icon

Ako presvedčiť svojho muža stravovať sa aspoň trochu zdravšie?

janka_bazant
6. máj 2016

Moja skúsenosť je taká, že chlapom zdravá strava príliš "nevonia". Ste na tom podobne? Ak máte tip, ako ste presvedčili toho svojho na zeleninové fašírky alebo koláč bez cukru, sem s nim, mne sa veru zídu🙂 Najpraktickejšie rady odmeníme, tentoraz cenou pre vašu mužskú polovičku - pivom Zlatý Bažant 🙂

Ako presvedčiť svojho muža stravovať sa aspoň trochu zdravšie?
Strana
z3
maryon1
6. máj 2016

Manžel mal prednedávnom problémy so žalúdkom,
mal predpísanú prísnu diétu, žiadne vyprážané, údeniny, sladkosti... mäsko len hydina, varili sme na pare, zeleninku mal dovolenú...

a akosi sme si na ten zdravší štýl varenia zvykli a pokračujeme v ňom - nie už tak striktne, sem-tam sa aj u nás objaví na stole slanina a pivooooooooooo, alebo si dáme taký nezdravý ale super vyzerajúci obed ako Matúš na Miletičke dnes - ale to len zriedkavo, viac sa snažíme zdravovať stravo.

karolin2
6. máj 2016

Láska vedie cez žalúdok. Prastaré príslovie, ale stále osvedčené. Ale nie tak sa to začalo. Boli to vzájomné sympatie, čo nás dali dokopy. Zdravá strava prišla na rad až neskoršie, keď sa nám narodili deti. Variť zvlášť pre deti a manžela u mňa neprichádza do úvahy. Chcem s nimi stráviť, čo najviac času a u nás výhodu vidím v tom, že manžel nevarí. Ďalšiu výhodu vidím v tom, že manžel je všežravý, najradšej tiež mäso s mäsom, a aj deti po ňom zdedili tieto charakteristické črty. Usilujem sa variť pestro, aby naša strava bola vyvážená. Postupne skúšam nové zdravšie jedlá, troška recept pozmením, (PS: keď už máme to oblohu zeleninovú, tak prečo nepridať trošku mäsko ale bez prílohy) a keď sa to osvedčí, šup do nášho jedálnička, takto viem uňho aspoň ovplyvniť víkendy a večere. Ženy vždy vedeli manipulovať s mužmi ... takže do toho, aj čo sa týka zdravej výživy.

anicka86
6. máj 2016

Tento rok sa s rodinkou chystáme so známymi na dovolenku k moru - kriticky sme sa s manželom na seba pozreli, a povedali si, že by nám obom trebalo zhodiť pár kíl do plaviek - mne zostalo bruško po pôrodoch, jemu zasa narástlo také to chlapské "pivné" - síce nie moc veľké, ale je -
a tak sme sa začali stravovať zdravšie. Veľa zeleninky, menej sladkého, múčnych jedál, a tiež viac pohybu. No a darí sa nám celkom - táto vzájomná podpora funguje. Ked nevyžaduje manžel síce chutné, ale nezdravé jedlá - tak ich nevaríme, nemáme doma...

takže zhrnutie: u nás zavážil pohľad do zrkadla, tiež na ručičku váhy, a rozhodnutie, že sa ideme stravovať zdravšie, bolo na svete 🙂

majik66
6. máj 2016

nemusim 🙂 nakolko moj manzel sa zdravo stravuje 🙂

matyuska
6. máj 2016

Postupne, ja vzdy "vpasujem" neaku zeleninu.A co oci nevidia, to srdce neboli.....A vzdy sa akosi zabudnem zmienit...Tak do kremovej polievky na zahustenie miesto zaprasky hrst ovsenych vlociek, ryza je vzdy akasi tmavsia( no trosku sa mi prichytila- vraj.Vo fasirkach je nastruhana cuketa a mrkva...Postupne si zvykol...

bibyke
6. máj 2016

No žiaľ, môj drahý musel dobrovoľne nasilu ako sa hovorí, pred dvomi rokmi mu zistili cukrovku ☹ Ale teda na pivečku si rád pochutná 🙂

katuska2709
7. máj 2016

Rada by som vedela...

mircalla
7. máj 2016

U nas neni problem. Je cudzinec, takze slovenska strava mu vobec nevyhovuje. Neje vobec tazke, mastne a vyprazane jedla. Maso jedine v trube robene, vacsinou kvalitne hovadzie, kuracie, ryba. Nieco ako udene koleno, vyprazany syr ci rezen by v zivote nezjdedol. Ku masu salaty, malokedy je klasicke prilohy. Uplne ziadne pecivo resp. len celozrnne, vyhyba sa mucnym jedlam. Obcas zhresi lahsim kolacom. Alkohol skoro vobec - ked tak vino. jedine, coho je malo je ovocie.

