Ako presvedčiť svojho muža stravovať sa aspoň trochu zdravšie?
Moja skúsenosť je taká, že chlapom zdravá strava príliš "nevonia". Ste na tom podobne? Ak máte tip, ako ste presvedčili toho svojho na zeleninové fašírky alebo koláč bez cukru, sem s nim, mne sa veru zídu🙂 Najpraktickejšie rady odmeníme, tentoraz cenou pre vašu mužskú polovičku - pivom Zlatý Bažant 🙂

podľa mňa hlavne neprísť v jeden deň stým že zlatko tušíme mäso, rušíme to, hento...
a zbytočne ani nato neupozornovať
žena je vacsinou sef v kuchyni takze ...
ako pisu aj baby... robila by som domaci ice tea - zeleny caj, med, citron vychladit a mnam
primiesavat pseno, bulgur, kus kus celozrnne veci, semiacka do veci kde si to ani nevsimne
presne ako pisu baby
moj muz fasirky uz bez ovsennych vlociek a otrub nechce ... dobre okorenit ocesnakovit a ani nepozna ze je tam pol na pol maso/vlocky
omelety na ranajky s kvalitnou sunkou a zeleninou s tomu celozrnny chlebik
koktejl bananovy s medom z kefiru
a vela inych 🙂
hlavne netlacit a moc nekecat
Moj nema na vyber,kedze varim zdravsie veci a on je hladny tak to jest musi 😂😂😂 no a v podstate aj on sam chce zit zdravsie,tak sa snazime spolu
Ja varim zdravo uz od zaciatku, takze si zvykol este v obdobi zamilovanosti, hoc viem ze z domu bol zvyknuty na povedzme klasickejsie. Ale tak je to asi najlahsie, zvyknut od zaciatku a potom uz to berie ako normu a ani sa nepozastavi, dokonca, ked potom tomu dojde na chut, tak sam vymysla co este vylepsit.
Hlavnym motorom je mu to, ze ma potom peknu postavu, mal jeden vykyv volekedy, kedy na to zacal viac kaslat a veru sa zacal aj gulatit. Potom nabehol opat a videl vysledky, takze vidi ze to funguje.
Viacere pisu v diskusii ze sparglu by im nejedol alebo len obcas a ze steak je steak. No ved kudne, vela robi aj delena strava, nie striknte, ale ked uz je fakota masiska nedat k tomu krumple alebo knedlo ale pekne zeleninku a to v pohode.
Vela robi a ja to podporujem, aj vynechanie cim viac mucnych vyrobkov, hlavne peciva zo stravy. Ani sladkosti tak neskodia ako ony. Neraz som uz pisala ze ich zasupenie v nasej strave je prehnane a nadmerne, stacilo by menej, doterajsie normy na sacharidy su silno naddimenzovane ako sa zacina ukazovat.
No a v neposlednom rade aj celkovy styl rodiny, ked je raz rodina naucena chodit vonku, po vyletoch, vela sa hybat, sami dojdu na to ze to nespravne stravovanie im dava menej vladania a viac zadychanavania ako ine. A je prijemne vladat, tam sa to ukaze tak priamociarejsie.
ja môjho manžela presviedčať o ydravom stravovaní nemusím.Už 25rokov posiluje a snaží sa zdravo stravovať.On naučil mňa jesť zdravo a bez cukru.Stálo ma to -13kg a dúfam,že to pôjde nižšie.Moja rad?Každý na to musí prísť časom sám ako ja
My sa stravujeme zdravo a v sulade s prirodou. zrno prenechavame sliepkam, my papame zeleninu a maso. Do fasirok davam maso, mrkvu a cukinu alebo celer (fakt ho nie je citit), ale odpustim si muku ci struhanku, k tomu zeleninu (salat ci tepelne upravenu) a hotovo. Kolace bez muky a cukru su niektore vynikajuce a na niektorych si pochutna fakt len smetny kos, ale postupne uz mame svoje odskusane a cudzi casto ani netusia, ze spasaju zdravy kolac ci obed....
u nas plati hlavne nehovorit mu co tam je ... keby vedel že v niektorych omackach je tekvica, brokolica ci nieco podobne rozmixovane atd . tak to neda do ust ani keby mal ostat hladny ;) cize u nas to musi byt vzdy kamuflaz ked robim nieco zdravsie ;) ked sa spyta že čo také zelené je v tom äked napr. dam niekde brokolicu ) vzdy poviem nejaku bylinku co mame doma a co do toho konkretneho jedla ,, pasuje" a vzdy mi to nejako prejde ;) len nesmiem sa nikdy prerieknut ...
