Čo je pre vás dôležité pri výbere nápoja?
Zaujímate sa o jeho zloženie a o to, či je prírodný? Alebo je dôležitejšia príchuť? 😉 Siahate radšej po nápojoch s umelými sladidlami bez kalórií alebo raz za čas "zhrešíte" s nápojom, v ktorom je klasický cukor? Alebo si radšej pripravujete vlastné limonády? Pri kupovaných nápojoch preferujete plechovky, plastové fľašky alebo sklo? Dávate prednosť domácim výrobkom alebo si kupujete aj zahraničné?
Kopec otázok, ale naozaj som zvedavý, že čo máte radi a čo si všímate pri nákupoch... Možno svojimi názormi inšpirujete aj naše hurbanovské mamičky pri vymýšľaní nových radlerov 🙂
Pre mna chut ☺
V minulosti som radler milovala, keď sme s manželom objavili príchuť mäta a citrón, dlho sme nič iné nepili. Muž zostal verný a strieda pivo s mätovým radlerom ale ja som od vlani prešla na cider. No keď som sa tu dozvedela o novej levandulovej príchuti, budem testovať- som zvedavá či tromfne môj cider.
Pri výbere dávam prednosť sklenenej flaši, občas plechovke ale plastovú flašu v žiadnom prípade. Odtiaľ mi to vôbec nechutí. Prednosť dám aj klasickému cukru ako nejakému umelému sladidlu. Stévia mi nechutí, takže takýto výrobok by som si nekúpila ani na skúšku. Som rada ak v zložení nájdem prírodné ingrediencie. Teda miesto citronovej príchute tam je ozaj citronová šťava a pod.
Uprednostňujem domáce výrobky, snažím sa to uplatňovať pri všetkých druhoch potravín ale sú veci ktoré mi chutia viac zahraničné.
A v lete si robím aj vlastnú limonádu - uhorkovú, mätovú, medovkovú, jahodovú,..... záhrada ponúka veľa možností len človek je občas aj lenivý a siahne po dobrom hotovom chladenom nápoji 😀
Rada pijem limonády s rôznymi príchuťami. Hlavne v lete si doprajem vždy nejaký osviežujúci nápoj, s mätou, citrónom. Väčšinou pijem z plechoviek.
Urcite preferujem domace limonady. Dochucujem steviou, lipiou alebo trstinovym cukrom, takze ak by som nejaku limonadu kupovala, urcite by som volila s prirodnymi sladidlami, v skle, a tiez by som sa nechala zlakat nejakou novou netradicnou prichutou. Doma pije kupovane sladene napoje iba manzel, u mna a deti je oblubena aj cista voda a v lete ladove caje. 😉
@matus_bazant zahasit smäd.... A radler citrón je v tomto top ;)...mám ho rada vychladený počas horúcich dní...inak v zimných mesiacoch je najlepší čaj,alebo čistá voda z vodovodu.
Pred rokom som na oslavu robila wafle s jahodami (z konzervy) a ostala mi šťava (resp ten nalev). Svokor narazil sudok s pivom. Kombinacia bola super! Neplanujete radler jahodu?
Najcastejsie podla toho ktory nam chuti. Necitame zlozenie, proste zlaty bazant je top. Nikdy nesklame. momentalne ficime na bazovomatovej chuti resp. Manzel ja si dam iba sem tam a to musi byt horuco ale na ten levandulovy sa tesim. Zial nikde ho neviem zohnat 😕
@matus_bazant v prvom rade chut najradsej mam baza mata citron to je moje a samozrejme vychladeny oroseny v plechovke.... V lete ide u nas na dracku..proste milujeme ho vsetci.. Skusala som aj ten ribezlovy no umna vyhrava baza mata.... Zlaty bazant radler je naaaajj😀
U nas je top zlatý bažant radler nakoľko môj manžel klasické pivo nevypije. Ale radler miluje a vždy ho máme v špajzi
ja si spravim radlera rada doma z domaceho sirupu, alebo pridanim citrona do piva. Pravdaze ked nie je dostatok casu siahame po radleroch, hlavne v lete 🙂
@pragmaticka Uvažujeme nad kadečím... No takáto veľká zmena si isto vyžaduje veľa skúmania a skúšania 😉 Konzervanty alebo umelé arómy však v našich radleroch nenájdeš už ani dnes... 🙂
@berni01 A ktoré príchute máte s manželom najradšej? 🙂