mircalla
7. máj 2016

Myslim, ze ludia sa celkovo uz stravuju o dost lepsie ako pred 10-20 rokmi

marcelatje
7. máj 2016

V stravovani sme s mojim parnerom ako ohen a voda. Jemu k zivotu stacia rezne, bocik, klobasa.....ja milujem salaty a vselijake vymyslance ako tomu hovori on 😀 za svoj najvacsi uspech povazujem ze sa vdaka mne zamiloval do brokolice. Najradsej ju sice ma v pecenych zemiakoch s bryndzou a slaninou ale je tam 😀
K jeho typicky chlapskym nakupom (maso, zemiaky, toaletak) tak pribudla aj pani brokolica 😀
Inak odporucam zeleninu kamuflovat a zbytocne zlozenie jedla nerozpitvavat 😀 predchadzam tak odmietnutiu z presvedcenia 😀 tymto stylom mi hedava mrkvovu stavu k masu, mixnutu polievku v ktorej je zelenina o ktorej existencii ani netusi a hlavne cakat na hlad. Vtedy tolko nevymrva 😀

mirka907
7. máj 2016

Moj chlap je pomerne sutazivy typ a ked ho ma zenska v niecom predbehnut, celkom zabavne to znasa. Zacala to len sportom ako takym....bez ovplyvnenia stravy....a to behanim....ked uz nam to ako tak slo, zabehli sme si nejake polmaratony, prihlasila som sa na maraton,....tak veru musel aj on...a samozrejme ho chcel zabehnut v lepsom case ako ja........no a pri tychto vzdialenostiach sa proste nemoze natrepat hocicim a hocikedy, tak ci chcel ci nechcel, musel stravu upravit ..to sme inak este neboli par 🙂)) .no a teraz ked uz par sme, je pohodlnejsie si vecer dat so mnou salat alebo nieco ine zdraveho charakteru (pricom mam podozrenie ze mu to uz aj chuti, zvladol uz aj Tofu pizzu 😀 😀 😀 ) ako si varit sam pre seba...a aby bol spokojny, obcas mam cheat days a vtedy jem aj ja to co si zazela on....Joj a este mame bojovu ulohu a to naucit moju dceru jest viac zeleniny, lebo tu odmieta, takze jej musime ist vzorom... 😉

purinkaa
8. máj 2016

Môj manžel nie je moc zástancom zdravého stravovania, keď uvidí tekvicu, brokolicu či tofu.....už krčí nosom 😀 ....preto sa snažím takéto jedlá prilepšiť PO JEHO a pridať mu tam aspoň slaninku 😉, aby jedlo krásne voňalo.....za to v pive má celkom jasno, lebo jeho obľúbenou značkou je práve ZLATÝ BAŽANT... 🙂 ..na včerajšej grilovačke som stihla odfotiť len po dopití prvého kola, potom baterka odmietla spolupracovať.....ale keďže sme milovníci prírody a separujeme....plechovky išli smer KOV 😉 🙂 ...

greta123
8. máj 2016

Ja môjho manžela nútiť nemusím, vždy mi povie "uvar čo chceš", chutí mu všetko a k tomu dobré pivko nikdy nedmietne , Zlatý bažant je jeho naj značka. Takže je to na mne, či je to už brokolicová polievka, špargľová, cuketové placky, zapečený baklažán, tofu, tvaroh, skrátka všetka zelenina či ovocie, ovsené vločky s orechami, škoricou, s mliekom. Momentálne sa dopujeme žihľavovým čajom, detoxinujeme... 🙂
Varím mu už 42 rokov, takže žiadny problém, poznám jeho chute až veľmi dobre! 🙂

janka_bazant
autor
9. máj 2016

Milé dámy, dakujem pekne za vase tipy, niektore su velmi uzitocne a urcite ich vyskusam🙂 Ako podakovanie posielame maly darcek v podobe piva Zlaty Bazant pre vasich najdrahsich pre: @pribinak, @mimula, @mirka907, @purinkaa Prosim napiste mi do spravy vasu postovu adresu a mobilne telefonne cislo kvôli doruceniu zásielky. Dakujem a prajem krasny slnecny den, bolo mi s vami super🙂

bielavila
9. máj 2016

u nas to je tak, ze co doma nemame to sa nezjeme 🙂 preto nemame doma zasobu piva, v mraznike mrazenu pizzi ani sladkosti a bohuzial v nedelu nevypekam kolaciky 🙂varim zdravo a on to musi spapat inak bude hladny 🙂 ale chvalabohu vyzera to tak, ze moje zdrave varenie mu chti takze mozem len dufat, ze niekde potajomky neskreckuje 🙂

Strana
z3