Je to veľmi jednoduché, stačí proste zdravo variť. Ja koláče nepečiem, lebo jednak nestíham a jednak som trochu lenivá občas a aj tak sa z nich len priberá, takže u nás sa nevyskytujú. Varím zdravo, mám drahé hrnce, kde sa dá variť bez tuku. Manžel aj deti si proste zvykli. Občas zhrešia, ked idú k babičke. Manžel je štíhly, stále oblečie svadobné nohavice. 😝
Mm to nema problém jes, ale platit 🙂 Celozrnné múky, kokosový tuk miesto oleja, kadejaké klíčky, rastlinné oleje za studena lisované... Všetko sú to drahšie veci ako ten odpad bez živín. Pri rybach stojí aj pol hodinu ktoré sú najlacnejšie. A keď ich potom doma rozmrazim polovica je voda :-/
Ako?Proste som len začala variť zdravo 😁A chlapec keď prišiel z práce hladný nemal na výber.Buď zjedol ten kus-kus s tou zeleninou,alebo bol hladný 😂😂😂Ale zase ja to nepreháňam,jeme aj "nezdravé" občas...Ale musím uznať že odkedy som prestala vypekať buchty a zákusky a naše terajšie koláče sú plné ovsenných vločiek a špaldy tak zákusky nepýta.Tak mu to aai chutí...Či len nemá na výber ? 😁
Tak u nas je to jednoduche,kedze ten moj si sam ani len chleba nenatrie😅proste mu nepoviem a do kolaca supnem steviu,pizzu urobim zo spaldovej muky a vacsinou ani nevie,co jedol😆no a ku vsetkemu mu krajam zeleninu-ci do desiaty,ci ku ranajkam a ked uz to ma pred sebou,tak proste zje.Na zeleninovy salat s tofu by som ho isto nenahovorila,ale tak zase ani netreba robit velke soky,aby to vobec v zdravi prezil.Vzdy sa snazit aspon niektore ingrediencie vo vareni zdravsimi alternativami a drzat "bobrika mlcania".Vsak co oko nevidi,zaludok netrapi😉
Ako? no nebolo by doma to pivečko , nechodil by von .. Ale jasne čo mu dám na tanierik to zbaští , niekedy až tanier vylíže 😀 zelenina zo záhradky a už čo to sa vymíšla .. či už neaki šalát a všeličo iné
@matus_bazant dobru chut vyzera to dobre ale ako pises veru nie najzdarvsie🙂
@kupcovci Dnes sme skrátka neodolali 🙂 Ale nie je to obed na každý deň....
@matus_bazant hm, ale taky langos s kecupom a syrom z mileticky.... cert ber spaldu a kus kus 😉 😀
@jasminet Áno, aj langoše sme spomínali... Ja mám rád iba taký obyčajný s cesnakom, bez ostatných vecí 🙂 Ale aj kuskus ľúbim a mám naň výborný recept. 🙂
@matus_bazant veru buduci tyzden urobim langose, syn to este ani nejedol, tak uvidime ci ho na to namlsam 😀
@matus_bazant kazis nam tu diskusiu🙂
Moj zje vsetko co nezje jeho....a v kolaci je suma fuk ci cukor al.med sladke je oboje
moje zistenie ... u mužov platí to, čo u malých detí. Jedia podľa toho, ako to vidia v rodine. Čiže, čo a ako navarím, to zjedia. Veď hádam si nebudú vyvárať samostatne. Takže, stačí ak objavím nový recept a už ho varím. Podľa rýchlosti vyprázdného hrnca viem, či sa bude jedlo u nás ešte variť. 😀
Ako naučiť muža zdravo sa stravovať? No ja musím povedať,že práve môj manžel mňa naučil,aká super je červená šošovica, alebo zapekaný baklažán a cuketa a koláče robí radšej zo špaldovej múky....a musím povedať,že zdravo ho naučili stravovať jeho rodičia,moji svokrovkci,lebo manžel doma stále rozpráva ako jeho otec robil rád fašírky zo zeleniny, mamka piekla ovsené koláčiky,ale priznáva,že ako dieť to nemal veľmi rád,práve naopak nemusel takéto fašírky, ale keď vyrástol ako sám hovorí zachutili mu a keďže manžel rád varí a pečie-rád pri tom experimentuje -rodí zelennové rolády, rôzne posúchy, koláče, aj keď naše dcérky nejak tomu neholdujú, niekedy je smutný,že nechcú roládu,ale šošovicu... ale usmeje sa a spomenie si na seba detstve. Ale ja ako žienka jem jeho super výtvory a sú vynikajúce a niekedy aj dcérky prekvapia a zjedia a povedia oci to je niečo úžasné, takže...
Ale manžel ,keďže má doma 5 žien večer keď si sadne rád si dá aj slaninku,klobásku a k tomu pivko-Zlatý Bažant,lebo vraj niekedy svojmu babincu nerozumie a tak si nervy aspoň naladí s dobrým pivkom, takže od neho posielam pochvalu všetkým v Zlatom Bažante.