@katka708 Ja tiež mám veľmi rád cider. Som sa ho naučil piť, keď som študoval v Anglicku... Ale cider bohužial vyrábame iba s alkoholom ☹, takže cez deň v práci si môžem dať jedine Radler 0,0% bez alkoholu 🙂
A bylinky z vlastnej záhrady sú súper - akurát mne vždy všetko na balkóne zvädne... Heh... ☹ 😠
@katuska2709 Jahoda tento rok nebude, ale uvidíme, že čo vymyslíme v Hurbanove na rok budúci 😉
Urcite prichut. Podla chute si kupujem. Priatel to ma jasne - ten len citron
@matus_bazant manžel len citron a ja citron a baza 🙂
@matus_bazant v lete pijeme domace limonady s domaceho sirupu a maty zo zahradky, no ak napoje nakupujem, sledujem v prvom rade zlozenie (vseobecne sa snazim vyhybat napojom s umelymi prisadami, i ked je to casto tazke), krajinu povodu (najradsej podporujem slovenskych producentov) a chut (vyskusai sme uz i prichut bazy a citrona, ci grep, no najradsej mame i s manzelom prichut citrona
@tatianak24 tak co sa tyka samotnych napojov, sladenych tak v dnesnej dobe je tazke najst nejaky ktory nie je s umelymi sladidlami. Najviac ma vie nahnevat, ked niekto mi povie ze pomarancovy dzus je aky zdravy na ranajky, ale neuvedomi si, ze to pomaly okolo pomarancov neslo. Ale co sa tyka radlera tak toho by som pila ozaj aj bez ohladu na zlozenie 🙂 najma teraz ked uz pomaly zacinaju tie teple dni.
@matus_bazant na balkóne kedysi všetko vykapalo aj mne ale už v dome na dedine sa zázračne všetkému darí. Ešte kým nechodím do prace si užijem aj cider s alkoholom a dúfam že do polroka niekto vymysli chutný cider aj bez. 🙂 zlatý bažant to nemá v plane?
lahodná chuť🙂a dobre schladené
Hlavne chut a to ze musi byt 0,0% kedze sme soferi. A na novu chut by som sa asi tiez dala nahovorit. Bodlo by vyskusat 😉
My s manželom nepijeme alkohol,manžel nemohol pivo ani ovoniat ale "nakazila"som ho Bažantom radler v plechovke... a pri žiadnej grilovačke nesmie chýbať,ľadový a presne taká chuť ako ju vyrábaj ú
Manzel zboznuje zlaty bazant ale kedze je sofer vacsinou preferuje nealkoholicke piva on ma rad tie z plechovky,ja kedze som donedavna kojila kupovala som si vacsinou cierne nealko pivo to mi velmi chutilo ale cez leto ku grilovackam nesmie chybat zasoba radleru pre hosti a urcite sa u nas osvedci aj vasa novinka s uzatvaratelnou flasou uz teraz sa tesim ked ho vyskusam i ked zatial som ho este u nas v obchodoch nezahliadla.
Pre mňa je najdôležitejšia chuť a príchuť nápoja, lebo ak mi nechutí, tak ho nevypijem 😀 Ďalej si pozerám zloženie výrobku. Úplne ideálne je, keď je prírodný - bez umelých sladidiel, farbív a konzervantov 🙂 Ak obsahuje iba prírodný cukor, tak je to super. V podstate mi je jedno, či ho pijem z fľaše, plechovky ...
@katka708 Asi musím vysadiť niečo u rodičov na záhrade... Pár rokov dozadu som skúšal u nich pestovať čili papričky (keďže mám veľmi rád štipľavé veci) a tým sa celkom darilo 🙂
@matus_bazant .. len k tomu chladenemu, ja pijem radler (aj vsetko) zasadne nechladene, aj v lete ... hned mi vsetko sadne na hlasivky a potom mam problem v praci. takze tak - ale radler mi nechladeny chuti. mam ho pod oknom v takom tmavsom kute, takze ma menej, ako izbovu teplotu. kupujem vas matovo-bazovy aj citronovy. chuti mi aj grep, limitku bylinkovu som nevidela. kupila som si aj levandolovo-ribezlovy, no ten ma neoslovil :( skratka mi nesadol. za mna sto bodov ten bazovy. najlepsi. aj teraz mam balenie pod oknom. ale teda siahnem aj po konkutencii, nemenovany pivovar robi nealko tmavy radler, ten mam rada, a dalsiu znacku som vcera objavila polotmavy, tak ani ten nie je na zahodenie. ale matovo-bazovy neprekonal 🙂 a inac chvalim radler v malej plastovej flasi. lepsie, ako v plechovke.
