .....nemam ti preco zavidiet.
btw. Moj muz Holister nenosi ani na zahradu, take veci by si neobliekol. A to tezaz nenarazam nato zeby nosil drahsie znacky.
Tie tricka nosia nase deti ked si ich v USA kupuju,musia si cast zalatit same z usetrenych penazi.

sorry za odbocenie od temy vsetkym zucastnenym.

@zuzanna95131 avivaz sa nema pouzivat, zanasa susicku, papieriky dostat u nas nejake v DM, tusim zn.Lenor. Mozes aj na bavlneny kapesnik kvapnut par kvapiek vonneho oleja a dat k mokremu pradlu,ak potrebujes mat vonu.
Ja papieriky pouzivam iba na kosele, koly stat.elektrine.

katkakovac
3. dec 2015

@zuzanna95131 avivaz neppuzivam, lebo muz aj syn maju citlivu pokozku. Tie obrusky kupujem v dm drogerii, maju ich tak pri pokladniach, len jeden druh ale vonaju nadherne. Obcas ich pouzivam, obcas zabudnem. Sle pradlo zo susicky je take makucke, ze nemusis pouzivat nic. Len vytiahnes a uzivas si tie nafufnane uteraky😉 A poradim nesusit rifle. Jedny sa mi zbehli a skratili...😆

sotka
3. dec 2015

sušička je môj najobľúbenejší spotrebič v domácnosti, mne by ani myčku nebolo treba ale sušička musí byť 😀 asi preto že neznášam žehlenie 😀 nie je lepší pocit ako vyložiť sušku, zložiť prádlo a finito 😀