A tak asi základ zdravého stravovania je už v detstve a potom možno,keď chlap sám má nejaké tajné bunky v tele, tak chutí aj zdravšie, ale @janka_bazant niekedy treba chlapa nechať jesť aj poriadne mäsko,veď aj to zdravé a k tomu nejakú zeleninku,ktorú podávame s úsmevom a pusou určite zaberie aj na úplneho odporcu zdravej stravy. Krásny deň.
Moj MM zacal so zdravsou stravou ked sa nam narodili deti a oni zacali tiez jest varene papanie. A samozrejme chcel schudnut. Vytratili sa pochutini zo špajze, parky len raz za cas a o udeninach ani nehovorim. Zje vsetko bezo slova 🙂
U nás to bolo jednoduché - kúpili sme váhu 😀
A kedže môj muž nie je hlúpy /a myslím, že väčšina ostatných tiež nie/ tak sám uznal, že niektoré veci obmedzí. Ostatné už bola "malina". Skúsila som pár nových receptov a- chlap je tvor zvedavý, tak ochutnal ...... a už to išlo. Netvrdím, že jeme doma super zdravo, no zmena začala a ideme na to pomaličky a hlavne nenásilne.
P.S. Odkedy jeme zdravšie, tak si manžel pochvaľuje, že napr. rezne si teraz viac vychutnáva /nie sú totiž na dennom poriadku 😉 /
@matus_bazant takyto obed si pifco priam pýta....akoto, ze na fotke nie je aspon radler ???
@janka_bazant za seba môžem povedať,že presvedčiť muža,že sa dá aj zdravšie stravovať je celkom strastiplna cesta🙂 určite nepomôže vopred ho 'varovať' že dnes je na obed niečo prudko zdrave,keď on ma chuť na svoj tradičný obed nie je zrovna šťastné. V dnešnej dobe sú skvelé možnosti,vo veľa prípadoch stačí nahradiť suroviny,napríklad rezeň vysmazeny na kokosovom oleji je ešte fajnejsi ako na masti, brezovy cukor aj vyzerá rovnako ako klasický a je zdravší,dokonca chráni zuby pred mnozenim baktérií. Ja už takúto 'zamenu' nejaký ten piatok praktizujem a všetci sme spokojní🙂🙂 múky používam bezlepkove,sú zdravšie a ľahšie stravitelnejsie. Držím palce Janka,že muža ukecas🙂 daj vedieť🙂🙂🙂
My sa stravujeme zdravo ale bolo to u nás naopak,muž musel presviedčať mňa🙂 nesťažujem sa,je to výborne,mám energiu na celý deň🙂 ale pivkom nepohrdneme,Slováka v sebe nezaprieme🙂🙂🙂
Deti -kazdy otecko je rad vzorom svojim ratolestiam a bez reptania spapaju aj to co nelubia 😀 .Moj zo zaciatku oreptal kazdy zdravsi pokus teraz uz nema problem -vymenila som vela veci za zdravsie a nebanujem.Raz som robila cviklovu polievku s korenovou zeleninou dcera muz ze fuj zacal papat prvy drobec a tak sa tvaril aku nebesku mnamku papa -do vecera bol hrnec prazdny obaja si na obed dali duplu+veceru.Kazde zdravsie jedlo je lepsie ako presolene/presladene/prekorenene 😉.
Moj manzel zje vsetko...samozrejme ma rad mäsite jedla, nepohrdne pecenym kolienkom ani reznami, ale tiez ma velmi rad aj zeleninove salaty. Dokonca mava take obdobia, ked si povie, ze bude jest zdravsie, a vydrzi jest len salaty, bez peciva, nesmazene jedla....ked peciem nas oblubeny mrkvovy kolac tak tiez si pochutna, aj ked je mrkvovy....jedine co manzel nemusi, su morske plody ☺
Ako uz bolo spominane aj u nas plati to ze nesmie vediet co tam je. A potom to zje. Lebo ked vidi co tam davam ani neochutna.

@janka_bazant
môj je mäsožravec..aj ked stále chce žiť zdravo a varíme ozaj úplne v pohode,žiadne rezne každý deň,alebo bôčik...
naposledy mi hovorí...idem chudnúť,chcem na večeru iba polievky...
je to síce blbosť,ale ok varila som polievku,ktroú jedol na večeru 2 dni,potom sa uvarila iná a zas 2 dni...
kým nenastúpila fazuľová 😨D
samozrejme,je to polievka ? je...ale k nej si dá 4 rožky...to ma už dorazil a hovorím tak to nie...a dosť...od vtedyžiadne vymýšľance...
pre neho šunka,klobása,saláma nieje mäso...to sú živiny 😀
a aj radler nieje pivo...pivo je pivo...Bažanta vypije ale alko...nealko radler ani náhodou...