Keď si už ,,musím,, dať pivo tak len Radler a všímam si len to aby bolo nealkoholické 🙂
Zatiaľ boduje baza ale neviem sa dočkať kedy bude moja vysnívaná príchuť: Radler-Aloe Vera alebo zelený čaj 🙂
Prirodne ochucovadla. Jednoznacne klasicky cukor pred umelymi sladidlami. Sklo, plast ... ale plechovky nikdy nekupujem. Neuprednostnujem domace vyrobky, kazda krajina ma co dobre ponuknut. 🙂
Ako je rok dlhy, tak pijeme viac-menej to iste. Taká nápojová nudná rutina. Takí nudní nápojoví konzervatívci.
1. "Vodovodku" - nechavam odstat, aby vyprchal chlor, rano napustim do dzbanu a priebezne pijeme od smadu, ja aj krpci. Ziadne maty a citrony do nej. Tiež to nie je čistá pramenistá, ale nič lepšie si v meste neviem dovoliť, voda typu Lucky v plastových flasiach mi lepšia ako vodovodná nepride. Muž vodu nepije, tu by si najradšej dosladil 😀 , tak mu robím ovocny čaj, ten pije od smadu cistý a tennapocudovanie zvládne aj bez cukru.
Další nápoj je mlieko, dnes dost zatracovane, ale doma zhrešíme mliekom denno-denne. u nás dospelých číslo 2, deti sem-tam, až tak im nechutí. Nikdy nekupujeme trvanlive, skoro vzdy plnotučne, lebo tie aspon tu chut mlieka maju. U mojich rodicov doma pijeme priamo "od susedovie kravičky", len si ho vzdy prevárame. Muz ľúbi aj s grankom. 😉 Aj teraz máme v chladničke 3litre 😀 😀 😀
3. caj - deti ho piju nesladeny, alebo sladeny pupavovym medom, ktorý si každý rok doma robievame. Prípadne domácim ríbezlovým aleo visnovým sirupom. U nás fičia ovocné a bylinkové čaje, zelene nám nechutia a čierny je zabiják červených krviniek, pre deti tiež nevhodný.
4. Káva - tento tiež zabiják červených krviniek si doprajem každý deň, bez mlieka, bez cukru, ale zo stroja, takze s mnami penou. Moj muz tiež pije kavu, ale skor z nudze ako kvoli chuti. Ten si tam pár lyziciek cukru fakt dopraje a z kavy ma ciernu hnusotinu.
5. Pivo, hlavne v lete, ale aj počas roka k jedlu niekedy. 🙂 No iba klasiku, zo sklenej flase, plechovka a umela flasa, brrrr, to nie je ono. Ani radler nepijeme, vraj to chuti hlavne ženam, mne nie - fuj, to je ako zmiešať malinovku s pivom. Taketo extremy nemusim, pivo je pivo a musi mat len pivovu chut.
napr. ani mineralku nemam rada s prichutami, len klasiku 🙂
ostatné napoje takmer nepijeme, kolu vidim raz do roka na vianoce, lebo otec ju miluje 🙂 kofolu a ine bublizbrdy pri nejakych oslavach, vino a nejaky alkohol podobne. Takže niekedy aj 3x do mesiaca a niekedy za 3 mesiace ani raz 🙂.
Detiska niekedy maju v ruke zevraj dzusik napr. jupik, ale to je skor praca mojho muza, lebo nosit vodu on vo flaske nebude a radsej im niečo dobré kupi 😝
Ovocne dzusy nekupujem, ten hlinikovy vnutorny obal a 100% koncentrat ma nevzrusuje. Ani si ovocie neodstavujem, napr. jablko ma predsa najviac vitaminov v kozke/supke, nie duzine. Tie mame aj doma pestovane, tak aspon viem, že nie su postrekovane. Len na jar uz musime aj domace ovocie kupovat.

U nás v lete padne neskutočne množstvo vody preto rada robím cez den citrón-mäta-voda-lad mňamka to je veľká ale vecer keď decká idú spinkat si maminka s tatom alebo sem tam so susedou otvoria pivečko u mňa je top citrón taká klasika a mne chutí najviac, muž má rád aj s bazou a susede to je jedno ta skúša všetko včera mi doniesla ochutnat to vase levanduľové skoro som odpadla čo ta všetko v tom obchode nájde :D radlera pijem preto lebo mi chuti, vychladené v lete no nič lepšie neexistuje 🙂 nakoľko som vôbec neni fanda pív nie som žiadny pivar vypijem naozaj len radlera . je to osviežujúce, nesmadi ma ponom a tým pádom privrem očko aj nad cukrom v nom :P